- 23 Temmuz 2009
- 3.639
- 8.253
- 773
- Konu Sahibi Nil desperandum
-
bana da atar mısınız?Attım hepinize
İyi yaptınnAttım hepinize
Elbette ben de öyle düşünüyorum zaten. İstemeyene zorla yapışmak yakışmaz. Ben sadece o çalışmama kısmına yorum yaptım cımbızlamış gibi olacak diyerekten.işte aynı mantık bu aşk işi de yıllar önce sevdi diye hala sevecek diye birşey yok, o adam da kendince zarardan dönmek istiyo olabilir
Elbette ben de öyle düşünüyorum zaten. İstemeyene zorla yapışmak yakışmaz. Ben sadece o çalışmama kısmına yorum yaptım cımbızlamış gibi olacak diyerekten.
Eh ben de 30'u devirdim ve hala "evde kaldın sen kıh kıh kıh" şakalarını duyuyorum. Umurumda bile değil, şahsen. Karşıma sevdiğim bir adam çıkmadı, yani çıktı da çıkanla yürümedi. Çıkarsa, uyumluysak, iyiysek, zamanı gelince ikimiz de istersek evleniriz.Sabah bir toplantıdaydık, çoğunluğun yaşı büyük 40'ın üstünde. Ben ve bir arkadaş yaşça küçüğüz arkadaş bekar. Koca koca adamlar ve kadınlar bekar mısın yazıııık dediler güya şaka yapıyorlar. Şaka bile olsa toplum baskısına bakar mısın. Bunlar bir de okumuş etmiş insanlar, daha küçük yerlerdeki toplum baskısını düşünemiyorum bile.
Yaptigi elbet meydana cikar canim egri illaki belasini buluyorCanmmm...benimki de hasta gösteriyor beni..benim Psikolojimi bozdular beni krndimden suphe ettirdiler yasadiklarimi unutayim dedim beni Dr ye goturdu ve bunu diretti ilaçları zorla İçiriyordu beyaz peynir in arasına koyuyordu. .baba evine tatile diye gonderdi uğurladı sonra istemiyorum dedi..gelme dedi..şimdi de rapor gösterecegim hastaydi diyor ...ne diim ki.....ne diim mm. ..
wuuuuOkuyunca burada içime dert oluyor işte
Aynen keşke yurdumuzun 4 yanındaki tüm kadınlar çalışsa, ekonomik ozgurluklerini kazansa, bunun nasıl hissettiklerini tatsalar, başkasına muhtaç olmadıklarını gorseler.. Ama maalesef engellenenler çokÇalışacak işte canım, çalışamak isteyen kadını çalıştırmamak ekonomik şiddettir şiddet ille 2 tokatla olmaz
Kadınlar güçlü olduğu gün erkekler de adam olmak zorunda kalacak, çabaları olacak en azından, seve seve olmasa da söke söke
Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?
Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.
Abla tavsiyesi......
E çalışsınlar şekerim evlenmeden şart koşsunlar o kadar pısırık olmasınlar pısırık kadına da ifritim ben kimi övünüyo bile bununla kocam beni çalıştırmıyo diye, enayi diyen vardı bana,gittin ta batmana bir de sabah körü yollara düzülüp ağız kokusu çekiyosun dedi
Öyle kadınlara da ayrı ifrit oluyorum zaten. Biz kendi masrafımızı kaktıracak adam bulamıyoruz, ondan sabahın köründe yollara düşüp iş peşinde koşuyoruz.Ay şu mesajın bana üniversite okuduğum zamanlar misafirliğe gittiğim bir evde bir kadının çalışmaktan bahsedilince 'aman ne çalışacağım hiç akıl işi değil evlen barklan kocan baksın' lafını hatırlattı. Yaşı gelince evlenmiş, sadece kocasına endeksli bir kadıncağız ben okumak için o kadar uğraştığımız ve sonrasında çalışacağız diye aklınca halimize üzülüyordu. Nedense bu olay da içime işlemiş.
Ben de boşanmak kolay değil diyorum tabi ki.
Boşanan insanlar neden yalnız ölsün burayı da çözemedim. Burda 2. kez evlenen mutlu olan pekçok kadın var.
Aldatıp salak yerine koyan birinden çocuk yapıp, mutsuzluğa mahkum bir hayat sürnektense ; mutluluğu başkasında aramak daha mantıklı bence. 60 yaşında koskoca bir hayatı hiç sevilmemiş geçirmek kadar yalnız bir şey daha olamaz bence. Çocuk mutluluğun garantisi değil. Hepsinin yeri ayrı eş başka, bir erkeğin sevgşsi başka çocuk başka. Birinin yokluğu diğerini tamamlamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?