kafam çok çok karışık ne yapmalıyım ?

ayluhmx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
231
0
46
İzmir
merhabalar. erkek arkadaşımla 1.5 neredeyse 2 yıl olucak çıkıyoruz. ve her yönden çok uyumluyuz hiçbir sorunumuz yok. ben ünv. bitirdim ve eylülde evime döndüm. o ünv. okudugum sehirde çalışıyor memur. tatillerde bile evime gittigimde dayanamayıp bir iki günlügüne gelirdi yanıma özlediginden. sevgisinden süphem yok .. agladıgını bilirim özlediginden... neyse internetten görüşüyoruz o ankarada ben izmirde ... dediki evlenelim uzak durmak istemiyorum senden vs . bende kabul ettim planlarına göre ocak ayında aileler tanışacak isteme ve söz olacak hatta nikah ta yapalım dedi. ben kabul etmedim nisan ayında aileler tanısır ve isteme vs yazında düğün olur dedim. neyse kabul ettik. tabi o ailesiyle bende ailemle bunları konustuk. hatta annesi altın beyaz esya vs almaya başladı. ben 1 haftadadır evlilikle ilgili bir şey actıgımda genel cevaplarla geçiştirdigini farkettim . (bu arada onun bulundugu sehre geldim cok özlemişti bende ünv. burda okudugum için sorun degildi ve dersanede ögretmenlige basladım)
dün konusurken sordum herzaman acık sözlüdür ne hissediyorsa söyler biliyorum. en azından öyle düşünüyorum.

evlilige hazır hissediyormusun kendini dedim? sanki biraz kafan karışık vs sordum?

bana verdigi cevp suydu : hazır hissetmiyorum alışamadım daha bu fikre. belki bu sehirden olabilir biran önce gitmek istiyorum biliyorsun .ondan sonra toparlanırım dedi.

bende dedimki: ( bu arada planlarımızda yazın ttayini cıkacaktı hangi şehirde yasıcagmızı bilmiyoruz tabi. ama yaza evlenip sonra tayini cıktıgı sehirde düzen kuracaktık)

neyse bende tayin istiyecektik ve planlarımızda evlenip gitmek vardı. fikrinmi degişti vs dedim.

cevabı: fikrim değişmedi annemlerle tanıştırmak istiyorum seni seviyorum sadece evlilik fikrine daha adapte olamadım dedi?

bende: sen evlenme teklif ettin ve cok hevesliydin simdi ne degişti dedim.ozaman hazırdın simdi degilmisin?

cevabı: hazır degilimden cok kendimi adapte edemedim fikre . böyle aynı tekrarlayan cümlelerdi...

yani ben hiçbirşey anlamadım. sonra dedigim şey bu oldu: ozaman bu durumda devam edemem bu ilişkiye .cocuk degilsin bende degilim hazır olmadıgını bile bilede evlenemem. öyle bi risk alamam dedim. yarın bilet bakıp gidiyorum izmire dedim .

ve bana inanmadı... geldi sarıldı canım saçmalama vs dedi... ben seni annemle tanıstırmayı düşünüyorum( annesi gelecek 1 hafta sonra) sen ne diyorsun dedi... bende olay bu dedim. netleşmemişse hala birşeyler sorun var. cünkü biz 2 yıla yakın görüşüyorum onda kaldıgımda oldu . ve tatilede gittik birçok defa. ve suana kadar her yöndn eglenceli bir çifttik.... vs ....

şimdi ricam sizden okuduysanız yorum yaparmısınız ben anlamadım ne yapmalıyım bu konuda ? yada ne düşünüyor da dedi bunu... ben yorum yaparken tarafsız olamıyorum .. tarafsız yorumlara ihtiyacım var lütfen

valla tam içimden geçiriyordum. muallaktaysa biraz tavrını koymak lazım diye. sen zaten gidiyorum demişssin iyi demişssin bence.

düşünsene bir karar vermişssiniz onun keyfini mi bekleyeceksin.

hiç sorun değil beklerim falan demiş olsaydın, zaten o evliliği unutmak gerek.

bence alttan alma.

evet bende öyle düşünüyorum.. ve ben degil o hevesliyken böyle birşey demedi cidden bende sok etkisi yarattı. biz bayanların iç güdüleri gerçekten hat safhada... iç güdülerimle hareket ederek sordum ve cevabı duyunca yanılmadıgımı anladım. ama sok etkiside yarattı(içten içe beklemiyordum galiba)

gidiyorum dedim evet.. esyalarımı toplayacagım ..ama konusmam gerekirmi bilmiyorum gitmeden önce . benim gidiyorum dememe inanmadı hala inanmıyor :) ve ne yapmalıyım konusmalımıyım ?

