• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar neden böylesiniz ?

Kadınların birbirine karşı bu kadar yargılayıcı ve patavatsız olmasını siz neye bağlıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    306
Bu her sektörde geçerli olmuyor ya. Mesela ben bir şirkette uluslararası bağlantısı olan bir asistan olarak çalışacaktım ama adamlar hemen ileride gebelik düşünüyorsanız olmaz demişti. Bana da mantıklı geldi ve teklifi arkadaşıma önerdim. O bekar ve çocuksuzdu kabul etti. Ama öğretmenlikte beni işe alırken hamilelik sorun olmaz deyip imzaladıktan sonra yarı dönemde hamile kalınca aaa olmaz sen çalışamazsın dedikleri için işten çıkardılar. Bu arada adamlara nolur çıkarmayın tatile denk geliyo doğum 36. Haftaya kadar çalışırım dememe rağmen çıkardılar. Asıl yanlış olan böyle yapılması işte. Bu arada özel derslerimin hepsine 36. Haftaya kadar gittim 37de de doğurdum. Çıkmasam baya normal yapardım işimi.
Hamilelik sorun olmaz diyip böyle yapmaları hoş olmamış ama ben genel olarak işverenlerin bu tarz sorularını ve seçici davranmalarını haklı buluyorum.

Mesela sizin doğum izninde giremediğiniz derslere başka meslektaşlarınızın girmesi gerekecekti ve istemeseler de iş yükleri artacaktı. Ben bunu doğru bulmuyorum. Bir tarafa hak verirken, olayla alakasız diğer çalışanları mağdur etmek adaletli değil.

Ayrıca ilk defamı iş mulakatına katılıyorsunuz evlilik ve bebek soruları herkese soruluyor size özel değil ;)
Hayır defalarca kez katıldım fakat zamanla soru inanılmaz rahatsız edici gelmeye başladı . Ayrıca bu soru ve cevabıyla hiç ilgilenmeyen yerlerde de mülakata girdim . Erkek patronlarımda oldu kadında . Maalesef anlaşamadığım patronlarım genelde kadınlar .

Amaan kadın milletinin yuzde doksaniini çöpe at zaten

Hamilelik sorun olmaz diyip böyle yapmaları hoş olmamış ama ben genel olarak işverenlerin bu tarz sorularını ve seçici davranmalarını haklı buluyorum.

Mesela sizin doğum izninde giremediğiniz derslere başka meslektaşlarınızın girmesi gerekecekti ve istemeseler de iş yükleri artacaktı. Ben bunu doğru bulmuyorum. Bir tarafa hak verirken, olayla alakasız diğer çalışanları mağdur etmek adaletli değil.
İşverenler , patronlar müdürler vs artık nerde yönetici varsa …normalde çalışmayan bir işçinin eğer işten çıkarma imkanları yoksa çalışmadığı iş yükünü de çalışanlara yıkıyor . Hayatınız boyunca çalıştığınız her iş yerinde herkes onda onluk çalışıyordu da hamile bir kadın mı gelip tüm düzenini bozdu bu işyerlerinin ben anlamadım .

Çocuk düşünmüyorum cevabı bu güruh için bir cevap olmuyor ama türkiyede . Bir kaç yıla noter imzalı çocuk yapmayacağım belgesi isteyecekler diye korkuyorum

Bu bebek cocuk iznini veriyolar ama gerisini kimse dusunmuyor ondan oluyor boyle. Devlette bi ogretmen mesela hamile kaldi neredeyse 1 sene okula gelmedi ve bölüm ogretmeniydi o ders komple boş gecti yerine baska ogretmen gelmedi gelse duzenli gelmedi. Ama hamile diye rapor alan ogretmen özel kursta ders veriyordu haftasonlari...
Bu yilllllar oncesi gordugum bir sey.
Ya da is yerinde hamile oluyor tamam izin hakki ama iş aksiyor onun yerine yapilacak isler diger insanlara ekstra yük oluyor vs.

