Bebek Beslenmesi kafa şekli

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

geve

EGEM
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
92
4
96
47
Diğer
kızlar bebeğimi zor bela yan yatırabiliyorum oda yan yatma yastıklarıyla kafa şeklinin sivri olmasını istiyorumda bebeğim 2,5 aylık oldu yüzüstü yatırmak istiyorum anca öle olucak sizce geç kalmışmıyımdır ve ne kadar daha dikkat etmek zorundayım???

csnım ben de tam tersi.yan yatırdım doğduğu günden beri.alıştı kafası sivrildi.düz yatırmak istiyorum yatmıyor.benim oğlum 20 günlük.

ben sıtüstü yatırıyorum kendisi kafasını bir tarafa çeviriyor
sürekli kafasında düzlük oluşmuş dedi doktor ama ben istediğim
kdar diğer tarafa yatırsam da kendisi bir gayretle istediği tarafa çeviriyor
yapacak birşey yok canı sağolsun

insanoğluyuz işte hep tersine değilmi işlerimiz:)ben arkasını destekleyerek dönmesine izin vermeden bi sağ bi sol yatırmaya çalışıyorum dayanabildiğim kadar dayancam:)

nası ya :S ırs la alakalı değilmi baş yapısı elmadan karpuz çıkarmı :?

ben doğduktan 1 ay sonra yüz üstü yatırdım ve
halende yüz üstü yatıyor..seviyor..öyle rahat ediyor galiba..
kafamız süper ...
üstelik ben,m oğlum prematüre doğmuştu...
kafasını kaldırıp çeviriyorsa korkma yatır canım..
çok da tedirgin oluyorsa 1-2 gün gözle...

beklenti ve istekleriniz çok garip geldi bana.bence bebeklerinizin sağlığı daha önemli.çok küçük bebekleriniz ve yüzüstü yatırmaktan bahsediyorsunuz.çok dikkatli olun ve bence internetten "sebepsiz bebek ölümleri ve nedenleri"konusunu dikkatlice okuyun.Allah meleklerinize sağlıklı uzun ömürler versin.

canım bizde kafasını döndürmeyen bebeği yüzüstü yatırın demi,yoruz............

bebeğin kafa yapısı yatış şekline göre değişmez...
siz nasıl yatırırsanız yatırın kafa yapısı daha doğumadan bellidir...

bence boşuna uğraşmayın ve bebeğinizi rahatını bozmayın

konuyu saptırmayalım ırslamı alakalı doğuştan bellimi onu bilemiyorum ama önümde bununla ilgili örnekler var kuzenim aynı tarafa yatırılmaktan kafasının bir tarafı düz yine kuzenim devamlı sırüstü yatırılmaktan kafasının arkası düz ve kulakları kepçe tabiiki önce sağlıklı olmaları önemli sağlıkla ilgili biçok şeye cevap aradığım gibi bunada bir cevap aradım ayrıca kader bile seçenekli...

bebeğin yüzüstü yatmak için küçük bence.ayrıca kafa yapısı bozuklukları geçici bildigim kadarıyla. genetik özellikler belirleyecektir yapısını.hem ne farkeder ki şekli, sağlıklı olduktan sonra. yan yatırmayı bana da tavsiye ettiler, ama en saglıklı pozisyon diye. yani yüzüstü yatınca nefes alamaz, sırt üstü yatarsa kustugunu yutar diye. yoksa şekle mekle takılmayın, saglık önemli...

bu arada kuzeninin kafa yapısı düzelecektir arkadaşım. benim kuzenimin de kafası müthiş sivriydi.şimdi fıstık gibi kız...endişelenmeyin..

sana kesinlikle katılıyorum.bi arkadaş konuyu saptırmamamızı söylemiş.Ben bildiklerimi ve acıda olsa çevremden tecrübe ettiklerimi paylaştım.ayrıca ben de bebeğimin kafası yamuk diye doktora götürdüm ilkinde çocuk doktoru her çocukta olur geçer dedi.her iki yanına da eşit yatırmamı söyledi.inanmadım öyle kalır sandım ama kafaya da takmadım.şu an bebeğim 9.ayını bitirdi kafa yapısı düzeldi yamukluk kalmadı.zamanla düzelira.s.

arkadaşım kuzenim 18 üstü cnm bu saaten sonra değişmez küçükken farkedilmemiş azmış ama büyüdükçe farkedilir boyuta gelmiş ayrıca ben ısrarla yüzüstü yatırıyım demedim yüzüstünden bend korkuyorum tabikide sağlıkları hepsinden önemli
neesli konuyu saptırmak derken şunu dmek istedim ben sanki herşeyi es geçmişimde kafa şekline takmışım sandınız ve yyorumlar ona göre geldi bak sende takmışsınki kafa şeki bozuk die doktora götürmüşsün çocuğunu demekki insan bu tür şeylerede takılabiliyormuş.......

canım aynı şeyler değil.şöyle ki: benim yeğenimde mikrosefali var ve kafası da doğduğunda yamuktu.o yüzden 2.ayın sonunda kafasının ayrıca küçük kaldığı gelişmediği farkedildi.önce farketmediler yamukluk için gidilince doktor söyledi.Yani anlayacağın ben tamamen tedbir amaçlı götürdüm.Yoksa şekline takılmadım.Dediğim gibi en önemlisinin sağlık olduğunu acı da olsa tecrübe ettik.

ayrıca hepimiz anneyiz ve tek düşüncemiz meleklerimizin sağlığı bu nedenle endişelenmekte haklıyız.

sana çok geçmiş olsun bebeklerimizin sağlığı hepsinden önemli tabiki bende tedbiri alıyorum cnm aslında aynı şeyden bahsediyoruz tedbir senden takdir allahtan öle değilmi yinede teşekkür ediyorum hepinize...

kafa şekli benimde canımı sıkan konulardan biri...ilk 1 ay hariç kızımı sürekli sırtüstü yatırdım...yan yatmak istemiyordu çünkü...bigün hemşireler kafasının arkası düzleşmiş dediler...şaşırdım:1shok::uhm:...böyle bişey hiç duymamıştım...meğerse bebeği nasıl yatırırsan kafası öyle şekil alırmış...ozaman 5 aylıktı ve düzelmesi zor ama yinede yan yatır dediler...arada yan yatıyor ama hala şekli aynı düzelmedi:1no2:mafoldumben....

sakın üzülme annesi biz ne yaparsak yapalım onlar nasıl rahat ediyorlarsa o şekilde yatıyorlar.benim oğlumun kafası yamuktu ama geçti.hem senin bebişin kızmış o büyüyüp saçları uzadığında hiç birşey belli olmaz korkma.Allah sağlıkla o günleri görmeyi nasip etsin her kuluna.opuyorumnanaktan

Selam bayanla.Bebeğim 2,5 aylık oldu.Hep sağ tarafına yatmak istiyor bu nedenle kafasının arkası sağa doğru düzleşti.50 günlükken felan farkettim ogünden beri sağa sola yada karnının üzerine yatırıyorum.Düzelir belki diye.Böyle bi sorun yaşayan var mı sonradan düzeliyor mu.Bana yardımcı olabilirmisiniz.acillll.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…