Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kusura bakmayin o halde, kafam cok karisik bazi ayrintilari atladim. 25 yasinda, muhendis mezun oldugundan beri calisiyor. Ben okulumu birakmayacagimi soyledim, kendisi de hayatimi buna endeksledigimi biliyor.yok pek anlaşılmıyor.
peki o kaç yaşında?
işi gücü mesleği?
evlenirsen okulunu bitirebilecek imkanlara sahip olabilecekmisin?
Dogru insan olmadigindan emin olsam aklim karismayacak ama iste...Evlenince hayatın güzel olmayacak doğru insanı bulunca hayatın kolaylaşacak güzelleşecek
Oyüzden aklını karıştırma derim
Evliligi kurtulus olarak gormus ve gercekten kurtulmus bir kuzenim var, ayrica birkac ornek daha okudum ve bu yuzden dogru zaman olmadigindan emin olamiyorum.Istedigin gibi yasayabilmek icin daha onunda uzun yillar var.
Herkesin ailesinin birtakim kurallari olabilir ve onlara bir sure ayak uydurmak zorunda olabilir.
Ama unutmaa evlilik kurtulus degil
Bunu kafana sok ve zamanini bekle..
Universiteyi 22 yasinda bitirmis olmayacagim zira su an 21 yasindayim ve universiteye 20 yasinda basladim. Bolumum de 5 yillik. Bu yuzden gec kaldigimi dusunmuyorum tabi ama bosa gececegini dusunuyorum yillarimin bu sekilde yasamaya devam edersem. Ayrica firsat bulamamakla deniz kenarinda yasayip size son derece sacma gelen kurallar yuzunden gidememek ayni sey degil. Inanin ailemin imkani olmasa, elinden gelmese sorun cikaracak biri degilim. Ama denize sadece bakabiliyor olmak icimi acitiyor.Üniversiteyi 22 yaşında bitirirsiniz. O yaştan sonra hayat bitmiyo merak etmeyin. Asıl o yaştan sonra başlıyor. Kendi kararlarınıza göre hayatınız yaşarsınız.
Baskı altında yaşamak zordur evet ama 4 yıl ev-okul arası idare edebilirsiniz.Biraz kendinizden feragat edebilirsiniz.Mesela denize girmeyiverin. Çoğu insan baskı altında yaşamasa bile fırsatı veya zamanı olmadığı için, ne bileyim okulu çok zor olduğu için tatile falan gidemiyor. Siz de böyle düşünüp derslerinize odaklanıp bitirebilirsiniz okulu.
Şu noktada ailenize rest çekmenin mantıklı olacağını düşünmüyorum.
Merhaba, belki benim haddime değil tavsiye vermek.Çünkü ben lise öğrencisiyim ve 18 yaşındayım. Bir kızkardeş tavsiyesi olarak kabul ediverin :) Bence kesinlikle ama kesinlikle böyle bir hata yapmamalısınız. Sizi anlıyorum bazen insanın kafası karışıyor ama bu kafa karışıklıklığı geçici elbette. Evlilik kesinlikle kurtuluş değil. Hatta daha kötü olma ihtimali daha yüksek. Neden ; özgüvenli ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olma gibi harika bir seçeneği gözardı edip,bir erkeğin boyunduruğu altına giresiniz ki?Son 2 aydir kendime inanamiyorum; kendime, hayat gorusume cok ters seyler dusunuyorum. Cok yanlis seyler yapmaktan, basimi ciddi bir belaya sokmaktan korkuyorum artik, ben de buraya geldim. Biliyorum ki burada cok tecrubeli, akilli kadinlar var; birileri beni kendime getirir belki. Universite ogrencisiyim, evlenme teklifi aldim; konumun en kisa ozeti bu. Normal sartlarda olmasi gereken reddetmektir tabi ki, benim de hem mantigim hem hayat gorusum bunu soyluyor ama hayatimdaki baska detaylar bana "acaba?" dedirtiyor. Asiri muhafazakar bir aileye sahibim, parami kazanmaya baslamadan (ya da evlenmeden) ailemin sozunden cikamayacagim noktalar var. Benim okulumun bitmesine ise 4 yil var, ve bu 4 yil son