Aslında konu çok uzamasın diye ben önemli şeyleri yazdım ilk mesajda. Konu biraz daha uzun. Ben bundan 8 yıl önce 2014 de çok çok ağır bir sedef hastalığı geçirdim. Tüm vücuduma saç dahil yayıldı. 2 sene bu hastalıkla mücadele ettim. Beni sosyal hayatımdan,iş hayatımdan etti. Sonra bitkisel tedavi ile Allah'ın izni ile iyileştim ama saçımda az miktarda kaldı ve geçmiyor. Kronik. Tekrarliyor. Ama şükürler olsun çok iyiyim. 6 sene oldu iyileseli. Kremi ,çayı falan var kullandım. Kremini hala da kullanıyorum.
Eşim de biliyordu. Evlenmeden önce anlattım. O zaman sadece saçımda kepek şeklinde vardı. Evlendikten sonra arttı saçımda (atak dönemleri oluyor) sonra tekrardan bitkisel ilaçlarımı aldık kullandım.Azaldi. Olay bundan sonra başlıyor.
Eşim cok endişeli,olmamış şeyleri olmuş gibi yaşayan biri. Bana çaylarımı,kremini ömür boyu kullanmam gerektiğini söyledi. Netten araştırmalar yaptı. Sedefi tetikleyici şeyleri yemememi söyledi. Fakat bu hali o kadar abarttı ki bana makarnadan tut,patlıcan,patates,glutenli gıdaların hepsini yasakladı. Resmen diyete girdim. Evime 1 sene patates sokmadim. Makarnayı çok çok sevmeme rağmen bana yasakladı. Ben de ister istemez öfkelendim.. Netten araştırmayla bu kadar baskı nedir yani. Düşünün yedim diye agliyordu. Ya bir daha eskisi gibi olursam diye. Senin iyiliğin için istiyorum diyordu. Halbuki bu hastalığın böyle ciddi bir diyeti yok.