Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

Üniversite mezunuyum, 8yıllık evliyim ve kendi isteğimle hiç çalışmadım.Ev hanımı olmam kocamın eline baktığım, her kuruşun hesabını verdiğim, vasıfsız olduğum, sürekli çocuk ve ev işi yaptığım anlamına gelmez.Tam tersi çalışan hanımlardan bile daha yoğunum, bir dolu uğraşım var, hayatı ıskalamadan doya doya yaşıyorum, bir çocuğum var, ikinciye hamileyim; çocuğum büyümeden kendimi zorlamak istemedim çocuk için.Harcamalarımızı eşimle ortak yaparız, maaşı bana veririr ben harcarım, bazen birbirimize o harcama gereksiz falan gibi yorumlar yapabiliriz.Çocuğuma ilk günden beri ben baktım, kimseye minnetim olmadı, çalışmak bir seçimdir ama ev hanımlığı da öyle.Böyle çok mutluyum, istesem eşimin yanında, kendi işyerimizde bile mesleğimi yapabilirim ama tercih etmem.Ben çocuklarımın ilk adımlarını,ilk konuşmalarını, ilk okula başlamalarını kaçırmak istemiyorum.Akşam eşim kapıyı anahtarıyla açmaz, zile basar ki kapıyı açanı olsun, sıcacık yemeğimiz hazır olsun.Çalışan hanımlar hem dışarıda çalışıyor hem de evinde çamaşır, bulaşıkla mecburen uğraşıyor.Neymiş demek ki ? Her çalışan hanım aynı zamanda da ev hanımı oluyor.E o zaman zorlamanın anlamı ne ? Bu tercih meselesidir ; ama çalışmayan hanımlara atfedilen bu külkedisi muhabbetinden vazgeçilsin artık.Evimin patronu zaten benim.Amirim yok ki azar işiteyim...

Ben evli değilim ama okuyorum büyük kkonuşmak gibi olmasın evde asla oturcagimi sanmıyorum o kadar skıcı ki liseden sonra bir sene bos kaldigimda kafayı yemistim bide evli çoluk çocuk yokken düşün :) en önemlisi esimin elina bakmak istemiyorum su an bile babamdan çok utanarak isterim hatta yokken var derim düşün . Alışverişe çok duskunum bu yüzdende eşten istemek sıkıntı olur :)

Evliyim calisiyirum hemde yillardir ekonomik ozgurlugum var kendime hep guvenirim hesabimi ona gore yaparim calisip calismamak senin tercihin bugun yarinida var insan tecrubesiz olunca calismasi gerektigi zamanda is bulamiyor

Ben henüz bir işte çalışmıyorum. Bir işim olsun diye 8 yıldır üniversitede yıllardır didinip duruyorum. Evlendikten sonra çalışma mevzusunda gelince, henüz öyle bir derdim yok :KK39: zaman gösterecek

Ben herkesin tercihlerine saygi duyarim.

Yanlış anlamayın kimseye koca parası yiyorsun demem. Tamamen tercih meselesi. Ama kadınları özel kılan bir şey olduğunu düşünmüyorum bu çalışma mevzusunda. Nasıl ki ev işleri ile ilgili bir konu olsa erkekleri özel kılan bir durum olduğunu düşünmüyorsam çalışmak konusunda da tam tersi.

Eymenetsin ost: 36985722 .!.:
ben de çalışmıyorum gayet deediyorm yerinde. kendimi koca parası yiyorum gözüyle bakmıyorum çünkü o para ailemizin parası. eşim de hiçbir zaman benim ihtiyaçlarımı karşılarken yüksünmedi hatta ben bir istediysem o iki aldı çok şükür:) evimde işimi, yemeğimi yapıyorum.çok tatlı bir o oğlum var onunla doyasıya ilgileniyorum. evde boş durmayıp kendimi çocuk psikolojisi ve eğitimi alanında geliştirmeye çalışıyorum
Rabbim daimi etsin aminnnn :) cok sevindim boyle mutlu bayanlar beni se mutlu ediyor seytan bozmasin amin

Calissak da ekonomik ozgurlugumuz yok gibi . Yani bana hep oyle geldi. Butun maasi bi atm den digerine yatirinca ozgurluk falan hak getire. Ozgur olmak istiyorsaniz evlenmeyeceksiniz. Borc harc yok oh ne guzel maasi alip alisverise gitmek nasil birseydir acaba :mad:

benim arkadaşımın kızı evlenmeden çalışıyordu,eşinin maddi durumu iyiydi,çalışmasına gerek yok dedi,arkadaşım,bak oğlum,sen yorgun argın işten eve geleceksin,kızım da akşama kadar yatacak canı sıkılacak gezip tozmak isteyecek,hadi baştan hoş gelebilir ama zaman geçince sen zorlanacaksın,dedi.damat olsun önemli değil dedi ama 3 ay sonra kıza iş ayarladı:KK48:

hayat şartları zor,eğer çok yüksek maaş almıyorsa erkek tek maaşla geçinmek çok zor.zaman bizim zamanımız değil.şimdi gençler gezip tozmak istiyor,haftada bir kaç kez kafeye gitmek istiyor,eee 1 çayın,kahvenin fiyatları da malum.:KK66:

