Kadınlar susarak gider..

Emojii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2014
555
199
53
İzmir
Çok uzun emekler verir ilişkisini yürütmek için.
Birinin kadını olmayı yüreği, beyni, ruhu o kadar zor kabul etmiştir ki, başka bir adama ait olmayı istemez.
Erkek gibi, çorbanın tuzu eksik diye kavga çıkarmaz mesela, tam tersi, konuşmamız lazım der.
Erkekler de en çok bu cümleye sinir olurlar. Ertelenir o konuşmalar, maç bitimine, yemek sonrasına ve daha birçok lüzumsuz şeyin ardına ötelenir.
Kadınlar inatçıdır, hayata tutundukları gibi, aşklarına da sahip çıkarlar.
Bu yüzdendir, konuşup derdini anlatma isteği, karşı tarafı ikna edene kadar uğraşırlar.
Sonunda pes eder adam, bir ışık görür kadın, tüm derdini paylaşır.
Genellikle ne cevap alır? Abuk sabuk konuşma!
Gereksiz ve saçma gelmiştir adama anlatılanlar, hiç de üstünde durmamıştır.
Yine bir sıkıntı, tatmin edilemeden geçiştirilir ve adam gün gelip bunların kendisine ok gibi döneceğini bilemez.
Bir kadın şikayet ediyorsa, ya da erkeklerin deyimi ile vıdı vıdı ediyorsa; erkek bilmelidir ki, o ilişkiden hala ümidi vardır kadının.
Yürütmek, birlikte yaşamak, sorunları çözerek mutlu olmak istiyordur.
Daha önemlisi, o adamı hala seviyordur.
Kadın susarak gider!
En önemli detaydır, erkeklerin hiç anlayamadığı durum işte bu kadar basittir.
O gün gelene kadar konuşan, kavga eden, tartışan kadın, kendini sessizliğe vermiştir.
Ne zaman ümidini o ilişkiden kestiyse, o zaman sevgisi de yara almış demektir.
Yüreğindeki bavulları toplamıştır, kafasındaki biletleri almış ve aslında bedeni orada durarak, ilişkiden çıkıp gitmiştir.
Kadın, gerçekten gitmişse, çok sessiz olmuştur ayrılışı, kimse hissetmeden, kapıları vurup kırmadan gitmiştir.
Her akşam eve geldiğinde, kapının açıldığını gören adam anlamaz ama bir kadın sessizce gider.
Ne mutfağında yemek pişiren, ne yan koltukta televizyon izleyen, ne gece ruhunu kenara koyarak yatakta sevişmeye çalışan kadın, artık o kadındır.
Bir kadının çığlıklarından, kavgalarından korkmamak gerekir, çünkü kadının gidişi sessiz ve asildir.
CEMAL SÜREYA

Kendimi sessizliğe verdiğim yerdeyim.Bizi ,onu bırakmaya azlediyorum.Korkmuyor muyum hemde çok ama bazen bittiğini kabullenebilmeli insan. Kalbim artık benim hiç kimse çalamaz onu benden.

Bazen herseyi bırakıp bir köşede sessizce etrafı izlersin iste bende o konumdayim.. cok ugrastim didindim cabaladim ama olmadi.. ugrasmadi cabalamadi.. hayatimin ilk defa en büyük sessizliğine burunuyorum avaz avaz bagirirken içim. .

Rabbim Şerin arkasında saklanan hayrı tez zamanda çıkarsın karşına arkadaşım. Hikayeni bilmiyorum ama kadın kadını anlar.Aşk :)

müthiş bir yazı. çok duygulandım. benim bütün duygularımı dillendirmişsin. tşk.

İnanır mısın canım daha bu sabah dinledim bu şiiri Youtube da ve çok ağlatır beni her dinleyişimde.. hele ki tam da ruh halimize hitap ediyorsa...Çok güzel tesadüf oldu bu şiiri bir başlık olarak burada görmek. Yorumları görünce de bir ben değilmişim diyor insan. Burda bir nevi kelimelerle birbirimizin üzüntülerini paylaşıyoruz, belki biraz olsun hafifliyor acılar.

Çok güzel anlatmış bu şiir bizleri. Ne kadar çok emek veriyoruz sevgimiz için halbuki...Ne kadar çok çabalıyor ne kadar çok hırpalıyoruz kendimizi. Kendimizden çalıp karşımızdakine veriyoruz her seferinde...Ama sonunda ne oluyor? Bize "sus" payı düşüyor. Susuyoruz, susup gidiyoruz çünkü artık öyle bir noktaya geliyoruz ki hiç birşeyin toparlanacağı yok diyoruz... Herşeyi olduğu gibi dağınık bırakıp,susup gidiyoruz...

Bnde suan tam senin söylediğin konumdayim sanırım. Insan cok emek veriyor cok çabalıyor olsun istiyor ilkim diyorsun herseyimin ilki her animin ilki. Sonra bir bakiyorsun o seni senin onu sevdigin kadar sevmemis o seni senin onu düşündüğün kadar düşünmemiş. Kalp kırıklığı acilar izdiraplar uykusuz geceler başlıyor. Susuyorum bende konusmak birsey ifade etmiyor artik. hem konussan nolurki bu kadar harabeyken susmak en guzeli aci versede en güzeli. .

off

Günlerdir bu şiiri ağlaya ağlaya dinler durumdayım. Çünkü bana yazılmış gibi sanki. Bitmemesini dilediğim fakat bitirmek zorunda olduğum bi ilişkim var. Bazen gitmek en hayırlısıdır bilirsin ve bende gitmek zorundayım

ben buralari asali cok oldu ve iyiki gittim.bi insan 7 de neyse 79 de o oluyo hic cabalamamak lazim duzeltmeye.sonra erkege dank ediyo ama kadinin yureginde sevgi kirintisi kalmadigi icin nafile

Can kırıkları cam kırıklarına benzemez, süpürünce gitmez içinde kalır insanın aklına geldikçe batar...

İşte kadın o zaman susar gerisi gelir...

ne guzel anlatmıssınız.bende susuyorum.artık konusmanın anlamı yokkı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…