Kadınlarımız neden bu kadar gurursuz?

Nafaka meselesi çok ayrı bir konu. Annemle babam boşandığında annem gurur yapıp tek kuruş dahi almadı. Kedi işi olan,ayaklarının üzerinde duran bir kadındı çünkü. Sonra ne mi oldu? İşler ters gitti, bir buçuk yıl işsiz kaldı dünyanın borcu oldu vs.

Güvenme malına bir kıvılcım yeter demişler. Babam yeni karısıyla dünyayı gezerken annem hala bir ev sahibi bile değil. Neden çünkü gururlu. Onca yıl emek ver,çalış çabala ve bir gurur uğruna herşeyi bırak. Sonra tırmala dur.

Kocam bugün seni istemiyorum,boşanalım dese boşanırım ama haklarımı alırım. Artı sizin yazdığınız kadar güçlü duramayabilirim. Yalvarıp yakarmam ama iç dünyamda çökerim.

Hayatta bu kadr keskin çizgiler yok bence. Başa gelmeden anlaşılmaz. Bu ben asla hırsızlık yapmam türünden bir büyük konuşma değil. Insanız ve duygularımızı bazen kontrol edemeyebiliriz.

konu sahibi aldatmaktan ya da eşi tarafından kandırılan kadınlardan bahsetmemiş yalnız, burda da gördüğümüz üzere temiz bir boşanmayı bile dul kalmak kolay mı diye kabul etmeyecek olanlar var

kimse kimsenin duygularına ipotek koyamaz aşk başlar ve bitebilir bu kadar

Çocukların hakkını tabi ki alcaksın kız. Herkes çocuğuna paşa paşa bakmak zorunda. Lakin erkekler çok şerefsiz. Bir tane de adam gibi al bu da çocukların nafakası diyen erkek görmedim. Boşanırken tüm erkekler mi şerefsizleşir arkadaş???

eşini çalıştırmayan erkekler var mesela adam terkediyorsa nafaka ödemeli bence.
Cımbızla çekmiş olacağım ama şu cümleye katılıyorum.
Adam efelik yapıyor çalıştırmıyor. Evlilik bittiğinde hayatına devam ediyor. Kadın ise -mesleği olsa ve sonradan çalışsa bile- bu adam yüzünden geç emekli olacak. Evli oldukları süre kadar maaştan ve tecrübeden yoksun olacak. Bu durumda tazminat istenmeli bence. Kayıp çünkü bunlar.

E çalışsınlar şekerim evlenmeden şart koşsunlar o kadar pısırık olmasınlar pısırık kadına da ifritim ben kimi övünüyo bile bununla kocam beni çalıştırmıyo diye, enayi diyen vardı bana,gittin ta batmana bir de sabah körü yollara düzülüp ağız kokusu çekiyosun dedi

karşı tarafın aşkı bitince senin tarafındaki de bitmiyor ki... bir de verilen emekler geçen yaşlar yeni hayat kurmak her kadına kolay olmuyor...erkeklere hatun bol... birini bıraksa illa kapıda bekleşen birileri oluyor... boşta kalanın da kendi tercihi oluyor genel de....

Aslında olay" beni istemeyen adama yapisayim bosanmayayim oh olsun" değil. Bende beni istemeyenin yanında 1 saniye durmam. Olay kadınları gurursuz gösterilmesi. Herkes aynı değil, herkesin yöresi gelenek gorenegi farklı. Ama bende bana haksızlık yapan yada aldatan adamın kusura bakmasın ama surundurmek isterim. Benimle evli olarak ortak edindiği malların zerresini yedirmem o adama. Bu kadını gurursuz yapmaz. Eğer böyle şeyler için kadına gurursuz ifadesi yakistiriliyorsa bir kadın tarafından , o zaman; YAŞASIN GURURSUZLUKK!

Tam olarak icimden gecenleri yazmissin zehol :) :*
Insanlarin buraya yazdiklari yasadiklarinin sadece belli bir kismi. Ama nil desperandum o "cok itici" yorumlarin haric birde konu acmaya girismissin.Gercekten yorumlarini okudugumda bi an icimden geciriyorum. Iyiki seninle ayni fikirde degilim diye. Burada dert okuyoruz elimizden geldigince destek olmaya calisiyoruz. Bence sen bi sorgula kendini ne amacla buradasin? Konulari okudugumda Allah yardim etsin dedigim oluyor ama senin yorumlarini okudugumda birde Allah islah etsin diyorum emin ol...

33 yıllık evliyim.eşim şu anda boşanalım dese,boşanırım.ama kabul edelim ki,insan olarak merak ederiz,nedenini.yani boşanmak istiyorsa,mücadele etmem ama nedenini sorgularım.
nafaka ve para konularına gelirsek,belki genç olsaydım,kuruş almazdım ,çalışır,geçinirim derdim..ama 33 yıllık birikiminde,benim de payım olduğunu düşünerek,hakkımı alırım.

Benimki bitmeyebilir hatta yıllarca daha devam edebilir ama daha önce de yazdım evliliği iki kişi ister ama boşanma için tek kişi yeterlidir, evlenirken ben seni seviyorum diyen adamla sen sevmeden evlenir misin mesela, Ali çıktı dedi ki ben aşığım sana, sen sevmiyosan yürü git kardeşim dersin, aynı mantık, evlisin ama karşı taraf artık sevmiyorum diyo

Emek iki tarafında verdiği şey, en azından normal evlilikte böyle, sadece kadın birşeyler veriyosa enayiliğine doymasın

Ekonomik ozgurlugu olan yada bosansa is bulabilcek ayaklarinin uzerinde durabilcek olanlar genelde bosaniyor zaten ama, ailesinden destek gormeyen, egitimi isi gucu calisma tecrubesi olmayan kadinlar zorlaniyor.
Hele bide cocuk varsa daha da zor.
Ben de ayni sekilde beni istemeyeni ben hic istemem dusuncesindeyim ama, bosasam ayaklarimin üzerinde durabilirim cok sukur. Herkes bukadar sansli olmayabilir.......... hersey okadar basit degil..

Evet ama kadın zamanında pısırık davrandı diye bu haklarından sonradan vazgeçmemeli zararın neresinden dönersen kar hesabı. O zaman hata yapmış şimdi yapmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…