aay bilemedimm :)

son kez konuşma hakkı vermelisin bence de. açık kapı bırakabilirsin.. 'ben gidiyorum bir süre düşün ama iyi düşün bu iş oyun değil' diyebilirsin.

yanlız bence size çok güveniyor ki inanmamış. yani benden vazgeçemez diyor adam inanmayarak.
zor ama aslında gitseniz de şöyle popsunun üstüne otursa bi.. hem gitmiş olsanız ve siz hiç ulaşmaya çalışmasanız sizi daha düşüneceğine eminim.

diğer türlüsü zor bence adam sizden çok emin bu pek iyi bişey değil sizin açınızdan.

valla birde hata nerde biliyormusun..

adam evlenme teklifi ediyor biz kızlar hemen yelkenleri indiriyoruz, hemen hazır oluyoruz.

senin gibi konu açan arkadaşlar çok oldu. eşim bana evlenme teklifi etti hiç sallamadım, başta oda çok yalvarmadı.

bir süre sonra artık bişeyler yapalım istemeye gelelim demeye başladı. çünkü benden atak görmüyordu. ben uğraşmadıkça o daha çok uğraştı ve gün saydı resmen..

biraz gizemli olmak gerek sanırım.

evet malesef benden cok emin..... ki öyle bir durum ondan dolayı olsaydı bende ondan emin olurdum ne yalan söyleyeyim... bende biliyorumki asla bırakmayacak ve gitmeme bile izin vermeyecek... gerekirse yoldan cevirir bunu biliyorum.. tabi sorun bu degil sorun net olmaması. bir karar verilmişse verilmiştir arada olması kötü... netlige kavusturmadanda görüşmeyecegim zaten..karar verdim. tabi senin yorumlarında yol gösterdi tarafsız biri olarak teşekkürler :)

gerçekten cok dogru bir gözlem... yelkenleri indirdim ve dünden hevesli moduna girdim.... ama henüz geç degil... ilk tavrımı koydum ve bundan sonrada bu sekilde olucak... bunu onada söylemiştim kimse bulunmaz hint kumaşı degil.. sadece sevgi yetmiyor ben karsımda mantıklı hareket edecek biride arıyorum dedim. kararsız kalacak biri degil

rica ederim. sonuçta bende geçtim valla u yollardan :) senin gibi düşünüyorum.. net olmayanlara deli oluyorum her konuda. bişey varsa vardır, yoksa yoktur.. muallakta olan şeylere hiç tahammülüm yok.

kararlı olman çok güzel.. bu yolda devam.. inşallah güzel bir netliğe kavuşur :)

biz bayanlar hep öyleyiz ama gelinlik, evlenmek, eş olmak bizim en büyük hayallerimizde. erkekler için daha basit bu durum.

kesinlikle geç değil.

sende farkındasın zaten durmun bu güzel bişey.

iş ciddiye binince mi korkmuş..

gezerken,eğlenirken sorun yoktu aynı evde yaşamaya mı adapte olamamış.

evlenince onu eve bağlayacagından korkuyor heralde.

seni tanımak istiyor desem 2 yıldır berabersiniz. iş düzeni desem zaten maaşını kazanan biri.

amaç ne ?

annesini seninle hangi sıfatla tanıştıracak o zaman? hadi tanıştırdı diyelim bu sefer ailesi de ciddiye binsin diyecek iş bu sefer ne olacak "ben hazır değilim".. evlilik bana göre değil. seni seviyorum ama......" cümleleri..

kararının arkasında dur. madem hazır değil. hazır olunca adam gibi karşına çıksın. baskı ile ya da seni kaybetme korkusu ile yaparsa ileride patlak verir seni üzer.

bu durumda ona süre ver. "kafanı toparla ne yapmak istediğine karar ver öyle karşıma çık "de. hakkında hayırlısı olsun.

aynen bende öyleyim... ve belirli bir yasa gelmiş bir insanın böyle kararsız olması beni dahada deli ediyor..düşünmeden hareket etmesi. madem hazır hisetmiyorsun neden evlenme teklif ettin ..ona kalsaydı biz simdiye nikahlıydık.. iyiki ertelemişim... :)

netleştirecegim kesin konuyu.. iyi yada kötü artık net bir kara olur.hayırlısı diyorum :)

rahatladım bunları konusunca sagol canım:)

