Kadınların Kitap Mekanı

hesnaam bende geldim kuzuum :) forumda ne kadar topic varsa hepsinde dolaşıyorum

Empati (Adam Fawer) :
Okuduğum en iyi bilim kurgu romanı diyebilirim. Kitaptada dediği gibi, gerçekten " Okudukça bağlanacak, bağlandıkça okuyacaksınız". Enfes.

Sabahın altısında bir kalp kırıldı (Sadık Şanlı) :
Ders çıkarılası anılardan derleme diyebilirm. Hani okuyunca insanın yüzüne tebessüm yayan kitaplar varya, öyle bir kitap. Kitap gibi kitap.

DisTurBia: 2

"Su"yu bitirdim kızlar, başta nasıl ağır, sıkıcı demiştim gittikçe artan temposu ortasından itibaren feci hal aldı bir de evde az zamanım vardı kaç gündür sabırsızlıkla geçti günler

Şamanlık, Alevi-Sunni aşkı, sahafların dünyası vb konularda hiç düşünmediğiniz noktaları aklınıza getirebiliyor kitap. Benim not alıp araştırdığım birçok şey oldu açıkçası ve Kadıköy'de geçtiğinden artık KAdıköy'de yürürken kitaptaki karakterler ve olaylar aklıma geliyor

Sizlere bir sorum olacak, evdeki okunmamış yarım kalmış ve konusunu bile hatırlamadığım kitapları okuyup bitirmeden yeni kitap almamayı düşünüyorum. Bu kitapları 3 gruba ayırabiliyorum:
1. Okumak için can attığım ve elime alırsam yine açlıkla okuyacaklarım.
2. Eve nasıl geldiğini bilmediğim muhtemelen kitapçılarda promosyon olarak ya bedava ya da kasa kenarında çok ucuza dizilmişlerden almışım zamanında bunlar yıllar önce aldıklarım daha sonra böyle almamaya başlamıştım zaten eskiden internet de olmadığından yorumlara kolay ulaşılmıyordu malum.
3. Çocukluğumda okuma şansı bulamadığım bazı çocuk kitapları. Mesela birkaç yıl önce Martı'yı okumuştum, ne yapayım çocukken ıskalamış haberdar olmamış olabilirim, ama çok keyifle okumuştum.

1. gruptan başlarsam yine aynı şey olacak, yani diğerleri sona kalacak, bu yüzden bir 3. bir 2. gruptan okusam diyorum :44:

Diğer sorum ise böyle benim 2. grupta anlattığım gibi kitapları okumak zaman kaybı mı olur diye de düşünüyorum, ama diğer yandan en kötü anlatımlı kitaptan bile insan bir şeyler öğreniyor diyorum ve okumadan vermeye hiç alacağım kitaplar olmasa bile kıyamıyorum

Hemen not alıyorum bu kitabı, teşekkürler!

yorgun savaşçı: 1

Son düzenleme:

******Eylül ayı derecelerimiz ******

1. miz ehlimana,eski_bir_masal

2.miz kulitta :81: :129:

