Kafam çok karışık ve mutsuzum :(

ela gozlum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
246
47
118
Daha önce de bu sıkıntımla ilgili konu açmıştım ama bu seferki farklı bi durum benim 6 yıllık güzel giden bi ilişkim var ben 2 ay önce anneme sevdiğimin olduğunu söyledim 1 yıldır sevgiliyiz dedim kızmasın diye sonra sevgilimin annesi bize geldi annemle tanışmaya annem ben bi düşüneyim dedi gittiler ben anneme söyledikten sonra ablam da anneme sevdiğinin olduğunu söylemiş ablamla aramda 1.5 yaş var ama onlar sevgili olalı 2.5 ay oldu aslında 5 yıllık arkadaşlardı ama derin bi ilişki yok aralarında oğlan zaten yaşadığımız şehirden değil başka şehirde oturuyorlar. Annem de önce ablan var onunki olsun ona yüzük takayım sana da takarım dedi yalnız ortada şöyle bi sorun var ablamın sevgilisi kasımda askere gidecek 6 ay işi de yok atama bekliyordu o da olmayınca sıfırdan bi iş bakacak kendne o da oldu olmadı diyesiye kadar biz de beklemeye alındık bu durum beni çok üzüyor annemin beni bekletmesi yanlış mı sizce yoksa doğru mu? Sevgilimin annesi bizi o kadar ay bekletti madem önde ablası vardı bunu baştan deseydi biz de söylemezdik akrabalara demiş ayıp ettiler bize demiş ona da hak veriyorum sevgilimin işi var gücü var tam aileme göre bi damat olur eminim bundan ama 6 ay boşu boşuna bekletmeleri mantıklı mı sizce? Böyle beklersek aramızda tartışmaların çıkmasından korkuyorum

bunu annenizle konuşun ablanızın sevgilisi askerden gelene kadr siz en azından sevgilinizle bir yüzük vs takarsnız

Annenle konuş öle ise, sadece ablan senden büyük diye beklemek çok saçma şu durumda ..
Şartları uygun olan sizsiniz sonçta .

Herkesin kısmeti ayrı, anneniz hatalı davranıyor.
Konuşun. En azından söz nişan yapın.
Ne malum askerde iken ayrılmayacakları? Yeni ilişkiymiş. Belli olmaz tabi ama dediğim gibi herkesin nasibi başka, kimse kimseye engel olmamalı

İş uzadıkça kavga ayrılıklar başlar herşey saygısını yitirir benden söylemesi..annenizin yaptığı da saçmalığın daniskasi...

Şu anlattigin gibiyse bende nedense annen gibi düşünüyorum...

1 yıldır tanıyorum diye yalan söylemen annene ne kadar doğru? Eger 6 yıldir tanıdığını soyleseydin zaten birbirinizi yeterince tanidiginiza hukmedip belki de sen ablandan önce evlenebilirdin...

Hiç bu açıdan baktın mi?

Kimse kimsenin kismetinin önüne geçemez..
Kader diye birşey var... Zamana bırak bakalım...

Sevgilinin annesi çok haklı, herkese söyledikten sonra ayıp olmuş cidden. Annene 6 yıldır beklediğinizi söyleseydin keşke. Kaç yaşındasın?
Ben bu önce abla/abi tutumunu doğru bulmuyorum. Kimin zamanı geldiyse evlenir.

Annem söz nişan yaparsak bekletmezler seni dedi hemen düğün yapalım derler deri ama bugün sevgilimle konuştuk babası seneye ramazan bayramından sonra yaparız düğünü demiş yani hemen olacak bişey değil ama annem anlamıyor hemen evleneceğimi sanıyor bide belki akrabalardan da önce küçüğünki oldu büyüğü bekletiyorlar diye laflar duymak istemiyor ama bu bana göre çok yanlış dinimizde de abla önde diye kardeşi bekletmek çok günahmış bunu söylediğim halde bile hala ablan var bekle sen diyor elinden kayıp gitmemi istemiyor belki de çünkü ablamdan çok ben desteğiyim onun bana güvenir en çok ama sevgilimin annesi de ayıp bizi böyle bekletmesi demiş en azından altı üstü yüzük diyorum annem gelmeler gitmeler başlayacak ben şimdiden yapmam onu diyor ufff kafam çok karışık sizce annemle nasıl konuşmalıyım olması için birde şöyle sorun var kardeşi sevgilimden 4 yaş küçük ve ona da kısmetleri geliyormuş bizim yüzümüzden onu da bekletiyorlar sevgilim ona yüzük takacağız bekletmeyelim onu dedi bizim iş böyle uzar o zaman dedim çok mutsuzum ya.