Genelde derslerin parasını giren öğretmenlere veriyorlar. Alan memnun satan memnun gibi yani. Bir arkadaşımıza öyle olmuştu ama dediğim gibi okullar hamileliği problem etmediklerini net şekilde söylediği için sorun olmuyordu. Başka sektörlerde tabii işverenlerin tercihi.

İş yeri merak ettigi icin sormuyor işe birini aliyorsun ama aldiktan bir kac ay sonra ortadan kayboluyor.
Esimin calistigi sirkette de vardi bi kadin, danisman firmadayken sirket bunyesine aliniyor ve sirkete gectigi an zart hamile, iyi bi sirkete kapak atar atmaz bebek cikiyor meydana yani ciksin orasi global bi firmaydi zaten ama Trde her yer bunu kaldirmiyor.
Cocuk yapip ortadan yok olup sonra da ne zaman cocuk yapilacaginin hesabini mi verecegiz derseniz iş ararken de boyle oluyor.
Avrupada degilseniz....
Vallahi aynı soruyu İsviçre'de iş görüşmelerinde bile soran oluyormuş, bizzat orada yaşayan biri demişti.

Vallahi aynı soruyu İsviçre'de iş görüşmelerinde bile soran oluyormuş, bizzat orada yaşayan biri demişti.
Oluyordur tabi ki. Yani hamile kalmak demek 1 seneye yakin işe dogru durust gelmemek, dogurdu dogum izni, dogum izni bitti hastaydi bilmem neydi. Yani is yerine de, insanlara da her yere yük bi nevi bazi insanlar bu durumu kullaniyor cunku

Bu bebek cocuk iznini veriyolar ama gerisini kimse dusunmuyor ondan oluyor boyle. Devlette bi ogretmen mesela hamile kaldi neredeyse 1 sene okula gelmedi ve bölüm ogretmeniydi o ders komple boş gecti yerine baska ogretmen gelmedi gelse duzenli gelmedi. Ama hamile diye rapor alan ogretmen özel kursta ders veriyordu haftasonlari...
Bu yilllllar oncesi gordugum bir sey.
Ya da is yerinde hamile oluyor tamam izin hakki ama iş aksiyor onun yerine yapilacak isler diger insanlara ekstra yük oluyor vs.
Arkadaşlar bu söylediğim hoşunuza gitmeyecek çoğunuz çığırmaya başlayacaksınız biliyorum fakat bu maalesef eskiden dışarda hamile kadın görünce ayıplayan büyüklerinizin yaptığı şeyin bir başka versiyonu bu . Hamile kadınlar ki şuan niye onları savunuyorum bilmiyorum hamile de değilim fakat neyse . Gebe kadınlar maalesef çoğu yerde sevilmiyor . Bir değişik bakıyorlar . Bunu sizin için demiyorum yanlış anlamayın . Hamile olupta anlayışla karşılanan pek gibi görmedi gözlerim .

İşverenler , patronlar müdürler vs artık nerde yönetici varsa …normalde çalışmayan bir işçinin eğer işten çıkarma imkanları yoksa çalışmadığı iş yükünü de çalışanlara yıkıyor . Hayatınız boyunca çalıştığınız her iş yerinde herkes onda onluk çalışıyordu da hamile bir kadın mı gelip tüm düzenini bozdu bu işyerlerinin ben anlamadım .
Şu söylediğiniz gerçekten çok tuhaf. Bir insanın kendisine verilen, kendi sorumluluğundaki işleri aksatmasıyla, başkasına ait işlerin sorumluluğunu diğer insanlara yüklemeyi nasıl aynı kefeye koyabiliyosanız?

Çalışma arkadaşınız verilen işleri düzgün yapmıyorsa, kendi yapmadığı işlerden dolayı o sorumlu tutulur. Ancak birisi doğum, askerlik gibi sebeplerle işe ara verince onun tüm görevleri dağıtılıyor ve o görevleri alan kişi sorumlu oluyor. O iş yapılmayınca da izni çıkan kişiden değil iş yükü artan kişiden hesap soruluyor. İkisinin farkını anlamak zor değildir diye düşünüyorum.

