- 27 Nisan 2014
- 2.618
- 1.970
- 108
- Konu Sahibi Nil desperandum
-
Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?
Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.
Abla tavsiyesi......
peki kendini istemeyen, çocuklarına baba olmayan bir adamla evli kalmak daha zor değil mi?Boşanmalardan sonra kadınlar erkeklerden fazla zor durumda kalıyor . Benim bir akrabam boşandı iki çocuğu var . Ne oldu adam gitti hiç evlenmemiş bir kişi ile evlendi yeniden çocuğu oldu . Birde kendi çocukları sanki onun değilmiş gibi kendi alemine daldı . Kusura bakma boşanmak istemeyen kadınlara hiç kızmıyorum ben .
Benim çeyizim yok. Cidden, anneciğim eskiden özenir bir şeyler örerdi, dedim anne kullan bunları ben senden hatıra bir iki dantel saklarım kalanını kullanmam. İşim gücüm yok evi eşya mı dolduracağım.sen ne diyorsun marilyn, yani, kızlarımızın hayatlarının belli bölümünü sadece çeyiz hazırlamaya verdikleri bir ülkeyiz biz, elbette evlenmek statü getiriyor.
hem konuşulacak konular da artıyor bu şekilde.
boşanınca ise olay değişiyor, bazı konular sana cısss oluyor, ya ben evliliğinde mutsuz olup bunu gün konusu yapan o kadar kadın görüyorum ki, kısır yiyip iki göbek atıp, offf bu akşam kavga etmesek bari diyen...
Boşanmalardan sonra kadınlar erkeklerden fazla zor durumda kalıyor . Benim bir akrabam boşandı iki çocuğu var . Ne oldu adam gitti hiç evlenmemiş bir kişi ile evlendi yeniden çocuğu oldu . Birde kendi çocukları sanki onun değilmiş gibi kendi alemine daldı . Kusura bakma boşanmak istemeyen kadınlara hiç kızmıyorum ben .
Belki de sudan bir sebepten bu noktaya gelmislerdiro , oyleyse bir yuvayi kurtarmak istemenin nesi gurursuzluk. Hele cocuklar kucukken iletisim kopukluklari cok oluyor. Iki taraf da fevri davranabiliyor. Hani bir hikaye vardir, bosanmaya karar veren bir cifte bir agac dikin kurursa bosanin diyorlar da, gece gizlice ikisi de kurumasin diye sulamaya gidiyor. Evlilik is anlasmasi gibi bir sey degil ki, sozlesme fes eder gibi, sogukkanli bir sekilde yollari ayirasin. Kari koca iliskisi cok farkli, hayat arkadasligi. Ayrica dayak yiyen aldatilan ama bosanmak istemeyen kadinlari bilr yargilamam ben, hele gurursuz falan hic demem. Kimsenin hayatini yasadiklarini psikolojisini ailesini vs. bilemeyiz. hele sanalda hic. Bu yorumunuzu biraz kibirli buldum, kusura bakmayin.
Ben evliliğe/boşanmaya laf edemem arada çocuk varsa, maddiyat ortaksa....işler karmaşıklaşıyor sadece duygudan veya gururdan ibaret olmuyor.
Ben sevgililik kurumundaki kızlarımızı yapışkan buluyorum. Evlenelim diye adam gazır olsun olmasın istesin istemesin 404 kıvamında takılıyorlar.
İşgal kuvvetleri gibi hatunsun ....ablaBazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?
Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.
Abla tavsiyesi......
peki kendini istemeyen, çocuklarına baba olmayan bir adamla evli kalmak daha zor değil mi?
Güzel ülkemin insanlarının zihniyetini tam olarak bilmiyosun galiba cherryBurda hep yazıyorum çocuklu adam almayın defolsun gitsin çocuklarıyla ilgilensin diye.
Kadınlar koca olsun da 10 çocuklu olsun kafasında olduğu için boşanan kadınlar bu duruma düşüyor. Kadınlar buldumcuk olmayı bırakmalı.
Kapanmazsa binbeşyüzleri görürürüz bu konudaPff, konu kapanır.
Benim çeyizim yok. Cidden, anneciğim eskiden özenir bir şeyler örerdi, dedim anne kullan bunları ben senden hatıra bir iki dantel saklarım kalanını kullanmam. İşim gücüm yok evi eşya mı dolduracağım.
Ben de bunu anlamıyorum işte. Bir insan neden mutsuz olduğu bir hayatın içinde kalmak için çabalar. Kadın küçük yerde yaşıyordur, kocayı boşasa kapısına her gün abuk sabuk adam dayanacaktır, bak vallaha anlarım. Böyle durumlar da var.
Ama büyük şehirde yaşayıp da sadece evli kalmak için kalan kadınları aklım almıyor.
Yaşadıklarının evlilik olduğunu mu sanıyorlar, cidden.
Çok vakıf değilim ama özellikle kıskançlık dediği yorumların tamamında haklı bulduğumu söyleyebilirim.
Hatta kıskanc dedigi bir üye peşine takılmıştı. Aklıma geldi of ne komikti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?