Aldatmak/aldatılmak. İnsan onurunu inciten çok kötü bir hareket.
Yalnız hepimiz insanız ve hepimiz önce kadınız. Bu arkadaşımıza bu kadar hakaretten önce yapmamız gereken düşünceli ve anlayışlı olmamızdı.
Yapılan yorumlarda sanki erkek bakış açısını gördüm. Karısını başka biri ile yatarken yakalayıp kursun yağdıranlar gibi.
İnsanız hepimiz yaa.Hangimiz duygularımıza gem vurabiliyoruz. Bu forumda sevgilisi olanlara sevdalanan platonik aşıklara çok iyi yaklaşılırken bu arkadaşın günahı ne.
Sevapta işleriz günahta. Yasak ta haram da bizim için. Olabilir sevgilisini seviyordur ama sonrakine bir heyecan duymuştur.
Zaten kendisi aşkın başka bir şey olduğunu söylemiş başta. Aşk sevgiden çok ince bir noktada ayrılır bunu herkes bilir. Özellikle de kadınlar.
Çözüm bu kişinin içinde. Ahlaken yanlış ama fiziki bir şey yaşanmamış(bu arada beyni ile aldatılmayı fiziki aldatmadan daha tehlikeli bulan kadınlara çok daha fazla şaşırıyorum. Aradaki farkı anlamaları için fiziki aldatılmaları gerek).
Her kadın beğenilmek ister ki bu bekar biri. Evli kadınlar bile. Facebook vs. bu tür sitelerden sonra zaten evli bekar kalmadı tüm kadınlar erkekler internette beğenilme peşinde. peh.
Bilseniz de bilmesenizde aldatılıyorsunuz ya da aldatılacaksınız. Ne yazık ki bilim böyle diyor. İsterseniz istatistilere bir göz atın. :))) bu kadın milleti çok duygusal ya. Sevdiği zaman gerçekleri göremiyor ne yazık ki. Kardeşim olaylara biraz da erkek gözü ile bakın. Ne insanlar gördüm. En son gördüğümü söyleyeyim. Daha bir kaç gün önce genç bir çift kız son derece bakımlı güzel fiziki olarak. Sevgilisine sarılmış öpüyor(bilgisayar satan bir yerde herkesin içinde o ayrı bir mesele de) adamcağız ne yapıyor. Sevgilisi yüzünü öperken bakışları başka kadınlarda onlara bakıyor.
:)))
O kıza sorsan sevgilisi de ona aşıktır çok seviyordur.
Ne yaparsanız yapın erkek tek eşli değildir. Ha kanunlar yüzünden vs. engelleniyordur. Ama hikaye.. Hayatın kendisi bu..
Aldatmak sadece fiziki bir eylem değildir.Fiziki aldatmayla beyinde aldatmanın arasında bir fark yok.Aldatmak aldatmaktır azı çoğu yoktur.Kimsede aa fiziki olarak aldatma olmamış masum bu olay aman ne olucak ki diyemez.Çok merak ediyorumm şimdi sizin erkek arkadaşınız veya evliyseniz eşiniz böyle bir durum yaşasa kabullenebilir misiniz?Bence kabullenirsiniz aldatmış olması için fiziken birşey olmalıııNe garip yaa
Sizin bir cümlenize katılırken,diğerine katılmıyorum ben.Evet,aldatmak aldatmaktır.Ama fiziki aldatma ile zihinsel aldatma farklı şeyler kanımca...Evet ikisi de aldatma,ama nüansları farklı.En azından ikisi de aynı şey olsaydı,karşı taraftan her 2 farklı aldatılmayı yaşayan bir kişinin de aynı şeyleri düşünmesi lazımdı.
Örneğin;bir erkek fiziki yönden aldatır.Çıkar eşine/sevgilisine bu durumu itiraf eder.Kadının tepkisi,beni artık beğenmiyor,gitti o kadının vücudunda ne buldu,benden daha mı güzel vs vs tarzında sorular sorar kafasından.Ve o erkekten iğrenir.
Ya da bir erkek zihinsel açıdan aldatsın.Ama tabi bu da o erkeğin 3.şahsa aşık olduğu,sevdiği,hoşlandığı,ilgi duyduğu oranında da değişir.Bu duruma göre de kadın ya affeder,ya da ayrılır.Ama iş fiziki boyuta gelmez yani iğrenme,tiksinme boyutuna.Ve bence bu tip aldatma çok daha acı verir...
Kısaca düşünsel açıdan verilen tepkiler her ikisinde de küçük farklılık gösterir.Ama geneline bakacak olursak sonuçta evet,aldatma aldatmadır.
ben zaten fiziki ve beyinde aldatmanın bize o insan hakkında ne düşündürüğünü söylemiyorum.ikiside aldatmak diyorum.Yani biri daha az masum değil.Aldatmak aldatmaktır.Kabullenilmesiii çok çok zor bana göre imkansız birşeydir.Ha şunu anlarım mesela ben.Başkasından hoşlandığın veya ilgi duyduğun anda sevgiline söylersin ben böyle böyle bir olay yaşadım ilşkiyi bitirelim ne sna zarar vermek isterim ne kendime der açıklarsa kişi.Ona tek kelime edemem.Çünkü insanız başımıza neler geleceğini bilemeyiz.Kimseyi de kınamıyorum ama aldatmak bir insanın arkasından iş çevirmektir.Aynı anda 1 den fazla ilşkiyi idare ederek insanları kandırmaktır.Vicdanen kabul edilesi birşey değildir.
