Kafam çok karışık. Çalışmalı mıyım?

merilyn

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
1.893
215
363
Merhabalar. Ben bebeğime hamileyken iş yerimden ayrıldım. Şimdi 16 aylık oldu. Yani 2 yıla yakındır evdeyim. Açıkçası sadece bebeğim için evdeyim iyice de bunaldım. Ailemden arkadaşlarımdan herkesten uzak oturuyorum evde de hep yalnızım. Haftasonları ancak gezmeye filan çıkıyoruz
Şimdi sorum şu. Şu anda bir iş fırsatım var maaşım da oldukça iyi olacak. Çalışırsam bebeğimi kreşe bırakmak zorundayım. Bakıcı olayını hiç düşünmüyorum. Ev ve iş yerimin çevresinde de sadece 3 tane kreş 0-2 yaş alıyor. Seçeneğim de fazla değil. Eşim tamamen kararı bana bıraktı. Evde çok sıkıldım çalışmak istiyorum ama sizce yapmalıyım? Özellikle çalışan anneler fikir ve tecrübelerinize çok ihtiyacım var.
Bu arada maddi olarak çok sıkıntılı değiliz ama çok çok rahat da değiliz. Çalışmam bizi baya rahatlatır yani.
Yorumlarınızı bekliyorum

Calis derim. Ben bebegim yedi aylikken basladim calismaya. İki yasina kadar bakici bakti iki yasinda da krese verdim. Suan dort yasinda. Kresin cok faydasini gordum. Maasimin yarisina yakinini krese veriyorum ama en azindan cocuk biseyler ogreniyor. Hem ben evde bunalmıyorum, hem maddi anlamda daha rahatiz cok sukur. Calismak gibisi yok.

Calis derim. Ben bebegim yedi aylikken basladim calismaya. İki yasina kadar bakici bakti iki yasinda da krese verdim. Suan dort yasinda. Kresin cok faydasini gordum. Maasimin yarisina yakinini krese veriyorum ama en azindan cocuk biseyler ogreniyor. Hem ben evde bunalmıyorum, hem maddi anlamda daha rahatiz cok sukur. Calismak gibisi yok.
İyi bakarlar mı kreşte onu çok düşünüyorum. Şimdiye kadar hep ben baktım ve bana çok bağlı. Neler olur nasıl olur :/

Bence çalışmalısın. Hem kendi yaşıtlarıyla güzel vakit geçirir, hem siz psikolojik olarak daha iyi olursunuz, hemde çocuğunuza daha iyi bir hayat sunarsınız.

Bebeğiniz var mı? Ben en çok onu düşünüyorum. Daha çok küçük çünkü ne yapsam bilemiyorum
Yok bebeğim çok şükür.
Bebek alışır zamanla,onun da iyiliği için çalışacaksınız.
İstediği bir şeyi alamayınca daha çok üzülecek.

Bende bu kararsızlığı yaşadım. Benim çocuğum şimdi 2 yaşında . En son kararım en azından tuvalet eğitimini kazanırsa çalışmak yönünden oldu. Bu yaşlarda anneye bağlanma dönemleri ne kadar yakından ilgilenirseniz ilerde çocuğun psikolojisi ve gelişimi açısından faydasını görürsünüz. Sizden ayrılma korkusu yaşamaz Çevremde çocuklarını bu yaşlarda veren arkadaşlarım var çocuklarının sürekli bogaz enfeksiyonu vs ragatsızlıkları oluyor bunlarında etkisiyle erteledim çalışmayı.

Çalışmasanız bile bi süre sonra bebeğinize yetemeyip kreşe gönderme fikri oluşacak kafanızda.
Hazır iş imkanınız da varken değerlendirin derim ;)

