Kadir Şeker'in kurtardığı kadının yaptığı adilik

Çok üzüldüm kadire inşAllah çıkar çok güzel şekilde sınavına girer kazanır ya.:KK43:

Vatandaşı bir kenara koy polis bile açık şekilde kendine saldıran saldırgana suçluya müdahale edemiyor..

Haa müdahale ettigindede vayyy o polisin haline artık cezamı alır sürgün mü olur orası bilinmez..elin it kopuğu ya dolandırıcı ya hırsız yada birine bir zararı varki karakollara düşmüş polis ona çok nazik davranmak zorunda!!

Leş gibi içip karakola dusuyolar sabahına polisten şikayetçi oluyorlar darp etmiş diye..senin gibisine meydan dayağı az bile..

Arkadaş gerçekten bana dokunmayın yılan bin yaşasın bu modda yaşamak gerekiyor..çünkü karışınca sen suçlu oluyorsun bırak herkes hakettigini yaşasın..

İki arkadaşımın eşleri polis kavga ihbarı oluyor gidiyolar o hengamede canlarını ortaya koyuyorlar çünkü gözü dönmüş iki gurup var ayırmaya çalışıyorlar..daha sonra kavgada olanlar şikayet ediyor arkadaşlarimin eşlerini ve birine 9 milyar ceza verildi otekinede bir yıl silahına el konuldu ve maaş kesimi baya peki suçu ne, gerizekalı iki gurup kavga ediyor onları ayırmak bekleseymisler hepsi birbirini öldürdükten sonra leşlerini alsalarmis keşke.
ee geçen şey oldu ya istanbulda bi adam bıçakla kafeye girdi, millete saldırdı polis önce yaraladı adam yine de saldırmaya devam edince vurdu diye medyada polis linç edildi niye adamı öldürdünüz diye. Hakikaten millete karışmamak gerek.

Bence olayı bilmeden konuşmak doğru olmaz. Kadının ifadesine bakınca da kadın haklı. Gencin niyeti belli ki iyi temiz. Ama bıçak taşıması doğru değil arkadaşlar. Kim olursa olsun. Ölen adam pisliğin teki olabilir. Ama kadının dediğine göre de adam kadına şiddet uygulamıyormuş üstelik kadın sorun yok sen git demiş. Kadir buna rağmen kalmayı tercih etmiş. Belki adam ona küfürler edince o da kendini kaybetti. Bir iyilik yapmak isterken nelere sebep olmuş. Gereksiz kahramanlık biri sana git dediyse gitmek gerekiyor. Adam kadini öldürseydi bu Kadir müdahale etmediği için değil,kadın yardım istemediği için olacaktı,adam da silah bile yokmuş.Şimdi kadir suçsuz bulunursa katiller için bahane hazır olacak. Birini savunuyordum,nefsi müdafaaydı gibi.Kadir de ifadesinde adamın kadına değil banklara vurduğunu belirtmiş. Kadın doktora gitmiş darp izi de yok. Kadir nefsi müdaafayla kendini savunmuş,kadını savunmuş olmamış.Adamın bacağını kolunu da ysralayabilirdi o arbede de kalbine sapladığını farketmedi muhtemelen. Yazık oldu evet ama affedilirse başkalarına da gün doğacak doğruya doğru yanlışa yanlış demek gerekiyor. O zaman herkes yaninda bıçak taşısın tartışmada saplasına çıkar olay.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz ortamdaki bir araci bulup savunmussunuz. Zarar verdiginiz aleti uzerinizde tasimiyordunuz. Konuda ismi gecen kisi de eger ortamdan bulsaydi ya da karsi tarafin bicagini kullansaydi zaten su an bunlar konusulmuyor olurdu. Her zaman dogru islemese de hukuk`un bir isleyisi mevcut.
Belki cinayetten degil ama daha hafifleyici bir suctan yargilanmali, o kisma katiliyorum. Ancak bu tarz olaylarin toplumsal etkisini de dusunmek gerekiyor, tamamen beraat edilmesi kisinin uzerinde kesici alet tasimasi ve bunu baskasi uzerinde -kendini hakli gordugu durumlarda- kullanmasinin yolunu acar. Bu kararlar suistimal edilmeye cok acik oluyor.
Katılıyorum, konunun özünde çocuğa üzüldük mü üzüldük, gencecik bir çocuk sırf insani ve vicdani duygularıyla hiç tanımadığı bir kadını kurtarmak için müdahale etti ve şimdi yargılanacak yıllarca hapis yatacak, karşı taraf belki hasım belleyecek intikam almak isteyecek bilemiyoruz fakat bıçak taşımak suç, bu gibi davalar emsalde oluyor aynı zamanda ve bazı insanlara istemeden cesarette veriyor, bugün bir başkası hasmını öldürüp küçük bir çocuğa tacizde bulunuyordu, bir kadını dövüyordu deyip kendini kurtarmaya çalışabilir, ki Kadir olası bir kadına şiddet/cinayet vakası olarak medyaya yansıdığından daha büyük bir kitlenin dikkatini çekti, yaklaşık 1 ay kadar önce 16 yaşında bir çocuk okul arkadaşlarının kavgasını ayırmak için araya girdiğinde, arkadaşının üstünde taşıdığı bıçakla öldürüldü, artık maalesef çoluk çocuğun elinde bıçak var, insanı öldürebilecek bıçak, silah kimin elinde olursa olsun, tehlikeli, zarar verici, öldürücü aletler olduğu gerçeği değişmiyor.

