Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

nasip meselesi..
kardeşimin eşi ev hanımı..
altında arabası ziv ziv gezer..ev işi bile yapmaz..
kardeşim hiç parasız bırakmaz..evi eşyaları son model..
çok mutlular..Allah artırsın huzurlarını..
ben iyi bir maaşla çalışıyorum ve daha 1 ay olmadı arabaya geçeli..
ev işi temizlik çalışmayla birlikte yapmaya çalışırım..
eşime maddi destek olurum ve çalışmama rağmen çok rahat harcayamam paramı..
eşim herşeyi sorar..naaptın nekadar harcadın? (şakayla karışık)
cebimde belli miktardan fazla para olmaz..
ordan bakınca benimkisi enayilik gibi duruyo değil mi...
bence de...
ama şimdilik böyle inşallah ilerde oturturuz bazı şeyleri..

Açıkçası bi vasfınız yoksa ve asgari ücret ya da civarında bir maaş alıyorsanız mevcut işinizin de size garanti sağlayacağını sanmam. Eskiden olsa emeklilik kolaydı 40 yaşında emekli olunuyordu hiç değilse emekli olana kadar çalışın derdim ama bir kasiyerlik satış danışmanlığı uzun soluklu işler değil zaten. Genelde genç yaştakilerin bu işleri yapması da bunun göstergesi. Evli çocuklu bi kadın muhtaç olmadıkça kolay kolay böyle işlerde çalışmaz çalışamaz.

Ama eğer bi mesleğiniz varsa bırakmayın derin işinizi. Hayatın ne götüreceği ne getireceği belli olmaz. Hastalık var ayrılık var ölüm var allah korusun.

Sana vericegi 5 kurusun bile hesabini ister.ne yapiyorsun butun gun evde yatiyorsun laflarina maruz kalirsin.bir kavgada sesin bile cikmaz ya bosarsa beni ortada kalirim diye düşünürsun.bundan dolayi sozlu-fiziksel siddeti ihaneti vs sineye cekmek zorunda kalirsin.herseyden onemlisi o kişi kocanda olsa bir insana bagimli olursun.bir birey olamazsin.evde otur otur hayattan koparsin.korelirsin.

Evde oturup kocanın kredi kartından ek kart çıkartıp her ay yaptığın alışverişten sorguya çekilmeyeceğini düşününce evlenince çalışmama fikri çok cazip geliyor valla ne diyim. :D
Diğer taraftan bir erkeğe bağımlı yaşamaktan, kendine baktırmaktan rahatsız olmaması da gerekiyor insanın.

Bu dediklerim mevcut olursa ben de çalışmam yakın gelecekte inşallah sahip olacağım çocuğumu kendim büyütürüm. Bu da normalden daha yüksek bir maaş gerektiriyor. Olmayacağını bildiğim için de hayalden öteye geçemiyor.

Her ay aldığım küçük de olsa kıyafetin, kenara birikim diye attığım altın veya paranın veya arkadaşlarımla oturup içtiğim kahvenin yediğim yemeğin hesabını veremem ben ya.

Bazen haftasonu nakitim olmuyor eşim çıkarken bulunsun diye veriyor. O bile beni düşündürüyor "çalışmasam bu verdiği bana koyacak mı acaba?" diye. Tribe giriyorum ayol.:KK48:

Kimse calısmak zorunda degil, istemeyebilirsiniz anlıyorum ama hayat cok zor. Bu devirde tek maasla ev gecindirmek buyuk cesaret. Esinizin maası yuksekse evet bırakın ihtiyacınız yok derim ama kıt kanaat gecinecekseniz bırakmayın isinizi. Cocuklarınız bi sey istediginde param yok demek sizi uzer eminim. Ve calısmayan bir kadın olarak esinizle yasayacagınız bir problemde rest bile cekerken iki kere dusuneceksiniz. Para yok pul yok nereye gideceksiniz? Bunları dusunecegime essek gibi calısır yorgunluktan ölürüm.

