Kadınlarımız neden bu kadar gurursuz?

Bu arada intikam gurursuzluk değil bence, insani bir duygu. Kimse melaike değil sonuçta.

Öte yandan benim terk ettiğim heriflere Allah vurdu benim ayrıca bir şey yapmama gerek kalmadı birine fena sinir olduydum kolu kopmuş resmen, basket oynarken omzundan sakatlanmış ameliyat eden doktor omzuna 3 çivi koymuş beriki zaten rezil kepaze oldu neyse

Konu sahibinin yorumlarına ben de dikkat ediyorum. Mesela arkadaşıyla/akrabasıyla anlaşmazlık yaşayan birine 'kıskanıyorsun bence' diyebilen birisi. Çok net ve kati kuralları var, her açılan konuda hayatlar kendisininkiymiş gibi empatisiz karşılıyor kabul. Ama bu konuda haklı olduğu noktalar da yok değil mi sizce?

Sana yamuk yapan yandı desene

Bendee merak edıyorummmm

Ben evliliğe/boşanmaya laf edemem arada çocuk varsa, maddiyat ortaksa....işler karmaşıklaşıyor sadece duygudan veya gururdan ibaret olmuyor.

Ben sevgililik kurumundaki kızlarımızı yapışkan buluyorum. Evlenelim diye adam gazır olsun olmasın istesin istemesin 404 kıvamında takılıyorlar.

Çok vakıf değilim ama özellikle kıskançlık dediği yorumların tamamında haklı bulduğumu söyleyebilirim.

Hatta kıskanc dedigi bir üye peşine takılmıştı. Aklıma geldi of ne komikti.

myadesmom ben de burcu gibi düşünüyorum açıkçası, üye belli

Canım illallah ettiyseniz, o zaman o üyeyi görmezden gel yapıvericeksiniz. Oldu bitti. Yorumunu da konusunu da görmeyivericekainiz... O kadın kim bilir neler yaşıyo burda derdini anlatıyo bi çare bi yol arıyo kendine. Konu sahibinin Şu yaptığı ne kadar ayıp ya... anladı kadın belki konunun kendisine açıldığını?

Kopan kolu yerine kafası olsaydı keşke evliya gibi kızım neme lazım
ayy cok guldum ya cok sekersin
seni reelde tanimayi cok isterdim misscherry
hangi sehirdesin yada hangi ulkedesin kiz sen

Beter olsunlar kiraz reyizz

Eee nolmuş..Bir şeyin normal olduğunu düşünenler kadar anormal olduğunu düşünenler de olabilir.Bundan doğal ne var?

Evliyalıgı kaptıramam cherry.
Bir donem kiminle sevgili olsam başkasıyla evleniyordu. Adeta kısmet acıyordum

Millet telli babaya geleceğine sana gelsin slim

Eski oda arkadaşım kiminle takıldıysa herif ünlü oldu. Biri önce Google'da çalıştı, şimdi Facebook'ta leading researcher Dünyaca ünlü birisi şimdi. Diğer adam stanfordta mı ne yar.doç oldu. Bizim kız yetenek avcısı mı ne

ha ha, ben de arada acaba ben eneyi miyim diye soruyorum.

sabahın köründe yollara düşerdim, herkes uyurken yatağında, akşam herkes evine döndükten sonra eve girerdim.

sonuçta çalışmayan eltilerimle karşılaştırıldığımda da yukarıdaki soruyu sorardım.

kısa ve öz ekonomik özgürlük..
bu yüzden herkes kız çocuğunu bu şekilde yetiştirmeli..
kendi ayakları üzerinde duran, annesiz, babasız, eşsiz de yaşamasını öğrenebilen bireyler.. hayatımıza devam etmek için birilerinin hayatımızda olması gerekmiyor..
kocasını çalışmasını istemeyen ve kocası istediği halde çalışmayan bayanlarımız var.. eşiniz için değil, kendiniz için bir iyilik yapın ve çalışın.. tahsiliniz varsa sınavlara yönelip iyi iş imkanları elde etmeye çalışın..
boşanmayabilirsinizde.. eşinizin başına birşey de gelebilir.. o zaman neyle nasıl geçineceksiniz..
bende çok kötü bir evliliğin çocuğuyum.. boşanmak istemeyen annemdi..
kulağındaki küpesini satarak beni okuttu annem..
benim gibi olmayan diyerek.. evlat yetiştirmek zor..

Sizin durumunuzda gurur bu adamın k.çına tekmeyi basıp gidebilmektedir. Kimse de ağzını açıp ona 4 çocuğun babası olmanın getirdiği sorumluluktan kaçması için küçük fırsatlar yaratın, yıllarca birlikte yaptığınız birikimin üstüne tek başına yatmasına izin verin diyemez size. Siz sinirlenmekte de, yaptıklarınızda da doğruydunuz.

Konu sahibesini tanımam, etmem. Diger konulardaki yorumlarından aklımda kalan yok açıkçası, yani iyi niyetlidir ya da art niyetlidir diyemiyorum.

Ama bi bilgiyi değerlendirirken bilginin kimden geldiğinden önce ne içerdiğine bakarım ben. Yani Ali'ymiş Ayşe'ymiş kimin söylediği zerre umrumda değil, doğru mu söylemiş yanlış mı söylemiş ben kendi adıma buna bakarım.

Ve bu konu sahibesinin eleştirdiği sizin durumunuz gibi durumlar değil, son derece de haklılık payı olan bi yazı olmuş.

Burada kaç konu altında kaç üyeyle konuştuk, tartıştık. Yetişkin bi kadın, hele de bi çocuğa annelik etmeye niyetlenmiş bi kadın ailesine, eşine bel bağlayamaz dedim kaç kere. "Ben ev işlerine bakayım o mesleğini yapsın, para getirsin, bana baksın" diye bi iş bölümü olamaz bu hayatta dedim.

