• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar neden böylesiniz ?

Kadınların birbirine karşı bu kadar yargılayıcı ve patavatsız olmasını siz neye bağlıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    306
İşte bu tip insanlar yüzünden diğer kadınlar zan altında kalıyor. Şöyle hile hurda işlerine girenler yüzünden İK olsaydım ben de sorardım sanırım.
zaten işverenler ya da ik bu tip insanlar yüzünden bu kadar detaya takılıyor.

Valla benim çevremde gebe kadınlar bir tek kendi yakın çevresindekilerden ilgi görmeyi bekliyordu . Sağolun dediğimi tamda doğru çıkardınız . Kafanızda böyle birşey var demekki
Evet var. Gördüğüm şahit olduğum şeyleri söylüyorum. Hamile birine ekstra ilgi gösterecek olan kişi eşidir ben değil

Evet var. Gördüğüm şahit olduğum şeyleri söylüyorum. Hamile birine ekstra ilgi gösterecek olan kişi eşidir ben değil
E tamam bunları o kişilerin yüzüne söyleyin rahatlayın davranışlarına çeki düzen verirler

Nesi garip ki onu anlamadım. Mesela işe girsen hemen hamile kalsan belki iş aksayacak yerine biri bulmak zaman alacak falan. anlamadığım için soruyorum. iş neydi bilmiyorum tabii. çok detay vermemişsin. bence soru gayet normal. konuyu nedense çok mantıksız ve kopuk buldum. Burada söz konusu işin ne olduğu de önemli. her insan aynıdır. kadını erkeği yok.

BU konuda ben çok doluyum yaz yaz bitmez ünide staj yaparken bi kere sunumum vardı mini etek ama çorapla çizme blazer kombini vardı öyle işe de gittim bi yönetici vardı 40 yaşında şişman bana dedi ki bu işte bi dresscode var güzelim? böyle giyinemeeeezsinnn 1 2 hafta sonra giydiği etek penye göt altı popoya yapışmış selülitler fora kıyafetten belli bacak arkası full çatlak desscode ona geçerli değil herhalde o sarkık çatlak dolu memeleri açar gezerdi utanmadan beni uyarırdı işte evlenme teklifi aldım benimle çalışan başka kıza bak bu akıllı bqk bu yüzüğü taktı bunu diye diye kızı ayırdı. En son işimde 6 senedir çalışıyordum ve bebek yaptım düşük yaptım rapor aldım diye bana düşman oldular hastalık bu yahu düşük ameliyatta olabilirdim??? Sonra tekrar gebe kaldım iş yeri sözde uzaktan hibrite geçti hala geçemedi benim doğum iznime 2 ay var beni 2 ay idare etmediler direkt cnmmm ben seni kardeşim gibi görüyorum cnmmmm işten çıkardılar bebeğim 6 aylık oldu hala hibrite geçilmedi. 40 yaş üstü bekar kadınlarla özellikle yöneticiyle çalışmak çok zor onlar hayatsızın teki tek dertleri iş işten başka hayatları yok senin de öyle olmanı ister. Hele gebelikte yapılan o baskı. İnsanlar arsız olmuş. Ben beymende de çalıştım bakanlıkta staj yaptım lüks markalarda inditexte çalıştım kaç sene beyaz yakaydım hep mi kadın yönetici sorunlu olur ya. Bi insan kaza geçirip aylarca rapor alabilir sorun az eleman. Bi de beni işten çıkarıp işle ilgili sorukar sordular tazminatımı 3 taksitte verip bana zam yapmadılar

Son düzenleme:
bu soruyu kpss de soru olarak sorsan, desen ki kadinlara isveren tarafindan yoneltilen cocuk dusunuyor musun sorusu dogrudan ataturk'un hangi ilkesini olumsuz etkiler. direkt milliyetciligi isaretlerdim.

s.kayim isverene de, isverenin kazancina da.

calisan kadina cocugunu buyutmesi icin izin vereceksin, annesi maddi anlamda rahat olacak ki, oncelikle bu platformda kadina hani o ustten ustten soylenen seyleri dogru duzgun yapabilsin. kadin dayak yiyorsa ve minnacik cocugu varsa bosanabilsin, zaten para kazanabiliyorum, isyeri beni destekliyor isten cikarmiyor ya da isyerleri beni ise aliyor, bu mal adamla bu cocugu buyutmeme gerek yok saglikli cocuk (saglikli millet ve ulke) buyutmeye odaklanmaliyim diyebilsin. yahut kadin esiyle iyi geciniyorsa bile yarin esime bir sey olur vefat eder, kaza gecirir elimde isim olmaya devam etsin ne olur ne olmaz diye hamile haliyle ise girebilsin, cocuk buyutuken iznini kullanabilsin, isten uzaklastirilmasin, meslekten kopmasin.

