Kadınlarımız neden bu kadar gurursuz?

Ben de boşanmak kolay değil diyorum tabi ki.

Boşanan insanlar neden yalnız ölsün burayı da çözemedim. Burda 2. kez evlenen mutlu olan pekçok kadın var.

Aldatıp salak yerine koyan birinden çocuk yapıp, mutsuzluğa mahkum bir hayat sürnektense ; mutluluğu başkasında aramak daha mantıklı bence. 60 yaşında koskoca bir hayatı hiç sevilmemiş geçirmek kadar yalnız bir şey daha olamaz bence. Çocuk mutluluğun garantisi değil. Hepsinin yeri ayrı eş başka, bir erkeğin sevgşsi başka çocuk başka. Birinin yokluğu diğerini tamamlamaz.

korkucak bir sey yok kuzum
Sadece kimseyi hayatinin mezkezine koyma
Kimseye cok guvenme benim kocam yapmaz deme
Inanki hersey geciyor ve toparlaniyor insan
Ben iyiki bunlari yasadim diyorum
Yoksa bu kadar guclu olmazdim simdi
Benim exin kendine layik gordugu kadin evli ve vesikalik calisan biriydi
Onun ugruna bize yasatmadigi sikinti kalmadi ama olan kendine oldu
Benim hayatimda suan biri var cok saygili ,kibar biri
Oyle bir dangodan kurtultuguma sukrediyorum
Yoksa hayatim boyunca onun gibi kaba bir hanzonun derdini cekip bunuda normal gorucektim
Hayatim onun etrafinda pervane olmakla gecti hatami simdi goruyorum ,fazla fedakarlik enayilikmis

Geçenlerde biri size böyle bir şey demişti o mu acep ay hatırlamıyorum çıldıracağım.

Cunku bizim kadinlar o kocayi bulduklarinda evlenirken yani ondan onceki tum hayatlarini birakip sanki dunyada baskasi yokmus sanki sevginin iliskinin sonu yokmus gibi herseyi tum onceki hayatlarini bir kalemde silip hayatlarini degistiriyorlar. Islerini memleketlerini cevrelerini hayatlarini ailelerini birakip adamin pesinden gidiyorlar adamin oldugu yere gidiyorlar. Zaten evliliklerinde sorun cikmasinin en buyuk sebebide bu, kadinin evlenirken kendi hayatindan vazgeciyor olmasi.
Bu kadar cok seyden vazgecip odun verip elde ettikleri evliliklerininde bitmesine dayanamiyorlar olay bu.

Butun yorumlari okudum. Iyikide okumusum. 20 yasinda bekar bir insanim. Konuya neresinden bakilirsa o taraf hakli.

Bu arada hangi erkek karisini karsisina alip ben artik seni sevmiyorum, bosanalim diyor ki? Hepsi saman altindan su yurutuyor. Asil gurursuzluk baskasini aptal yerine koymaktir bence. Adam aldatsin aldatsin ama kadin ogrendiginde gururlu bir sekilde cantasini alip ciksin di mi? Neden bu gurur hep kadindan bekleniyor?

Evlilik bittiğinde kadın "kocam çalıştırmadı, alacağım tabii nafakamı, gurur mu bu" dememek için öncelikle çalışma hayatını bırakmasa mesela.
Ben hiç kocasına evinin adamı çocuklarının babası olacaksın, sana ben bakarım diyen kadın görmedim. Sanırım kadınlar işe "ben karımı çalıştırmam" demeyen adamlarla evlenmeyerek başlamalı.
Ortada bir aldatma olsa...
Ben tazminat almam. O adamdan aldığım parayı kendime yediremem. Nafaka da istemem, giderim merdiven yıkarım, beni aldatan adamın parasını gırtlağımdan geçirmem. Simit satarım onurlu yaşarım. Çocuğum varsa işin rengi değişir. Çocuğumun hakkı için sonuna kadar savaşırım. Malsa mal nafakaysa nafaka.
Ama ben "düş yakamdan" dedirtmen kendime. Hele hele uçkuru gevşek, ahlaksız bir adama hiç dedirtmem, kendimi biliyorum, katil olurum, karakolluk olurum.
Ben ceketimi alır çıkarım. Alsın parasını soksun münasip yerine. Ben kendime "parasıyla değil mi istediğim kadınla yatarım, sana da veririm kaç paraysa s... s... çıkar gidersin bu evden" dedirtmem.
Varsa çocuğun masrafları paylaşılır, herkes üzerine düşeni yapar. Ama ben, beni aldatmış adamın suratına ancak tükürmek için bakarım, başka bir şey için bakmam bile.
Tenezzül etmem.
Elbette bu yazdıklarım maddi imkanları olan kadınlar için.
Hukuk kadına nafaka hakkı tanımış, maddi imkanı olmayan kadın (kimi okumamıştır, kimisinin çalışacak durumu yoktur) o kadınlara saygım zaten sonsuz.

