- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #4.861
Kitap kurtları topiğinde, yeni kurtçuklar ordusunu nasıl oluşturabileceğimizin yolunu bulmaya çalışıyoruz.
Önerilerimizi sunuyor, keyifli paylaşımlarda bulunuyoruz. Rahatsızlık hissedilecek hiç bir şey yok.
Sıkıntı yok canım. Kendi adıma, hiç kimseye hiç bir şey yaptığımı düşünmüyorum.
Ne yapıyorsam kendime yapıyorum. Yüreğimden geldi ve kendime coşku yaşatıyorum.
Bu heyecanı yaşamama vesile olduğunuz için asıl ben sana ve öğrencilerine teşekkür ederim.
İnanılmaz heyecan yaptım canımcım. İlk gençliğin ufkunu merak ediyorum. Sanırım onlar listedeki kitapların ve 100 temel eserin çok önündeler.
Gençlere (hey sen de gençsin) çok güveniyorum, onlara çok inanıyorum, onları çok seviyorum.
Kitaplarla sevgi bağını öz iradeleriyle oluştursunlar. Programsız, hesapsız buluşsunlar.
Ben geldim kızlaar
Sabah bir bakıp çıktım cevap yazamadım okula gideceğim için.
Bugün birkaç kitap isteği elime ulaştı ama şuna kanaat getirdim bu çocukların kitaplardan haberi yok malesef:26:
Macera demişler, roman demişler isim vermek yerine...
İstedikleri, olsa da okusak dedikleri bir şey yok mu Allah aşkına:26:
Bazıları Suç ve Ceza yazmış, Ateşten Gömlek yazmış...Merak ediyorum bunlar bildikleri sayılı roman isimlerinden biri mi sadece diye.beltte
Burası küçük ve doğuda bir yer.
Kitapçı yok, kitap fuarı yok...Ancak bu çocukların ilgileri de mi yok :26:
Ne bileyim ben de küçük yerde büyüdüm ama böyle değildim sanki.
Vampir Günlükleri ve Yüreğim Seni Çok Sevdi liste başı şu an:44:
Biz mi bir liste hazırlasak da aralarından seçtirsek ne dersiniz hanımlar?
Hevesinizi kırmış gibi hissettim böyle de:26:
Ne bileyim bu durum beni o kadar mutlu kılıp heyecanlandırıyor ki niye çocuklarda bu his yok diyorum kendi kendime, üzülüyorum açıkçası.
Evet listeyi birlikte hazırlayalım...
Sizlerin de beğendiği, tavsiye edebileceği kitaplar olursa çok sevinirim
selamm;
bu topikte okuduğumuz kitaplarmı paylaşılıyorr
Hanefi Söztutan- Ciğerparem ( Hala çok severim bu kitabı )
Paulo Coelho Simyacı
José Mauro De Vasconcelos- Şeker Portakalı
Anton Çehov- Hikayeler
Gelibolu - Buket Uzuner
Mutluluk- Zülfü Livaneli
Jack Canfield/ Mark Victor Hansen Tavuk Suyuna Çorba Hikayeleri
Mustafa Necati Sepetçioğlu- Kilit, Anahtar, Kapı, konak, Çatı serisi
İskender Pala- İki Dirhem Bir Çekirdek
Elizabeth M. Dodge- Gümüş Patenler
Fareler ve İnsanlar
Teşekkür ederim anlayışın içinEn kısa zamanda ileticem inşallah. Bizimkilerden daha çok macera isteği gelmişti, var mı şöyle aklınızda macera dolu kitaplar. Açlık oyunlarını anlayabilirler mi, severler sanki
Topiği iki gündür işgal ettim affola
Aslında bu da çok güzel bir fikir canım.. Kitap hakkında bilgileri de olmuş olur
Evet bu güzel amaç nedeniyle bu kadar başınızı ağrıtıyorum ben de.
İnanın yazmaya utanıyorum artık ama elimden geldiğince yardım etmek istiyorum onlara
Beni anlayan ve destekleyenlerin olması çook güzel.
Üstelik asıl yardımı onları hiç tanımadan siz yapıyorsunuz.
iyi geceler okur yazar hanımlar:))
bugün çok romantik bir günümdeyim sanırım şiir kitabı okudum kıızımın hastalandı duygusallaştım sanırsam:))
charles bukowski / bana aşkını getir
bütün gün hasta bakıp şiir okudum:)))okula da gidemedim(
bukowski kimine göre sokak serserisi kimine göre deha ,benim gibi okuduğu kitaplarda şiirlerde hikayelerde konunun tamamından çok cümlelere takılı kalanlar için gerçekten iyi bir şair
yaşamak
ölmekten daha çok
cesaret gerektirir
bazen ...diyor kendisi
bir de bunu çok beğendim
mahvolmuş hayatlar
olağandır
bilgeler için de
ahmaklar için de.
ancak
o mahvolmuş hayat
bizimki olduğunda,
işte o zaman
farkına varırız
intiharların, ayyaşların, hapishane
kuşlarının, uyuşturucu müptelaları
ve benzerlerinin.
