- 4 Ağustos 2009
- 5.969
- 701
- 163
- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #4.821
Ben geldim kızlaar
Sabah bir bakıp çıktım cevap yazamadım okula gideceğim için.
Bugün birkaç kitap isteği elime ulaştı ama şuna kanaat getirdim bu çocukların kitaplardan haberi yok malesef:26:
Macera demişler, roman demişler isim vermek yerine...
İstedikleri, olsa da okusak dedikleri bir şey yok mu Allah aşkına:26:
Bazıları Suç ve Ceza yazmış, Ateşten Gömlek yazmış...Merak ediyorum bunlar bildikleri sayılı roman isimlerinden biri mi sadece diye.beltte
Burası küçük ve doğuda bir yer.
Kitapçı yok, kitap fuarı yok...Ancak bu çocukların ilgileri de mi yok :26:
Ne bileyim ben de küçük yerde büyüdüm ama böyle değildim sanki.
Vampir Günlükleri ve Yüreğim Seni Çok Sevdi liste başı şu an:44:
Biz mi bir liste hazırlasak da aralarından seçtirsek ne dersiniz hanımlar?
selamm;
bu topikte okuduğumuz kitaplarmı paylaşılıyorr
Ben geldim kızlaar
Sabah bir bakıp çıktım cevap yazamadım okula gideceğim için.
Bugün birkaç kitap isteği elime ulaştı ama şuna kanaat getirdim bu çocukların kitaplardan haberi yok malesef:26:
Macera demişler, roman demişler isim vermek yerine...
İstedikleri, olsa da okusak dedikleri bir şey yok mu Allah aşkına:26:
Bazıları Suç ve Ceza yazmış, Ateşten Gömlek yazmış...Merak ediyorum bunlar bildikleri sayılı roman isimlerinden biri mi sadece diye.beltte
Burası küçük ve doğuda bir yer.
Kitapçı yok, kitap fuarı yok...Ancak bu çocukların ilgileri de mi yok :26:
Ne bileyim ben de küçük yerde büyüdüm ama böyle değildim sanki.
Vampir Günlükleri ve Yüreğim Seni Çok Sevdi liste başı şu an:44:
Biz mi bir liste hazırlasak da aralarından seçtirsek ne dersiniz hanımlar?
Merhaba,
öğretmensin sanırım, kaç yaş grubu çocuklar? İStanbul gibi büyük şehirlerde bile aramızda ne pozisyonlarda çalışıp da kitap- yazar adı bilmeyen o kadar kişi var ki, ben şaşırmadım maalesef. Kitap ismi değil de hani hangi konularda okumak istersiniz diye sorsak yine benzer cevaplar gelecektir belki de; kitap önerileri yanlarında konusuyla ilgili çok kısa 1-2 cümle olursa belki başlangıç için ilgilenecekleri konularda daha iyi olabilir motivasyon kaybı olmaması için.
Hoş geldin canım. Kimbilir belki de, insanın sahip olamayacağı şeylere ilgisiz kalması daha doğrudur.
Bu durumda listeyi sen hazırlayabilirsin AskInihancım. Topicteki eğitimci arkadaşlar öneride bulunabilir.
Hoş geldin!
Hem okuduğumuz kitapları yorumlarıyla paylaşıyor, hem de o ay okuduğumuz kitap sayısını belirtiyoruz her kitap bitişinde. Seni de bekleriz.
Hevesinizi kırmış gibi hissettim böyle de:26:
Ne bileyim bu durum beni o kadar mutlu kılıp heyecanlandırıyor ki niye çocuklarda bu his yok diyorum kendi kendime, üzülüyorum açıkçası.
Evet listeyi birlikte hazırlayalım...
Sizlerin de beğendiği, tavsiye edebileceği kitaplar olursa çok sevinirim
Hiç olur mu tatlım, heyecanım artarak devam ediyor. Öğrencilerin tavırlarındaki yönlendirme doğrultusunda,
sonuna kadar tam gaz yola devam ediyoruz. Gayemiz onlara kitap okutmak değil, kitaptan keyif almalarını
sağlamak olduğu için temkinli davranıyoruz. Durum al gönderden ibaret olsaydı, kitaplar yola çıkmıştı bile.
Evet çok haklısın canım...
İyi ki sizin gibi gönlü zengin kitap kurtları var
Bunları duymak rahatlattı beni gerçekten.
Evet çok haklısın canım...
İyi ki sizin gibi gönlü zengin kitap kurtları var
Bunları duymak rahatlattı beni gerçekten.
Hevesinizi kırmış gibi hissettim böyle de:26:
Ne bileyim bu durum beni o kadar mutlu kılıp heyecanlandırıyor ki niye çocuklarda bu his yok diyorum kendi kendime, üzülüyorum açıkçası.
Evet listeyi birlikte hazırlayalım...
Sizlerin de beğendiği, tavsiye edebileceği kitaplar olursa çok sevinirim
Erkek Dedikodusu 1 ve 2 / French Oje/ T. B.
Dedikodu için en az iki kişi gerekir, ve de bolca malzeme...