Arkadaşlar bu söylediğim hoşunuza gitmeyecek çoğunuz çığırmaya başlayacaksınız biliyorum fakat bu maalesef eskiden dışarda hamile kadın görünce ayıplayan büyüklerinizin yaptığı şeyin bir başka versiyonu bu . Hamile kadınlar ki şuan niye onları savunuyorum bilmiyorum hamile de değilim fakat neyse . Gebe kadınlar maalesef çoğu yerde sevilmiyor . Bir değişik bakıyorlar . Bunu sizin için demiyorum yanlış anlamayın . Hamile olupta anlayışla karşılanan pek gibi görmedi gözlerim .

Kimsenin özel olarak hamile sevmedigini dusunmuyorum. Insanlara yük olursaniz hamile olmasaniz da sevilmezsiniz. 😃 yük olmakla alakali tamamen

Şu söylediğiniz gerçekten çok tuhaf. Bir insanın kendisine verilen, kendi sorumluluğundaki işleri aksatmasıyla, başkasına ait işlerin sorumluluğunu diğer insanlara yüklemeyi nasıl aynı kefeye koyabiliyosanız?

Çalışma arkadaşınız verilen işleri düzgün yapmıyorsa, kendi yapmadığı işlerden dolayı o sorumlu tutulur. Ancak birisi doğum, askerlik gibi sebeplerle işe ara verince onun tüm görevleri dağıtılıyor ve o görevleri alan kişi sorumlu oluyor. O iş yapılmayınca da izni çıkan kişiden değil iş yükü artan kişiden hesap soruluyor. İkisinin farkını anlamak zor değildir diye düşünüyorum.
Doğurganlık çağında doğurganlık olasılığı olan bir kadını çalıştırıyor olmaları o kadının günün birinde doğuracak olmasını kabul etmeleri gerektiği anlamına gelir . Gebe iş arkadaşınızdan dolayı iş yükünüz artıyorsa bunu gidip işvereninizle halletmeye çalışırsınız . Ziraa sizde hamile olan arkadaşınızın iş yükünü sırtlanmak zorunda değilsiniz . Ki burda yine işvereniniz muhattabınız . Hee arkadaşınız sırf gebe diye bilinçli bir şekilde zor bir durumda değilken işini size yıkıyorsa o konuda haklısınız .fakat geri kalan konuda size katılmıyorum sizde bana katılmak mecburiyetinde değilsiniz 🌸

Sen hala sadece dertlerinin senin çocuk yapmak olduğunu mu düşunüyorsun bana mı öyle geldi yahu iş için soeuyorlar yoksa sen çocuk yapmışsın yapmamişsın kime ne

Oda birşey mi ben kaç saattir uyuyorum :27:

Bende başlığı okuduğumda aha dedim erkek üye ama değilmiş.
Konu sahibinin demek istediğini anlıyorum, ama işte bazen üslup her şeydir.

Veya konu açayım, neden böylesiniz neden üslubunuz bu kadar üstten 😁

Konu sahibinin demek istediğini anlıyorum, ama işte bazen üslup her şeydir.

Veya konu açayım, neden böylesiniz neden üslubunuz bu kadar üstten 😁
Ben iş mulakatında olduğunu okuyunca ayrı saşırdım her kadına soruyorlar zaten sonuçta hamilelik çocuk direk kadınla ilgisi olan bir konu

Kimsenin özel olarak hamile sevmedigini dusunmuyorum. Insanlara yük olursaniz hamile olmasaniz da sevilmezsiniz. 😃 yük olmakla alakali tamamen
Tam tersi ben bayılırım ve ekstra toleranslı olurum göbeklerinde bebek olma fikri çok tatlı 🥹🥹

Ben iş mulakatında olduğunu okuyunca ayrı saşırdım her kadına soruyorlar zaten sonuçta hamilelik çocuk direk kadınla ilgisi olan bir konu
İki tarafa da hak verdiğim için yorum yapamadım, devlet yeterince sosyal olsaydı bu soru iki taraf için de bu kadar önemli olmazdı.

Back
X