- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.176
- 398
- Konu Sahibi Nil desperandum
-
mesela bu konuda yapılmış bir araştırma var,
eğitimli/çalışan kesimde de bir çok kadının şiddet görmesine rağmen eşinden boşanmadığı yönünde.
ben bir kadın tanıyorum, ki kadın doktor ve çocuk da yok, eşinden şiddet gördüğü bariz ortada, ama boşanmıyor.
bunu anlamakta zorlanıyorum.
ama araştırma şöyle diyordu, eğitimli kadınlar dayak yiyen kadın imajından daha çok korktukları yönde.
hani mükemmel kadın, eş ve anne olarak etiketimize zarar gelmesin diye...
Evet bunu ben de duymuştum. Kariyer, itibar odaklı yaşayan kadınlar her şeye katlanmayı göze alabiliyorlar. Ölürümde "vaah vaaahh kadına bak dayak yemiş kocasından" dedirtmem mantığı.mesela bu konuda yapılmış bir araştırma var,
eğitimli/çalışan kesimde de bir çok kadının şiddet görmesine rağmen eşinden boşanmadığı yönünde.
ben bir kadın tanıyorum, ki kadın doktor ve çocuk da yok, eşinden şiddet gördüğü bariz ortada, ama boşanmıyor.
bunu anlamakta zorlanıyorum.
ama araştırma şöyle diyordu, eğitimli kadınlar dayak yiyen kadın imajından daha çok korktukları yönde.
hani mükemmel kadın, eş ve anne olarak etiketimize zarar gelmesin diye...
Bir de nafaka olayı var onu da anlamadım ki ben. Bu da tartışılıyor niye ki?Kapanmazsa binbeşyüzleri görürürüz bu konuda
Şimdi konu sahibesi yorumları keyifle okuyordur. "Lan kuyuya bi taş attım kırk akıllı çıkaramadı" diyodur
Valla anne baba boşanması benimde büyük sorunum olduğu için dediklerinizin bi kısmına katılmıyorum . Evet istemeyen birinden boşanmak en doğrusu . Ama nafaka almamak bana göre çok saçma .
Şu yaşlarımda boşansaydılar babamı öyle rahat huzurlu bırakmasına izin vermezdim annemin . Babam bana hiç nafaka ödemedi , ne yapıyorum aç mıyım tok muyum , üzgün müyüm umrunda olmadı . Keşke annem zamanında açsaydı davayı alsaydı haklarımızı . Sonra erkekler böyle rahat rahat hayatlarını yaşıyorlar. Bu adalet değil .
ya evlenmek kadar boşanmakta hakta, çocuk oyuncağı değil ki,emin değilsen evlenme o zaman.
yıllarını verecek, çocuk yapacak çökeceksin, ama artık sevmiyorum.Bakın bende yazımda beni sevmeyen bir adamla 2 dk durmam diyorum ama öyle gurur yapıyorum ben iğnesini bile istememcilerden değilim açıkçası.Bunu anlatmaya çalışıyorum.Evlilik bu flört değil ki, sevmiyorum hoşlantım kaçtılarla kovalayasın.On tane kadına da gitse heyecan geçince başa dönecek, keza on tane adamla da evlensek aynı tas aynı hamam.Sevmiyor mu? Yol alsın gitsin kardeşim, ama buna yarı yolda bırakmak denirse eğer bedelini de ödesin...
Herkes kendine göre doğru bulduğu ne ise öyle yaklaşıyor öyle değerlendiriyor.
Ben her durumu belli bir kalıpta ele almayı doğru bulmuyorum.
Öyle olsa burada her konu da farklı görüş bildiriyor olmazdık.
Bir kadın başlık atıyor şiddet gördüm.
Detayları okuyunca ilk ben saldırdım oda bana vurdu,
bana nasıl vurabilir yazmış.
Ben ona ben olsam
bana vurana bende patlatırdım yazarım.
Bir başkası çıkar ne olursa olsun vurmamalıydı der.
Yani ikili ilişkilerin formülü yoktur. 2*2=4 diyemeyiz.
Bana bu tarz ayar verme çabaları komik geliyor.
Ben çözdüm, ben anladım, ben biliyorum, ben ben ben..
Çok sevimsiz.
Katılıyorum.
Ortada tek çözüm görüyorum Cherrizm'in rüzgarına kapılmaktüm dünya en büyüğün Cherry olduğunu kabul etse açlık, kuraklıktan tutun mülteci krizine kadar her şey çözülecek
Ayyy valla senin herkesin konusunda yaptığın itici yorumlardan sonra, böyle bir konu yazmana hiç şaşırmadım ama işte herkezin düşüncesi bir değil.Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?
Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.
Abla tavsiyesi......
Konu içeriğinde bahsetmiş ya? Nafaka diye tutturanlar var falan diye. O yüzden konu dallanıp budaklanmış.Bir de nafaka olayı var onu da anlamadım ki ben. Bu da tartışılıyor niye ki?
ya ben kocayı boşamayı geçtim, geçen bi konu vardı. kız aldatılmıştı iki yıllık ilişkimi çöpe atamam diyordu. kadınlar olarak kendimizi ezdikçe ezelim. bu sayede erkekler kıymetimizi anlar zaten (!)
Nasıl gelmesin, mecbur gelecek.konu yine çalışan çalışmayan bayanlara gelecek
Hee benim jeton hakikaten köşeli yahu :)))Konu içeriğinde bahsetmiş ya? Nafaka diye tutturanlar var falan diye. O yüzden konu dallanıp budaklanmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?