3.müz sudem34,diltesne :81: :128:​

1 ekim - 31 Ekim 2012

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. SaLLaa_ .......2.........
  2. gonca2206 .......2.........
  3. DisTurBia .......2.........
  4. morvent .......2.........
  5. DatluCadu .......1........
  6. LadySubaru .......1.........
  7. kedi83 .......1.........
  8. orlic .......1.........
  9. yorgun savascı ......1..........
  10. H_İ_S ......1.........
  11. AskInihan ......1........
  12. ehlimana ................
  13. eski_bir_masal ................
  14. kulitta ................
  15. sudem34 ................
  16. diltesne ................
  17. neenone ...............
  18. tugcecan ................
  19. yemyesilcit ................
  20. pretty__woman ................
  21. piolin ...............
  22. nuclear .............
  23. gulshenidil ................
  24. YagmurunElleri ................
  25. PrensesPeri ..............
  26. samanyolu .............
  27. Maip ..............
  28. tweetypinar .............
  29. december90 ................
  30. masal26 ............
  31. cemre25 .................
  32. oyaebrar ..............
  33. melisende ................
  34. gonca2206 ................
  35. LadyEvil .............
  36. Lyre ................
  37. nilayu ................
  38. orchidea ................
  39. bal10 ................
  40. slsn ...............
  41. pinararip ................
  42. pogopogo ..................
  43. pembelii ................
  44. EsmerKralice ...............
  45. Slania ................
  46. cyd86 ................
  47. suprensesi ...............
  48. kays34 ..............
  49. soft85 ................
  50. prenses_84 ................
  51. pinaran ...............
  52. hande85 ................
  53. aydasu ................
  54. ddemir10 ................
  55. sessizhayat ................
  56. nilerr ................
  57. esra4529 ................
  58. seRperiM ................
  59. kalinkaselin ................
  60. mavisko ................
  61. xxmutluxx ................
  62. yelkenlikiz ................
  63. roseizmir ................

bende geçen hafta mahmud ile yazida diye bir tiyatro izledim.senin su kitabındaki gibi bir hikaye vardı.hiç sorgulamadıgım şeyleri sorguladım bende :44: değişik şeylere görmeyi öğrenmeyi seviyorum

Son düzenleme:
bende geçen hafta mahmud ile yazida diye bir tiyatro izledim.senin su kitabındaki gibi bir hikaye vardı.hiç sorgulamadıgım şeyleri sorguladım bende :44: değişik şeylere görmeyi öğrenmeyi seviyorum

hemen bakayım dedim oyuna, istanbul dışında oynamış geçenlerde hangi tiyatroya bağlı anlayamadım ama güzel bir site buldum aktivitelerle ilgili, ayrıca teşekkür ederim bunun için de kitapların en büyük büyüsü bu belki de kendine bağlayan, bambaşka şeyler öğrenebilmek, bir ipucunu alıp oradan araştırmaya heveslenmek

murathan munganın bir oyunu canım.bende netten fotolarına bakmıstım.farklı zamanlarda farklı illerde oynanmıs konyada ki üniversitede tiyatro bölümü öğrencileri oynadı.ama o kadar başarılıydılarki nefssiz izledim neredeyse

bide şu kitap almama işine çok doğru kararlar vermişsin benimde okunmayı bekleyen bir sürü kitabım var.kendime küçük bir kütüphane oluşturdum.hepsini okumak için sabırsızlanıyorum promosyon olarak bende kitap yok.bir geçen markete gittiğimde 3 aşk romanı aldım onlar bakalım nasıl çıkacak :44:

senin martı gibi bende simyacıyı okumak istiyorum aslında o kitaplara bir dönüş olabilir.çokta güzel olur ama yenilerden pek fırsat kalmıyor onlara

Son düzenleme:

ah genç oyunculardan ne cevherler çıkıyor ve işin güzeli onlar daha ünlü olmadan izlemiş, keşfetmiş olmak ayrı bir zevk oluyor mesela müjdat gezen'in geçn oyuncularıyla, öğrencileriyle sahneye koyduğu oyunlarda bayıldığımız oyuncular şimdi televizyonda dizilerde rol alıyorlar, ahh diyoruz biz bunların ilk oyunlarını biliriz

elden geçirdiğimde o kadar çok çıktı ki beklemedeki kitaplar bir de uzun bir ara verdiğimden ben neleri aldığımı bile hatırlamaz haldeydim şimdi elimi atıp 4-5 tane çekiyorum onlardan seçiyorum:)

bu arada promosyon olacağını düşündüklerimin kaynağı az önce belli oldu : annem! televizyonda programını izlediği insanların kitapları çıkınca alıyormuş o zamanlar, diyorum bu insanlarla hiç alakam olmadı benim herhalde bedava verdiler

