Kadınlarımız neden bu kadar gurursuz?

Bosanma asamasinda oldugu esinin dikkatini cekebilmek icin, dugun gunune dair fotograf koyan, o gun babasinin agladigindan dem vuran bir bayan arkadas. Bunlari yazdiginda benim icim acidi. Insanlar ise offf yine mi ayni seyler diyor. Neyse arkadaslar sizler yakininizin basina gelirse "ayy herkes evlenip mutlu olacak diye bir kural yok, aglayip durma gururlu ol azicik" diye tepki gosterirsiniz yasadiklarina.

Son birsey, o kadin eski kocasi hayallerini yiktigi icin kafayi ona takmis, sizin o kadina kafayi takmanizin ise mantikli bir aciklamasi yok.

işte aynı mantık bu aşk işi de yıllar önce sevdi diye hala sevecek diye birşey yok, o adam da kendince zarardan dönmek istiyo olabilir
Elbette ben de öyle düşünüyorum zaten. İstemeyene zorla yapışmak yakışmaz. Ben sadece o çalışmama kısmına yorum yaptım cımbızlamış gibi olacak diyerekten.

Arkadasim bu ulkede 77 milyon insan var. 33 kusuru kadin, 20milyon kusuru 15 yas ustu. Sence 20 milyon kadinin olaylara seninle ayni tepkiyo vermesini beklemek olagan mi? Bende senin gibi dusunuyorum bosanalim dese, bosanirim ama herkesin ayni tepkiyi vermesini beklemem. Herkesin kisilik ozellikleri ve olaylara bakis acisi farklidir.

Elbette ben de öyle düşünüyorum zaten. İstemeyene zorla yapışmak yakışmaz. Ben sadece o çalışmama kısmına yorum yaptım cımbızlamış gibi olacak diyerekten.

Çalışacak işte canım, çalışamak isteyen kadını çalıştırmamak ekonomik şiddettir şiddet ille 2 tokatla olmaz
Kadınlar güçlü olduğu gün erkekler de adam olmak zorunda kalacak, çabaları olacak en azından, seve seve olmasa da söke söke

Eh ben de 30'u devirdim ve hala "evde kaldın sen kıh kıh kıh" şakalarını duyuyorum. Umurumda bile değil, şahsen. Karşıma sevdiğim bir adam çıkmadı, yani çıktı da çıkanla yürümedi. Çıkarsa, uyumluysak, iyiysek, zamanı gelince ikimiz de istersek evleniriz.
O kadar dert değil yani. Gidiyorsun "biz evlencez" diye bir deftere imza atıyorsun alt tarafı, atla deve değil. Evliliği evlilik yapan, saygıdır, sevgidir, anlayıştır, hoş görüdür, tahammüldür. Bunlar yoksa da istersen 5 deftere imza at. Ya sürüne sürüne o evlilik devam eder ya da eninde sonunda boşanırsın.
Gerek yok.

Yaptigi elbet meydana cikar canim egri illaki belasini buluyor
seninkide bulucak insallah
Guya bende senaryo yaziyordum benim ex herkese oyle diyordu
Ama o kadinla her seyi gun yuzune cikti bu kez kimseye bakacak yuzu kalmadi
Onca yalan yere yeminlerle inkar ettiki kendi bile inandi yalanlarina
Ama Allah buyuk iste bir yerde hata yaptiriyor

Gurur yapılamayacak tek konu artık istemiyorum ,sevmiyorum olabilir belki;ama işin içinde alkol,uyuşturucu,aldatma,şiddet vs olsa kim gurur yapar, anlamış değilim !neyin gururu? adam dövüyor, gururun yokmu?adam aldatıyor gururun nerede?adam sorumsuz eeeeee? çoğunlukla kadın evli kalmakla gurur mu yapmış oluyor, yoksa kendine eziyet mi!gururum sığar bir bavula alır giderim!

Bir tanısıklıgmız ya da muhabbetimiz yok ama konu sahibini ve sert üslubunu severim. Haksız olduğu yorumu mutlaka vardır ama denk gelmedim.

Genel olarak kadınları evet gurursuz buluyorum. Bosanmamak için çırpınmak çok absurd geliyor. Eşime aşkımdan geberiyorum diyebilirim ama boşanmak istese ya da sevilmedigimi anlasam hayatıma devam edebilirim. paspas olmam.

Kadınların en büyük bahanesi yuva kolay kurulmuyor. Ki eminim kimse benim yaşadıklarımı yaşamamıştır yuva kurma döneminde. Bir insan olmadan yasamak dünyanın sonu değil. Boyle hissetmek hastalıklı.

İkinci bahane de erkekler boşanma evresinde değişiyor. Hayır değişmiyor sen o adamla evliydin zaten. Gözun yeni açıldı. Gerçekten 180 derece döndüğüne mi inancın?

İnsanlar bosanırken pislesir. Maddi kaygı falan değil. Nafaka kopardığın adam kaza geçirip olebilir de. yani kadının ortada kalma dediği durum evliyken de olabilir. Bu konuda gelen kutusu ablaya hayranım. Helal olsun demisligim çoktur. Muhtaclıgı yok çünkü.

