Kafam aşırı karışık

bilgebirisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2025
16
6
1
35
Arkadaşlar merhaba
Kısaca anlatmaya çalışacağım
Benim 6 yaşında bir oğlum var bu sene okula başlayacak
2 yaşında konuşmaya başladı çok anlaşılır şekilde halen konuşuyor
Bi el hareketi var bu hareket bebekliğinden beri ellerini birbirine dolayarak hızlıca karıştırma hareketi
Kapı otomatiği sesinden alarm sesinden aşırı korkar kulak kapatır
Ve arkadaşları çoğunlukla onu sevmez dışlar çünkü oyun oynamayı bilmez iletişim kuramaz hiç yakın arkadaşı yok
Hafızası çok kuvvetli el becerisi yazması boyaması
Bütün bunları bugün çocuk pskiyatriye anlattım ve atipik otizm olabilir dedi
Doktor asistandı uzman doktor değildi bize bi sürü sorular sordu
Öğretmen formu istedi
çok kafam karışık otizm demesini beklemiyordum açıkçası
Bu durumu yaşayan varsa acil yorum yapabilir mi

Farklı bir doktor denemelisiniz. Bence atipik otizm değil. Anti sosyal bir çocuk yetistirmissiniz. Muhtemelen hiç arkadaş edinmesine musade etmediniz. Çocuk kendini o kadar rahat hissetmedi. Bu arada sesten korkması cok normal degil. Evde huzurunuz nasil? Ya da cocuk bir hata yaptığında bağırıyor musunuz? Cocuklqr etkiye tepki verir. Buyukler gibi korkularını gizlemez. Acik acik belli eder.

Arkadaşlar merhaba
Bi el hareketi var bu hareket bebekliğinden beri ellerini birbirine dolayarak hızlıca karıştırma hareketi
Ve arkadaşları çoğunlukla onu sevmez dışlar çünkü oyun oynamayı bilmez iletişim kuramaz hiç yakın arkadaşı yok
Öğretmen formu istedi
Hem uzman değil diyorsunuz hem de o kişinin yargısına güveniyorsunuz. Yok mu işinin ehli bir doktor.

Farklı bir doktor denemelisiniz. Bence atipik otizm değil. Anti sosyal bir çocuk yetistirmissiniz. Muhtemelen hiç arkadaş edinmesine musade etmediniz. Çocuk kendini o kadar rahat hissetmedi. Bu arada sesten korkması cok normal degil. Evde huzurunuz nasil? Ya da cocuk bir hata yaptığında bağırıyor musunuz? Cocuklqr etkiye tepki verir. Buyukler gibi korkularını gizlemez. Acik acik belli eder.
Nasıl anladınız olmadığını?
Hayır tipik otizm belirtileri anlatıyor konu sahibi, o yüzden merak ettim.

Arkadaşlar merhaba
Öğretmen formu istedi
Anlattiklariniz normal gelmedi banada, baska bir uzman cocuk psikiyatrisiyle görüşün.

Arkadaşlar merhaba
Öğretmen formu istedi

çocuğu görmek istemedi mi?

Arkadaşlar merhaba
Öğretmen formu istedi
Merhaba gerçek bir ergoterapistten destek alın faydasına inanamayacaksınız

Daha önce 3 yaşında aşırı hareketliliğinden dolayı götürmüştüm kural tanımamazlık vardı kreşe başlayınca düzeldi bu ara sıra yaptığı el hareketinden bahsettğimde hiç otizmle bağdaştırmamıştı normal demişti
Öğretmeni farketmez miydi otizm olsa
Sınıf arkadaşlarıyla arası iyi ama oyun kurma becerisi olmadığı için dışlanıyor hani olr ya her çocuğun yakın bi arkadaşı benimkinde yok mesela
Bugün seni okulda kim üzdü dediğimde bir isim veriyor x üzdü diyor neden üzdü dediğimde ben onun oyuncağını elinden almak istedim diyor basit bir örnekle

