Kadir için adalet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Terbiyenizi takın söylediğiniz lafı da alın koyun bi yerlerinize size daha çok yakışır. Dünyam bir tek ekşi face ya da sosyal medya değil siz o kadar sığsınız demek ki hemen eşleşme yaptınız. Adalet duygulara göre işlemiyor kusura bakmayacaksınız. TV de babam annemi dövdü bende onu öldürdüm diyen kıza da algı oluşturdular sonra 100 kişi çıktı bende aynen bende bende diye. Mune Mune
Senin bi yerine koydum zaten kendime gerek yok

Ayni sekilde haberi okudum ve o gordugum bicak meyve bicagi degil bazi mahalle „delikanli“larinin tasidigi bicaklara benziyor. Hukum verecek yeterliligim yok, belki kendini korumak icin tasiyordur ama yasak oldugundan meyve soymak icin bulunduruyordum diye beyan etmis olabilir ancak masum bulmadim.
Kotu de olsa olen insan, bir can diye dusunuyorum.

Söyle birsey var: Bıçağı ne için taşıdığı aslında o kadar mühim değil. Mühim olan o bıçağın çantadan veya nerde tasidiysa çıkartılıp kullanılması. Adli tıp raporunu da beklemek lazım. Benim bir tanıdığım bıçaklanarak öldürüldü. Aynı burda olduğu gibi kalbinden bıçaklandı. Öyle bıçağın saplanmasi belli bi güç oranı gerektirir. Onun icin bütün raporlar çıkmadan birşey diyemeyiz aslında. Ölen pisliğin teki olabilir. Ama yinede adalet önemli olan.

Söyle birsey var: Bıçağı ne için taşıdığı aslında o kadar mühim değil. Mühim olan o bıçağın çantadan veya nerde tasidiysa çıkartılıp kullanılması. Adli tıp raporunu da beklemek lazım. Benim bir tanıdığım bıçaklanarak öldürüldü. Aynı burda olduğu gibi kalbinden bıçaklandı. Öyle bıçağın saplanmasi belli bi güç oranı gerektirir. Onun icin bütün raporlar çıkmadan birşey diyemeyiz aslında. Ölen pisliğin teki olabilir. Ama yinede adalet önemli olan.
Tam bilgim yok yanlis, eksik yazmak istemem ancak bicak tasimak yasak olmali Turkiye‘ de. Kalbe saplandigini bilmiyordum, bir gun gozumun onunde kalbinden bicaklanan birini gormustum. Oldurmeye kasit vardi ve evet belli bir guc gerekiyor. Karin boslugu, bacak vs de degil ki o zaman kisiyi oldurmek degil, durdurmak istedigi algisi olussun. Ki oluk oluk kan fiskirarak akmisti, saniyorum ki ortalik kana bulanmistir ordada. Aynen bircok sabikasi olabilir ancak yasam hakki diye bir sey var, umarim hukuk adaletli sekilde isler.

Tam bilgim yok yanlis, eksik yazmak istemem ancak bicak tasimak yasak olmali Turkiye‘ de. Kalbe saplandigini bilmiyordum, bir gun gozumun onunde kalbinden bicaklanan birini gormustum. Oldurmeye kasit vardi ve evet belli bir guc gerekiyor. Karin boslugu, bacak vs de degil ki o zaman kisiyi oldurmek degil, durdurmak istedigi algisi olussun. Ki oluk oluk kan fiskirarak akmisti, saniyorum ki ortalik kana bulanmistir ordada. Aynen bircok sabikasi olabilir ancak yasam hakki diye bir sey var, umarim hukuk adaletli sekilde isler.

Haberlerin birinde öyle yazılmıştı. Ama adli tıp raporu çıktı mi bilmiyorum. Öyle veya böyle trajik bir durum. Ölen kötü de olsa, kadir ölümüne sebep verdi. Sonuc olarak bunun yükünü ömür boyu taşımak zorunda şimdi. Kendini savunmuşsa bile bu böyle

Haberlerde meyve soymak için yanında taşıyordu diye yazıyordu (bir yere ders çalışmaya gidiyormuş mu ne)

hayir meyve icin degil, tamamen uydurulmus yine medyanin oyunlari
avukati aciklama yapti dun: teyzesinin oturdugu yer tekin bir yer olmadigi icin, ve bu cocukcagiz aksam gec saatlerde dershaneden eve dondugu icin kendini koruma amacli yaninda tasiyormus.