üniversite mezunuyum
5 yıldır iş hayatının içindeyim otomotiv sektorunde iyi bir pozisyonda çalışıyorum
otomotivci olmam sebebiyle erkek gibi mekanik bilgiye sahibim
erkeklere teknikerlere taş çıkarırım
bi motoru toplayacak kapasitedeyim (bilgi olarak beden gücü değil)
bu etrafımda çok takdir ediliyor
ama;
benim için ev hanımlıgı muhteşem bişey
gebeliğimden ötürü dogum parasını bile beklemeden gelecek ay ayrılıyorum
eşim eve geldiğinde yemek kokularıyla karşılıcam onu
her akşam idareten ne yesek diyoruz kuru fasulye, etli bi yemek olmuyor
olsada yanında pilav çorba olmuyor..oldugu kadar yani
yorgun argın bi suratla değil göz alıcı pırıl pırıl bi halde görecek beni
ayaklarımı dikip yayılmayacagım karşısında, kıpır kıpır olacagım
dinç ve dinamik
hergün temizlik tazeleyeceğim evimde.. özellikle bu madde içimi açıyor
çiçeklerimi sulayacagım
ütüyü yetiştiremediğimde onu ütü masasında görmek beni üzüyor
ütüyü çalıştırmayı bile unutacak penyelerine varana kadar gıcır gıcır olacak herşeyi
bol bol kitap okuyacagım
kadın günlerine katılacagım..müge anlıyı izleyeceğim
eşime her sabah kahvaltı hazırlayacagım
eşime evime hizmet ne demekmiş göreceğim ve bence bu çok kutsal
iş yerinde hırslarımızla ve iş arkadaşlarımızla hep bi çetrefelliyiz
mesai müşteri patron oho...
kadının yeri bi yerde evi gibi geliyor.
helede bebekli kadınların işe geri dönmesi beni üzüyo
içim kıpır kıpır... biran önce ayrılacagım günü bekliyorum
gelsin pastalar turtalar.. gitsin full time mesai
s.ktir et kendi ayakların üstünde durmayı
birgün koca tekme basarsa heryerde çalışacak altın bileziğim var
ev hanımlıgından daha asil bi duruş olamaz
annem ev hanımıydı ve biz onunla vakit geçirmeye bayılırdık
çalışan bi anne istemezdim full time çalışan bi anne olmayacağım (allahtan bi mani gelmezse)
bir pilot kadın olsaydım bile böyle düşünürdüm
evde durmaya açım..saygılar sevgiler...

Benim param kocamin parasi bizde ayri gayri olmaz diyen hatunlar calismayan kadina "koca parasi" yiyor, kocanin kurallariyla yasiyor falan demesin :) ya be kadar merakliyiz hemcinslerimizi ezmeye ya
Katiliyorum, koca parasi yemek onun kurallariyla yasamakla es anlamli degil ki.
Simdi calismayan kadin arkadaslarimiz ezik buzuk bisey oluyor boyle diyince. Bence ev hanimi olup calismak istemeyebilirsin, ama kendini gelistirmek adina kilini kipirdatmazsa insan iste o zaman kiziyorum ben.

Çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihidir ama çalışmayı sevmiyorum bana çok komik bir cümle gibi geliyor. Kim çalışmayı sever ki? Mesleğini seven zevk alan insanlar vardır. Ama onlar da aynı yaşam standardını ölene dek sana sağlayacağız deseler bir gün bile çalılşmaz evlerinde oturur hobileri ile ilgilenirler. Bir tanesi eşim. İşini sever ama gitar çalmayı yelkenli ile yarışları basketbol oynamayı da sever. Aynı para havadan gelse evinde hobileri ile ilgilenir. Mesleğini gene hobi olarak da yapabilir. İnsan çalışır çalışmaz kendi seçimidir ama çalışmayı sevmiyorum diyince kim bayılıyor ki demek istiyorum.