İnsanın gurur yapabilmesi için elinde kozları olmalı. Maddi ya da manevi. Kendine olan guven bile kozdur. Kocadan boşanıp babaya geri sırt yaslamak da doğru değil. Hep mi bi adamın gölgesinde kalalım?

Bakıyoruz adam başkasına asık, keyfi iyi. Bu evet namertlik ama kadın kalkıp nikahımı vermem diyor. Aldatma halinde bile bu gurursuzluktur. O zaman değil nafaka tazminat da al ama yapışma adama.

Gururlu, dik duruslu kadına erkek de saygı duyuyor. Başka türlusu olmuyor.

Aynen keşke yurdumuzun 4 yanındaki tüm kadınlar çalışsa, ekonomik ozgurluklerini kazansa, bunun nasıl hissettiklerini tatsalar, başkasına muhtaç olmadıklarını gorseler.. Ama maalesef engellenenler çok

Haklısın ama kadın seviyorsa ayrılamayabiliyor, o zaman da bazen hırsa dönüşüyor konu..

Kendinizi anlatmak için mi açtınız bu konuyu.Yalnız ben tam zıttı bi tip olduğunuzu düşünüyorum.Klavye başından atıp tutan cinsten

Ay şu mesajın bana üniversite okuduğum zamanlar misafirliğe gittiğim bir evde bir kadının çalışmaktan bahsedilince 'aman ne çalışacağım hiç akıl işi değil evlen barklan kocan baksın' lafını hatırlattı. Yaşı gelince evlenmiş, sadece kocasına endeksli bir kadıncağız ben okumak için o kadar uğraştığımız ve sonrasında çalışacağız diye aklınca halimize üzülüyordu. Nedense bu olay da içime işlemiş.

Öyle kadınlara da ayrı ifrit oluyorum zaten. Biz kendi masrafımızı kaktıracak adam bulamıyoruz, ondan sabahın köründe yollara düşüp iş peşinde koşuyoruz.
Bir akıllı sensin zaten.
Sonra da "kocamı ayarttı o...." Neden? Çünkü haltı yiyenin koca olduğunu düşünse adamı kapının önüne koymak zorunda kalacak, para musluğu gidecek.
Bu kadın onursuz aga, net yani.
Öteki kadın en azından dürüst bir alışverişin içinde adamla yatıyor adam da ona imkan sunuyor. Herkesin yeri belli. Herkesin hesabı açık.

Bosanan insan, mutlu bir evlilik yasami surdurme ihtimali azaldigi icin uzuluyor. Yoksa kafayi "the koca"ya taktigi icin degil. Gelecegi gorse ekserisi evlenmez o adamla. Hepimiz mutlu bir hayat surmek istiyoruz, siz yalnizlik bana o kadar koymaz diyorsunuzdur bosanirim 2. kez evlenirim cevremde ornekleri cok vs., digeri ise 2. keze inanmaz yalniz kalma ihtimali gozunu daha cok korkutur uzuntusu daha buyuk olur.

sevgi aşk bittiyse iş boşanmaya geldiyse, artık çıkar ilişkileri konuşur.
burada kadın da erkek de kendi çıkarını düşünür, tersine rastlamadım kendi küçük çevremde.

kişinin çıkarına olan şeyler de sadece maddiyat değildir aslında, mesela uzun bir dava sürecinin vereceği stresi de hesaba katmak gerekir. bunu yaşayacağına kişinin anlaşmalı boşanma yolunu tercih etmesi her şekilde kendi çıkarınadır diye düşünüyorum, hayatına yeni bir sayfa açmaya ne kadar geç kalırsa kişi kendi çıkarından kaybeder.

ama bu gibi durumları genelleyemeyiz, bazen de maddi çıkarları da düşünmek gerekir.
örneğin kişi evliliğinde şiddete maruz kalmışsa elbette bu yıpranmışlığın bedelini talep etsin derim ben.
ya da erkek eş çalışmasına izin vermemiş, evlilik birliği boyunca kadına güvence vermiş, ben sana ve çocuklara bakarım demiş, üzerinden 15 yıl geçmiş, adam başka birini bulmuş, karısını ve çocuklarını terk ediyorsa, bu eş o adamdan alabileceği tüm yasal haklarını almalıdır mesela. çünkü kadının mevcut işsizliğinin sorumlusu bizatihi adamdır.

velhasıl her boşanmada boşanmayan tarafı gurursuz olarak niteleyemeyiz.
ama ben de 20 yaşında boşanıp eşinden nafaka talep edenleri anlamakta zorluk çekiyorum.
o yaşta olsam önümdeki hayata bir gün bile daha erken başlamak için en acilinden nasıl boşanılacaksa öyle boşanırım, kişiler aslında kendilerine yazık ediyorlar tercihleri ile diye düşünüyorum.

ama her tercihin bedelini tercihi yapan kişi öder zaten, evlenmek de bir tercihti, adam da bunu tercih etti zamanında, bunun bedelini ödemesi de gerekir.
yasal olan, iftira olmayan herhangi bir gerekçeye çok da lafım yok kısacası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…