Kadınların Kitap Mekanı

Bitmiş Aşklar Emanetçisi / İclal Aydın (Vasat)

Midak Sokağı / Necip Mahfuz (Çok beğendim, tavsiye ederim.)

kulitta . . 2

Ece Temelkuran KAYDA GEÇSİN Bu ay okuduğun kaçıncı kitap canım?
Okuduklarını yukarıdaki örneğe göre yazarsan belirleyici olacak.
Bol şans diliyorum goncacım, keyifli okumalar.

elif şafak /şemspare
ahmet ümit /bab_ı esrar
ece temelkuran / kayda geçsin

henüz 3 kitap okudum bu ay(

3kitap ve üzgünsün öyle mi canımcım? :44:
Maşaallah, Maşaallah zirveyi zorluyacaksın anlaşılan.
Aşağıdaki şekilde yazarak devam ediyorsun.
Rekabete devam.

elif şafak /şemspare
ahmet ümit /bab_ı esrar
ece temelkuran / kayda geçsin

henüz 3 kitap okudum bu ay(

gonca2206 . . 3

3kitap ve üzgünsün öyle mi canımcım? :44:
Maşaallah, Maşaallah zirveyi zorluyacaksın anlaşılan.
Aşağıdaki şekilde yazarak devam ediyorsun.
Rekabete devam.

canım ben Türkçe öğretmeniyim işim gereği :)) diyebilirim ,
haftada 2 tane filan da çocuk kitabı okuyorum ama onları yazmayacağım onlar mecburiyet kitapları

Ah ah, bu topic beni batıracak, bir şey değil evdekiler bitmeden almamaya kesin karar verdim ama böyle de kitap önerilmez ki nasıl durur, dayanır insan :84: Teşekkürler tabii ki, böyle bir kitaptan haberdar ettiğin için

Bu arada kedi demişken "Dewey" gerçek bir hikayeyi anlatıyor. Kütüphanede yaşayan bir kedinin hayatı. Ama tabii onlardan yola çıkıp hayata dair güzel noktalara değiniliyor.

D&R'dan almayı ben de düşünüyorum bazen kargo seçebiliyor muyuz acaba? Ben yakın olması için her kargoyla isteyemiyorum da, genelde gidip kendim almam gerekiyor çünkü ofisten.

Hehe, anneler mimli bu konuda demek ki Ama güzel bir kitap çıkmış işte, yok yok okumaktan zarar gelmez.

Ben de evde bulduğum "Carissima Sevgilim" diye bir kitaba başladım. Mine G. Kırıkkanat ve Donatella Piatti arasından ülkeler arası mektuplar. Sayfaları şöyle bir karıştırdığımda boy boy fotoğraflarının olduğunu bu şekilde israf edildiğini görünce sinirlendim, ama belki de sayfa doldurmaktı amaçları. Neredeyse 15 sayfası böyle kendi fotoğrafları. Farklı ülkeler, kültürlerden birkaç şey öğrenirim umuduyla başladım, bakalım bitince ne diyeceğim.:44:

D&R'dan almayı ben de düşünüyorum bazen kargo seçebiliyor muyuz acaba? Ben yakın olması için her kargoyla isteyemiyorum da, genelde gidip kendim almam gerekiyor çünkü ofisten.

canım yanlıs hatırlamıyorsam yurtıcı ıle gonderıyorlar sectırmıyorlar.

Tarihimizin Arka Bahçesi - Süleyman Kocabaş ( bir fuarda tanıştığım kitabın yazarı Jön türkler,tutmayan inkılaplar,meşrutiyetin diktatörleri,Atatürk'ün mason localarını kapatması gibi bilinen bilinmeyenleri(!!)kaleme almış)

SaLLaa_ : 3

selaaam :112:
bu ay fazla kitap okuyabileceğimi sanmıyorum. çünkü kısmetse nişanım var ve dolayısıyla bir sürü koşuşturmam var. :132: tabi bir de bayram var. ama bu araya bir kitap sıkıştırmadım değil. :112:

Bir Ses Böler Geceyi --> Ahmet Ümit

biraz hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. alıştığım Ahmet Ümit kitaplarına benzemiyor çünkü.

diltesne--> 1

Bende sonunda bitirdim. Kitabımı..
şimdi kararsızım necip fazıl mı okusam. yoksa sultanı öldürmek mi? ??
roseizmir:1

