• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam cok karisik

Olay sadece denize rahatca girmek degil zaten, o sadece bir kismi. Is hayati tamam, calisiyor. Aramizda 4 yas fark var, benim okulumu birakmayacagimi biliyor ve destek olacagini soyluyor.
Bu arada lütfen yanlış anlamayın,merak ettim.Kuzenim vs.demişsiniz.Sanırım sülalenizde böyle gelenekler var. Aşiret tarzı bir şey mi? Hani yanlış anlamayın bazı aileler vardır böyle sözleri emir gibidir vs.
Hayir asiret degiliz ama ailem dogulu. Bir de Ortadogu taraflarindan gocmus bizimkiler(babamin hem babasi hem de annesi) O yuzden cok agir kurallar var.
Anladım. Üzüldüm sizin adınıza. Umarım aileniz zamanla yaptıkları yanlışların farkına varır.

Son 2 aydir kendime inanamiyorum; kendime, hayat gorusume cok ters seyler dusunuyorum. Cok yanlis seyler yapmaktan, basimi ciddi bir belaya sokmaktan korkuyorum artik, ben de buraya geldim. Biliyorum ki burada cok tecrubeli, akilli kadinlar var; birileri beni kendime getirir belki. Universite ogrencisiyim, evlenme teklifi aldim; konumun en kisa ozeti bu. Normal sartlarda olmasi gereken reddetmektir tabi ki, benim de hem mantigim hem hayat gorusum bunu soyluyor ama hayatimdaki baska detaylar bana "acaba?" dedirtiyor. Asiri muhafazakar bir aileye sahibim, parami kazanmaya baslamadan (ya da evlenmeden) ailemin sozunden cikamayacagim noktalar var. Benim okulumun bitmesine ise 4 yil var, ve bu 4 yil son zamanlarda gozumde cok buyuyor. Hayatim boyunca istedigimi giyemedim, surekli bogucu bir denetim altindaydim, ben artik cok SIKILDIM. Yasitlarim olan kadinlara baktigimda kendim icin cok uzuluyorum, en cok icimi acitan da yasimi ogrenenlerin "Ne kadar guzel, en guzel yaslar" demeleri cunku ben gercekten oyle hissetmiyorum. Ailem yazlik guney sehirlerinin birinde yasiyor, yazligimiz var ve ben yuzmeye gidemiyorum erkek kardeslerimin ve babamin aksine. Bunlar 2 aydir surekli kafamda donuyor, bir kuzenim vardi, sekuler bir aileye sahip bir adamla evlendi ve hayatimin onunki gibi olacagini dusunuyorum sanirim icten ice. Ailemizde kultur boyle, evlenene kadar ailenin yasantisi dogrultusunda yasamalisin ama istedigin insanla evlenebilirsin ve evlendiginde istedigin gibi yasayabilirsin. Bu evlenme teklifi aklimi cok karistiriyor ve butun planlarimi alt ust etti, ben bu 5 yil disimi sıkıp parami kazanmaya basladigimda hayatimi kurma arzusundaydim ama simdi daha erken olabilecekken neden bekleyeyim ki diye dusunmeye basladim. Surekli kotu biten evliliklere bakip kendimi ikna etmeye calisiyorum, ama bir yerde iyileri de karsima cikiyor ve benim aklim gene kayiyor. En kotusu de "en guzel yaslarin" sozleri aklimdan hic cikmiyor, butun hayatim bosa gidiyor gibi hissediyorum ve kendim icin cok uzuluyorum. Iki gundur aglamaktan kendimi alamiyorum, kafami bir turlu toparlayamiyorum, destege ihtiyacim var.
Not: Kimsenin hayat tarzini, inancini elestirmedim. Herkese saygi duyuyorum ve kendime de saygi bekliyorum.
Benim ailem de senin ailen gibiydi. Yillarca disimi sıktım okulumu bitirdim meslegimi elime aldim ve istedigim kisiyle evlendim. Cok sukur ki esim de cok iyi ve bana evlilik ne diye sorarsan ozgurluk derim. Simdi istedigimi giyip istedigim yere gece gunduz demeden gidebiliyorum. Ama okumamis olsam bu hayatim yine olmazdi sanirim. Onun icin tavsiyem mutlaka okulunj bitir ondan sonra evlilik düşün. Rabbim gonlune gore versin insallah