Ooo onun için bu, bunun için şu bekletilmez.
Kim müsait kim hazırsa onun işi olmalı.
Hayırlı işlerde acele edilmeli ayrıca.
Annenle karşılıklı otur güzelce konuş, anlar sanırım..
Düğün istemicekler diye ikna et.
Gelmeler gitmeler ağız tadıyla olduktan sonra sorun olmazki.
Umarım annen anlar ve hayırlısı olur.
Erkek arkadaşının annesinin söylediği şeyleri de annene söyleme, şimdiden ara bozulmasın. O kadın da haklı kendine görr

6 yıl deseydim emin olun annem çok kzardı bana kaldı ki 1 yıl dedim diye bile kızdı. Neden gizledin dedi korktum dedim ne tepki vereceğini bilemezdim sonuçta biraz da tutucu bi ailem var herşey söylenmiyor anneme babam da bu konuda annem ne derse onu yapıyor inanın bilmiyorum çok üzülüyorum...

25 yaşındayım

Ee iyi de erkek arkadaşın küçük kardeşini bekletiyor senin ablani beklemene laf ediyorlar. Çifte standart var.

Ee iyi de erkek arkadaşın küçük kardeşini bekletiyor senin ablani beklemene laf ediyorlar. Çifte standart var.
Evet ama ablamın durumla kardeşinin durumu farklı sonuçta ablam askerdeki sevgilisini bekleyecek onların hemen olacak diye bişey yok ki. Sevgilimin kardeşininse hemen olacak bişey.

E annesigil isteme günü belli olmadan neden yaymışlar ki millete?
Erkek tarafı kızlarını sözlesin sizde 6 ay sonra sözleniverin.
Parmağınıza 6 ay sonra yüzük takılacak diye aranız gerilecekse ilişkinin temelinde sorun var demektir.

Eski konulara baktim senin de sevgilin daha askerligini yapmamis bence tam sirasi yaptiktan sonra adim atin

Biz yüzük taktik ablamdan önce.
Ablamin tavrini cekiyoruz. Hemde ilk bastan beri ablam destekcimizken.. Nasil ama güzel degil mi? :)

Acikcasi beklenilmemesi gerektigini düşünüyorum. Ancak bazi insanlar "el ne der"e cok takildigi icin sorun cikariyorlar.
Yada benim ablam gibi evlilikten baska bir hedef(!) Koymamissa ablaniz daha zor.
Annenizle konuşun anlatin. Böylesi daha mi iyi adimiz konsun diyin.

Alti ay beklerken kaybederim diye korkman, annesinin hemen ilk puruzde atarlanmasi pek hayra alamet degil bence.Kaybetmekten bu kadar korkma.Oyle zamanla mekanla tutamazsin kimseyi.Annen de hatali ama onlarin tepkisi yerinde olsam beni daha cok dusundururdu

Ablamın tavrı her zaman var bana zaten bana ne yapılsa onu kıskanır hep. Bu konuda da aynısı olur eminim. Yani abartmanın alemi yok yüzük takılacak bekleyelim diyeceğiz yine beklenir. Böyle gezip tozmam daha mı iyi olur onlar bildikten sonra. Ne güzel ablanız destek çıkmış size her ne kadar sonradan destek olmasa bile sizin yanınızda olan bi ablanız var benim ablam hiçbir zaman yanımda olmadı hep kendisininki olsun istedi laflarıyla hep ezdi beni. Şimdi de olsun istiyor ama babam onunkine de askere gitsin gelsn iş kursun yüzük takarım dedi.

Eski konulara baktim senin de sevgilin daha askerligini yapmamis bence tam sirasi yaptiktan sonra adim atin
12 ay mı bekleyim yani doğuya giderim şehit olurum ben deyip duruyor rüyasında da görmüş ona bu kadar yaklaşmışken yollayamam askere herşey karışır o zaman annemler çok bekletir bizi

Zeynepcim senin derdin başka bak. Senin konuna yorum yazmıştım. Sen haklısın senin konunda. Ablanın bir sevdiği dahi yoktu.

Bu konudaki tek benzerliginiz abla kardes olayı...

Konu sahibi; dürüst davranması gereken anda korkudan dürüst olmadı. 6 yıllık ilişkisini gizlediği gibi 1 yıl dedi. Ablası da 5 yıllık tanıdığı ama 3 aydır ciddi bir ilişki içinde...

Ha 5 ya 6 derim o zaman. Benim kardeş benden önce evlendiginde hayatımda eşim yoktu. O sebep izin verdim Zeynepin ablası da vermelidir.

Ama sende ablanda sözlü gibisiniz. Önce abla bana mantıklı geliyor.

Zaman neyi gösterir Allah bilir. Hayırlı işlerde acele edin demiş ama acele ederken ecele gitmeyin diye de bir söz var. Ecelin buradaki manası işleri karıştırmak olarak kullanıyorum. Bu benim kullanış tarzım ama...Gerek yok bence...

AblaN asker bekleyecek ya konu sahibi
O da asker bekleyecek
Onun da sevgilisi askerlik yapmamış

Askerden önce evlenenlerin kv yanında konularıyla dolu burası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…