Bende bu kararsızlığı yaşadım. Benim çocuğum şimdi 2 yaşında . En son kararım en azından tuvalet eğitimini kazanırsa çalışmak yönünden oldu. Bu yaşlarda anneye bağlanma dönemleri ne kadar yakından ilgilenirseniz ilerde çocuğun psikolojisi ve gelişimi açısından faydasını görürsünüz. Sizden ayrılma korkusu yaşamaz Çevremde çocuklarını bu yaşlarda veren arkadaşlarım var çocuklarının sürekli bogaz enfeksiyonu vs ragatsızlıkları oluyor bunlarında etkisiyle erteledim çalışmayı.
Evet ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Hasta olur mu? Yaramazlık yapsa kızarlar mı? Tuvalet eğitimi verirken sıkıntı olur mu? Psikolojisi bozuk bir çocuk olacağına 1 yıl daha evde dururum tabiki. Ama bazen diyorum evde çok sıkılıyor kreşte yaşıtlarıyla oyun oynar bişeyler öğrenir. Sürekli kafamda iyi kötü yanlarını düşünüp duruyorum

Merhabalar. Ben bebeğime hamileyken iş yerimden ayrıldım. Şimdi 16 aylık oldu. Yani 2 yıla yakındır evdeyim. Açıkçası sadece bebeğim için evdeyim iyice de bunaldım. Ailemden arkadaşlarımdan herkesten uzak oturuyorum evde de hep yalnızım. Haftasonları ancak gezmeye filan çıkıyoruz
Şimdi sorum şu. Şu anda bir iş fırsatım var maaşım da oldukça iyi olacak. Çalışırsam bebeğimi kreşe bırakmak zorundayım. Bakıcı olayını hiç düşünmüyorum. Ev ve iş yerimin çevresinde de sadece 3 tane kreş 0-2 yaş alıyor. Seçeneğim de fazla değil. Eşim tamamen kararı bana bıraktı. Evde çok sıkıldım çalışmak istiyorum ama sizce yapmalıyım? Özellikle çalışan anneler fikir ve tecrübelerinize çok ihtiyacım var.
Bu arada maddi olarak çok sıkıntılı değiliz ama çok çok rahat da değiliz. Çalışmam bizi baya rahatlatır yani.
Yorumlarınızı bekliyorum
yani bu turden konulara sasiyorum ulkede ciddi issizlik durumu varken isler siralanmis onlari bekliyor gibi konu acilmasina hayret ediyorum once bir is bulun sonra matematigini yapin

Bence o kadar küçük bir bebek annesiyle olmalı. İlk eğitimini annesinden almalı. Sizden ayrılması için çok küçük daha. Size ihtiyacı var. Tabi ki karar sizin

yani bu turden konulara sasiyorum ulkede ciddi issizlik durumu varken isler siralanmis onlari bekliyor gibi konu acilmasina hayret ediyorum once bir is bulun sonra matematigini yapin
İşi buldum diyorum anlamadınız galiba? Önce düzgün okuyun sonra matematiği hakkında fikir sunun.

İşin şartları Nasıl

Kaçta gidip kaçta geleceksiniz

Zira kreşler genelde 5 e kadar siz 7 de gelecekseniz olmaz

Örneğin ben çok küçük çocuğun nöbet sınıfına uyum sağlayamayacağını düşünürüm

Kreste çocuklar hem bir şeyler ogreniyorlar hem de yasitlariyla sosyallestikleri için çok daha olgun nerde ne yapması gerektiğini bilen tipler oluyorlar sanki...ben bir kaç çocukta bu değişime şahit oldum.

Kaç saat çalışacağın da önemli burda.

İyi bakarlar mı kreşte onu çok düşünüyorum. Şimdiye kadar hep ben baktım ve bana çok bağlı. Neler olur nasıl olur :/
Merhaba lar. Esekten dusenin halini esekten dusen anlarmış. Benim iki çocuğum var. İkisini de Dr tavsiyesiyle verdim krese. Biri iki yaşındaydı, biri 18 aylık falandi. Ben çok memnunum. Siz evde iyi durmussunuz. İlk zamanlar çocukta sizde zorlanacaksiniz ancak sonra memnun kalacaksınızdir. Vereceğiniz kreş önemli tabi. Paradan kacmayin güzel bir krese verin. Şimdi kreşler çok iyi. İngilizce, bale, satranç, vb. Eğitimleri var. Yemegide orada daha güzel yiyorlar.

Biz bu durumu doktor ile konuşmuştuk ve bize cevabı en azından 3 yaşına kadar ortada ciddi bir mecburiyet yoksa çocuğu kreşe yollamamamiz hatta tamamen benim bakmam yönünde oldu.
Sizde doktorunuzdan fikir alabilirsiniz..

Back
X