Benim ailem de senin ailen gibiydi. Yillarca disimi sıktım okulumu bitirdim meslegimi elime aldim ve istedigim kisiyle evlendim. Cok sukur ki esim de cok iyi ve bana evlilik ne diye sorarsan ozgurluk derim. Simdi istedigimi giyip istedigim yere gece gunduz demeden gidebiliyorum. Ama okumamis olsam bu hayatim yine olmazdi sanirim. Onun icin tavsiyem mutlaka okulunj bitir ondan sonra evlilik düşün. Rabbim gonlune gore versin insallah
Tesekkur ederim, sizin de mutlulugunuz hayat boyu surer umarim. Ben okulumu mutlaka bitirecegim, o konuda baska bir yol dusunemem ama okurken evlenmeli miyim, bu konuda ikilemde kaldim.

Sakın evliliği kaçış olarak görme. Kendi parani kazanmaya başla ve bunun hazzını yasa. Anladigim kadari ile yeteri kadar erkek baskısı var üzerinde ailenden. En azından evlilik için erken.

Sakın evliliği kaçış olarak görme. Kendi parani kazanmaya başla ve bunun hazzını yasa. Anladigim kadari ile yeteri kadar erkek baskısı var üzerinde ailenden. En azından evlilik için erken.
Evet erkek baskisi konusunda haklisiniz, babamdan tutun da erkek kardesime, dedeme amcama varana kadar erkekler hayatimda soz sahibi olabiliyor. Ama erkek arkadasimin kulturu bu sekilde degil, biraz da buna guveniyorum. Annesinin, ablasinin ustunde hic baski yok, ailedeki kadinlar rahat son derece ataerkil bir aile degil.

Tesekkur ederim, sizin de mutlulugunuz hayat boyu surer umarim. Ben okulumu mutlaka bitirecegim, o konuda baska bir yol dusunemem ama okurken evlenmeli miyim, bu konuda ikilemde kaldim.
Okurken evlenme konusu oladabilir olmayadabilir. Bu sana ve karsindaki kisiye bagli. Sana bagli olan kismi suan dusundugun kisiyi gercekten herseyiyle taniyor ve seviyor musun? Eger sevginde veya tanimanda ufacik bir suphen varsa asla derim. Cunku onune daha ne insanlar çıkacak ve belki suan sevdigin kisiden cokndaha iyisi cokacak karsina. Ama sen emin olmadan evlenmis oldugun icin gonlun ona kayarken aklin kocanda olacak. Karsi tarafa bagli olan kismi ise bu kisi calisiyor mu hem bir ev gecindirmenin hem de bir ogrenci okutmanin sorumlulugunu alabilecek kapasitede mi? Yani senin derslerin sinavlarin olacak o zamanlarda sana ev isinde yemekte aile gorusmelerinde saygi gösterip destek olabilecek mi?

Okurken evlenme konusu oladabilir olmayadabilir. Bu sana ve karsindaki kisiye bagli. Sana bagli olan kismi suan dusundugun kisiyi gercekten herseyiyle taniyor ve seviyor musun? Eger sevginde veya tanimanda ufacik bir suphen varsa asla derim. Cunku onune daha ne insanlar çıkacak ve belki suan sevdigin kisiden cokndaha iyisi cokacak karsina. Ama sen emin olmadan evlenmis oldugun icin gonlun ona kayarken aklin kocanda olacak. Karsi tarafa bagli olan kismi ise bu kisi calisiyor mu hem bir ev gecindirmenin hem de bir ogrenci okutmanin sorumlulugunu alabilecek kapasitede mi? Yani senin derslerin sinavlarin olacak o zamanlarda sana ev isinde yemekte aile gorusmelerinde saygi gösterip destek olabilecek mi?
Evet seviyorum, konumdan sanirim sevmedigim aile baskisindan kacmak icin evlenmek istedigim dusunulmus ama oyle degil aslinda, sevmedigim biriyle evlenmeyi dusunmezdim. Bu sorulari ben de sordum, sonuna kadar destek olacagini soyluyor ama insanlar degisebilir, bundan korkuyorum acikcasi. Kendim bile 2 ay oncesine kadar bana son derece ters gelen bir seyi secenek olarak goruyorsam kimsenin degismeyeceginden emin olamam. Bu arada calisiyor evet, mezun oldugundan beri.

