Kadınların Kitap Mekanı

ne kadar doğru şeyler söylemişsin canım. kütüphanesiz o kadar çok okul var ki. keşke hepsine bir faydamız olsa.

Bu kitapları önerebilirim ve gönderebilirim.
Çocuk Kalbi/Edmondo de Amicis
Çocuk Kalbi, dünyanın en sevilen ve en çok okunan çocuk romanlarından biridir. İlköğretim çağındaki bir İtalyan öğrencinin, bir yıl boyunca tuttuğu günlükten yola çıkarak bu romanı kaleme alan Edmondo De Amicis, çocuk edebiyatının unutulmazları arasında yerini almıştır. Sevginin, dostluğun, paylaşmanın ve insan olmaya dair en sıcak duyguların dile geldiği Çocuk Kalbi, her çocuğun mutlaka okuması gereken bir klasiktir. (Alıntıdır.)

Ölü Ozanlar Derneği/N.H. Kleinbaum
Todd Anderson ve arkadaşlarının Welton Akademisi'ndeki yaşamları, yeni İngilizce öğretmenliri Bay Keating'in gelmesiyle birlikte inanılmaz biçimde değişir. Bay Keating onlara olağanüstü ve farklı bir hayatın kapılarını açar. ondan etkilenen yedi arkadaş, Ölü Ozanlar Derneği'ni tekrar faaliyete geçirirler. bu gizli dernekte ailelerinin baskı ve beklentilerinden uzakta tutkuları özgürce yaşayabilmektedirler. Keatng onları ünlü ozanların büyük eserleriyle tanıştırdığında yalnızca dilin güzelliğini öğrenmekle kalmayıp, yaşamın her anının ne kadar önemli olduğunu da ayrımsamışlardır.

Ne var ki Ölü Ozanlar Derneği'nin üyeleri, bu yeni kazandıkları özgürlüğün ne kadar acı sonuçlar doğruabileceğini çok geçmeden göreceklerdir...
Şu an bende Ölü Ozanlar Derneğini okuyorum.

Son düzenleme:

bende heyecanlandım 2 gündür kitap bakıyorum ne olur içeriği nasıl yorumlar nasıl :44:

canımcım bir insan nasıl bir ortamda yaşarsa öyle şekillenir.
bende ilçede büyüdüm ama benim senin gibi hocalarım vardı.
kitap sevgisi aşıladı.o sevgi benimle büyüdü gitti.
ee bu çocuklara şimdiye kadar bu yönde yaklaşan kimse olmamıs demekki.ilgileri de olamamış.
şimdi küçükte olsa bir kütüphane olacak.
biri ben şunu okudum güzel diyecek diğeri heveslenecek oda okuyacak derken bir bakmıssın aralarında bizim topiğimizdeki gibi kitap sohbetleri başlayacak
sen hiç üzülme.müdürde destek olmus.sen sevginin tohumlarını atacaksın.sonrasında büyüyüp boy atacak o sevgi yürekten inanıyorum güzel bir niyetle yapılan hiçbirşey karşılıksız kalmaz

selamm;
bu topikte okuduğumuz kitaplarmı paylaşılıyorr

hoşgeldin konumuza her zaman bekleriz

canım çatı serisi yabancı olan yazarın mı?eğer oysa ensest ilişki yaşanıyor kitapta olmaz bence.
diğerleri güzel

macera yazarı dan brown var.kitapları harika.ihanet noktası ve dijital kale özellikler erkeklerin ilgisini çekecek tarzda.ama bu kitaplarda hırıstıyanlık çok mu ön planda onu hatırlayamadım.yazarın diğer kitaplarında baya bir öne çıkmıs çünkü.ben okuyalı uzun zaman oldu ama yenilerde okuyan biri varsa yardımcı olabilir sanırım.

açlık oyunlarının filminde cinsellik ön planda değildi.kitaplarını aldım daha okuyamadım bilemiyorum ama bu seriyi yüzden severek okuyabilirler.

vampir günlükleri demişsin ya.ben onun dizisini izliyorum.cinsellik baya ön planda o yüzden bence onu listeye almayalım

Topiği iki gündür işgal ettim affola
Aslında bu da çok güzel bir fikir canım.. Kitap hakkında bilgileri de olmuş olur

topic mesgul olsunda böyle güzel şeylerle meşgul olsun rahatsız olan yoktur sanıyorum

neden utanıyorsun ki :26: gurur duymalısın bence küçükte olsa bir kütüphanen olacak

bencede çok güzel bir şiirmiş paylaşım için teşekkürler

canım ya keşke yanımda olsan da sana şöyle kocamann bir sarılsam
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah..
annenin kaybı çok büyük bir kayıp sözler boğazımda düğümlendi.Rabbim sabrını versin inşallah

Son düzenleme:
topiğimizde yeterli sayıya ulaşamazsak kazenden izin alıp yardım melekleri kısmına konu açmak istiyorum.ne dersiniz :44:

Oy oy! Canım çok üzüldüm. Allah sabırlar versin, Mekanı cennet olsun İnşaallah.
O boşluk dolmayacak ama onunla yaşamaya alışacaksın.
Acı tatlı yanlarıyla hayat bu işte. Bir tarafta yaşanan acılar, diğer tarafta kampanya coşkusu...
Desteklediğin için, gönlüne yüreğine sağlık DatluCaducum.

datlucadu, allah sabır versin, annene rahmet eylesin, nur içinde yatsın... ne söylense boş biliyorum bugünlerde...