Takıntıları var mı oyuncakları amacına uygun oynamayip hep yanyana üst üste dizme .sürekli aynı müziği dinlemek isteme aynı tabaktan yemek isteme vb

Şimdi alanında uzman bi doktor araştırıyorum başka görüşler de alacağım.
Çocuk psikoloğu bu yaptığı el hareketini çok farklı yorumları dürtü bozukluğu olabilir çok heyecanlı bir durumda ne yapacağını bilemiyor olabilir dürtlerini kontol edemiyor demişti otizmden hiç bahsetmemişti. Otizm olan çocuk çok aklı başında cümleler kurabilir mi çocuk 2 yaşından beri akıcı konuşuyor yani hiç görmedim ben konuşma problemi olmayan otizmli çocuk bu yüzden kafam bu kadar karıştı

Takıntıları var mı oyuncakları amacına uygun oynamayip hep yanyana üst üste dizme .sürekli aynı müziği dinlemek isteme aynı tabaktan yemek isteme vb
Hayır bu saydığınız takıntıların hiç birisi yok. Çok sevdiği bi şarkı olursa bi kaç kere üst üste dinlemek ister ama onu ben de yapıyorum yani

Şimdi alanında uzman bi doktor araştırıyorum başka görüşler de alacağım.
Çocuk psikoloğu bu yaptığı el hareketini çok farklı yorumları dürtü bozukluğu olabilir çok heyecanlı bir durumda ne yapacağını bilemiyor olabilir dürtlerini kontol edemiyor demişti otizmden hiç bahsetmemişti. Otizm olan çocuk çok aklı başında cümleler kurabilir mi çocuk 2 yaşından beri akıcı konuşuyor yani hiç görmedim ben konuşma problemi olmayan otizmli çocuk bu yüzden kafam bu kadar karıştı
Kurabilir ama genelde robot gibi daha duygusuz ve hece hece kullanır.otuzmin çeşitleri var

Asperger de olabilir açıkçası ben atipik otizm konuşma ve akademik anlamda çok iyi değil ama aspergerler özellikle ilgi alanlarında çok başarılılar konuşmaları düzgün

Kurabilir ama genelde robot gibi daha duygusuz ve hece hece kullanır.otuzmin çeşitleri var
Hece hece değil hatta o kadar mantıklı cümleler kurar ki bazen bakar kalırız babasıyla yani
Öğretmeni çok esprili olduğunu falan söyler
Otizm olması beni çok yıkmaz yanlış anlamayın ben sadece doğru teşhis doğru tedavi istiyorum
Belki bu durumda olanlar vardır aramızda farklı görüşler duymak istedim
Sonuçta çocuk benim çocuğum en doğru şekilde yönlendirmek amacım

Asperger de olabilir açıkçası ben atipik otizm konuşma ve akademik anlamda çok iyi değil ama aspergerler özellikle ilgi alanlarında çok başarılılar konuşmaları düzgün
Ayrıca solak ve harfleri rakamları ters yazıyor bazen
Ben oturtup doğrusunu yap dediğimde yapıyor ama doğru şekilde

Hece hece değil hatta o kadar mantıklı cümleler kurar ki bazen bakar kalırız babasıyla yani
Öğretmeni çok esprili olduğunu falan söyler
Otizm olması beni çok yıkmaz yanlış anlamayın ben sadece doğru teşhis doğru tedavi istiyorum
Belki bu durumda olanlar vardır aramızda farklı görüşler duymak istedim
Sonuçta çocuk benim çocuğum en doğru şekilde yönlendirmek amacım
Tabiki siz iyi bir annesiniz ben çocuğunuzu koşulsuz sevdiginizi yazdiklarinizdan anlıyorum.Aspergeri araştırın derim özellikleri ona benziyor mu diye.Soylediginiz şeyler el çırpma sosyal olamama vb.belirtiler var ama tabiki işin uzmanı görmesi lazım.Siz başka bir doktora daha gösterin

Back
X