Hah hah ha!!! Kitap kurtların benzer duyguları paylaşmaları çok hoş gerçekten.
Ne zaman kitaplarımı elden geçirmeye kalksam 2. gruba aldığın, anneme ait bir demet kitabı, kitaplığa yerleştirmeden göz önünde bırakırım yıllardır.
Elden çıkarmak üzere günlerce beklettikten sonra senin hislerile okumadığım için hiç kıyamam ve tekrar özenle yerleştiririm kitaplığa.
Annem bile nerden geldiğini bilmez. Bir kısmı gazete promosyonu olduğunu itiraf ediyor ama diğerlerinin geldiği yer meçhul.
Bu kısır döngüye paydos kararı alarak şimdi bitirdiğim kitabı onların arasından seçmiştim ve kesinlikle tavsiye edeceğim çok beğendiğim bir eser oldu.
Midak Sokağı / Necip Mahfuz Nobel ödüllü yazarın diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum.

Bitmiş Aşklar Emanetçisi / İclal Aydın (Vasat)

Midak Sokağı / Necip Mahfuz (Çok beğendim, tavsiye ederim.)

kulitta . . 2

Sevgi Bağı - Gwen Cooper bitti.
Kapakta her ne kadar "Sıradışı bir kedi hikayesi" yazsa da kitap tamamen bir kedi üzerinde yoğunlaşmış değil.
Yazar, kör bir kedinin hayatına dahil olmasını ve sonrasında 'küçük mucize'nin hayatına kattıklarını anlatıyor. Yazarın ayrıca 2 kedisi daha var :)

busean..........1

Böyle Buyurdu Zerdüşt - Nietzche kitabını okuyanlar varmı? Okurken kafam başka yerlere gidiyor, sürükleyici değil. Ama bitirmeye çalışacağım.

kızlar selam daha okumaya baslayamadım haftasonu kıtap almaya cıktım dr den alacaktım bı turlu ugrayamadık falan derken kaldı baktım olmayacak dr nın ınternet sıtesınden sıparıs verdım ayrıca INDIRIM VAR DR INTERNETTE bılmıyorum sade ce onlıne ındırımı mı ama gercekten fıyatlar cok ıyı roman almayı dusunuyorsanız bır bakın derım 5 kıtap sıparısı verdım kızlar sızlerın begendıklerındende aldım bakalım hayırlısı ama bı zaman sonra alamaz hale gelırım :) para malum yakında kutuphaneye gıdıp gelmeye baslarım.

Antalyadayım,tatilde.
Tesadüf Antalya Konyaaltı Kitap Fuarına denk geldik.
Eşimle dolduk,doluşturduk yine .

Tarihimizin arka bahçesine başladım,bitmek üzere.Yazarı ile sohbet ettik ayak üstü,fuarda durumpek iç açıcı değil
İnsanlar bunu alırsan yanında bunu da veririm diyerek ağlaya ağlaya kitap satmaya çalışıyor.
En yoğun stand astroloji,burçlar ve yemek kitaplarıydı.

Neyse doluyum ama konuyu karıştırmayayım.
Kitap bitince haber veririm.

evet bütün gün raporlu ve evde olduğum için Ece Temelkuran KAYDA GEÇSİN imiz bitti
Ece Temelkuran ı çok severim
kitap temelkuran ın düşünce yazılarından oluşuyor
düşüncelerini çok beğendiğim bir insan olduğundan sanaırım bir çırpıda bitiverdi
yarın okumam gereken 2 çocuk kitabı var çocuklara okuttuğum ve sınav yapacağım kitaplar:))
yarın İKİ DİRHEM BİR ÇEKİRDEK / İSKENDER PALA okuyup bitirmem gerek ban şans dileyin bu da çocuklara önereceğim kitaplar arasında önermeden okumam gerek

Bol şans
Keyifle ve bir çırpıda okursunuz dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…