varoluşun
menekşeler kadar,
gökkuşağı
kasırga
ve
tamtakır
mutfak
dolabı
kadar
olağan
bir
parçası
olduklarının.
selam arkadaşlar. epeydir giremiyorum. geçen hafta annemi kaybttim. o kadar boşumki ne kitaplara ne dünyaya nede diğer zevklere ilgim kalmadı. biliyorum kimsenin tedavi edemediği yaraları kitaplar tedavi eder ama dikkatimi toplayıp onlara aktaramıyorum. doyasıya okuduğum günlere dönerim inşallah
kampanyana katılmayı bende çok isterim canım. sen listeyi tamamla elimden geleni yaparım. takipteyim.liste tamamlandıktan sonra burada olmazssam özel mesaj at lütfen. bu güzel çorbada katkım bulunsun.
selam arkadaşlar. epeydir giremiyorum. geçen hafta annemi kaybttim. o kadar boşumki ne kitaplara ne dünyaya nede diğer zevklere ilgim kalmadı. biliyorum kimsenin tedavi edemediği yaraları kitaplar tedavi eder ama dikkatimi toplayıp onlara aktaramıyorum. doyasıya okuduğum günlere dönerim inşallah
kampanyana katılmayı bende çok isterim canım. sen listeyi tamamla elimden geleni yaparım. takipteyim.liste tamamlandıktan sonra burada olmazssam özel mesaj at lütfen. bu güzel çorbada katkım bulunsun.
topiğimizde yeterli sayıya ulaşamazsak kazenden izin alıp yardım melekleri kısmına konu açmak istiyorum.ne dersiniz :44:
Kitap kurtları topiğinde, yeni kurtçuklar ordusunu nasıl oluşturabileceğimizin yolunu bulmaya çalışıyoruz.
Önerilerimizi sunuyor, keyifli paylaşımlarda bulunuyoruz. Rahatsızlık hissedilecek hiç bir şey yok.
Sıkıntı yok canım. Kendi adıma, hiç kimseye hiç bir şey yaptığımı düşünmüyorum.
Ne yapıyorsam kendime yapıyorum. Yüreğimden geldi ve kendime coşku yaşatıyorum.
Bu heyecanı yaşamama vesile olduğunuz için asıl ben sana ve öğrencilerine teşekkür ederim.
Bu kitapları önerebilirim ve gönderebilirim.
Çocuk Kalbi/Edmondo de Amicis
Çocuk Kalbi, dünyanın en sevilen ve en çok okunan çocuk romanlarından biridir. İlköğretim çağındaki bir İtalyan öğrencinin, bir yıl boyunca tuttuğu günlükten yola çıkarak bu romanı kaleme alan Edmondo De Amicis, çocuk edebiyatının unutulmazları arasında yerini almıştır. Sevginin, dostluğun, paylaşmanın ve insan olmaya dair en sıcak duyguların dile geldiği Çocuk Kalbi, her çocuğun mutlaka okuması gereken bir klasiktir. (Alıntıdır.)
Ölü Ozanlar Derneği/N.H. Kleinbaum
Todd Anderson ve arkadaşlarının Welton Akademisi'ndeki yaşamları, yeni İngilizce öğretmenliri Bay Keating'in gelmesiyle birlikte inanılmaz biçimde değişir. Bay Keating onlara olağanüstü ve farklı bir hayatın kapılarını açar. ondan etkilenen yedi arkadaş, Ölü Ozanlar Derneği'ni tekrar faaliyete geçirirler. bu gizli dernekte ailelerinin baskı ve beklentilerinden uzakta tutkuları özgürce yaşayabilmektedirler. Keatng onları ünlü ozanların büyük eserleriyle tanıştırdığında yalnızca dilin güzelliğini öğrenmekle kalmayıp, yaşamın her anının ne kadar önemli olduğunu da ayrımsamışlardır.
Ne var ki Ölü Ozanlar Derneği'nin üyeleri, bu yeni kazandıkları özgürlüğün ne kadar acı sonuçlar doğruabileceğini çok geçmeden göreceklerdir...
Şu an bende Ölü Ozanlar Derneğini okuyorum.
bende heyecanlandım2 gündür kitap bakıyorum ne olur içeriği nasıl yorumlar nasıl :44:
Değil mi, günlerimize, topiğimize renk kattı
canımcım bir insan nasıl bir ortamda yaşarsa öyle şekillenir.
bende ilçede büyüdüm ama benim senin gibi hocalarım vardı.
kitap sevgisi aşıladı.o sevgi benimle büyüdü gitti.
ee bu çocuklara şimdiye kadar bu yönde yaklaşan kimse olmamıs demekki.ilgileri de olamamış.