Yanlış anlamayın kimseye koca parası yiyorsun demem. Tamamen tercih meselesi. Ama kadınları özel kılan bir şey olduğunu düşünmüyorum bu çalışma mevzusunda. Nasıl ki ev işleri ile ilgili bir konu olsa erkekleri özel kılan bir durum olduğunu düşünmüyorsam çalışmak konusunda da tam tersi.
Sen onu bana diyemezsin zaten profilimi bi incele istersen.

Turk toplumunun saygi kavrami zayif. Herkes herkese saygi duymak zorunda dedigim bu

Calissak da ekonomik ozgurlugumuz yok gibi . Yani bana hep oyle geldi. Butun maasi bi atm den digerine yatirinca ozgurluk falan hak getire. Ozgur olmak istiyorsaniz evlenmeyeceksiniz. Borc harc yok oh ne guzel maasi alip alisverise gitmek nasil birseydir acaba :mad:

Borçlar er geç biter. İnşallah sizin de rahata ereceğiniz günler gelir.

Sen onu bana diyemezsin zaten profilimi bi incele istersen.

Turk toplumunun saygi kavrami zayif. Herkes herkese saygi duymak zorunda dedigim bu

Ben size çalışmıyorsunuz demedim ki. Ben çalışmak mevzusunda kadına ve erkeğe ayrı bakış açısı olursa bir şeye erkek işi derlerse o zaman bir şeylere de bu kadın işi derler ki o zaman da benim savunduğum her şey yerle bir oluyor demek istedim. Yoksa sizin mesleğinizi falan bilmiyorum. Profil incelemek de çok sık yaptığım bir şey değil. Sadece biri dayak yemişse ya da aldatılmışsa mesleği var mı diye bakıyorum o kadar. Onun dışında şahsi bir yorum yapmıyorum kimseye.

ilenaJesenska, post: 36985100, member: 584708"]Neden olmasın?
Eşinizin maddi durumu ikinize de bakmaya yetiyorsa pekala ev hanımlığı yapabilirsin.
Bu arada ev hanımlığına koca parası yemek olarak bakmak doğru değil. Hiç biri evde boş boş oturmuyor. Bulaşık, çamaşır, yemek, çocuk bakımı...
Ama evlenene kadar çalışmak en iyisi ve eş adayınızla da bu ev hanımı olma arzunuz hakkında konuşmalısınız muhakkak.
Evleneceğiniz kişi de ev hanımlığına sıcak bakan biri olmalı. :)[/QUOTE]
Gercekten O cumlem isin espiri kismiydi koca parasi yemek bu tabir sadece espiri :)

Herkes para dan dem vurmuş ama ben eşime para konusunda her konuda destek olduğum için çalışmayı seviyorum.
Ben onun hayat arkadaşıyim her şekilde onunla birlikte elimi taşın altına koyabileçek kadar çok seviyorum onu. .
Hem ayrıca benim eşim kendi ayaklarım üzerinde durduğum hem isimde iyi hemde iyi bir eş olabildiğim için gurur duyuyor benimle. . Beni sabahları topuklu ayakkabılarimi giymiş saçlarım fönlü tam bir iş kadını edasıyla görünce gözleri parlıyor. .
Çalışmayana da bişey demek istemem çalışmak herkese göre birsey değil çünkü her sabah 6 da kalkıp tüm gün kar yağmur çamur demeden koşturmak en özel gününde bile idare edebilmek çocuğunun gelecegini kendi rahatinin önüne alabilmek . Herkes böyle karar vermeyebilir yani.
Ama evde oturmak asla bana göre degil

merhabalar elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum aranıza ben 26 yaşındayım özel sektör işcisiyim yakın çevremde bir tane bile çalışan evli bayan yok ve bende çalışmayı hiç mi hiç istemiyorum şuan baba evinde mecburiyetim olduğu için çalışıyorum ( babam sağolsun el iyisi ) ama evliliğim de çalışmak bana göre değil gibime geliyor. çalışmayıp evde oturup koca parası yiyip mutlu olan bayan hiç yok mu ( benim etrafımda da ev hanımı olup mutlu olan insan sayısı çok az ama ben dualarımla kaderimin güzel olacağına inanıyorum ) biraz yardımcı olur musun fikirleriniz nelerdir vs. gibi ama lütfen rica ediyorum tartışmaya meyilli yaklaşmayın inanın hiç böyle tartışmaya meyilli bir insan değilim hepinizi görmeden yakından tanımadan seviyorum iyi eğlenceler :)