Siz hatanızı kabul ettiniz ve bir şekilde bu durumu düzelteceğinizi erkek arkadaşınızla konuşacağınızı söyledinz.Konuşursunuz konuşmazsınız orası ayrıı.Ben olsam konuşmadığım 1 saat için bile pişmanlık duyarımm.Kendime saygım kalmaz.sizide anlıyorum burada konuştuktan sonra diğer adamdan bir cacık olmayacağının farkına vardınız ve en azından uzun ilişkiye devam kararı aldınız ama size tekrar söylüyorumm eğer bir başkasına ufakta olsa ilgi duyabiliyorsanız veya kafanız karışıyorsa.Bu erkek arkadaşınıza hissettiğiniz şeylerin samimi olmadığını gösterir.Aşk hoşlanma sevgi nin anlamından bahsetmiyorum.Eğer bir insana aşıksanız.Hiç kimse aklınızdan geçmez.Bence erkek arkadaşınıza olan duygularınız yetersiz asıl sorun bu.Kndinizi en iyi siz tanırsınız ve kendiniz hakkında vereceğiniz kararlarda özgürsünüz.Biz ancak düşüncelerimizi söyleyebiliriz.
Ben sevgilime aşık değilim,demiştim zaten bunu önceki mesajlarımda da...Ama seviyorum ve sevgiye bağlı duygularım var...
Ben de şu an çok zor bir dönemden geçiyorum.Yaptığım doğrudur demiyorum ama olabiliyormuş işte...Sevgilimle geniş zamanlarımız vardı ve hep birlikteydik...O zaman aklımın ucundan bir başkası geçmedi.Bu uzaktayken hemen arkasından iş çevireceğim anlamına gelmiyor ama.Diyorum ben de zor bir dönemden geçiyorum.Ve kendimi çok iyi tanıyorum.Zaten o kişiyle ilişkimi devam ettireceğimi söylemedim.Sadece ortak vakit geçirmeden ibaretti...O kişiye "bir cacık olur veya olmaz" gözüyle bakmadım hiçbir zaman...Çünkü ona o gözle bakmadım,bakamam da...Her ne kadar o bana aşık olduğunu söylediyse de ben ona her zaman arkadaşım gözüyle baktım.Kendime saygımı ASLA yitirmem.Çünkü,o derece birşey yaptığımı da düşünmüyorum.Çünkü içimi hiç bozmadım,niyetim hep iyiydi benim.Yapılanın doğru olmadığını hep biliyordum.Sadece biraz cesaret bekledim,o kadar.Ha bu işi bitirmem 5.günde olmazdı,7.günde olurdu o kadar.Sağolun yine de.
konu sahibine karşı çıkan arkadaşlardan biride bendim 1 günlük ceza aldım şeriat isteyen kim bilmiyorum ama hatalı konuşmuş kimse o arkadaşkocasını aldatan kadınlar bile konu açtı buraya, ilk defa bu kadar tartışma çıktığını görüyorum şahsen...olay bazı hanım kızlarımızın ahlak bekçiliğinden çok,biraz kıskançlık gibi geldi bana....hem onu seven bi sevgilisi var hem başka biri peşinden koşuyo konu sahibide arada kalmış mağdur aşk böceği...kıskandınız mı kızlar? bu kadar hakarete taşıycak ne var ortada...birileri de çıkıp şeriat istemiş...hey allam akıl fikir....
herkes gibi bende yorumumu yaptım ceza aldıysamda sizden almadımtamamen katılıorum sızee amaç eleştırmeyı gectı egolara kadar geldı kımse yazdığının farkında olmadı iş hakerete varana kadar geldıı kımse konu sahıbını tasvif etmek zorunda değil ama kımseye hakere etme yetkısıde vermez buu konuyu beğenmedıysen çık kımse senı zorla tutmadı burda terbıyesızlıkten başka bişi yapmadılar başından berı takıp ettım yazılanlardan ben utandım zaten gereken cezalar verıldii sanırım bundan sonra herkez haddını bılerek yorumda bulunur umarım
kendimi tabiki savunucam çünkü hatalı değilimSorma canım ya, gece gece insani sinir sahibi ettiler.
Bir de gelmiş halen kendini savunuyor. ne zamandan beri haksızlığa sessiz kalma " kendine pay çıkartmak" manasına geliyor?
Hayır şimdi bunu diyen arkadaş da siteden uzaklaştırılmış. Yediğim laf ile kaldım :) iyi mi :)
süt dökmüş kedi mi mümkünse göz doktoruna görünmenizi tavsiye ediyorumay ne laf yemesi yahu, görmedin mi sonlara doğru süt dökmüş kediye döndü yavrucak :))) ona bakarsan başka biri de beni engelleyip şikayet etti 'umarım banlanırsın' falan dedi. hem son sözü söyle, hem engelle oh ne ala memleket. sabah uyanınca büyük hayal kırıklığına uğrayacak :))
süt dökmüş kedi mi mümkünse göz doktoruna görünmenizi tavsiye ediyorum
baştan sona konu sahibine karşıydım hiç bir şekilde kediye flan döndüğüm yok
şimdi bu arkadaş yine açsın konu yine ilk karşı çıkan ben olucam m.etme
takma kafanı kardeşim, böylelerine en iyi cevap akıllı-mantıklı yorumlar yapmaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?