kafam çok karışık

g_ulay_06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2020
28
8
1
46
Merhaba. Arama motorundan bulduğum bu forumdan çok etkilendim. Sizlerden beklentim belki bana da yol göstermeniz, fikir vermenizdir.
Ben 41 yaşında, 12 yıllık evli, 9 yaşında bir erkek evlat annesiyim. Eş kişisinden boşanmak üzereyim. Eş kişisinden umudumu kestiğim bir dönemde yaptığım bir hata yüzünden boşanma aşamasında hem ailem hem eş kişisi tarafından suçlu görüldüğüm için bir istekte bulunamıyorum.

Eş kişisi ilk başta her şeyi elinden alıcam dese de sonradan anlaşmalı boşanmayı kabul etti. Şimdi oturduğumuz evi ve eşyalarını (yaklaşık 650bin TL) bana ve oğluma bırakıyor, arabayı ve maddi birikimleri ( yaklaşık 100bin TL) kendine istiyor. Bana herhangi bir nafaka vermeyeceğini oğlumun harcamaları içinse 2000 TL göndereceğini söylüyor. Oturduğumuz ev lüks bir ev ve aidatı, faturaları çok fazla. Ben bir ev hanımıyım ve herhangi bir işte deneyimim yok.

Bir bir iş buldum bana ilk 6 ay, aylık 1700 TL vereceklerini maaşın daha sonra artabileceğini söylediler. Bakıcı masrafını çıkınca elime 2500 TL gibi bir para kalacak ve bu parayla geçinemeyeceğimi düşünüyorum. Eş kişisine evi satıp masrafı daha az , daha küçük bir ev alayım aradaki fark ile de oğluma bir gelecek hazırlayayım diyorum, evi satarsan parasının yarısını alırım giderim sen kalan yarısı ile ne yaparsan yap, ben o evi oğlumun düzeni bozulmasın diye size bıraktım diyor. 2000 TL az diyorum , mahkemeye gitsen ne kadar alabileceğini zannediyorsun diyor.

Eş kişisi şu anda iyi bir maaş alıyor ama ocak ayında yurt dışına gitme durumu var ve eğer giderse 50bin TL gibi bi aylık alacak. Anlaşmalı boşanmalarda daha sonra nafaka miktarının artması için mahkemeye başvurabiliyor muyum ? Evi satıp yarı parası ( yaklaşık 325bin TL ) ile daha küçük bir ev alsam elimde avucumda para kalmıyor ( oğlumun da bir odası olsun diye 2+1 ev almaya kalksam bu fiyatlardan alabiliyorum ). Bu evde kalsam geçinememekten oğlumun alışık olduğu hayatı ona sunamamaktan korkuyorum. Ne yapsam ne etsem kara kara düşünüyorum.

Evi kiraya verip daha uygun bir yere çıkabiliyor musunuz? En azından aidat ve masraflar azalır.

Nafaka konusunda bilgili ve deneyimli arkadaşlar yardımcı olur size. Ama 2000 lira bana az gelmedi. Tabii yaşam standardınızı bilmiyorum. Eğer azsa ve adam gerçekten ayda 50 bin kazanacaksa artmalı tabii.

evden çıkmamı kabul etmiyor, evden ayrılırsam satıp parasını yarıya yarıya bölüşeceğimizi söylüyor.

hayır , sadece 2000 tl... biraz pahalı alışkanlıklarımız var maalesef...

Özel okula gitmiyor o zaman

Zira örneğin okul ücreti, kurs vs ücreti çok daha fazla tutar

Spor vs çok pahalı evet onları babası karışlayacak

Kıyafet vs baba alırsa yavaş yavaş yeni düzene alışırsınız kolay gelsin

Merhaba. Arama motorundan bulduğum bu forumdan çok etkilendim. Sizlerden beklentim belki bana da yol göstermeniz, fikir vermenizdir.
Ben 41 yaşında, 12 yıllık evli, 9 yaşında bir erkek evlat annesiyim. Eş kişisinden boşanmak üzereyim. Eş kişisinden umudumu kestiğim bir dönemde yaptığım bir hata yüzünden boşanma aşamasında hem ailem hem eş kişisi tarafından suçlu görüldüğüm için bir istekte bulunamıyorum.

Eş kişisi ilk başta her şeyi elinden alıcam dese de sonradan anlaşmalı boşanmayı kabul etti. Şimdi oturduğumuz evi ve eşyalarını (yaklaşık 650bin TL) bana ve oğluma bırakıyor, arabayı ve maddi birikimleri ( yaklaşık 100bin TL) kendine istiyor. Bana herhangi bir nafaka vermeyeceğini oğlumun harcamaları içinse 2000 TL göndereceğini söylüyor. Oturduğumuz ev lüks bir ev ve aidatı, faturaları çok fazla. Ben bir ev hanımıyım ve herhangi bir işte deneyimim yok.