bence bu hikayede masum biri yok.
adam da pislik ama oldurulmeyi haketmek diye bir durum olamaz. mudaafa icin yapilmis bir eylem degil.
kadin da oyle, colugunu cocugunu terketmesinden belli.
bu genc de uzerinde bicak tasiyan biri kadin doven bi adami degil yol verme kavgasi sonucunda cikan kavgada birini de bicaklayabilirdi.

Bu ifadelerden sonra kimse sokakta dövülen, öldürülen kadınlara yardım etmeyecek.

Bir de sabıkalı herif için 3 çocuğunu terketmiş.

İğrenç pislik kadın.

YAZIKLAR OLSUN!!!

Kadir Şeker'in kurtardığı kadın konuştu: 19 suç kaydı olması bir insanı kötü yapmaz.
DHA muhabirine konuşan Ayşe D. ise, "'Olay günü Özgür alkollüydü. Tartışıyorduk, beni dövmüyordu. Çok güzel günlerimiz oldu. 19 suç kaydı olması, bir insanı kötü yapmaz" dedi.

'Ben Özgür'le severek birlikte oldum, onun için üç çocuğumu bıraktım'

Pislik kadin , siddetin her turlusune karsiyim ama boyle kadinlar(!!!) hak ediyor her turlusunu kimse ksra bakmasin!

Katil olmak için silah bıçak taşımaya gerek yok bunu neden anlamak ıstemıyorsunuz ?
Biri size saldırdı dıyelım yerden bır tas alıp atmak bıle karsıdakı ınsanı öldürmeye yeter neresıne geldıgıne baglı , yada ıttınız dıyelim dustu kafasını vurdu hersey olabilir
Bence herkesin az biraz hukuk bilmesi lazım ben bunu anladım.

Evet taşla da adam öldürülebilir itmeyle de hatta eğer kadir bu şekilde öldürmüş olsaydı nefsi müdafaa hükümleri uygulanırdı. Şu an uygulanamaz çünkü ölen adamın elinde bıçak yok. Kendinizi ya da üçüncü bir şahsı korumak için güç kullanırken orantılı bir şekilde kullanmak zorundasınız.

Bence olayı bilmeden konuşmak doğru olmaz. Kadının ifadesine bakınca da kadın haklı. Gencin niyeti belli ki iyi temiz. Ama bıçak taşıması doğru değil arkadaşlar. Kim olursa olsun. Ölen adam pisliğin teki olabilir. Ama kadının dediğine göre de adam kadına şiddet uygulamıyormuş üstelik kadın sorun yok sen git demiş. Kadir buna rağmen kalmayı tercih etmiş. Belki adam ona küfürler edince o da kendini kaybetti. Bir iyilik yapmak isterken nelere sebep olmuş. Gereksiz kahramanlık biri sana git dediyse gitmek gerekiyor. Adam kadini öldürseydi bu Kadir müdahale etmediği için değil,kadın yardım istemediği için olacaktı,adam da silah bile yokmuş.Şimdi kadir suçsuz bulunursa katiller için bahane hazır olacak. Birini savunuyordum,nefsi müdafaaydı gibi.Kadir de ifadesinde adamın kadına değil banklara vurduğunu belirtmiş. Kadın doktora gitmiş darp izi de yok. Kadir nefsi müdaafayla kendini savunmuş,kadını savunmuş olmamış.Adamın bacağını kolunu da ysralayabilirdi o arbede de kalbine sapladığını farketmedi muhtemelen. Yazık oldu evet ama affedilirse başkalarına da gün doğacak doğruya doğru yanlışa yanlış demek gerekiyor. O zaman herkes yaninda bıçak taşısın tartışmada saplasına çıkar olay.