Aman aman ben mesleğimi hiç söylemeyeyim bu rakamlarla en iyisi.
Zaten kendi kendime üzülüyorum okuyamıyorum diye.
Bu arada kitap siparişi vereceğim, mutlaka okunmalı dediğiniz kitaplar var mı, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Neyse kızlar ben de Sinan Akyüz'ün İncir Kuşları'nı okudum..
İlk kez bu yazarı okudum ve açıkçası başlarda biraz yavan geldi anlatımı...
Ama sonra konunun da ilerlemesiyle üslubun biraz daha oturduğunu gördüm.
Konusu zaten yürek yakıcıydı. Deli gibi okumak istiyor ama üzüleceğim diye okumak da istemiyordum.
1992-1995'te yaşanan Sırp- Bosna savaşında Boşnak bir bayanın başından geçen gerçek olaylar anlatılmış.
Müslüman Boşnaklara nasıl işkenceler yapıldığını okurken içim parçalandı.
Hele kadın ve genç kızlara yapılanlar anlatılacak cinsten değil...
Allah kimseye hiç kimseye yaşatmasın bunları inşallah.
Yaşayanlara da sabır versin.
Bu konuda okuduğum ikinci kitaptı.
Alexandra Cavelius'un Leyla'sını da okumuştum ve gerçekten o da yüreğimi dağlamıştı.
Savaştan bir kez daha nefret ettim...
Offf neyse kızlar ben çok dolmuşum yazdım da yazdım da söylenecekler bitmedi hala
Savaşa hayır!!! diyorum ve gidiyorum

AskInihan: 2

Son düzenleme:
Platon- Sokrates'in Savunması (Kısa, ama çok etkileyici. Mutlaka okumalısınız!)

''Platon'un hocası olan Sokrates, yazılı hiçbir şey bırakmamış, tüm zamanını özellikle geçlerle felsefe tartışarak geçirmiştir.
Görüşleri, tartışmaları yeni iktidarın temsilcileri tarafından beğenilmeyen Sokrates, ''yeni Tanrılar icat ettiği, görüş ve tartışmalarıyla gençleri baştan çıkardığı'' gerekçesiyle ölüme mahkum edilmiştir. Ve Platon hocasının savunmasını kaleme alır...''

Ahmet Altan- En Uzun Gece

''Selim ve Yelda birbirlerine aşık İstanbul'da yaşayan iki gençtir. Selim Öğretmen, Yelda ise iktisatçıdır. Aralarındaki ilişki zamanla ikisini de çok yıpratmıştır. Selim sık sık yalanlar uydurarak Yelda'yı aldatmaktadır. Yelda ise bu aldatmalara rağmen bir türlü Selim'den vazgeçemeyecek bir tutku ile bağlanmıştır. Aksine Selim'e olan tutkusu gün geçtikçe büyümektedir. Ve Yelda bir süre sonra artık ilişkilerinin tıkanma noktasına geldiğini anlayarak Selim'den kaçmak ister...''

Bu arada methini çok duyduğum ama aramalarımın sonuçsuz kaldığı bir kitap var, sevgili kitap kurtları sizde var mı acaba? ''Nilgün Marmara - Kırmızı Kahverengi Defter'' Varsa benimle paylaşır mısınız?

Lady Subaru.....3

Son düzenleme:
RASİM ÖZDENÖREN/ANSIZIN YOLA ÇIKMAK (imgesel ifadelerden dolayı anlamakta biraz güçlük çektim,çok beğendiklerim arasında değil ama yinede idare ederdi)

morvent....3

Sanırım kitapları gruplandırmam iyi bir yöntem oldu Carissima Sevgilim'i bitirdim. Ha çok mu sürükleyiciydi, hayır, ama bir sonraki okumak istediğim kitaba geçmek için bir an önce bitsin diyerek bitirdim. Aralardaki sayfa israfına sinirlenmem her mektup arası olsa da, en azından birkaç genel kültür bilgisi:) edindiğim için yine de boşa zaman geçirmemiş oldum sanırım. Ama evde yoksa alınmasını tavsiye edeceğim bir kitap değil.

Şimdi 3. gruptan çocukken ıskaladığım bir kitaba yani "Çocuk Kalbi'ne başlıyorum.

canım yanlıs hatırlamıyorsam yurtıcı ıle gonderıyorlar sectırmıyorlar.

Onun da ofisi vardı yakında sanırım, teşekkürler.

yorgun savaşçı:2

öncelikle merhaba bu başlığı görünce çok kitap okuyan biri olarak hemen yorum yapmak istedim :) ben şuan Laurent GOUNELLE nin Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer kitabını okuyorum hepinize tavsiye ederim gerçekten çok başarılı ve akıcı gidiyor. sonra en sevdiğim yazarlardan olan Sinan Yağmur'un bütün kitaplarını öneririm. bu kitabım bittikten sonra Grinin 50 tonuna başlayacağım onun hakkındaki yorumlarımıda yazarım :)

Merhaba canım.
Kesintisiz paylaşımlarda bulunabilmek için aramıza katılmayı düşünmez misin?
Olumlu yorumların için teşekkürler...

Merhaba canım.
Kesintisiz paylaşımlarda bulunabilmek için aramıza katılmayı düşünmez misin?
Olumlu yorumların için teşekkürler...

Bence de böyle güzel yorumları bizden esirgemezsen sevinirim meliqe

Bir süre romanlara ara verip mesleki kitaplar okuyayım dedim ama daha ilk kitabın 10. sayfasında kaldım 2 haftadır. Sıkıntılı okul günlerim yüzünden mesleki kitapları okuyamıyorum. Napıcam bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…