şimdi küçükte olsa bir kütüphane olacak.
biri ben şunu okudum güzel diyecek diğeri heveslenecek oda okuyacak derken bir bakmıssın aralarında bizim topiğimizdeki gibi kitap sohbetleri başlayacak
sen hiç üzülme.müdürde destek olmus.sen sevginin tohumlarını atacaksın.sonrasında büyüyüp boy atacak o sevgiyürekten inanıyorum güzel bir niyetle yapılan hiçbirşey karşılıksız kalmaz
Gerçekten öyle canım, benim öğretmenlerim ve ailem teşvik etti okumaya.
Burdaki öğrencilerin ne imkanı ne de çabası olmuş. Ama bu böyle diyip de kabullenmek istemiyorum
Neden değişmesin bir şeyler öyle değil mi?Ve sizin yardımlarınızla olacak bu
canım çatı serisi yabancı olan yazarın mı?eğer oysa ensest ilişki yaşanıyor kitapta olmaz bence.
diğerleri güzel
Yok canım yabancı olan değil, Mustafa N. Sepetçioğlu'nun, ben okumadım ama Selçuklu ruhunu taşıyan bir kitap olduğu, gençlerin okuması gerektiğini okumuştum,sizin de fikrinizi almak için sormuştum.
macera yazarı dan brown var.kitapları harika.ihanet noktası ve dijital kale özellikler erkeklerin ilgisini çekecek tarzda.ama bu kitaplarda hırıstıyanlık çok mu ön planda onu hatırlayamadım.yazarın diğer kitaplarında baya bir öne çıkmıs çünkü.ben okuyalı uzun zaman oldu ama yenilerde okuyan biri varsa yardımcı olabilir sanırım.
açlık oyunlarının filminde cinsellik ön planda değildi.kitaplarını aldım daha okuyamadım bilemiyorum ama bu seriyi yüzden severek okuyabilirler.
vampir günlükleri demişsin ya.ben onun dizisini izliyorum.cinsellik baya ön planda o yüzden bence onu listeye almayalım
Bak ben bunu bilmiyordum o zaman kalsın Vampir Günlükleri. Açlık oyunlarında çok ufak tefek şeyler var ama macera daha ön planda, ilgilerini çeker bence de.
Dan Brown'u ben de yıllar önce okudum ama aslında hem sürükleyici hem de bilgilendrici pek çok şeyde. Bilemedim ben de:26:
topiğimizde yeterli sayıya ulaşamazsak kazenden izin alıp yardım melekleri kısmına konu açmak istiyorum.ne dersiniz :44:
Ah canım yaaa...
Ne desem ki ben size
canım benim çok sağol. açtım kollarımı sarıldım bende sana kocaman. başını omzuna koydum ağladım doyasıya. allah bu acıyı her yaşayana bol sabır versin.canım ya keşke yanımda olsan da sana şöyle kocamann bir sarılsam
Allah rahmet eylesinmekanı cennet olsun inşallah..
annenin kaybı çok büyük bir kayıp sözler boğazımda düğümlendi.Rabbim sabrını versin inşallah
Oy oy! Canım çok üzüldüm. Allah sabırlar versin, Mekanı cennet olsun İnşaallah.
O boşluk dolmayacak ama onunla yaşamaya alışacaksın.
Acı tatlı yanlarıyla hayat bu işte. Bir tarafta yaşanan acılar, diğer tarafta kampanya coşkusu...
Desteklediğin için, gönlüne yüreğine sağlık DatluCaducum.
Canım başın sağ olsun,Allah mekanını cennet eylesin, ne denilebilir ki bu durumda.
Bu acınla bile yanımızdasın ya yürekten teşekkür ediyorum sana.
Bu çok anlamlı benim için...
Çok sağ ol.
benim kampanyadan şimdi haberim oldu, ne yapıyoruz, nasıl yapıyoruz yazabilir misiniz kızlar, benim gibilerin de haberi olsun arkadan gelenlerin yani:)
sayı hedefimiz kaç bilmiyorum ama aklıma bir şey geldi, hani bir anda çok sayıda olmasındansa önce tadımlık sayıda olsa, çocukların ilgi gösterdiği yazar ve kitap türüne göre sonraki siparişleri ayarlasak diyorum, ama tabii hiçbir detaydan haberim yok, sayı derken kargo şirketleri açısından mı nasıl?
bir de ne düşünürsünüz bilmiyorum ama lise çağında çok etkileyen bir kitap vardı beni "mavi saçlı kız" hayata başka gözle bakmamı sağlamıştı. bir de özellikle kız öğrencilere neler yapabileceklerini anlatmak için tam konularını hatırlayamıyorum ama ayşe kulin "füreya" kitabıydı sanırım ya da başka bu tip kitaplar olabilir diye geldi aklıma.
ben milli eğitimde çalışıyorum zaman zaman elimize kütüphane kurmak isteyen okullardan gelen kitap isteği ile ilgili yazılar oluyor. askınihan arkadaşımızın okuluna yardım ettikten sonra belki bu okulllar ilede irtibat geçip yardımda bulunabiliriz. tabi yeterli katılım olursa. hatta belki "kadınlar kulubu " kütüphanesi bile kurulabiliri bu okullarda . çok mu uçuk oldu:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?