Benim param kocamin parasi bizde ayri gayri olmaz diyen hatunlar calismayan kadina "koca parasi" yiyor, kocanin kurallariyla yasiyor falan demesin :) ya be kadar merakliyiz hemcinslerimizi ezmeye ya

Benim param kocamın parası diyenlerin cümlesinin devamı da kocamın parası benim param. Ayrı gayrı o şekilde olmuyor bence. Yoksa kocam eve bakar ben bütün maaşımı kendime harcarım diyenleri anlayamıyorum ben asıl.

Benim param kocamın parası diyenlerin cümlesinin devamı da kocamın parası benim param. Ayrı gayrı o şekilde olmuyor bence. Yoksa kocam eve bakar ben bütün maaşımı kendime harcarım diyenleri anlayamıyorum ben asıl.
Keyfim isterse ben calismam kocam da eve bakmak zorundadir onun parasi da benim paramdir :)

Katiliyorum, koca parasi yemek onun kurallariyla yasamakla es anlamli degil ki.
Simdi calismayan kadin arkadaslarimiz ezik buzuk bisey oluyor boyle diyince. Bence ev hanimi olup calismak istemeyebilirsin, ama kendini gelistirmek adina kilini kipirdatmazsa insan iste o zaman kiziyorum ben.
Kimsenin tercihlerine kizamazsiniz. Kendini gelistirmek isteyen gelistirir istemeyen gelistirmez. herkesin tercihlerine saygi duymak zorundayiz

merhabalar elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum aranıza ben 26 yaşındayım özel sektör işcisiyim yakın çevremde bir tane bile çalışan evli bayan yok ve bende çalışmayı hiç mi hiç istemiyorum şuan baba evinde mecburiyetim olduğu için çalışıyorum ( babam sağolsun el iyisi ) ama evliliğim de çalışmak bana göre değil gibime geliyor. çalışmayıp evde oturup koca parası yiyip mutlu olan bayan hiç yok mu ( benim etrafımda da ev hanımı olup mutlu olan insan sayısı çok az ama ben dualarımla kaderimin güzel olacağına inanıyorum ) biraz yardımcı olur musun fikirleriniz nelerdir vs. gibi ama lütfen rica ediyorum tartışmaya meyilli yaklaşmayın inanın hiç böyle tartışmaya meyilli bir insan değilim hepinizi görmeden yakından tanımadan seviyorum iyi eğlenceler :)
nassib bu evlilik işi..koca parası yemek,yada onun kuralına göre yaşamak diye bir şey yok..herşeyden önemlisi iyi bir insanla evlenme şansı..buda şans..çalışmayan bir bayan olarak evde akşama kadar çocuk ve ev işi,alışveriş uğraşmaktan canım çıkıyor..kim çalışırsa çalışsın kazanılan para ortak ve ailenin parası..bizde öyle..

ben de çalışmıyorum gayet de keyfim yerinde. kendimi koca parası yiyorum gözüyle bakmıyorum çünkü o para ailemizin parası. eşim de hiçbir zaman benim ihtiyaçlarımı karşılarken yüksünmedi hatta ben bir istediysem o iki aldı çok şükür:) evimde işimi, yemeğimi yapıyorum.çok tatlı bir o oğlum var onunla doyasıya ilgileniyorum. evde boş durmayıp kendimi çocuk psikolojisi ve eğitimi alanında geliştirmeye çalışıyorum

Yaptigim is satis elemanligi insan iliskilerim
modern yaşam standartlarında kadın da erkek de çalışmalı,
üstelik buna sadece maddi yönden bakmıyorum
hem birlikte kazanıp birlikte yemek daha keyifli emin olun

ancak işiniz de önemli tabii
severek yaptığınız bir iş değilse, tatmin edecek kadar da kazanamıyorsanız aksi düşünülebilir
yani konuyla ilgili kesin sınırlarım yok, kişiye ve imkanlara göre değişebilir
İyi fakat maas rezalet asgari ucrette mutlu etmiyor bekar oldugum halde esimin sartlari umarim iyi olur diye istiyorum hayrlisindan

Back
X