zamanlarda gozumde cok buyuyor. Hayatim boyunca istedigimi giyemedim, surekli bogucu bir denetim altindaydim, ben artik cok SIKILDIM. Yasitlarim olan kadinlara baktigimda kendim icin cok uzuluyorum, en cok icimi acitan da yasimi ogrenenlerin "Ne kadar guzel, en guzel yaslar" demeleri cunku ben gercekten oyle hissetmiyorum. Ailem yazlik guney sehirlerinin birinde yasiyor, yazligimiz var ve ben yuzmeye gidemiyorum erkek kardeslerimin ve babamin aksine. Bunlar 2 aydir surekli kafamda donuyor, bir kuzenim vardi, sekuler bir aileye sahip bir adamla evlendi ve hayatimin onunki gibi olacagini dusunuyorum sanirim icten ice. Ailemizde kultur boyle, evlenene kadar ailenin yasantisi dogrultusunda yasamalisin ama istedigin insanla evlenebilirsin ve evlendiginde istedigin gibi yasayabilirsin. Bu evlenme teklifi aklimi cok karistiriyor ve butun planlarimi alt ust etti, ben bu 5 yil disimi sıkıp parami kazanmaya basladigimda hayatimi kurma arzusundaydim ama simdi daha erken olabilecekken neden bekleyeyim ki diye dusunmeye basladim. Surekli kotu biten evliliklere bakip kendimi ikna etmeye calisiyorum, ama bir yerde iyileri de karsima cikiyor ve benim aklim gene kayiyor. En kotusu de "en guzel yaslarin" sozleri aklimdan hic cikmiyor, butun hayatim bosa gidiyor gibi hissediyorum ve kendim icin cok uzuluyorum. Iki gundur aglamaktan kendimi alamiyorum, kafami bir turlu toparlayamiyorum, destege ihtiyacim var.
Not: Kimsenin hayat tarzini, inancini elestirmedim. Herkese saygi duyuyorum ve kendime de saygi bekliyorum.
Kusura bakmayin o halde, kafam cok karisik bazi ayrintilari atladim. 25 yasinda, muhendis mezun oldugundan beri calisiyor. Ben okulumu birakmayacagimi soyledim, kendisi de hayatimi buna endeksledigimi biliyor.
Yorumunuz icin tesekkur ederim, oyle dusunmeyin cunku benim icin her yorum degerli ve kim olursa olsun herkesten bir seyler ogrenilecegini dusunuyorum ben. Su an konu sahibi ben olmasaydim ben de bu satirlarin bir benzerini yaziyor olurdum, mantiksal acidan bakinca baska bir sey soylemek mumkun degil ama kafam gordugum bazi ornekler ve ailem yuzunden cok karisiyor.Merhaba, belki benim haddime değil tavsiye vermek.Çünkü ben lise öğrencisiyim ve 18 yaşındayım. Bir kızkardeş tavsiyesi olarak kabul ediverin :) Bence kesinlikle ama kesinlikle böyle bir hata yapmamalısınız. Sizi anlıyorum bazen insanın kafası karışıyor ama bu kafa karışıklıklığı geçici elbette. Evlilik kesinlikle kurtuluş değil. Hatta daha kötü olma ihtimali daha yüksek. Neden ; özgüvenli ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olma gibi harika bir seçeneği gözardı edip,bir erkeğin boyunduruğu altına giresiniz ki?
Kendisi icin sorun olmayacagini soyluyor ama ben emin olamiyorum. Size de tesekkur ederim.3 veya 4. sınıf olsan daha kolay olabilirdi.
4 sene uzun bir süre seni sırtlayabilecek mi bu sürede belki yorulacak hem ev geçindirip hem çocuk okutuyor gibi olacak.
bilemedim bence bir iki sene daha dişini sıkman daha mantıklı.
Olay sadece denize rahatca girmek degil zaten, o sadece bir kismi. Is hayati tamam, calisiyor. Aramizda 4 yas fark var, benim okulumu birakmayacagimi biliyor ve destek olacagini soyluyor.Evlilik teklif eden kisi kimdir nedir?
Is hayati vs tamam midir?
Aranizda kac yas fark var?
Onla evlenirsen rahat bir hayatin olacak mi?
