Kadir için adalet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şule Çet davasını hatırlayan varsa ülkede adalet olmadığını ve sosyal medya ve vatandaşların tepkilerinin ülkede yargıyı etkileyebildiğini görmüşsünüzdür. Kütüphanede öğrencilerin yanında bardak, çatal vs veya ufak meyve bıçağı olur. Çocuk zaten meyve çıkağını birine karşı kullanmak gibi bir düşüncesi olamaz. Bence genel olarak tecavüz, pedofili ve kadına şiddetle alakalı da organize olup, sosyal medyada etkin olmamız, toplumsal olarak bir tepki vermemiz gerekiyor. Bu insanlar muhtaç kaldığında sokaktaki insanın veya bir adamın insafına kalınmaması gerekiyor. Kadir’in yerinde ben olsam veya buradaki kadınlar olsaydı durup izleyemezdik. Adama Kadir’in saldırmadığını ancak araya girince adamın ona saldırdığını biliyorum. Siz de orada olsanız adam size saldırsa bıçak olmasa da siz de kendinizi savunmaz mısınız?

Şule Çet davasını hatırlayan varsa ülkede adalet olmadığını ve sosyal medya ve vatandaşların tepkilerinin ülkede yargıyı etkileyebildiğini görmüşsünüzdür. Kütüphanede öğrencilerin yanında bardak, çatal vs veya ufak meyve bıçağı olur. Çocuk zaten meyve çıkağını birine karşı kullanmak gibi bir düşüncesi olamaz. Bence genel olarak tecavüz, pedofili ve kadına şiddetle alakalı da organize olup, sosyal medyada etkin olmamız, toplumsal olarak bir tepki vermemiz gerekiyor. Bu insanlar muhtaç kaldığında sokaktaki insanın veya bir adamın insafına kalınmaması gerekiyor. Kadir’in yerinde ben olsam veya buradaki kadınlar olsaydı durup izleyemezdik. Adama Kadir’in saldırmadığını ancak araya girince adamın ona saldırdığını biliyorum. Siz de orada olsanız adam size saldırsa bıçak olmasa da siz de kendinizi savunmaz mısınız?

Meyve bıçağıyla isteseniz de bir insanı öldüremezsiniz. Kadirin kullandığı saldırı amacıyla kullanılan 13 santimlik bir bıçak. Evet kendini korumuş olabilir ancak silah kategorisinde bir aracı yanında taşıması maalesef onu kanun karşısında sıkıntılı duruma sokacak muhtemelen.

Meşru müdafaanın şartları belli. Saldırıyla orantılı bir savunma olması gerekiyor. Olayda ölen adamda silahtan sayılacak herhangi bir alet yokken kalbinden bıçaklanarak öldürülmesi bence haklı savunma olamaz. Kolunu bacağını bir yerine yaralar, anlarım. Ki ne olursa olsun üstünde öyle bir bıçak taşıyamazsın, suç olmasının yanında yanlış bana göre.

Kendini yaktı işte çocuk.
Dosyanın tam içeriği bilinmiyorken böyle kampanyalar yapılması da doğru değil bence. Hem insanların adalete inancını zayıflatıyor hem de insanların iyice şiddete meyletmesine sebep olabilir

Kadir isimli genç için çok üzüldüm. Ölen adama üzüldüm mü, hayır. Ama bu ülkede kanun var, kolluk kuvvetleri var. Her yerde her şey kuralına uygun yapılıyor mu onu da bilemiyorum. Ama yanında bıçak -üstelik karşısındakine ciddi zarar verebilecek bir bıçak- taşıyan birinin yüzde yüz masumiyete sahip olduğunu zannetmiyorum. Bu Kadir isimli genç aynı bıçakla gezdiği bir gün trafikte eşinizle tartışıp, gözü dönüp eşinize saplasaydı bıçağı katil, cani diyecektik. Benim gözümde bir farkı yok maalesef.

Bu ülkede sokakta yürürken, otobüste, minibüste her an başımıza bir iş gelebilir ama yanımızda silah görevi görecek bıçaklar taşımıyoruz. Eşim de taşımıyor. Nitekim taşısam da kullanamam ben. Yanında bıçak taşıyıp bunu kullanabilen biri benim gözümde masum olamaz.

Bir de bu mevzu Emine Bulut olayında tepkisiz kalanlarla karşılaştırılıyor çok alakasız geliyor bana. Emine Bulutun katledildiği yerde adamın elinde bir bıçak var, çevrede onlarca insan var. Müdahale edilmesinden kasıt çekip vurmak değil kocasını. 10 15 kişi bir şekilde engelleyebilirdi belki müdahale edebilselerdi o olayı. En azından kadının kızını oradan çekip alabilmeliydi biri ne bileyim.

Ama bu Kadir olayında şiddet uygulayan erkeğin elinde bildiğim kadarıyla silah yok, bıçak yok. Kadir neden polisi aramak yerine kendisi müdahil olup bir de adamı bıçaklamış benim kafamda oturmuyor bir türlü. Tamam kadın şiddet görüyor, ama adamın elinde silah ya da bıçak yoksa gayet polisi arayıp bekleyebilirdi. Ya da bıçağı hiç dahil etmeyebilirdi. Birbirlerini pataklarlardı en fazla 10 15 dakika ne olacaktı ki? Benim aklım almadı hiç bu durumu.

Meyve bıçağıyla isteseniz de bir insanı öldüremezsiniz. Kadirin kullandığı saldırı amacıyla kullanılan 13 santimlik bir bıçak. Evet kendini korumuş olabilir ancak silah kategorisinde bir aracı yanında taşıması maalesef onu kanun karşısında sıkıntılı duruma sokacak muhtemelen.
Bir insanı bütün bıçaklarla öldürebilirsin biraz şans işi vucud anatomisini detaylı bilmiyorsan.. damara gelip kan kaybetmesi yeterli meyve bıçağı da insan öldürebilir bu ayrı birşey.. ufak çakıyla bicaklandigimda damarıma denk gelmiş kötü şans ambulansın hızı hastane yakınlığı hayatta kalma şansım.. yada yaşayacağım varmış bazı şeyler vesile olmuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X