• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar neden böylesiniz ?

Kadınların birbirine karşı bu kadar yargılayıcı ve patavatsız olmasını siz neye bağlıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    306
Yani bir kadının iyi bir pozisyonda çalışıp anne olma hakkı yok mu?
Keşke olabilse. Ama bu ülkede maalesef ki anne olmayan kadınlar bile ağır mobbinge uğruyor. Öğretmenim ve bekar çocuksuzken uğradığım mobinglerin haddi hesabı yoktu. Nefretlik bir sistem almış başını yürümüş. Dur diyen de yok

zaten kurumsal firma yapacak kim yapacak küçük esnafa işçi mi yok ? kurumsal firma ekibini sağlam tutmak ister kalifiye eleman alıyor . Neyin kini öfkesi bu.
Çalışmasının ana sebebi para olan insanlar eğer ceplerinden bir başka çalışanın maaşı çıkmıyorsa sadece kendi işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışsınlar gerisi hallolur o çark yine döner hanımefendi 🌸

Keşke olabilse. Ama bu ülkede maalesef ki anne olmayan kadınlar bile ağır mobbinge uğruyor. Öğretmenim ve bekar çocuksuzken uğradığım mobinglerin haddi hesabı yoktu. Nefretlik bir sistem almış başını yürümüş. Dur diyen de yok
Size bunu yapanlar da anlattığım insanların bir başka versiyonu . Tipik olarak kafa yapıları asla değişmiyor .

Kurumsal firmalar yeni nesil kölelik sistemidir. Sizin zamanınızı alır karşılığı olarak size kira ödeyeceğiniz bir miktar verir. Herhangi bir sorununuz olunca kulaklarını tıkar.
Yıllarca kurumsal firmalarda çalıştığım günlere yanarım. Şimdi gayrimenkul işi yapıyoruz.nakit paraya araba aldım. En iyi iş veren bile bana bunu sağlayamaz.
hanımefendi sistemi savunmuyorum , gerçek bu. Devlete atanmış öğretmen doğum iznine çıkınca müdüründen velisine triplere giriyor özel sektör mü affedecek diyorum.

Bu arada hamile kaldım ve yarım insan sayılırsın denilip işten çıkarıldım. Davam hala devam ediyor. Adalet yanımda olur da umarım hakkımı alabilirim.
bu tarz davalar kazanılıyor diye biliyotum umarım kazanırsın.

Size bunu yapanlar da anlattığım insanların bir başka versiyonu . Tipik olarak kafa yapıları asla değişmiyor .
Kesinlikle. Ben artık bu ülkedeki aklı kıt işverenlerin güçlü ve işini iyi yapan kadın çalışanlara tahammülünün olmadığına karar verdim

Bu arada hamile kaldım ve yarım insan sayılırsın denilip işten çıkarıldım. Davam hala devam ediyor. Adalet yanımda olur da umarım hakkımı alabilirim.
Umarım hakkınızda en iyisi olur . Kendi gözlerimle sırf hamile diye mobbing yapıp iş arkadaşımın istifa etmesine sebep olan yönetici gördüm . Kimse bana bu durumun normal olduğunu söyleyemez . Bunların hepsi bir nesil demekki anlayamadım

Herşeyi şahsi almayın yaa
Belki sizden önce üst üste bu şekilde işten ayrılan kadınlar oldu, durumu öğrenmek için soruyorlardır gelenler sürekli gittiyse

hanımefendi sistemi savunmuyorum , gerçek bu. Devlete atanmış öğretmen doğum iznine çıkınca müdüründen velisine triplere giriyor özel sektör mü affedecek diyorum.
Savunmuyor gibi gözüküp savunuyorsunuz aslında. Yani onlar mecbur ayağına bir bahane sunuyorsunuz. Kariyer ya da çocuk diye ikilemde bırakan sistem bir b.kluk. artık Avrupa'daki birçok şirket anne ya da babaya hak tanıyor hatta bazen baba bakıyor. Böyle geri kafalı düşünceler ile sadece erkeklerin yönetici olduğu bir dünya yaratırız. Eşitlik sağlanmaz.

Çalışmasının ana sebebi para olan insanlar eğer ceplerinden bir başka çalışanın maaşı çıkmıyorsa sadece kendi işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışsınlar gerisi hallolur o çark yine döner hanımefendi 🌸
her çalışanın ana nedeni para değil mi, kim hayrına çalışıyor ki ?

Savunmuyor gibi gözüküp savunuyorsunuz aslında. Yani onlar mecbur ayağına bir bahane sunuyorsunuz. Kariyer ya da çocuk diye ikilemde bırakan sistem bir b.kluk. artık Avrupa'daki birçok şirket anne ya da babaya hak tanıyor hatta bazen baba bakıyor. Böyle geri kafalı düşünceler ile sadece erkeklerin yönetici olduğu bir dünya yaratırız. Eşitlik sağlanmaz.
ütopyaları mı konuşacağız var olan sistemden bahsediyoruz keşkelerle olsaydı ben ülkem için ne keşkeler istiyorum bir bilseniz.

Önceden farklı düşünürdüm ama şahit olduğum şeyler sebebiyle bu tarz sorulara artık kızamıyorum.

Kayınpederimi fizik tedaviye götürdük. Normalde onunla ilgilenen çalışan hamileymiş. Başka çalışana “Benim yerime sen yaptırsana hareketleri” dedi. Diğer kadının da o ara başka hastası vardı. Yani Allah analı babalı büyütsün de bir insan çocuk yaptı diye niye diğer çalışanlar daha fazla çalışmak zorunda kalsın ki? İşe devam ettiği için yerine başkasını da alamıyorlar. En azından işten çıksa başkasını alırlar. Ve bu durum genel olarak her sektörde yaşanıyor.

Önceden farklı düşünürdüm ama şahit olduğum şeyler sebebiyle bu tarz sorulara artık kızamıyorum.

Kayınpederimi fizik tedaviye götürdük. Normalde onunla ilgilenen çalışan hamileymiş. Başka çalışana “Benim yerime sen yaptırsana hareketleri” dedi. Diğer kadının da o ara başka hastası vardı. Yani Allah analı babalı büyütsün de bir insan çocuk yaptı diye niye diğer çalışanlar daha fazla çalışmak zorunda kalsın ki? İşe devam ettiği için yerine başkasını da alamıyorlar. En azından işten çıksa başkasını alırlar. Ve bu genel olarak her sektörde yaşanıyor.
Bu her sektörde geçerli olmuyor ya. Mesela ben bir şirkette uluslararası bağlantısı olan bir asistan olarak çalışacaktım ama adamlar hemen ileride gebelik düşünüyorsanız olmaz demişti. Bana da mantıklı geldi ve teklifi arkadaşıma önerdim. O bekar ve çocuksuzdu kabul etti. Ama öğretmenlikte beni işe alırken hamilelik sorun olmaz deyip imzaladıktan sonra yarı dönemde hamile kalınca aaa olmaz sen çalışamazsın dedikleri için işten çıkardılar. Bu arada adamlara nolur çıkarmayın tatile denk geliyo doğum 36. Haftaya kadar çalışırım dememe rağmen çıkardılar. Asıl yanlış olan böyle yapılması işte. Bu arada özel derslerimin hepsine 36. Haftaya kadar gittim 37de de doğurdum. Çıkmasam baya normal yapardım işimi.

Back
X