benim kampanyadan şimdi haberim oldu, ne yapıyoruz, nasıl yapıyoruz yazabilir misiniz kızlar, benim gibilerin de haberi olsun arkadan gelenlerin yani:)

topiğimizde yeterli sayıya ulaşamazsak kazenden izin alıp yardım melekleri kısmına konu açmak istiyorum.ne dersiniz :44:

sayı hedefimiz kaç bilmiyorum ama aklıma bir şey geldi, hani bir anda çok sayıda olmasındansa önce tadımlık sayıda olsa, çocukların ilgi gösterdiği yazar ve kitap türüne göre sonraki siparişleri ayarlasak diyorum, ama tabii hiçbir detaydan haberim yok, sayı derken kargo şirketleri açısından mı nasıl?

bir de ne düşünürsünüz bilmiyorum ama lise çağında çok etkileyen bir kitap vardı beni "mavi saçlı kız" hayata başka gözle bakmamı sağlamıştı. bir de özellikle kız öğrencilere neler yapabileceklerini anlatmak için tam konularını hatırlayamıyorum ama ayşe kulin "füreya" kitabıydı sanırım ya da başka bu tip kitaplar olabilir diye geldi aklıma.

Güzel ve doğru sözlerine yine beni rahattlattın canım. Bunu nasıl başarıyorsun?
Ben de onlar adına teşekkür ediyorum
Sizin bu heyecanınız beni de çok etkiliyor, içim kıpır kıpır...

Canım başın sağ olsun,Allah mekanını cennet eylesin, ne denilebilir ki bu durumda.
Bu acınla bile yanımızdasın ya yürekten teşekkür ediyorum sana.
Bu çok anlamlı benim için...
Çok sağ ol.

Aaa çok iyi olur canım o zaman bu iki kitap senden olsun Teşekkürler.

Son düzenleme:
canım benim çok sağol. açtım kollarımı sarıldım bende sana kocaman. başını omzuna koydum ağladım doyasıya. allah bu acıyı her yaşayana bol sabır versin.

amin kulitam. evet hayat devam ediyor ve edecekse de güzel bir şekilde devam etsin değil mi.

yukarda da dedim ya canım. hayat devam edecekse güzellikler için devam etsin. vesile olduğun için ben teşekkür ederim.

yıllar önce bir kitap okumuştum. "Dua" isimli. ne yazarını hatırlıyorum ne yayın evini. harika bir kitaptı. aklımıza gelmeyen ama kalbimizi tatmin eden kelimleer ile süslenmiş dualar vardı içinde. okuyan varmı aramızda bilmiyorum. nettende araştırıyorum ama bulamadım. ne yaptın kitaba diyecek olursanız bir arkadaşıma hediye etmiştim. ama şu an o kitaba çok ihtiyacım var. inşallah bir vesile ile ulaşırım o kitaba .

ben milli eğitimde çalışıyorum zaman zaman elimize kütüphane kurmak isteyen okullardan gelen kitap isteği ile ilgili yazılar oluyor. askınihan arkadaşımızın okuluna yardım ettikten sonra belki bu okulllar ilede irtibat geçip yardımda bulunabiliriz. tabi yeterli katılım olursa. hatta belki "kadınlar kulubu " kütüphanesi bile kurulabiliri bu okullarda . çok mu uçuk oldu:26:

Son düzenleme:

canım ilk hedefimiz aşkınihanın sınıfına kitap almakta.her öğrencinin gönlündeki bir kitabı.
ama malesef küçük yüreklerimiz bize kitap isimlerinde yardımcı olamadılar.
o yüzden herkes tavsiyelerini yazıyor.
bir liste oluşturacagız.
sınıfa değilde okula küçük bir kütüphane yapacagız.
okul müdürüde destekledi.100 temel eseri alacakmıs.
bazı arkadaşlarımızda listenin dışında kitaplar göndermek istediler.
herkes elinden ne geliyorsa yapacak ve inşallah küçükte olsa bir kütüphane kurmayı başaracagız

çok uçuk olmadı hatta harika gönülleriniz ne yüce
ben bir kazene yazayım.ayrı bir konu açalım o halde.hiç katılım olmasada(ki olacagını sanıyorum) en azından bizim topicten bir miktar kitap ulaşmıs olacak
listeyi buradan oluşturup orada paylaşalım

topictekilerden ricam.herkes bir kitap listesi oluştursun.o mesajda sadece o liste olsun.aralarda kaynadı listeler.toplu listeye tekrar bir göz atarız

kız kardeşim için-jodi picolut. okuması kolay, çarpıcı bir hikaye.
simyacı.paule celho- kesinlikle okunmlaı
inci-john steinbeck
martı-johnatan livingston
kaos-leanord rosen.
iskender-elif şafak
tanrı daime tabdili kıyafet gezer-laurent gounelle
temyiz-john grsiham
geri döneceksin-maeve binchy
şimdilik bu kadar

yeni konumuz ile ilgili onayı aldım kızlar

burada bir liste oluşturup birde tarih belirleyelim.o tarih son gönderim tarihimiz olsun

DatluCadu ellerine sağlık listeni not ettim hemen

Liste konusunda yardımcı olamam sanırım...O yaşta nasıl kitaplar seçilmeli kestiremiyorum maalesef

yeni konunun linkini de yazın kızlar olur mu, adres bilgisi ve kim hangi kitapları gönderecek bunlar o topicte belirtilecek herhalde ya da özel mesajla di mi, neyse oradan bakarım ama buraya link verin de kaynamasın.

O zaman ben alıyorum bu kitapları, gönderebiliyormuyuz şu an yoksa bekliyormuyuz.

Aaa çok iyi olur canım o zaman bu iki kitap senden olsun Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…