walla ben 30 yasinda bir kadin olarak, avrupanin gobeginde bile yanimda pepperspray tasirim
kimin ne yapacagi belli olmaz bu devirde

Cocukcagiz kendini kurtarmak icin uzaklasmis ama o adam pesinden kosmus yine yakalayip dovmus
kesinlikle serbest birakilmali buyuk bir oyunun icine dustu cok yazik oldu gercekten

Doğru. Benim kız arkadaşlarım çakı taşıyordu. Üniversite yolunda biri tecavüze uğramış baya anlattılar. Onlarda tedbir amaçlı taşıyordu. Kadir erkek ama kötü niyetli olsa meyve bıçağını ne yapsın. Kadının verdiği ifadeyi avukatlar da paylaşıyor, hiç haketmeyen biri için gencecik pırıl pırıl çocuk ne hallere düştü. İnşallah bir an önce kurtulur

Olayın olduğu semt üniversite ile sanayi ve barların tam arasında bir bölge. Asla tekin değil. Maalesef o tarz kavgalara insan çok denk geliyor. Fuhuş madde ne ararsanız yani.. Öyle bir durumda insan direk polisi aramalı. Hemen gelirlerdi zaten eminim devriye gezen birileri vardır kavgaya denk gelmemişlerdir.
Bucak yerine biber gazı taşısaymış keşke

hayir meyve icin degil, tamamen uydurulmus yine medyanin oyunlari
avukati aciklama yapti dun: teyzesinin oturdugu yer tekin bir yer olmadigi icin, ve bu cocukcagiz aksam gec saatlerde dershaneden eve dondugu icin kendini koruma amacli yaninda tasiyormus.

walla ben 30 yasinda bir kadin olarak, avrupanin gobeginde bile yanimda pepperspray tasirim
kimin ne yapacagi belli olmaz bu devirde

Cocukcagiz kendini kurtarmak icin uzaklasmis ama o adam pesinden kosmus yine yakalayip dovmus
kesinlikle serbest birakilmali buyuk bir oyunun icine dustu cok yazik oldu gercekten

Dediğim gibi raporların ve görgü tanıkların ifadesi doğrultusunda serbest kalır inşallah. Ama öyle veya böyle onun için ömür boyu bunun yükü olacak.

Konu sahibi, üslubunuza hayran kaldım.
Yalnız siz bazı konularda böyle yapıyor, insanların fikirlerine saygı duymayıp kötü söze vardırıyorsunuz olayı. Neyse.
Kadir için adalet olmalı mı olmalı. En azından birşeyler göz önünde bulundurulmalı. Önce meyve bıçağıydı şimdi normal bıçağa döndü. İkisini de üzerinde taşıması yanlış. Dolayısıyla tamamiyle haklı ya da tamamiyle haksız diyemiyorum kadir için. Sadece yazık oldu, bunu diyorum.

Haberlerin birinde öyle yazılmıştı. Ama adli tıp raporu çıktı mi bilmiyorum. Öyle veya böyle trajik bir durum. Ölen kötü de olsa, kadir ölümüne sebep verdi. Sonuc olarak bunun yükünü ömür boyu taşımak zorunda şimdi. Kendini savunmuşsa bile bu böyle
En acısı da o zaten
Bi pislik yüzünden kendi iç mahkemesinde devamlı kendini yargılayacak.
Vicdanı hiç susmayacak belki de

Konuyla ilgili fazla bir bilgim yok ama yorumlara şok oldum.
Lutfen bir-birimizin fikrine saygi duyalim.
Her kes ayni fikirde olmak zorunda degil.

Meyve soymak için 13cmlik sivri uçlu bir bıçak mı taşınır isviçre çakısı gibi üç dört cmlik bir bıçak mı? Bir çakıyla öldüremezsn ama o boyutta bir bıçakla öldürürsün. Aslında bir silahla geziyor ve bu da bir nevi bireysel silahlanma.
Artı öyle yada böyle bir insan öldürülmüş mğ öldürülmüş. Cinayette iyi insan kötü insan ayrımı olmaz, cinayet cinayettir. Cinayetin aması olmaz. Yanında o kocaman şeyi taşımasaydı evet nefs müdafa denirdi ama silahla gezen bir insandan bahsediyorsunuz.
Yapmayın lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X