Kadınların Kitap Mekanı

Eroinle Dans-Canan Tan

Hakkında yazacak çok bişey yok aslında,eroine karşı verilen savaş
Kahramanların yaşıtlarım olması beni daha çok etkiledi
O garip dünyaya tanık oluyo insan

YagmurunElleri:5

amin maalouf- beatrice'ten sonra birinci yüzyıl: bir aminkolik olarak söyleyebilirim ki çok severek okudum. bazen tekrardan okuduğum yerler oldu ama genel itibariyle güzel bir kitap. okumanızı tavsiye ederim.
kitapta; sadece kızların kalacağı bir dünyaya gidişat anlatılıyor. kız nüfus azalıyor, erkek çocuk doğurmak için yapılanlar anlatılıyor. bu durumda ortaya çıkan aksilikler dünyadan kesitlerle vurgulanıyor.
ehlimana:6

temmuz ayı son kitabım Harlan COBEN-Geri Dönüş
ne diyebilirim ki çok seviyorum bu adamı klasik bir Harlan romanı..sürükleyici,gizemli son ana kadar katil kim sorusu Bolitar serisi kitabı
okumayanlara tavsiyemdir...
bende Açlık Oyunlarına başlayacağım herkese bol okumalı Ağustos ayı diler dereceye giren arkadaşlarımı kutlarım

gulshenidil:4

******Temmuz ayı derecelerimiz ******

1. miz ehlimana

2.miz kulitta,YagmurunElleri :81: :129:

3.müz gulshenidil :81: :128:​

1 temmuz - 31 temmuz 2012

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. ehlimana .....6...........
  2. kulitta .........5.......
  3. YagmurunElleri ......5..........
  4. gulshenidil .......4.........
  5. Maip ......2........
  6. oyaebrar ......2........
  7. H_İ_S .....2.........
  8. tugcecan ........1........
  9. PrensesPeri ........1......
  10. AskInihan ......1........
  11. samanyolu ......1.......
  12. melisende .......1.........
  13. gonca2206 ........1........
  14. neenone ........1........
  15. LadyEvil .............
  16. yemyesilcit ................
  17. Lyre ................
  18. cemre25 .................
  19. nilayu ................
  20. orchidea ................
  21. bal10 ................
  22. masal26 ............
  23. DatluCadu ...............
  24. slsn ...............
  25. pinararip ................
  26. eski_bir_masal ................
  27. tweetypinar ..............
  28. pogopogo ..................
  29. pembelii ................
  30. EsmerKralice ...............
  31. Slania ................
  32. cyd86 ................
  33. suprensesi ...............
  34. kays34 ..............
  35. soft85 ................
  36. prenses_84 ................
  37. pinaran ...............
  38. DisTurBia ................
  39. hande85 ................
  40. december90 ................
  41. aydasu ................
  42. piolin ................
  43. ddemir10 ................
  44. sessizhayat ................
  45. nilerr ................
  46. esra4529 ................
  47. seRperiM ................
  48. kalinkaselin ................

Son düzenleme:

kadınların kitap mekanında temmuz ayında okunan kitap sayısı 33

1. miz ehlimana

3.müz gulshenidi :81: :128:​

dereceye giren tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum ağustos ayında keyifli okumalar dilerim

Son düzenleme:
Zülfü Livaneli- Serenad'ı okudum...
Güzel bir kitaptı, savaşların her ırktan, her milletten insanın hayatını mahvettiğini anlatıyor.
Temmuzun son günü bitirmiştim ama yazamadım buraya. Bu aya mı yazsam bilemedim şimdi?:44::44::44:

Tüm kitap kurtlarını yürekten kutluyor, Ağustos ayında da iyi performanslar diliyorum.

Merhabalar

Bu ay ilk kitabım Ahmet Ümit in "Bir Ses Böler Geceyi" adlı kitabı. Ahmet Ümit kitapları genelde polisiye oluyor. Bu kitap polisiye değil. Alevilikle ilgili bilgilerin işlendiği, açıkçası sonrasında kendime sorular sordurtan bir kitap oldu. 140 sayfalık, Okudukça ne olacak diye diye bir günde bitirdim kitabı. Hatta sonrasında kitap hakkında araştırma yaparken geççen sezon sinemasının yapıldığını baş karakteri Cem Davran ın oynadığını öğrendim. En kısa zamanda izleyeceğim.

Şimdi Sinan Yağmur un "Kerbela, Aşk' a Bela" kitabına başlıyorum.

Herkese bol okumalı günler diliyorum.

