• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar gününü unutan eş kişisi !!

Kadınlar günümüz hatırlandımı

• Evet kadınlar günüm hatırlandı

OY: 128 58,7%
  • Hayır maalesef hatırlanmadı

OY: 92 42,2%

• Ankete Katılan
    218
Ben hiç sevniyorum kadınlar günü felan neyin farkındalığı oluşuyorsa artık

Olayin aslı şöyle; 8 mart 1957'de Abd'nin New York eyaletinde bir dokuma fabrikasinda agir ve esit olmayan kosullar kadin iscilerin greve girmesine sebep olmus. Grevin asil amasi "esit is esit ucret". Maalesef bu grevde onlarca kadin hayatini kaybetmis. Bu da kadinlarin esitcilik direnisi olarak nitelendiriliyor. Aslinda bir kutlanma gunu degil yas gunu niteliginde (bence).

Şükredin halinize bizimki hatırladı kutladi da sağolsun ama tarih seçip erkekler günü olarak belirledi. Duyarlı olmamı bekliyormuş:işsiz:

Kadinlar gunu koca "kisisi"lerinin bize hediye almalari icin ortaya atilmis bir gun degil ki.
Sadece farkindalik yaratmak icin, fabrikada can veren emekci kadinlar anisina bir gun.
Ozellikle hediye beklemek niye? Cunku cevremizde hediyeler cicekler alan kocalar var biz bunlari sosyal medyada olsun, isyerimizde olsun goruyoruz ve beklentiye giriyoruz.
Bence cok da takilmayin. Esiniz 364 gun deger veriyor mu, size onemli hissettiriyor mu ona bakin.
1 gun hatirlayip da diger gunlerinizi zehir etmedikten sonra, siz de kendinize bu ozel gunlerdr beklentiye girip kendinize zehir etmeyin.

Ne alaka yahu? Kadinlar gunu? Dogum gunu gibi bisey mi? Farkindalik yaratilacak, kadinlari guclendirmeye yonelik konusmalar yapilacak bir gun. Oyle eve cicekle, hediyeyle gelincek sacma sapan bir gun degil. Boyle sacma beklentilerle bu kadar itici olmayin derim
Ben hediye alarak gelsin diye bir şey yazmadım lütfen konuyu düzgün okuyun

adamlarda bıktı bence ben gibi sevgililer gunu kadinlar gunu o gunu bu gunu yeni yili yil donumu tanisma gunu nisan gunu 1 aylik olduk gunu bize bile gina geluyo onlar ne yapsin

Mune Mune bu konu gittikçe tepkiye döndü lütfen yorumlara kapatılabilirmi

Back
X