Evet seviyorum, konumdan sanirim sevmedigim aile baskisindan kacmak icin evlenmek istedigim dusunulmus ama oyle degil aslinda, sevmedigim biriyle evlenmeyi dusunmezdim. Bu sorulari ben de sordum, sonuna kadar destek olacagini soyluyor ama insanlar degisebilir, bundan korkuyorum acikcasi. Kendim bile 2 ay oncesine kadar bana son derece ters gelen bir seyi secenek olarak goruyorsam kimsenin degismeyeceginden emin olamam. Bu arada calisiyor evet, mezun oldugundan beri.
O zaman evlilige karar vermeden once biraz flort asamasi gecirin derim. En azindan 2. Sinifini falan bitir.

sizin yasinizda dusuncelerinizde ve o yaştaki aklimda olsam ben evlenirdim.
zaten 19 yaşında evlendim.
çok severek evlendim.gerçekten cokda mutlu bir evliliğim var.iki tane de çocuğum.
dışardan okudum esim hep destek oldu.
suan 29 yaşındayım.
ve suan ki aklımla size cevap yazıyorum.
evlenmeyin.
evlilik bambaşka bir dünya umduğunuz rahatlık yanında çok büyük sorumlulukları var.
en azından 2 yıl bekle okulu yarıla.
o zaman tekrar degerlendirirsin şartlara göre.ama suan değil.
derslerine odaklan ve okuluna bak.seviyorsa bekler zaten.
bak bakalım o zaman düşüncelerin sabit mi ? sevgilin hala sevgilin mi?
şartlar aynı mı?
o zaman hayatina kendin yön verirsin.
suan yaptıgin hayatının dümenini ailenden alıp tanımadığın birine vermekten başka bir ise yaramaz.
en azından ailenin huyunu, beklentilerini biliyorsun az çok.
dümene kendin geçene kadar sabret bana kalırsa.
ozendigin hayat 30' dan sonrada yaşanır merak etme ama elindeki okuma fırsatı ve önceliklerin değişirse telafisi mümkün olmayabilir.
umarım herşey gönlünce olsun..

sizin yasinizda dusuncelerinizde ve o yaştaki aklimda olsam ben evlenirdim.
zaten 19 yaşında evlendim.
çok severek evlendim.gerçekten cokda mutlu bir evliliğim var.iki tane de çocuğum.
dışardan okudum esim hep destek oldu.
suan 29 yaşındayım.
ve suan ki aklımla size cevap yazıyorum.
evlenmeyin.
evlilik bambaşka bir dünya umduğunuz rahatlık yanında çok büyük sorumlulukları var.
en azından 2 yıl bekle okulu yarıla.
o zaman tekrar degerlendirirsin şartlara göre.ama suan değil.
derslerine odaklan ve okuluna bak.seviyorsa bekler zaten.
bak bakalım o zaman düşüncelerin sabit mi ? sevgilin hala sevgilin mi?
şartlar aynı mı?
o zaman hayatina kendin yön verirsin.
suan yaptıgin hayatının dümenini ailenden alıp tanımadığın birine vermekten başka bir ise yaramaz.
en azından ailenin huyunu, beklentilerini biliyorsun az çok.
dümene kendin geçene kadar sabret bana kalırsa.
ozendigin hayat 30' dan sonrada yaşanır merak etme ama elindeki okuma fırsatı ve önceliklerin değişirse telafisi mümkün olmayabilir.
umarım herşey gönlünce olsun..
Okulu birakmayi dusunmuyorum, evlensem de okul onceligim olacak, bunu erkek arkadasima da soyledim. Sizin de her sey gonlunuzce olsun, yorumunuz icin tesekkur ederim.

