kafa karışıklığı bu olsa gerek...

Bence evliliginiz daha oturmamış yani evlenme sekliniz bile nicin ayrildiginizi bilmem ama çocuk için farklı bir alt yapı gerek bence ...
Alt yapıdan kastım su güven olmalı en başta eğer sağlıklı alt yapı varsa neden olmasın ...

güven saygı bu tür konularda sıkıntımız yok gerçekten eşim de bana güvenir bende ona

Ben konunuzu 22 yaşındayım eşim 29. Ben çocuğa kendimi hazır hissetmiyorum ama eşim istiyor ne yapmalıyım olarak alıyorum ve ona göre cevap vereceğim. Çünkü diğer kısmı bana çok ters ve gereksiz yere sinirlendiriyor.

Çiftlerden biri hazır değilse bebek konusunda ortak bir karar olmalı. Siz isteseydiniz ve eşiniz hazır olmasaydı da aynı şey geçerli olurdu. Sonuçta hayatınızı oldukça değiştirecek bir durumdan bahsediyoruz. Sizin psikolojik olarak hazır olmanız da bir tık daha önemli. Sonuçta bu işin lohusa depresyonu bile var.

Bakın cankuslarinannesi isimli kullanıcının da 2 çocuğu var, çocuklarını çok seviyor ama hazır olmadan olmuş anladığım kadarı ile. Ve konularını okursanız çocuğa hazır olmadan anne olan bir insanın dramını okuyabilirsiniz.

Eşinizle bu şekilde konuşmayı deneyin. Umarım faydası olur.

teşekr edrm evet bu şekilde konuya yaklaşmak daha iyi oldu sanırım :) ve dediğinize bakıcam

şimdi düzenledim yazımı kusura bakmayın tekrar yanlış kelime seçimi olduuu..

Bir bebek, bir hamilelik dünyanın en güzel duygusu ki her türlü zorluğuna rağmen..
Aldığım kilolara rağmen, ellerimin ayaklarımın şişmesine rağmen, kişisel bakımımı bile yapmaktan zorlandığım için kendimi çirkin hissetmeme rağmen..
Eskiden en ufak bir tartışmada içimden hep öleyim yeter artık derken simdi ölen ölsün benim evladım için yaşamam lazım diyorum..
Bu sizin hissettiğiniz bence içsel bişey aramızda çok yaş farkı yok ama 4 sene önce sizin yaşınızdan hiç çocuk fikri yoktu kafamda.. Evlenmeden hemen önce bile 1-2 sene takılır sonra düşünürüz diyorduk.. Ta ki evlenip 1-2 ay geçene kadar.. İnsan sevdiğiyle ortak Bi Can'a sahip olmak istiyor..
Sizin yaşınız için erken eşiniz 29 muş yani 29 unda yeni evlenenler de var çok geç diyemem ama malesef Bi kaç sene beklerseniz şayet çocuğunuz ile babası arasında çok yaş farkı olabilir..
Bence siz kendi iç sesinize kulak verin..
Sizin gibi düşünen bir arkadasım adet gecikmesi sonucu test yaptı kan testinde ufak da olsa Bi değer vardı ama heyecan yaptı tabi değer düştü sonra kimyasal gebelikti sanırım yaşadığı.. Onunda eşi çok istiyordu ama o istemeyen kız bile test sonucunda Bi hareketlenmeler oldu hissettim onda.
Hakkı'nızda hayırlısı olsun..

Ben öyle adamdan bırak çocuk sahibi olmayı, ucunda ölüm olsa evlenmezdim. Senin ailen böyle şerefsiz bir adamla evlenmene nasıl izin verdi. Bunun adı resmen adam kaldırmak. Şikayet etsen hapisten çıkamazdı karaktersiz. Sen de sanırım biraz toplumsal ön yargılar nedeniyle evlenmek zorunda kaldın ama keşke hiç evlenmeseydin. Sen eşini kıskanıyor değilsin. Bilinç altında bu adamdan çocuk sahibi olmak istemiyorsun o kadar. Hatta kocanı seviyor da değilsin. Farkında mısın bilmiyorum ama kocan aslında senin tecavüzcün. Tecavüz olması için zorla bedenine sahip olması şart değil. Seni buna zorunlu kılması yeterli. Senin kocana duyduğun ve sevgi olduğunu zannettiğin şeyin adı da Stockholm sendromu. Kendine zaman tanı. Bir psikologla konuş ve başına gelenleri anlat. Ve ciddiyim böyle bir adamdan çocuk falan yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…