- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi Nil desperandum
-
Bana da at bana da at. Kimmis o ya? Cidden merak ettim.Söyleyemem bu konularda eleştirilince çok kızıyo sen ikinci kadın mısın der şimdi bana gelip
Ben bosanmasin demiyorum, bosanmanin oyle "eh param var, hadi bye bye" denilebilecek kolay atlatilabilecek bir olay olmadigini soyluyorum. Tabi ki dramatik bakiyorum, 60 kusur yasinda cocuksuz yalniz bir sekilde yasamak istemiyorum. Ideali zorla surdurulen bir evlilik de degil, bosanmak da. Ideali guzel bir evlilik yasamak benim icin. O idealim gerceklesmediginde de birakin bunun yasini tutayim.
korkucak bir sey yok kuzumbunları okudukça öyle korkuyorum ki.
20 yıl evli kal, 4 çocuk yap. eşin seni aldatsın, sana vermesini geçtim kendi çocuklarına beş kuruş vermemek için kırk takla atsın.
bunun üstüne sen gururlu olsan ne olmasan ne.
yine iyi toparlanabiliyo bizim kadınlarımız.
geçmiş olsun.
Bu konunun hangi üye için açıldığını biliyorum :))
Valla bıktık konularından kadın kafaya takmış deli midir nedir
Boşanmayla yatıyo nafakayla kalkıyo hiç normal değil
Kendine ettiğini anlayamıyo maalesef
'Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler' diyosun yani
Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?
Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.
Abla tavsiyesi......
Hay Allahım yaaaBana da at bana da at. Kimmis o ya? Cidden merak ettim.
Sevgili ablacıgım...Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?
Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.
Abla tavsiyesi......
Evet ama kadın zamanında pısırık davrandı diye bu haklarından sonradan vazgeçmemeli zararın neresinden dönersen kar hesabı. O zaman hata yapmış şimdi yapmasın.
Curiosity kill the cat ;-) benim ki de o hesapHay Allahım yaaa
Wowwww SüpersinnEvlilik bittiğinde kadın "kocam çalıştırmadı, alacağım tabii nafakamı, gurur mu bu" dememek için öncelikle çalışma hayatını bırakmasa mesela.
Ben hiç kocasına evinin adamı çocuklarının babası olacaksın, sana ben bakarım diyen kadın görmedim. Sanırım kadınlar işe "ben karımı çalıştırmam" demeyen adamlarla evlenmeyerek başlamalı.
Ortada bir aldatma olsa...
Ben tazminat almam. O adamdan aldığım parayı kendime yediremem. Nafaka da istemem, giderim merdiven yıkarım, beni aldatan adamın parasını gırtlağımdan geçirmem. Simit satarım onurlu yaşarım. Çocuğum varsa işin rengi değişir. Çocuğumun hakkı için sonuna kadar savaşırım. Malsa mal nafakaysa nafaka.
Ama ben "düş yakamdan" dedirtmen kendime. Hele hele uçkuru gevşek, ahlaksız bir adama hiç dedirtmem, kendimi biliyorum, katil olurum, karakolluk olurum.
Ben ceketimi alır çıkarım. Alsın parasını soksun münasip yerine. Ben kendime "parasıyla değil mi istediğim kadınla yatarım, sana da veririm kaç paraysa s... s... çıkar gidersin bu evden" dedirtmem.
Varsa çocuğun masrafları paylaşılır, herkes üzerine düşeni yapar. Ama ben, beni aldatmış adamın suratına ancak tükürmek için bakarım, başka bir şey için bakmam bile.
Tenezzül etmem.
Elbette bu yazdıklarım maddi imkanları olan kadınlar için.
Hukuk kadına nafaka hakkı tanımış, maddi imkanı olmayan kadın (kimi okumamıştır, kimisinin çalışacak durumu yoktur) o kadınlara saygım zaten sonsuz.
dimi ya misscherry ?Çocukların hakkını tabi ki alcaksın kız. Herkes çocuğuna paşa paşa bakmak zorunda. Lakin erkekler çok şerefsiz. Bir tane de adam gibi al bu da çocukların nafakası diyen erkek görmedim. Boşanırken tüm erkekler mi şerefsizleşir arkadaş???
Canmmm...benimki de hasta gösteriyor beni..benim Psikolojimi bozdular beni krndimden suphe ettirdiler yasadiklarimi unutayim dedim beni Dr ye goturdu ve bunu diretti ilaçları zorla İçiriyordu beyaz peynir in arasına koyuyordu. .baba evine tatile diye gonderdi uğurladı sonra istemiyorum dedi..gelme dedi..şimdi de rapor gösterecegim hastaydi diyor ...ne diim ki.....ne diim mm. ..Yakin zamanda bosanmis biri olarak yaziyorum
20yillik evlilik ve 4 cocuk ve ex hic bir zaman disarda calismami istemedi hep karsiydi ,ben evde onun muhasebe islerini yuruttum
Sonrasi baskasini buldu ve tabiki inkar etti hani oyle karsima gecip baskasi var seni istemiyorum deyip bosanalim deseydi keske
alinindan operdim cesaretinden dolayi
ama o kahpeligi secti hem aldatti,hem sonuna kadar inkar etti ,hem yillarin birikimini (mal varligi) benim uzerimden alabilmek icin yapmadigi oyun kalmadi orda cocuklarini hice saydi
artik hayatimi yasiycam diye
E bende kuzu kuzu buyur hayatini yasa diye herseyi ona birakip 4 cocugumu alip artik o gururu ye ye bitmezdi hem bana hem iki buyuk kizim universite egitimi aliyor o gururla doyardik artardi bile
Birde millete gidip benim karim kafayi yedi onu aldattigimi saniyor diye beni deli gibi gostermeye kalkti
ya hangisini anlatayim
Ne gururu
Hnagi adam yada allah askina kac tane adam karisinin karsina gecip insanca ayrilmayi teklif ediyorki kadinda insanca bosansin
Su gurur diyenlere bende kocaman bir sacmalamayin diyorum
herkesin yasadigi sartlar,cevre,yasanmisliklar ayni degil
Kimse kalkip baskasini gurursuzla suclamasin
Gurur diyen kadinlar kocalarindan emin olan kadinlar
sinirlerim zipladi eskileri hatirladim yine
Evlilik bizim ülkemizde özellikle kadınlar arasında bir statü sembolüdür. Evli olmak bir kadın için bir + iken üzerine bir de çocuk yapmak bir combodur.
Bekar ve boşanmış kadınların bazı evli kadınlar tarafından adeta birer "düşman" olarak görülmesi bundandır.
Kadınlar, kadınlarımız, bizim kadınlarımız, o statüyü kaybetmemek için asla kat'a ve hiçbir surette boşanmaya yanaşmaz. Çoğunlukla böyledir. Çok ağır bir şey gerekir.
De bu konunun ömrü uzun olmaz bana kalırsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?