Bıçak taşıması nasıl yanlış ben buna katılmıyorum. Etrafta birsürü ne oldugu belli olmayan insanlar var ben taşımasında sorun görmedim açıkçası. Daha geçen senelerde kadın telefonunu vermediği için ve kendini savunamadıgı için öldürüldü neler görüyoruz. Büyük talihsizlik çok üzüldüm gerçekten. Kadını korumaktan ziyade ikisinin kişisel kavgaya döndü olay sanırım

Yine de hakli cikarmaz ki?
Sonucta ortada bir bicak var.. kendiside de ölebilirdi degilmi? Yaninda bu tarz seyler tasiyanin ölme veya öldürme ihtimali ortada zaten.

Hic aciyamadim bu cocuga bu yüzden.
Kendi etmis kendi bulmus.
Kadina yardimci oldugu icin degil, yardim etme tarzindan dolayi...
Siz, tinercilerin oldugu , kotu olaylariyla ün salmis mahalleye gitmek zorunda olsaniz, ne yapardiniz? merak ettim

Yanında kesici kısmı 13 cm bıçakla gezen masum insan mı olur? Amacı sadece elma armut kesmek olsa isviçre çakısı gibi ufak bir şey taşır. Bende de bu tarz çakı var ama kimseyi öldüremem. O zaman herkes elinde kocaman bıçakla gezip kendi adaletimizi tesis edelim. Hukuk ve adalet herkes içindir aması olmaz. O zaman mahkemeye gerek yok biçip keselim.
Çocukta masum değil. Gerekçes ne olursa olaun birini öldürdü üstelikle kendi kocaman bıçağıyla.

Hickimse değil iyiler mazlumlar zarar görmesin sadece.. ölen de insan değil bunu anla artık.. belki zararli bir ot olabilir.. mutfagimiza giren fare, bocek olabilir bu yani.. yani bu durumu zarali bir mahlukattan kurtulmak gibi düşün. Bilim adamları fareleri deney olarak kullanacağına bunun gibileri kullansın bence

Sizce 19 ufak suçlu fare insan değil ama kendi taşıdığı bıçakla bir insanı öldüren masum öyle mi? Mevzu eğer kişinin sabıkasıysa artık bu gençte sabıkalı onu da yolda öldürebilirler o zaman.
İnsan veya hayvan öldürmenin aması yoktur. O zaman sokak köpeği zarar verdi öldürelim, karşı komşuya bilenip öldürelim. Kimsenin yaşama hakkını sonlandırmaya hakkımız yok.
Ki masumiyet de öyle kesin değil. Seneler önce bir hademe bir kaç çocuğa tecavüzdan içeri aldın, on sene yattıktan sonra masumiyeti ortaya çıktı. Ee o zaman biri sizin gibi düşünüp içerde halletseydi o adamcağızı ne olacaktı?

Yanında kesici kısmı 13 cm bıçakla gezen masum insan mı olur? Amacı sadece elma armut kesmek olsa isviçre çakısı gibi ufak bir şey taşır. Bende de bu tarz çakı var ama kimseyi öldüremem. O zaman herkes elinde kocaman bıçakla gezip kendi adaletimizi tesis edelim. Hukuk ve adalet herkes içindir aması olmaz. O zaman mahkemeye gerek yok biçip keselim.
Çocukta masum değil. Gerekçes ne olursa olaun birini öldürdü üstelikle kendi kocaman bıçağıyla.
Bunlar daha çocuk
Benim kızımda 19 yaşında
Son çıkan haberlerden sonra kızım evde olan bıçağı almış
Çantasına koymuş
Şu orduda öldürülen kızdan sonra
Haberim yok
Birgün avm ye gidiyor güvenlik görüyor kızımdaki bıçağı
Sonrasını kızım şöyle anlattı
Güvenlik kızımdaki bıçağı soruyor
Korunma amaçlı diyor kızım
Güvenlik bu çok yanlış bunu taşıman senin başına iş açanilir
O yüzden al bu biber sipreyini bıçağı eve bırak diyor
Ne amaçla aldı kadir bu bıçağı bilemiyorum ama büyük ihtimalle kendini korumak içindir