Evlendikten sonra okulunu bitirmekte zorlanmayacak misin?
Olay sadece denize rahatca girmekle bitmeyecek de ondan soruyorum
Inkar edecek degilim, ozeniyorum acikcasi. Yorumunuz icin tesekkur ederim.Sen kuzeninin hayatina ozeniyorsun
Ondan kafan karismis.
Bana gore dogru degil
Ama karar senin ve ailenin tabi.
Yorumunuz icin tesekkur ederim, oyle dusunmeyin cunku benim icin her yorum degerli ve kim olursa olsun herkesten bir seyler ogrenilecegini dusunuyorum ben. Su an konu sahibi ben olmasaydim ben de bu satirlarin bir benzerini yaziyor olurdum, mantiksal acidan bakinca baska bir sey soylemek mumkun degil ama kafam gordugum bazi ornekler ve ailem yuzunden cok karisiyor.
Kendisi icin sorun olmayacagini soyluyor ama ben emin olamiyorum. Size de tesekkur ederim.
Evlilikle harap olacagindan bir emin olsam, kafam rahat edecek ama olmuyor. Guzel ornekler gordum, okudum bir suru, ayni zamanda en yakinimda var. Kafam gercekten cok karistiSu anki yasiniz ve universiteyi bitirince olacaginiz yasiniz evlilikle harap edilmeyecek kadar guzel yaslar. Bilmem anlatabildim mi?
Guzel sozleriniz icin cok tesekkur ederim. Evet cok heyecanli cidden, her seyi yapabilecegini dusunuyor gibi. Onu kirmak da istemiyorum, zaten bir yandan ben de istiyorum her seyin yolunda gitmesini.rica ederim.
aklı başında bir kızsın dediğim gibi biraz daha dişini sık okulun bitmesine az kalmış olsun.
şu an sevgilinde seni sevdiği ve evlenmek istediği için sorun olmayacağını altından kalkabileceğini söylüyor.
ama yorulabilir buda sıkıntı yaratabilir.
Bu arada lütfen yanlış anlamayın,merak ettim.Kuzenim vs.demişsiniz.Sanırım sülalenizde böyle gelenekler var. Aşiret tarzı bir şey mi? Hani yanlış anlamayın bazı aileler vardır böyle sözleri emir gibidir vs.Olay sadece denize rahatca girmek degil zaten, o sadece bir kismi. Is hayati tamam, calisiyor. Aramizda 4 yas fark var, benim okulumu birakmayacagimi biliyor ve destek olacagini soyluyor.
Cok tesekkur ederim, dusuncelerimiz karsilikli :)Ben okulunu bitirip mesleğini eline almalısın diye düşünüyorum.
Evlilik bir kurtuluş gibi görünsede bir eziyete dönüşme olasılığı da var unutma
Sen akıllı bir kızsın yorumlarından biliyorum.
Boş değilsin yani
Ve doğru yolu bulacağına inanıyorum![]()
Sadece olumlu tarafini dusunmuyorum ama sadece olumlu taraflarini dusunmek istiyorum. 1 yila yakin bir zamandir taniyorum, ailesi daha cok yeni ama cok sicakkanli davrandilar. Aileme guveniyorum ve cok seviyorum, buradan belki baska turlu gorunuyor ama onlarin tirnagina bile zarar gelmesini istemem. Tek istedigim bana saygi gostermeleri. Tesekkur ederim size de.Yağmurdan kaçarken doluya tutulma da canım
Evliligin sadece olumlu taraflarını düşünüyorsun ama evlilik gezip tozmaktan ibaret değil. Ayrıca evlilik teklif eden kişiyi ve ailesini ne kadar tanıyorsun? Kendi ailenden daha çok ona güvenecek kadar mı?
Hayir asiret degiliz ama ailem dogulu. Bir de Ortadogu taraflarindan gocmus bizimkiler(babamin hem babasi hem de annesi) O yuzden cok agir kurallar var.Bu arada lütfen yanlış anlamayın,merak ettim.Kuzenim vs.demişsiniz.Sanırım sülalenizde böyle gelenekler var. Aşiret tarzı bir şey mi? Hani yanlış anlamayın bazı aileler vardır böyle sözleri emir gibidir vs.