Koca parası yemek tabiri bile bana çok itici geliyor. Elbette çalışamayacak durumda olan kadınları tenzih ediyorum ancak hayatımızın amacı birilerinin parasını yiyerek evde oturmak olmamalı diye düşünüyorum. Koca ya da baba hiç fark etmez. Kadını güçlü kılan en büyük etkenlerden biri kendi hayatını tek başına da olsa idame ettirebilmektir. Bunun için başkasına muhtaç olmak düşüncesi bile benim için korkutucu. Birine ekonomik açıdan bağımlı olmak aslında ona her açıdan bağımlı olmaktır. O yüzden hayatım boyunca çalışmayı tercih ettim evlendikten sonra da durum değişmedi. Kaldı ki istersem çalışmadan da (tabi hayatın ne getireceği bilinmez şu anki durumumdan bahsediyorum) hayatımın sonuna kadar birine muhtaç olmadan yaşayabilecek durumdayım. Ama çalışıyor olmak bana güven veriyor. Kendime olan saygım tazeleniyor. Soruna gelince hiç yalansız, dolansız direk söylüyorum etrafımda senin bahsettiğin tabirle koca parası yiyip mutlu olan tek bir kadın bile görmedim. Hepsinin mutlaka eviyle, kocasıyla, bağımsızlığıyla ilgili sorunları var. Zaten olmaması da mantıken düşünülemez. En basitinden kendine bir etek alırken bile başkasına rica etmek zorundasın. Eğer onun izni olursa ve sana o parayı veriyorsa alacaksın. Yoksa sadece bakmakla kalacaksın. Emin ol bu konu açıldıktan sonra buraya gelip çalışmadan çok mutlu olduğunu, çalışmak zorunda olmadığını söyleyen arkadaşlarımız olacak. Ama hiç biri tam anlamıyla bağımsız değil. Dediğim gibi çalışamayacak durumda olanları tenzih ediyorum. Çocuğu vardır çalışamıyordur, hastalığı vardır çalışamıyordur, eğitimi yoktur çalışamıyordur, deneyimi yoktur çalışamıyordur... Bunlar apayrı şeyler. Ama eğer belli bir eğitim aldıysan ve elinde bir mesleğin varsa iyi düşün taşın öyle kararını ver. Çünkü çok güvendiğin kocan (gerçi şu an evli değilsin) günün birinde haber bile vermeden çekip gidebilir, iflas edebilir, trafik kazası geçirip sakatlanabilir... Dediğim gibi hayatın ne getireceği hiç belli olmaz.

Eve katki yapmasan bile harcamalarinla karsi tarafa yük olmazsin.ekonomik özgürlüğün olur birde kimseye bu devirde guvenme.erkeklerde artik akillandi.eger okumus is sahibi biriyse kendi gibi kariyeri olan para kazanan birini istiyor.ben calistirmam sen evde otur diyen erkek bizim jenerasyonda yok gibi.

Ben size çalışmıyorsunuz demedim ki. Ben çalışmak mevzusunda kadına ve erkeğe ayrı bakış açısı olursa bir şeye erkek işi derlerse o zaman bir şeylere de bu kadın işi derler ki o zaman da benim savunduğum her şey yerle bir oluyor demek istedim. Yoksa sizin mesleğinizi falan bilmiyorum. Profil incelemek de çok sık yaptığım bir şey değil. Sadece biri dayak yemişse ya da aldatılmışsa mesleği var mı diye bakıyorum o kadar. Onun dışında şahsi bir yorum yapmıyorum kimseye.
Cogu erkek ev isi yapmiyor, forumda her gun agliyor kadinlar hem iste hem evde h cocuk pesinde kosmaktan. Hos erkek yardimci olsa ne kadar yapabilir mechul. Herkesin maddi durumu kariyer imkani ayni da degil. Bogaz tokluguna calisanlar var. Vasifsizlar var. Vasfi olup layik oldugu firsatlari bulamayan var. Analik gudusu cok yuksek olup cocugunu birakmak istemeyen var. Var oglu var. Kadinla erkek ayni falan degil. Kadinla erkek cok farkli. Erkek evin maddiyatindan birincil derecede sorumlu. Kadinin oncul misyonlari baska vs vs

Back
X