benim tuzum kuru, devletteyim. su an hamileyim. kafam da mis gibi rahat. iki tane yaparim. niye? beni kovan yok. maddi anlamda iki cocuk yapacam diye tehdit eden, mobing yapan yok. bu kafadaki bir anne ne yapar. uzun sureli maddi planlar yapar. cocuguna ozel kres bakar, iki dilli yetistirebilir, meslekten kopmaz, sosyal hayatina geri doner, cocuguna kulturel aktarima devam eder. kortizolu maddiyat yuzunden, disardaki isveren tehditleri yuzunden tavanlarda gezmeyen bir anne evde saglikli olur. evde saglikli anne saglikli cocuk yetistirir. saglikli cocuk toplumu guzellestirir. iki saglikli cocuk yestiskinlikte denk gelirse saglikli nesiller yetistirir. arastirmalar iyi yetisen cocuklarin bireysel olarak ulkenin ekonomisinin artmasina yuzdesel olarak oldukca fazla katkisi oldugunu gosteriyor. bir arastirilsin bakalim, 20 30 yillik calismalar gozlemlensin, isverenler kadina hamile diye ise almadiginda mi ulke kazaniyor yoksa bu sorun ortadan kalkip anne iyi bir evlat yetistirdiginde mi ulke kazaniyor.

bu tur sorulari her isyeri her kadina sorarsa bu ulkeyi kumulatif olarak olumsuz olarak etkiler. hamile misin sorusu bu kadar basit bir soru degil. uzun vadede ulkeyi ve milleti etkiliyor.

umarim devlet buna kimsenin bunu soramadigi sekilde ceza verir.

bu soruyu kpss de soru olarak sorsan, desen ki kadinlara isveren tarafindan yoneltilen cocuk dusunuyor musun sorusu dogrudan ataturk'un hangi ilkesini olumsuz etkiler. direkt milliyetciligi isaretlerdim.

s.kayim isverene de, isverenin kazancina da.

calisan kadina cocugunu buyutmesi icin izin vereceksin, annesi maddi anlamda rahat olacak ki, oncelikle bu platformda kadina hani o ustten ustten soylenen seyleri dogru duzgun yapabilsin. kadin dayak yiyorsa ve minnacik cocugu varsa bosanabilsin, zaten para kazanabiliyorum, isyeri beni destekliyor isten cikarmiyor ya da isyerleri beni ise aliyor, bu mal adamla bu cocugu buyutmeme gerek yok saglikli cocuk (saglikli millet ve ulke) buyutmeye odaklanmaliyim diyebilsin. yahut kadin esiyle iyi geciniyorsa bile yarin esime bir sey olur vefat eder, kaza gecirir elimde isim olmaya devam etsin ne olur ne olmaz diye hamile haliyle ise girebilsin, cocuk buyutuken iznini kullanabilsin, isten uzaklastirilmasin, meslekten kopmasin.

benim tuzum kuru, devletteyim. su an hamileyim. kafam da mis gibi rahat. iki tane yaparim. niye? beni kovan yok. maddi anlamda iki cocuk yapacam diye tehdit eden, mobing yapan yok. bu kafadaki bir anne ne yapar. uzun sureli maddi planlar yapar. cocuguna ozel kres bakar, iki dilli yetistirebilir, meslekten kopmaz, sosyal hayatina geri doner, cocuguna kulturel aktarima devam eder. kortizolu maddiyat yuzunden, disardaki isveren tehditleri yuzunden tavanlarda gezmeyen bir anne evde saglikli olur. evde saglikli anne saglikli cocuk yetistirir. saglikli cocuk toplumu guzellestirir. iki saglikli cocuk yestiskinlikte denk gelirse saglikli nesiller yetistirir. arastirmalar iyi yetisen cocuklarin bireysel olarak ulkenin ekonomisinin artmasina yuzdesel olarak oldukca fazla katkisi oldugunu gosteriyor. bir arastirilsin bakalim, 20 30 yillik calismalar gozlemlensin, isverenler kadina hamile diye ise almadiginda mi ulke kazaniyor yoksa bu sorun ortadan kalkip anne iyi bir evlat yetistirdiginde mi ulke kazaniyor.