Derin ve Pera, birbirini tanımayan iki kadın, ortak bir arkadaşlarının düğününde “bekârlar masası”na düşerler, bu talihsizliklerini sohbetle bastırmaya çalışırken, koyu bir muhabbet başlar. Derin ve Pera’nın birbirlerine anlattıklarını, sırlarını, güldüklerini, ağladıklarını dinlerken masadaki 3. kişi olarak sizin de sohbete dâhil olmamanız mümkün değil. Her türlü dedikodunun döndüğü bu masaya davetlisiniz, bakalım Derin ve Pera neler anlatacak? Neler yaşayacaklar?
Derin’in düğününde bekarlar masasını VIP masaya çeviren, şehrin en gözde bekarı Pera, o gece Can ile karşılaştı mı? Derin’in evliliği nasıl gidiyor? Derin, Cem’in ailesinden kabul görecek mi? Evlilik muhteşem bir şey mi yoksa hayal etmeye bile değmeyecek bir deneyim mi? İlk kitapta yalnız bıraktığımız Pera, gerçek aşkı bulabilecek mi yoksa yine gözde bekar olarak kendini mi avutacak?
Yorumlar çok olumlu. Ben de gençlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum.
Endişeni anlıyor ve mümkün olduğunca aynı hassasiyeti göstermeye çalışıyorum canım.Olabilir gibi konusu da ilgi çekiciymiş de yanlış bir mesaj vermeyelim dedikodu filan
Ben de bunları düşündüm, okumadıklarım da var ama yorumları güzeldi, sizce?
Hanefi Söztutan- Ciğerparem ( Hala çok severim bu kitabı )
Paulo Coelho Simyacı
José Mauro De Vasconcelos- Şeker Portakalı
Anton Çehov- Hikayeler
Gelibolu - Buket Uzuner
Mutluluk- Zülfü Livaneli
Jack Canfield/ Mark Victor Hansen Tavuk Suyuna Çorba Hikayeleri
Mustafa Necati Sepetçioğlu- Kilit, Anahtar, Kapı, konak, Çatı serisi
İskender Pala- İki Dirhem Bir Çekirdek
Elizabeth M. Dodge- Gümüş Patenler
Endişeni anlıyor ve mümkün olduğunca aynı hassasiyeti göstermeye çalışıyorum canım.
İlgilerini çekebilir düşüncesiyle renkli, cıvıl cıvıl, biraz çılgınca şeylere bakıyorum.
Kendi kızım o çağlarda yaşına hiç uygun olmayan OSMAN AYSU korku kitapları oluyarak
kitap müptelası olmuştu. Sanırım seçiminde özgür bıraktığım için 3 - 4 çılgın kitaptan sonra
kendi iradesiyle edebi kitaplara yöneldi. Seçici bir kitap kurdu oldu çok Şükür.
Genç beyinlerin sorumluluğunu taşıdığın için çok seçici olduğunu biliyorum canım.
Gönlüm biraz senden biraz da öğrencilerden yana. (Laf aramızda daha çok öğrencilerden yana.)
Bu listeye göre siparişimi hazırlamamı istermisin canım?
Hanefi Söztutan- Ciğerparem ( Hala çok severim bu kitabı )
Paulo Coelho Simyacı
José Mauro De Vasconcelos- Şeker Portakalı
Anton Çehov- Hikayeler
Gelibolu - Buket Uzuner
Mutluluk- Zülfü Livaneli
Jack Canfield/ Mark Victor Hansen Tavuk Suyuna Çorba Hikayeleri
Mustafa Necati Sepetçioğlu- Kilit, Anahtar, Kapı, konak, Çatı serisi
İskender Pala- İki Dirhem Bir Çekirdek
Elizabeth M. Dodge- Gümüş Patenler
Fareler ve İnsanlar
Ay canım yaa yanlış anlamadın beni umarım, kitabı ben de beğendim, merak da ettim açıkçası, ayrıca biliyorum senin de bu konudaki hassasiyetini.
Dediğin doğru, çoğumuz gençken yaşımıza uygun olmayan nice kitaplar okumuşuzdur ama her okuduğumuzu yaptık mı hayır
Bugün 12. sınıf öğrencilerimin bir kitap hakkındaki yorumundan sonra panikledim ben sanırım.
Sanırım bir narkotik görevlisinin uyuşturucuyu önleme amaçlı yazdığı bir kitap vardı ellerinde. Ve okudukça aslında uyuşturucuyu daha çok merak ettiklerini söylediler.
Ben de kitabın asıl amacından bahsedip aldım kitabı:26:
O çağda düşünceler, algılar o kadar farklı olabiliyor ki nasıl yönlendireceğini şaşırıyor insan.
Ama senin seçimlerine gerçekten güveniyorum
Kız kardeşimin kitaplarını doğuda görev yapan bir öğretmen arkadaşıma gönderdiğim için kitap kampanyanıza destek olamıyorum ama bu sene okuması zorunlu olan ve benim ona aldığım kitapları ayırabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?