Görümcen nerede peki ? 1+1 evde 5 kişi nasıl olcak?
Eşin ne diyor?
Gorumcem çocuğu anasına bırakıp gitmiş 3_4 senede bir uğrar 1 hafta kalır gider tek başına yaşayan garip bir kadın
Evin tek gelini benim eşimin erkek kardeşleri bekar
Eşim iyi bir insan aslında benim aileme de karşı çok anlayışlı gelene gidene kalana maddi yada manevi destek isteyene asla tek laf etmez elinden geleni yapar. Haliyle benden de aynı şeyi bekler. Ama sonuçta o erkek sabah çıkıp ise gider akşam gelir evde kalanlar hep ugrasirim. O yüzden çok bişey demek istemiyorum ama istemiyorum da
DNiye bu kadar ezdirdiniz ki kendinizi? Ne için ya? Karşılığında ne görüyorsunuz ki bu kadar fedakarlık yapıyorsunuz? İnanılır gibi değil gerçekten, kölelik resmen. Üstelik 1+1 eve ikinci çocuk da ne alaka? Hastalanan, ameliyat olan insanlardan bakma zorunluluğuna sahip olduğunuz kişi eşinizdir; onun da gelen giden misafirlerini hamile hâlinizle kabul etmek zorunda değilsiniz. Diğer hastaları saymıyorum bile. Kimse insanlık falan demesin. Kv dururken kp’e bakmak, onun misafirlerini ağırlamak geline düşmez. Kendi babasına bakabilir gelin (annesi neredeyse tabii!) ama onun misafirlerini de ağırlamak zorunda değildir hamile hâliyle bir başına. Milletin çocuğuna evlendi evleneli annelik yapmak zorunda da değil üstelik, kızın kendi anası bile onunla ilgilenmezken. Bu ne ya? Konu sahibi, ilk çocuğunuzun yaşı kaç? Onun ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsunuz bu köleliği yaparken, vakit bulabiliyor musunuz çocuğunuza? Kendi annelik görevlerinizi yapabiliyor musunuz? Ben söyleyeyim, siz böyle ezdirirseniz kendinizi, kocanıza ve ailesine ses çıkarmazsanız yarın öbür gün sizin çocuğunuz da büyüyüp ergen olduğunda aynı görümcenizin kızı gibi sorunlu bir tip olacak. Aile sorunluysa çok kötü geçirir çocuklar ergenliklerini.
Ben lise öğretmeniyim. 20 yıllık öğretmenlik tecrübelerime, eğittiğim yüzlerce ergene dayanarak konuşuyorum.D
Diğeroğlum 5,5 yaşında zaten artık oğlumla ilgilenmez hale geldim bizi ne bize ne bilim böyle öğrettiler. Aslında çok doğru söylüyorsunuz
Saygı göstermek, misafirperver olmak ile aynı şey değil ki durum. Köyde kocaman Bahçeli birkaç evin olduğu bir avluda yaşıyor olsanız anlarım. Ama 1+1 ev şehir hayatı demek.D
Diğeroğlum 5,5 yaşında zaten artık oğlumla ilgilenmez hale geldim bizi ne bize ne bilim böyle öğrettiler. Aslında çok doğru söylüyorsunuz
Ben lise öğretmeniyim. 20 yıllık öğretmenlik tecrübelerime, eğittiğim yüzlerce ergene dayanarak konuşuyorum.
Ayrıca siz ailenizden böyle gördünüz diye böyle uygulamak zorunda değilsiniz, ailenizin yaptığı yanlışı sürdürmek zorunda da değilsiniz. Kendi çocuklarınızın da ‘biz ailemizden böyle gördük’ diyerek kölelik yapmasını ister misiniz? Bu kısırdöngüyü kırın lütfen, yazık çocuklarınıza.
Saygı göstermek, misafirperver olmak ile aynı şey değil ki durum. Köyde kocaman Bahçeli birkaç evin olduğu bir avluda yaşıyor olsanız anlarım. Ama 1+1 ev şehir hayatı demek.
Görümce kızı napıyor peki? İş yapmayın bence. İki üç gün yemek yapmayın temizlik kalsın. Tepki gösteremiyorsanız bari her işlerine koşmayın.
Anladım. İdare ederek kendinize bir zarar veriyorsunuz ve hep daha fazlası isteniyor, asla yaranamıyorsunuz emin olun. Ama aslında en büyük zararı da çocuklarınıza veriyorsunuz. Onlara ne olursa olsun idare etmeyi, boyun eğmeyi, itaat etmeyi öğretiyorsunuz. Çocuğunuz doğduktan sonra (fotoğrafçıymışsınız eski konunuzdan okuduğum kadarıyla) kendinizi geliştirin, uğraşın didinin ve paranızı kazanın. Bu da bir çocuk eğitimidir arkadaşım, çocuğunuza güçlü ve ezilmeyen, kendine ve ailesine haksızlık yaptırmayan bir anne modeli olun. Bu modeli olabilmek için de kimi karşınıza almanız gerekiyorsa alın!Aslında söylediklerim hep bahane. Nasıl desem benim ki aslında aman huzursuzluk çıkmasın modu. Çünkü zamanında çok büyük sorunlar yaşadık artık beni bir şekilde sindirmisler aman kavga gürültü cikmasin huzurunuz kaçmasın diye diye bu hale geldik birazcık sesim çıktığı zaman hep kotu oldu. İnsan belli bir yerden sonra artık biseylere tahammül edemiyor insan aslında kiza da çok üzülüyorum benim annemde yok öldü yalnız olmak yalnız kalmak en çok ta annesiz olmak çok yorar insanı kıyamıyorum vicdanen rahat olamıyorum sonrada böyle kendi kendime yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?