Sevgili ablacıgım...
Bir evlilik Son bulduğunda arşı alem titrermiş yüce allahın hiç sevmediği bir olaymış. Bence kişinin hayatı düzeni bozulmasın diye bi çok kişi boşanmaktan korkuyor evli kadın dul kadın meselesi malesef toplumda böyle ayrımlar çok oluyor.eger çocuk varsa bencede nafaka alınmalı o çocuk tek başına olmadı sonuçta anneninde babanında her koşulda bakma yükümlülügü var. Tabikiii bir yuvayı kurmak kolay olmuyor sonuna kadar savaşılmalı en Son noktada olmuyorsa düzelmiyorsa boşanma düşünülmeli çogu insanlara bakıyorum ilk kavgada boşanmayı düşünüyorlar bence çok yanlış işin içinden çıkılamıyorsa boşan çok ciddi bi sorun varsa seni istemiyorum diyen bi adama ok eyvallah boşanalım demek sorunlardan kaçmaktır kolayı seçmektir allah kimsenin yuvasını bozmasın...

Belki de sudan bir sebepten bu noktaya gelmislerdiro , oyleyse bir yuvayi kurtarmak istemenin nesi gurursuzluk. Hele cocuklar kucukken iletisim kopukluklari cok oluyor. Iki taraf da fevri davranabiliyor. Hani bir hikaye vardir, bosanmaya karar veren bir cifte bir agac dikin kurursa bosanin diyorlar da, gece gizlice ikisi de kurumasin diye sulamaya gidiyor. Evlilik is anlasmasi gibi bir sey degil ki, sozlesme fes eder gibi, sogukkanli bir sekilde yollari ayirasin. Kari koca iliskisi cok farkli, hayat arkadasligi. Ayrica dayak yiyen aldatilan ama bosanmak istemeyen kadinlari bilr yargilamam ben, hele gurursuz falan hic demem. Kimsenin hayatini yasadiklarini psikolojisini ailesini vs. bilemeyiz. hele sanalda hic. Bu yorumunuzu biraz kibirli buldum, kusura bakmayin.

Evet ama kadın zamanında pısırık davrandı diye bu haklarından sonradan vazgeçmemeli zararın neresinden dönersen kar hesabı. O zaman hata yapmış şimdi yapmasın.

işte aynı mantık bu aşk işi de yıllar önce sevdi diye hala sevecek diye birşey yok, o adam da kendince zarardan dönmek istiyo olabilir

Wowwww Süpersinn

dimi ya misscherry ?
Adamlar yeni birini bulunca cocuklari unutuyor
Erkekler bosanirken tum pisliklerini dokuyor ortaya
Ben onca yalvardim gel anlasalim cocuklar var diye
O bana rest cekti hem suclu hem guclu birde
Oylemi dedim ya bismillah savas basladi ama kendi istedi
Hala annesi beni arayip yalvariyor kadincaz barisin oglum mahvoldu perisan diye
Daha beter olsun insallah

Canmmm...benimki de hasta gösteriyor beni..benim Psikolojimi bozdular beni krndimden suphe ettirdiler yasadiklarimi unutayim dedim beni Dr ye goturdu ve bunu diretti ilaçları zorla İçiriyordu beyaz peynir in arasına koyuyordu. .baba evine tatile diye gonderdi uğurladı sonra istemiyorum dedi..gelme dedi..şimdi de rapor gösterecegim hastaydi diyor ...ne diim ki.....ne diim mm. ..

Sabah bir toplantıdaydık, çoğunluğun yaşı büyük 40'ın üstünde. Ben ve bir arkadaş yaşça küçüğüz arkadaş bekar. Koca koca adamlar ve kadınlar bekar mısın yazıııık dediler güya şaka yapıyorlar. Şaka bile olsa toplum baskısına bakar mısın. Bunlar bir de okumuş etmiş insanlar, daha küçük yerlerdeki toplum baskısını düşünemiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…