Bunlar daha çocuk
Benim kızımda 19 yaşında
Son çıkan haberlerden sonra kızım evde olan bıçağı almış
Çantasına koymuş
Şu orduda öldürülen kızdan sonra
Haberim yok
Birgün avm ye gidiyor güvenlik görüyor kızımdaki bıçağı
Sonrasını kızım şöyle anlattı
Güvenlik kızımdaki bıçağı soruyor
Korunma amaçlı diyor kızım
Güvenlik bu çok yanlış bunu taşıman senin başına iş açanilir
O yüzden al bu biber sipreyini bıçağı eve bırak diyor
Ne amaçla aldı kadir bu bıçağı bilemiyorum ama büyük ihtimalle kendini korumak içindir

Bu bıçak öyle bir bıçak değil. Şu an hepsibıradada 110tl ye satılan bir bıçak. Ki her ne olursa olsun ufak bir çakıdan bahsetmiyoruz, 13 cm lik bir bıçağı yanıdna taşıyan çocuğun da ben masum olduğuna inanmıyorum. Dershaneye giderken neden yanında bunu taşısın. Kesici kısmı 13 cm bir cetvel kadar neredeyse.

Hiç bir canlı öldürülmeyi hak etmez ama burda da bir çok konuda görüyoruz bazı kadınların beyinlerini ne yazikki kullanamadığıni,erkeklere kul köle olduğunu,defalarca aldatildigu,şiddet gördüğü halde hala burada konu açıp tekrar kocasına dönen bir sürü kadın varken,her gün öldürülen kadın haberlerini duymaya şaşırmıyorum artık,ha masum olan yok mu tabiki var,boşandığı halde psikopat sevgilisi veya eski kocası tarafından öldürülen masum kadinlarda çok ama malesef türk kadinlari psikopat erkeklerden hoşlanıyor,hatta kene gibi yapışıyor net yani.

Yazık günah, olan gencecik bir adama ve yarın öburgun haksız yere dayak yiyecek kadinlara oldu,bu saatten sonra kim şiddet gören kadına yardım ederki😔 Allah böyle kadınların cezasını versin

Yine de hakli cikarmaz ki?
Sonucta ortada bir bicak var.. kendiside de ölebilirdi degilmi? Yaninda bu tarz seyler tasiyanin ölme veya öldürme ihtimali ortada zaten.

Hic aciyamadim bu cocuga bu yüzden.
Kendi etmis kendi bulmus.
Kadina yardimci oldugu icin degil, yardim etme tarzindan dolayi...
Hedefi tıp olan, kütüphaneden dönen bir gençten bahsedince ben üzülüyorum açıkçası karismasaydi daha iyiydi öyleyse

Zavallım hemen polisi arasaysi da karışmasaydı keske hayatini karartti. İnsallah ceza almaz cok yazık

Biraz uzun yazacağım, doluyum çünkü.

Bu kadın öldürülseydi, vah diyecektik tüh diyecektik. anitsayac.com'da Ayşe D. diye 2020 hanesine yeni bir sayı daha eklenecekti, #AyselerOlmesin diye Twitter'da hashtag kasılacaktı. Kadının Kadir lehine verdiği ilk ifadesi ortaya çıktığında sevinmiştim, sonra nişanlım dedi ki "Bu kadın ifadesini değiştirir, istismarcısını koruyan bir ifade verir bak görürsün". Keşke haklı çıkmasaydı.