bu tur sorulari her isyeri her kadina sorarsa bu ulkeyi kumulatif olarak olumsuz olarak etkiler. hamile misin sorusu bu kadar basit bir soru degil. uzun vadede ulkeyi ve milleti etkiliyor.

umarim devlet buna kimsenin bunu soramadigi sekilde ceza verir.
Umarım bi yaptırımı olur diyeceğim ama sanmıyorum . Kırk fırın ekmek yememiz lazım bizim . Bugün bu forumda bir kez daha anladım bunu . Gebeler bizden özür dilesin diyen bile çıkabilir korkuyorum .

Bu eve 17 ay önce taşındım. Karşı komşumun gelini kayseri'de bir ilçeye aile hekimi olarak atanmış ama hep burdaydı. 2 se küçük çocuğu vardı. Biz taşındığımızda oğlu henüz 7 aylıktı. Sonra 3 aylık gebe olduğunu söyledi kaynanası. Bu doktor gelin 3.çocuğunu doğurdu ve hala evdeydi. Anladığım kadarıyla atandı maaş almaya devam etti ama hep soğurdu hep izinde. Görevli olduğu aile hekimliğinde hastalara kim bakıyor? Devlet bu kadına doğursun diye maaş ödüyor. Ben bunu kabul etmiyorum arkadaş. Kadın peş peşe doğurmuş sürekli evde ama maaş alıyor. Millet de doktor beklesin dursun. Evet kadın kadının düşmanı haklısınız. Sizin götünüz devlette tuzunuz kuru haklısınız.

Bu eve 17 ay önce taşındım. Karşı komşumun gelini kayseri'de bir ilçeye aile hekimi olarak atanmış ama hep burdaydı. 2 se küçük çocuğu vardı. Biz taşındığımızda oğlu henüz 7 aylıktı. Sonra 3 aylık gebe olduğunu söyledi kaynanası. Bu doktor gelin 3.çocuğunu doğurdu ve hala evdeydi. Anladığım kadarıyla atandı maaş almaya devam etti ama hep soğurdu hep izinde. Görevli olduğu aile hekimliğinde hastalara kim bakıyor? Devlet bu kadına doğursun diye maaş ödüyor. Ben bunu kabul etmiyorum arkadaş. Kadın peş peşe doğurmuş sürekli evde ama maaş alıyor. Millet de doktor beklesin dursun. Evet kadın kadının düşmanı haklısınız. Sizin götünüz devlette tuzunuz kuru haklısınız.
Ücretsiz izin ne biliyo musun

Merhaba herkese yüksek çoğunluğu kadınlar olan bir forumda kadınlara sitem etmek için açtığım bi konu bu arkadaşlar . Bugün bir iş görüşmesine gittim karşımda erkekli kadınlı bir komisyon halinde mülakat gerçekleştirirken aradan bir tanesi çıkıp ki bunu diyen bir kadın çocuk düşünüyormusunuz diye sordu bana . Yanındaki 40 50 i geçmiş gerizekalılarda niyeyse sorusu çok komikmiş gibi güldü. Zaten hazırda bi bebem var fakat o an okadar garip hissettimki ne cevap vereceğimi şaşırdım . Yine çevremden tanıdığım tanımadığım ayak üstü tanışıp konuştuğum kadınların çoğu yine çocuk yapıp yapmayacağımı neden çalışmadığımı çalışmıyorsam evde boş boş oturduğumu ima edecek şekilde patavatsız patavatsız konuştuğu için artık bıkmış durumdayım . Birine cevap versem biriyle kavga etsem ertesi gün bir diğeri çıkıyor . Seneler çnce burada bir konu açmıştım çocuğum varken sınava hazırlanıyorum diye . Aranızdan bir tane kendini bilmez kocaya evde ders çalışmak içinmi gidiyosun minvalinde bir şey yazmıştı . Bunlar artık biriktikçe fark ettimki illallah ettim . Zaten erkekleri görünce içimde bir nefret uyanıyordu artık kadınlar içinde aynısını hissediyorum maalesef . Niçin böyle bir millet olduk biz anlayamıyorum .
Bide o kadınların ve erkeklerin gözünden sizi dinlemek lazım. Belki onların da söyleyecek çok şeyi vardır. Mesela üslup sorunu??? Koyu renkli yerler bize epey fikir verdi.

hanimefendi ben 5 aylik hamileyim. sehir disina santiyeye gidiyorum. mudurum gitme artik birak dedi, hazirladigim ihale dosyasini benden baska bilen yok digerlerine teslim ederken isi anlatarak gitmem icin hala sehir disi gorevlerimi inisiyatif alarak kesmedim.

senin verdigin ornekle benim alakam yok.

devletin bana ve diger memurlara tanidigi ozluk hakki 21. yuzyilin en insani hakki. bir yerin devlette diye de basitlestirmeyin, turkiye 5. si olarak girdim. bu noktaya emegimle geldim.