Bir bir iş buldum bana ilk 6 ay, aylık 1700 TL vereceklerini maaşın daha sonra artabileceğini söylediler. Bakıcı masrafını çıkınca elime 2500 TL gibi bir para kalacak ve bu parayla geçinemeyeceğimi düşünüyorum. Eş kişisine evi satıp masrafı daha az , daha küçük bir ev alayım aradaki fark ile de oğluma bir gelecek hazırlayayım diyorum, evi satarsan parasının yarısını alırım giderim sen kalan yarısı ile ne yaparsan yap, ben o evi oğlumun düzeni bozulmasın diye size bıraktım diyor. 2000 TL az diyorum , mahkemeye gitsen ne kadar alabileceğini zannediyorsun diyor.

Eş kişisi şu anda iyi bir maaş alıyor ama ocak ayında yurt dışına gitme durumu var ve eğer giderse 50bin TL gibi bi aylık alacak. Anlaşmalı boşanmalarda daha sonra nafaka miktarının artması için mahkemeye başvurabiliyor muyum ? Evi satıp yarı parası ( yaklaşık 325bin TL ) ile daha küçük bir ev alsam elimde avucumda para kalmıyor ( oğlumun da bir odası olsun diye 2+1 ev almaya kalksam bu fiyatlardan alabiliyorum ). Bu evde kalsam geçinememekten oğlumun alışık olduğu hayatı ona sunamamaktan korkuyorum. Ne yapsam ne etsem kara kara düşünüyorum.
Aldatmasaydınız. Size mi acıyalım?

Öncelikle eş kişisi gibi bir tabir kullanmanız Sanki o kişiyi gözünüzde küçümser gibi bir ima oluşturuyor . Bende yakın zamanda ayrıldım eşimden ve evin büyük kısmını kendim ödediğim halde sadece arabamı alıp çıktım evden . Hatta bir çok konuda yardımcı oluyorum kedisine , sonuçta ben adamı bırakıp gittim ve hiç bir talepte bulunma gibi bit hakkımın olduğunu sanmıyorum.
Siz ise yaptığınız hata sonucu boşandığınızı söylüyorsunuz ve eşinizin size hem herseyin yarısını hemde nafaka verdiğini diyorsunuz . Valla bence süper ...

Standartlarınızı düşüreceksiniz mecbur. Yani aidat vs yüksek olabilir müdahale edemezsiniz tabii ama faturalardan tasarruf etmeye çalışacaksınız örneğin.
Çocuğunuz ihtiyaçlarını karşılayacak parayı verecek gerisini siz çalışıp kazanacaksınız.

Anladığım kadarıyla eşinizi aldattınız buna rağmen aylık 2 bin lira be lüks bir ev veriyor. Ama siz biz yüksek yaşam standartlarına alışığız diyorsunuz madem öyle neden aldattınız ki kötu de olsa boşanıp bir ilişki yaşayabilirdiniz. Neyse aldatan siz olduğunuz için nafaka veriyor çocuğa veriyor ve bu miktar fazlasıyla iyi bir miktar. Çoğu kadın çocuk için en fazla 1000 alıyor. Sizde lüks yaşamınızdan kısıp kendınızde çalışıp kendınızı geçindiriceksiniz. Yani hem boşanıp hemde sızın masraflarınızı karşılayacak hali yok sizin durumunuzda bir tek çocuğunu karşılar

O evden vazgeçeceksiniz bence.. Ne var yani oğlunuz da alışır sürünmeyeceksiniz ya sonuçta.. 2000 tl neye göre karar verdi babası? Okula gidiyor mu mesela çocuk?? Özel okulsa okul parasını o ödeyecek de onun haricinde mi size 2000 tl verecek?? Bunlar önemli.. Eğer çocuğunuz normal bir okula gidiyorsa ya da okula gitmiyorsa Allah korusun bir hastalığı olup da özel tedavi vs bunları görmüyorsa evladınız için o para yeter diye düşünüyorum.. Adamın çocuğu haricinde size karşı bir sorumluluğu yok sonuçta sizde bir işe girip kendinizi idame ettireceksiniz adamın maaşı ne kadar yüksek olursa olsun o oğluna yapacağını yapar size yapmak zorunda değil.. Zorlandığınızda size de yardım etmek mecburiyetinde ayrıca çünkü evladıyla yaşayan taraf siz olacaksınız o sebeple yardımcı olacak ama sizinde lüksünüzden ödün vermeniz gerekiyor.. Ayrıca bir avukatla görüşün bence bu durumda evladınız için ne yapabilirsiniz öğrenin..

Back
X