Aileden hanlar hamamlar kalmadıysa (hoş kaldıysa da bi değer üretmek, hani dünyaya geliş masrafını çıkarıp bi işe yaramak, hayata bağlı kalmak için çalışmaya mecbur insan) herkes kendine ve çocuğuna bakacak kadar da olsa para kazanmaya mecbur, ben çalışmayayım hayatımdaki erkek (babam/abim/kocam) bakar bana diyemez kimse, sizden bunu isteyen, "çalışamazsın" diyen adamlara prim vermeyin, dünyanın binbir türlü halini hesaba katın diye anlattık durduk kaç kere kaç üyeyle.

Bu konularda karşımıza dikilen üyelerin bi kısmının "ama belki şartları uygun değildir boşanmaya" diye burada dert yanmasının neresi samimi şimdi? Neresine merhamet duysun, yol göstersin insan ? Bakmayın kızıyorum, yoksa için parcalanıyor insanın ama yapma etme dedikçe sürmüşsün arabayı uçuruma, dibine geldikten sonra nasıl kurtaralım yani?

Bi kadının boşanmak için boşayacağı adamdan gelecek üç kuruşa ya da ailesinin kucak açmasına ihtiyacı olmamalı. Hayır acısını göstermesin kimseye ama tutun ki aileniz destek olacaktı boşanmanıza ama öldüler bi trafik kazasında, e bi aile kalmadı arkanızda. Şimdi dövse de sövse de mahkum mu bu kadın bu adama?

Konu sahibesinin karakterini bilmemekle beraber bu konusunu haklı görüyorum sonuç olarak. Kadınlarımız kendini Hürrem sultan zannediyor. Olay 1500 lerde geçmiyor, evliliğinizin ve doğurduğunuz çocukların size itibar getirdigi sanrınız hastalıklı bi toplum algısından ibaret, kocalarınız da Kanuni değil sevgili yorum sahibeleri.

Sizi sevmeyen bi insandan sevgi dilenecek kadar değersiz değilsiniz siz ya. Anne olmadan da, eş olmadan da, doğduğunuz gibi de güzel ve özelsiniz, değerlisiniz.

Gururunuz var, öz saygınız var, 20 yıl versen ne olacak o adama (hoş sen kendinden vazgeçmesen, "o adam için" değil de "o adamla beraber kendi hayatını yaşasan" zaten ortada yıllarım gitti tribi de kalmayacak) ; bugün boşansanız önunüzdeki 20 yıl, 30 belki 40 yıl daha mı degersiz o evlilikte geçen 20 yıldan?

Bugün evli bi kadın olsam ve eşim boşanmak istediğini söylese, evet neden diye sormam çeker giderim. Adam bana kendini anlatmaya tenezzül etmemiş, ben ona neden diye sormaya niye tenezzül edeyim? Beni sebepsiz yere yüz üstü bırakacak adamın cehennemin dibine tek gidişlik bileti var, buyursun gitsin. Gerçi kimse dün ortada hiçbi sorun yokken bugün gidiyorum demez. Konu sahibesinin bahsettigi gurursuzluk yüzünden görmezden gelinen sorunlarla adam boşanalım dediginde yüzlesmekten kaynaklanıyor o şok.

Sorunlarımız var ve çözemediysek de yıllarımı, yatagımı paylaştıgım adamla kanlı bıçaklı olmak istemem zaten, nasıl birlikte başladıysak saygıyla gider bitiririz beraber bitecekse de.

Mali işlere gelince o iş boşanmaya kalmaz zaten, bunun mal ayrılıgı rejimi var, muhasebesi var, birkimi var.

Son düzenleme:
amcam vefat etti. yengem en büyüğü 13 , 4 çocukla ortada kaldı.. ee bakın boşanmadı.. ama amcam artık yok..
bugüne kadar hiçbiryerde de çalışmadı.. napacak bu kadın mesela ?

Aldatma durumunu es geçiyorum ama bir kere evlendi diye boşanmaya hakkı yok mu yani, artık sevmiyorum deme hakkı yok mu
ya evlenmek kadar boşanmakta hakta, çocuk oyuncağı değil ki,emin değilsen evlenme o zaman.
Aldatma durumunu es geçiyorum ama bir kere evlendi diye boşanmaya hakkı yok mu yani, artık sevmiyorum deme hakkı yok mu
yıllarını verecek, çocuk yapacak çökeceksin, ama artık sevmiyorum.Bakın bende yazımda beni sevmeyen bir adamla 2 dk durmam diyorum ama öyle gurur yapıyorum ben iğnesini bile istememcilerden değilim açıkçası.Bunu anlatmaya çalışıyorum.Evlilik bu flört değil ki, sevmiyorum hoşlantım kaçtılarla kovalayasın.On tane kadına da gitse heyecan geçince başa dönecek, keza on tane adamla da evlensek aynı tas aynı hamam.Sevmiyor mu? Yol alsın gitsin kardeşim, ama buna yarı yolda bırakmak denirse eğer bedelini de ödesin...

sen ne diyorsun marilyn, yani, kızlarımızın hayatlarının belli bölümünü sadece çeyiz hazırlamaya verdikleri bir ülkeyiz biz, elbette evlenmek statü getiriyor.
hem konuşulacak konular da artıyor bu şekilde.
boşanınca ise olay değişiyor, bazı konular sana cısss oluyor, ya ben evliliğinde mutsuz olup bunu gün konusu yapan o kadar kadın görüyorum ki, kısır yiyip iki göbek atıp, offf bu akşam kavga etmesek bari diyen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…