• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar neden böylesiniz ?

Kadınların birbirine karşı bu kadar yargılayıcı ve patavatsız olmasını siz neye bağlıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    306
Arkadaşlar bu normal bir düşümce değil kadınları çalışma hayatına sokup ve yahutta onları çalışma hayatında isteyip ondan sonra zaten doğurganlığı olan kadınlardan doğurmamasını bekleyemezsiniz . Bunun neyini savunuyorsunuz
savunmuyorum işveren gözüyle yorumluyorum. çalışma hayatında duygusallık yok.

Yani şimdi verimlilik esaslı düşünelim. İletişim Bilimleri doktorası yapan benim. Alınan kişi lisans yeni mezun ve yer hizmetleri için çalışıyor. Benim cv dolu.
Yani 12 hafta için mi tüm trip?
😁işveren için öyle malesef. tam verimli zamanda gider diye düşünülüyor.

Saçma buluyorum acaba iş veren ben olsam aynı şeyi yaparmıydım diye düşünüyorum fakat yapmazdım dolayısıyla saçma bulmaya devam edeceğim
Arkadaşım söylemedi mesela hamileydi. İyi yaptı. İse alındı. Sonra söyledi. Banka tabi kızdı ama çoktan deneme süresi dolmustu. O bankada 10 senedir.

O veled evlenince izin alacak. Nisan düğün için izin alacak balayi için izin alacak. Alacak da alacak.
kardeşimin eşi bir alman-türk firmasında mühendis balayı için verdiklrri izin 2 haftaydı o da yıllık izinlerinden arta kalan. yıllık izinlerini isteme nışan balayı vs için bölüştürdü.

niye pes şimdi benim arkadaşımın yaprığı sizce etik mi ? 1 yıl çalışacak adam işi öğretecek tam rahata erecek pat işçin bay bay diyecek ?
Hanımefendi burda bir sürü kıstas var . Ve sorulacak soru baştan yanlış . Kimse aptal değil artık çoğu kişi bir çocuk yapıyorsa da bu planlı . Belki kadın çocuğunu doğurup geri gelecek ya da gelmeyecek siz buna kefil olabilirmisiniz ? Çocuk doğurmayı tercih etti diye para kazanmamalı mı bu insanlar . Yalan konuşmak zorunda bırakılmış iş veren istemiyor ama kadının paraya ihtiyacı var belki ne bekliyorsunuz . Bireysel iş yeri olsa anlarım bi nevze yine fakat kurumsal firmalar şunu yapıyor ya yuh diyorum

Hahahsh emin olun var çalışma hayatında duygusallık . Nefret çekememezlik gereksiz hırs bunların hepsi duygu maalesef .
sadece istisnalar olabilir.

kardeşimin eşi bir alman-türk firmasında mühendis balayı için verdiklrri izin 2 haftaydı o da yıllık izinlerinden arta kalan. yıllık izinlerini isteme nışan balayı vs için bölüştürdü.
Siz Ik falan misiniz? Ya da yakınınız mi IK?

Sitemizi anladım fakat bu tip şeyleri kadınlar da yapar erkeklerde. Kadınlar niye böylesiniz diye genellemek yanlış olur bence.
Erkeklerle gerekmedikçe muhattap olmuyorum artık onları tersleyince susuyorlar en azından bu yüzden belki kadınlar bukadar gözüme batmaya başladı bilemiyorum

Hanımefendi burda bir sürü kıstas var . Ve sorulacak soru baştan yanlış . Kimse aptal değil artık çoğu kişi bir çocuk yapıyorsa da bu planlı . Belki kadın çocuğunu doğurup geri gelecek ya da gelmeyecek siz buna kefil olabilirmisiniz ? Çocuk doğurmayı tercih etti diye para kazanmamalı mı bu insanlar . Yalan konuşmak zorunda bırakılmış iş veren istemiyor ama kadının paraya ihtiyacı var belki ne bekliyorsunuz . Bireysel iş yeri olsa anlarım bi nevze yine fakat kurumsal firmalar şunu yapıyor ya yuh diyorum
Enflasyonun tavan yaptığı ülkede herkes kendisini düşünecek. Büyük patronun cebini düşünme devri bitti.

zaten kurumsal firma yapacak kim yapacak küçük esnafa işçi mi yok ? kurumsal firma ekibini sağlam tutmak ister kalifiye eleman alıyor . Neyin kini öfkesi bu.

zaten kurumsal firma yapacak kim yapacak küçük esnafa işçi mi yok ? kurumsal firma ekibini sağlam tutmak ister kalifiye eleman alıyor . Neyin kini öfkesi bu.
Kurumsal firmalar yeni nesil kölelik sistemidir. Sizin zamanınızı alır karşılığı olarak size kira ödeyeceğiniz bir miktar verir. Herhangi bir sorununuz olunca kulaklarını tıkar.
Yıllarca kurumsal firmalarda çalıştığım günlere yanarım. Şimdi gayrimenkul işi yapıyoruz.nakit paraya araba aldım. En iyi iş veren bile bana bunu sağlayamaz.

Seneler önce yüksek tempolu bir işe başvurmuştum. Öyle ki fire verme şansın yok. İk bana çocuk düşünüyor musunuz? Diye sordu ben de evet dedim. O zaman pozisyonumuz size uygun değil maalesef dedi. Ki haklı da. Çünkü ben hamile kaldığımda ne gibi durumlarla karşılacağım nasıl çalışacağım ve doğum sonrası durum nasıl olacak belli değil. Bunu soruyorlar çünkü uzun soluklu çalışan istiyorlar. Gülme sebebleri de bu soruyu günde belki de 50 defa sordukları için aldıkları cevaba göre de sinirleri bozulmuş olabilir. Evet maalesef ki iş hayatında böyle durumlar oluyor. Kişisel algılamanızı gerektirecek bir durum yok

Seneler önce yüksek tempolu bir işe başvurmuştum. Öyle ki fire verme şansın yok. İk bana çocuk düşünüyor musunuz? Diye sordu ben de evet dedim. O zaman pozisyonumuz size uygun değil maalesef dedi. Ki haklı da. Çünkü ben hamile kaldığımda ne gibi durumlarla karşılacağım nasıl çalışacağım ve doğum sonrası durum nasıl olacak belli değil. Bunu soruyorlar çünkü uzun soluklu çalışan istiyorlar. Gülme sebebleri de bu soruyu günde belki de 50 defa sordukları için aldıkları cevaba göre de sinirleri bozulmuş olabilir. Evet maalesef ki iş hayatında böyle durumlar oluyor. Kişisel algılamanızı gerektirecek bir durum yok
Yani bir kadının iyi bir pozisyonda çalışıp anne olma hakkı yok mu?

Back
X