Merhaba.. Bütün yorumları okudum yazılmış olanı yeniden yazmayayım diye..
Aslında birçok şeyin farkındasınız; kafanızı karıştıranın, yaşadığınız gerçekle yaşamak istediğiniz hayalin önünüzde duruyor olduğunu sanmak gibi geldi bana. Sürekli kuzeninizin ve çevrenizdeki birkaç kişinin mutlu evliliğini örnek göstermişsiniz ama bunu kendinizi ikna etmenin bir arayışı olarak gördüm ben. Çevrenizde mutlaka mutsuz evlilikler de vardır en azından duymuşsunuzdur. İnsan görmek istediğini görüyor bazen. Ben evliliği kumara benzetiyorum; elinizde çok iyi kartlar olduğunu zannederken kaybedebilir, umudunuzu kaybettiğinizde kazanabilirsiniz.. Ve maalesef kumar masasına oturmadan sonucu bilemezsiniz..
Biraz da bu fırsatı kaçırma korkusu sezdim, daha iyisi çıkmaz ya da sevemezsiniz düşüncesiyle.. Erkek arkadaşınız sizi bir kaç yıl bekleyebilir ve siz bir kaç yıl daha sabredebilirseniz evliliğe de daha sağlam duygularla ve temelle adım atmış olmaz mısınız?

sivastrabzon sivastrabzon Yorumunuzun bircok kismina hak verdim, tesekkur ederim. Yalniz;
Biraz da bu fırsatı kaçırma korkusu sezdim, daha iyisi çıkmaz ya da sevemezsiniz düşüncesiyle..
Bu kismi nereden cikardiniz? Cikisma amacli sormuyorum yanlis anlamayin, neden boyle dusundunuz onu merak ettim.

sivastrabzon sivastrabzon Yorumunuzun bircok kismina hak verdim, tesekkur ederim. Yalniz;

Bu kismi nereden cikardiniz? Cikisma amacli sormuyorum yanlis anlamayin, neden boyle dusundunuz onu merak ettim.
Ben yanlış anlamaya meydan verecek şekilde ifade ettim sanırım kusura bakmayın.
'' Bu fırsatı kaçırmamak'' derken kastettiğim; sizi seven, sizin sevdiğiniz, size hayalinizdeki yaşamı vadeden, yani mutlu olacağınıza inandığınız kişiyle evlenme fırsatıydı..
bimiyorum belki de bana öyle geldi ama sevdiğinizi, erkek arkadaşınızın da sizi sevdiğini ve hayat görüşüne, aile hayatına olumlu baktığınızı okuyunca böyle anladım. Yanlış anldıysam da kusura bakmayın. Sadece bir fikirdi..

Ben yanlış anlamaya meydan verecek şekilde ifade ettim sanırım kusura bakmayın.
'' Bu fırsatı kaçırmamak'' derken kastettiğim; sizi seven, sizin sevdiğiniz, size hayalinizdeki yaşamı vadeden, yani mutlu olacağınıza inandığınız kişiyle evlenme fırsatıydı..
Onemi yok, yazili iletisimde bu tarz yanlis anlasilmalar kacinilmaz. Dediginiz gibi dusunuyorum evet, sanki bir daha boyle bir firsatim olmayacak gibi hissediyorum.

Siz kendi paranızı kazandiginizda hala bekarsanız şayet ailenizin hala size baskı yapacağını dusunuyorum.

Siz kendi paranızı kazandiginizda hala bekarsanız şayet ailenizin hala size baskı yapacağını dusunuyorum.
Neden boyle dusundunuz? Kendi parami kazandigimda kendi hayatimi kurabilecegim ailemin de hemfikir oldugu bir konu.

Banim kalkar kalkmaz geldim konuyu buldum, banliyken okudum ve ilk dusundugum bu hafta bizim kizlara bi hal oldu , cowgirl, beautiful trauma simdi de sen evlilik konusu actiniz :deli: felegim sasti
Futile uzun uzun yazicam ben sana :) konuyu atlamiyim diye hemen gelip yazdim

Back
X