Yine çevremden tanıdığım tanımadığım ayak üstü tanışıp konuştuğum kadınların çoğu yine çocuk yapıp yapmayacağımı neden çalışmadığımı çalışmıyorsam evde boş boş oturduğumu ima edecek şekilde patavatsız patavatsız konuştuğu için artık bıkmış durumdayım
Ben de çalışmıyorum bana sormuyorlar soran olunca da çok da tın keyfim öyle istiyor derim 😂kime ne yahu benim çalışıp çalışmamamdan cebime parayı onlar mı koyuyormuş😒

Bide o kadınların ve erkeklerin gözünden sizi dinlemek lazım. Belki onların da söyleyecek çok şeyi vardır. Mesela üslup sorunu??? Koyu renkli yerler bize epey fikir verdi.
Kadın sonuna kadar haklı iş görüşmesinde çocuk yapıp yapmayacağını sormak kadar hadsizlik sadece bizim ülkemize has bir şey başka ülkelerde kadın doğurunca iş hayatında saygı var bizde daha yeni yeni ilerleniyor doğum yapınca izindi cartı curtu

Sizin sağlık hakkınız mı aksadı kadının maaşını sizden mi almayı teklif etti ya sanır ya hadi özel sektörü geçtim devlet çalışanının ücretli ya da ücretsiz izni bile size dokunur olmuş bu millet niye böyle oldu anlamış değilim açtığım konuda tam da sizin gibilerden bahsediyorum millet çocuk doğurmasın ozaman kadınlar evde otursun çocuk yapsın çalışacaksa bağlatsınlar bu rahmi de sizde rahat edin ne diyeyim

Kadın sonuna kadar haklı iş görüşmesinde çocuk yapıp yapmayacağını sormak kadar hadsizlik sadece bizim ülkemize has bir şey başka ülkelerde kadın doğurunca iş hayatında saygı var bizde daha yeni yeni ilerleniyor doğum yapınca izindi cartı curtu
Yoooo olurmu öyle allahın verdiği rahmi insan kaynakları ve özel sektör için aldırmamız gerek ne kadar çok işvereni düşünen düşünceli insanlar varmış bu ülkede gözlerimi yaşartıyor hepsi

Bu konudaki en büyük celiskide ozel sektorun dogurganlik çağındaki kadınları daha ise girmeden bu sekilde mobinglemesi ancak dogurganlik cagi bitmis 45 yas ustu (genel ifadedir) calisani ise almamasi, neden cunku onlara gore artik yasli ve prezantabl değil.

Hak vermek zorunda değilsiniz 🌸
Vermedim değil veremedim, farklı şeyler.
Konuyu sayfa sayfa okudum. Konuyu açarken yakındığınız şeyi yorumlara verdiğiniz cevaplarda farklı biçimlerde siz de yapmışsınız. “Umarım iyileşirsiniz” falan demişsiniz mesela birisine, yok artık yani. Evet bu ülkede çok fazla hadsiz ve sorunlu insan var (Pardon kadın). Ama zaten siz de onlardan birisiniz. Size içgörü ve kendiniz hakkında farkındalık diliyorum. Buna da siz hak vermek zorunda değilsiniz🌸

Eli arttırıyorum!

Doğuma bir hafta kala halaaa evden çalışmaya devam ederken, holding bünyesinde olan firmada çalıştığım bölümün kapatılacağı, diğer departmanın müdürüyle iş görüşmesi yapmam gerektiği söylendi. Online görüşme esnasında "işe ne zaman dönersin?" sorusuna yasal iznimi kullanmayı planlıyorum dedim ve müdür (kadın ve anne olmuş, empati için yeterli özellikler bence diye düşünürken) ben doğumdan 2 gün sonra işe döndüm dedi :bicak:

Diğer departmana geçemedim, işsizlik kötü, analık güzel, söyleyeceklerim bu kadar :KK200::anne:

Back
X