Arkadaş çok doğru demiş biz hemen hazır oluyoruz ağırdan almıyoruz o kendisi teklif ettiği halde geri çekiliyor bu iş pek de hoş görünmüyor. Kararlı olman çok güzel kesinlikle bir tavır koymalısın heveslendirip kursağında bırakmaya hakkı yok.

sevindim canm ne demek.. gelişmeleri yazarsın buraya biz görürüz zaten :)

aynen evet birde o var. kız arkadaşım diye tanıştıracak. benim görüşümle hiç gerek yok buna.

eşim kaç kere annemle tanış diyip durdu daha flört ediyorken. onu da kabul etmedim. dedim ortada bişey yokken luzumu yok.

dogru cümle bu :) heveslendirip kursagımda BIRAKTI ..aynen atladım resmen teklife :) ama tek dogru yaptıgım sey ertelemek oldu nikahı sanırım....ben kendime güveniyorum istedigi kadar düşünsün .... sonuçtanda eminim.ama onun net bir karar vermesini istiyorum. en dogru gitmek ve kendi haline bırakmak..

Canım burda sana diyebliceğimiz tek şey tavrını koyman bitirsen bunun için geçerli bi sebep yok eğer tavır alırsan noluyoruz diyip seni kaybetmekten korkup değişecektir. Değişmezse yapman gerekeni biliyorsun zaten.

cnm diğer ark ların yorumlarını okumadan cvp yazıyorum...bence bunun altında birşey arama.erkekler bizler gibi hemen adapte olamazlar evliliğe..ben eşimle 8 yıl flört etmeme ragmen şimdi ark ları ile konusurken ben evlenırken korkmustum falan fılan der...erkeklerın genel hali bu...bence çekip gitme fazlaca tepkı vermıs olursun.bırak annesi gelsin tanışın zaten senı sevıyor..birbirinizi kırmayın.

annesiyle sürekli tanıstırmak istiyordu ben erteliyordum tanısmayı.. aile dünden hazır evlendirmeye.... dedigin gibi ailesi istesede birşey degişmez ben onunla evlenicem onun kararı önemli... gel gitler olmamalı.. eger varsada net cevapla gelsin cocuk oyuncagı degil.... evet canım sagol yorum için.

aynen dedigini yapıcam kafasını toplasın ne yapıcaksa yapsın öyle gelsin karsıma sonuc hiç umrumda degil. hayırlısı derim geçerim....evlendikten sonra sorun yaşamaktansa suan olması daha iyi....

canım yaa anlamadım ben sanırım. nikah olsun dedi sende erteledin mi? nikahtan kastı nedir? kimse duymadan nikah yapıp sonra mı düğün yapmayı düşündü??

bence ilişkiniz daha çok yeni. 2 sene anca olmuş olmamış, sen işe de başlamışsın ne güzel, biraz daha kafanızdakileri netleştirmek için zamana ihtiyacınız olabilir. eşimle flört dönemim 4 sene sürdü ve 2 senelikkeni düşünüyorum daha çok yeniydi her şey. biz devamlı birlikte olmamıza rağmen yine de her şey daha çok yeniydi.

bizim ilişkimize benziyor bazı yönlerden, eşim Ankara'da memurdu ben üniversite için gelmiştim İzmir'den. üniden mezun olduğmda 2 seneliktik ama ben Ankara'da kaldım ve görüşmeye devam ettik, o iki seneden sonra daha pek çok yönden onu yeniden tanıdım, kendimi evliliğe hazırlamaya başladım. anca 4.senede kafalarımız hazır oldu.

bu arada henüz evliliğe hazır değilken erkek arkadaşının ailesiyle tanıştırmak istemesi sakat, evliliğe yakınken tanışmalısın, aileler olabildiğince uzak olmalı ilişkinizden yoksa karışmalar, sakatlıklar başlar.

senin yapabileceğin fazla bir şey yok, onun hazır olması için biraz daha süre versen iyi olur, sen de bu arada hayatını güzelce yaşamaya devam et tabii, işine gücüne git, gezmene tozmana bak, aklında kurma, daha çok yenisiniz.

buradaki sakatlık henüz senin aklında yokken aklına sokması, senin evliliğe hazırlanmaya başlamana neden olması ama onun sonradan cayar gibi olması. elbet sende güvensizlik oluşturmuştur, belki de biri mi aklını çeldi falan filan... ama düşünme sakın böyle şeyler. evlilik bu çok önemli bir geçiş dönemi, tam anlamıyıyla hazır olmadan adım atmayın. o da sen de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…