1. miz ehlimana

3.müz gulshenidil :81: :128:​

1 ağustos - 31 ağustos 2012

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. AskInihan .......1.......
  2. nuclear .......1.......
  3. PrensesPeri ......1........
  4. ehlimana ................
  5. kulitta ................
  6. YagmurunElleri ................
  7. gulshenidil ................
  8. Maip ..............
  9. oyaebrar ..............
  10. H_İ_S ..............
  11. tugcecan ...............
  12. samanyolu .............
  13. melisende ................
  14. gonca2206 ................
  15. neenone ................
  16. LadyEvil .............
  17. yemyesilcit ................
  18. Lyre ................
  19. cemre25 .................
  20. nilayu ................
  21. orchidea ................
  22. bal10 ................
  23. masal26 ............
  24. DatluCadu ...............
  25. slsn ...............
  26. pinararip ................
  27. eski_bir_masal ................
  28. tweetypinar ..............
  29. pogopogo ..................
  30. pembelii ................
  31. EsmerKralice ...............
  32. Slania ................
  33. cyd86 ................
  34. suprensesi ...............
  35. kays34 ..............
  36. soft85 ................
  37. prenses_84 ................
  38. pinaran ...............
  39. DisTurBia ................
  40. hande85 ................
  41. december90 ................
  42. aydasu ................
  43. piolin ................
  44. ddemir10 ................
  45. sessizhayat ................
  46. nilerr ................
  47. esra4529 ................
  48. seRperiM ................
  49. kalinkaselin ................

yüzyılın aşkları -can dündar

yüzyıla damgasını vuran 10 aşk hikayesi..belgesel tadında..fotograflarla el yazısı mektuplarla desteklenmiş.kitabı da okuyunca daha iyi anladım.ihanet olmayan aşk yok malesef üzülen hep kadın olmus.eren eyüpoğlu gibi.. ülkesini bırakmıs sevdasının peşinden Türkiyeye gelmiş.ernestine olan ismini eren yapmıs.yapabileceği herşeyi yapmıs ama yine bir zaman sonra ihanete ugruyor keyifle ve hüzünle okudugum bir kitap oldu.

kitabın kapağının öyküsü derinden etkiledi beni.paylaşmak isterim

Kitap kapağında iki insan silüeti vardı.Çok ilginç ve içten bir öyküydü.Kitabın sayfa düzenini ve kapak tasarımını yapan Selin Sobacı bir dönem flört ettiği şimdi eşi olan M.Sobacı ile kısa bir ayrılık yaşar.Çok zor bir ayrılıktır bu.

Kalpler birbirini ister, beyin sürekli sevdiğini düşünür ama ayrı kalmışlardı işte.Selin Sobacı bir heykeltıraş arkadaşına anlatır bu durumu.Ve ondan bu halin bir heykelini yapmasını ister.Ve yukarıda kitap kapağında resmedilen heykel çıkar ortaya.Kadın ve erkek kolsuzlar, kavuşamıyorlar, sarılamıyorlar.Ama kadının başı erkeğin omzunda.Dünyaları ayrı olsa da, birbirlerine dokunamasalar da, baş başalar, bir aradalar.

arka kapak

Uygarlık tarihi biraz da aşkların tarihidir.

Kadınla erkeğin, sevenle sevilenin, âşıkla maşukun tarihi...

Ama insanlık tarihi gibi, aşkların tarihi de dikensiz gül bahçesi değildir.

Kahkahalar ve buselerle olduğu kadar, acılar ve gözyaşlarıyla da işlenmiş bir kanaviçedir bu...

Yaşandığı döneme ilişkin ipucu verir ve dönüp bakınca insana güzel gelir.

Bu kitapta geçtiğimiz asra damgasını vuran aşk hikâyeleri var.

Kimi meşhur olmuş, kimi unutulmuş, kimi efsanevi, kimi berduş aşklar bunlar...

Mustafa Kemal ve Latife Hanımdan,

Enver Paşa ve Naciye Sultana,

Adnan Menderes ve Ayhan Aydandan,

Nâzımla Pirayeye,

Bedri Rahmi-Eren Eyüboğludan,

Yüksel Menderes ve İpek Kramere,

Yılmaz-Fatoş Güneyden,

Yıldız Kenter ve Şükran Güngöre,

Melih Kibar ve Çiğdem Taludan,

Selahattin Pınarla Afife Jaleye...

Bir dönem Türkiyeyi sarsan gönül maceraları...

Bir başka deyişle 'Yüzyılın Aşkları...'

biliyorum çok uzun yazdım ama kitapta beni en çok etkileyen aşk hikayesini eklemek istiyorum birde.aslında hepsi etkiledi ama bu daha derinden..

Enver Paşa - Naciye Sultan

12 yaşında küçük bir kız... Osmanlı İmparatorluğu’nun 33 yıllık padişahı II. Abdülhamit’in yeğeni... Öykünün diğer kahramanı ise genç bir binbaşı olan Enver... Abdülhamit’in tahtını sallayan İttihak ve Terakki Cemiyeti’nin liderlerinden... Naciye ve Enver birbirlerinin yüzünü görmeden evlenip, doğru dürüst bir birliktelik süremeden, tarihin en çalkantılı dönemlerinden beraber geçtiler. Abdülhamit tahttan indirildikten sonra padişah olan Sultan Reşat da Naciye’nin amcasıydı. Yeğenini biran önce başgöz etmek için talimatlar verir. Küçük kız, önüne konan bütün damat adaylarının fotoğraflarına bakar ve birisinde karar kılar. Seçtiği Enver Paşa’nın fotoğrafıdır. Nişan yüzüklerini birbirlerini göremeden taktıkları 1909 yılında Naciye 12, Enver ise 28 yaşındadır. II. Meşrutiyet’in ilanı, saray entrikaları, iktidar kavgaları derken Naciye Sultan ve Enver Paşa ancak 1915 yılında, Birinci Dünya Savaşı’nın tüm hızıyla sürdüğü bir dönemde düğünlerini yaparlar.