Burada bizi gecenin bir yarısı hop oturup hop kaldıran bir olay olmuştu, eski üyeler iyi bilir. Kızın nicki bile dün gibi aklımda, Hogatha. İsteyen konuyu bulsun okusun. Amcasının oğlu tarafından kendisine zorla uyuşturucu verilerek tecavüze uğradığını, darp edildiğini, evde bir başına olduğunu, yardıma ihtiyacı olduğunu yazdı. Konuyu ilk görüp inananlardan biriydim, 183 Sosyal Destek Hattı'nın aranması gerektiğini söyledim. Kazen bey kıza ulaştı, 183'ü aradı, kapısına polis ve ambulans geldi, polis kızı kurtarmaya çalışırken biz burada hop oturduk hop kalktık. Herkes kıza destek mesajları yazdı, yanında olduğunu, korkmaması gerektiğini söyledi. Olay Çorlu'da geçiyordu, Çorlu'da oturan bir üye kızla bizzat ilgilendi, polislerle görüştü, kıza mesaj attı, evine gelmesini, onu koruyacağını bile söyledi. Yurtdışında yaşayan bir üye tanıdığı milletvekillerini devreye soktu, savcılarla görüşüldü. Haberlere konu oldu.

Sonuç ne mi oldu? Kız şikayetçi olmadı, hatta Çorlu'da yaşayan üye kızı araştırdığında bu kızın amcasının oğluyla imam nikahlı olduğunu, sürekli bu tarz olayları yaşadıklarını, komşuların kavgalardan illallah ettiğini, defalarca polisin dahil olmasına rağmen kızın şikayetçi olmadığını, eve de tıkılı olmadığını gayet de kafelerde gezdiğini tozduğunu öğrendi. Şikayetçi olmadığı için hiçbir kolluk kuvvetinin yapabileceği bir şey yoktu. Kız sonradan özür dilediğini beyan eden bir konu daha açtı, kendi isteğiyle mi amcasının oğlunun zoruyla mı bilinmez. Daha da haber alınamadı, akıbetleri belli değil.

Bu olaylar üst üste geldikçe ben şunu anladım. Şiddete kadın dur demedikçe, buna bile isteye katlandıkça sonu yok. İster müdahale edin, ister uzaklaştırın, isterseniz ömür boyu koruma verin, kadın istiyorsa bu hayatı hiçbir şey yapamazsınız. Hogatha dayak yemekten, kavga etmekten memnundu. Kadir'in kurtardığı kadın da memnunmuş, o kadar memnunmuş ki çocuklarını bile bırakmış bu 19 suçtan sabıkalı adam için. Zaten 19 suçtan sabıkalı olması kötü bir insan olduğu anlamına gelmiyormuş değil mi? :)

Ben hayatımda hiç şiddet görmedim. Bana sesini yükselten, saygısızca davranan eski sevgilimi terk ettim, arkama bile bakmadım. Çünkü bunun gerisinin gelme olasılığı vardı. Bugün bana sesini yükseltene ses çıkarmazsam yarın beni iterdi, öbür gün tokat atardı, daha da sesimi çıkarmazsam döverdi. Şiddet alışkanlıktır, şiddeti bir yapan gerisini getirir. Öz saygısını yitirmiş insanlar için uğraşmak anca bizi üzüyor, bunu anladım. Bu konuda çalışan bir kamu görevlisi olmadığım sürece ekstra bir uğraşım olmaz artık. Denk gelirsem de kolluk kuvvetlerini arar geçerim.

Bunu bile isteye yaşayan kendi başının çaresine baksın. Psikopat erkeklerle olmak bir seçimdir. Bu seçimi yapıyorsanız yardım dilenmeyin, kendi düşen ağlamaz. 19 suçtan sabıkalı adamın sabıkalı olduğunu anlamamak imkansızdır, hiçbir şey anlamıyorsanız bile adamların sosyal medya profillerinden bile çıkarım yapmak mümkündür. Size saygı duymayan, size şiddet uygulayan/uygulamaya kalkan insanlarla beraber olmayın. Yok "Ben çk svyrm" diyorsanız da kendi başınızın çaresine bakın.

Hakimde akıl varsa kadının ilk ifadesini dikkate alır tabi şimdiki hakim savcılarda kafa yok ki çoğunda ama kadini kesmis olsa serbestti Allah o kadınında belasını versin

Herkes niye bıçak taşıdığına bu kadar takılmış anlamadım? Bir ara ben de çantamda sivri uçlu bir makas taşıyordum çünkü bazen dışarıda canım istiyor cips vb. paketli ürünler alıyorum bazen açılması zor oluyor kolayca açabilmek için. Ayrıca bizim arabamızda ön gözde meyve bıçağı da bulunur yani. Ne yani şimdi biz potansiyel katil mi oluyoruz? Ayrıca bıçak taşımak yasak değildir, silah taşımak yasaktır. Çünkü bıçağın bir sürü işlevi var.

Back
X