İkili, birbirinin yüzünü görmeden tanışmış, nişanlanmış ve evlenmişti.
Enver Paşa, annesiyle istettiğinde Naciye Sultan henüz 12 yaşındaydı ve Paşa, kısmetlisinin bir fotoğrafını dahi görmüş değildi. Eşinin -yüzünü değil- fotoğrafını ancak nişandan 2 yıl sonra görebildi. Fotoğraf, eşinin ona Edirne'yi kurtarmasına mukabil gönderdiği hediyeydi. Enver Paşa'nın, o gün yazdığı bir mektupta "Sizi gördüğüm zaman ne hisse kapılacağımı tahmin dahi edemiyorum" diyor ve ekliyor: "Resminizi ne yaptığımı biliyor musunuz? Büyük yazı masamın ön gözüne koydum. Günde bilmem kaç defa açarak, kalbim çarparak seyrediyor, sonra öpüp kilitliyorum. Fakat en meşgul zamanlarımda bile fasılaların on dakikadan fazla olmadığını söylersem gülmezsiniz değil mi ruhum?"

1911'de evlendiler, nihayet buluştuklarında ise yıl 1913'tü. Önce Sultan'ına, sonra Paşalığa kavuştu Harbiye Nazırı oldu, Erkan-ı Harbiye'nin başına geçti. Lakin 1. Dünya savaşının patlamasıyla her şey tersine döndü. Sarıkamış faciası, Enver Paşa'nın sonunu hazırladı. Faciayı hazırlayan komutan ve ailesi için acılı sürgün yılları başladı.

"Yavrum Türkan'ım" diye başlıyor not... "İşte sana Moskova oyuncakları gönderiyorum. Güle güle oyna ve beni unutma. Bilirim Mahpeyker sana çok bırakmaz. Fakat o da benim cici kızımdır. Herhalde seni de oynamak için bırakır. Hepsinden ikişer tane gönderdim. Gözlerinizden çok çok öpen baban. Enver..."

Enver Paşa'nın Savunma Vekâleti'nde kullandığı çalışma masası, halen torunu Osman Mayatepek tarafından kullanılıyor. Mayatepek, o masanın karşısındaki kilitli dolaptan bir dosya çıkarıyor. Bizzat Enver Paşa'nın isteğiyle tasnif edilip saklanmış mektupların bulunduğu dosyanın içinde Paşa'ya ait küçük bir not defteri var. O deftere, esir düştüğünde kendini tutamayıp ağladığından, tutuklu bulunduğu toprak damın penceresinden, kendisi için mezar çukuru kazılışını izlediğine kadar bin bir ayrıntıyı yazıyor Enver Paşa...
Son mektup yaprağını ise, sanki ölümün eşiğinde bir asker değil, bir romantik Valentino yazmış:

"İşte efendiciğim, şu son satırlarımı yazarak mektubumu kapatıyorum. İçine her gün sana topladığım buranın yabani çiçeklerinin dışında, kaç gecedir altında yattığım karaağaçtan kopardığım ufak bir dalı da gönderiyorum. Karaağaca çakımla ismini yazdım. Seni, Huda'nın birliğine, yavrularımla beraber emanet ederim, ruhum efendiciğim. İmza: Enver."

Birkaç ay sonra Pamir Dağı eteklerinde elinde kılıcıyla Rusların mitralyöz ateşine karşı saldırırken vuruldu Enver Paşa... Cebinden, yüzünü hiç göremediği oğlu Ali'nin resmi çıktı.Abıderya köyünde, bir pınar başındaki ceviz ağacının altına gömüldü. Osmanlı Hanedanı'nın sürgünü 1952'de bitti ve Naciye Sultan 4 Ağustos 1952'de yurda döndü. O gün, Enver Paşa'nın ölümünün 30. yıldönümüydü.

Son düzenleme:
yüzyılın aşkları -can dündar

sanırım bu kitabı alıp okuyacağım en kısa zamanda.
son günlerde böyle aşk hikayeleri okumaya ok ihtiyacım var.
neyse bir derdim var bölümüne çevirmeyeyim.

Tutunamaynlar-Oğuz Atay

Okurken 'ne zaman bitecek' dedim, çok zor bitirdim ama bitirip düşününce aslında o kadar da kötü olmadığını ve tekrar okuyabileceğimi anladım. Her zaman okunması gereken kitaplar listesindedir ama beni çok da etkilemedi açıkçası...

neenone:1

çevirebilisin canım önemli değil sadece kitapları değil hayatı paylaşıyoruz da bu kitabı okuyunca daha çok krize giriyorsun.tamam yüzyıla damgasını vurmus aşklar ama aynı zamanda boşa geçip giden hayatlar ihanetler görüyorsun :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…