kafam çok karışık..

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
42
İstanbul
kızlar size akıl danışmak istedim,
biliyorsunuzdur 4 yaşında kızım var,krediyle ev aldığımız için 1 yıldır çalışıyorum kendi üzerime 15.000 tl kredi çektim aylık 550 tl ödemem var önümüzdeki yıl bitiyor
kafamızda benim kredim bitince işten ayrılıp kzımla ilgilenmek vardı kızıma bu arada annem bakıyor ama annem hasta olduğu ve yaşıda epey fazla olduğu için daha fazla yük olmak istemiyorum zorlanıyor,kızımı bu yıl anaokuluna vereceğim seneye zaten zorunlu olarak 1.sınıfa başlayacak..
sorun şuki özel anaokulları çok pahalı evime de yakın anaokulu yok servis falan işin içine girince aylık 900 liraya patlıyor .devletin anaokullarına baktım fiyatları çok uygun ama saatleri bana uymuyor benim eve gitmem 7 yi buluyor,kzımı evde karşılayacak kimse olmayacak,annem yakın oturmuyor bana
ben 1250 lira maaş alıyorum,550 kredi yi ödeyince 700 kalıyor eşimde 200 katınca ben halledebiliyorum ikisini ama 1 yıldır çok zorlandık kızıma annem baktı kızım işe gitmemi hiç istemiyor çok duygusal ,kışın annem bendeydi şimdi kızım annemde kalıyor ben haftanın 1 günü evde 2 günü annemde kızımla eşim evde tek kalıyor falan böyle idare ettik ama gerçekten zorlandık ençok ta kızım ..
kreşe vermek iyi ama sabah 8 den akşam 7 ye kadar hergün yazık olmayacak mı sıkılıp bunalmaz mı?acaba işten çıkıp ilkokula gideceği okulun anaokulna versem evimin yanında hem kzım sabahtan akşama kadar bunalmamış olur hemde yanımda olur.
maddi olarak durumu sorarsanız eşime extre 550 tl masraf olacak ,kredi su doğazgaz elektrik faturaları çıkıncada 1000 tl para kalıyor aylık bize ..sizde napayım akıl verin neolur
bir tarafım çalış daha rahat geçin diyor,diğer tarafım az kazanalım ama kızım mutlu olsun huzuru olsun diyor..

anne değilim bu yüzden söylediklerimi ne kadar önemsersiniz bilmiyorum.ama sizi konularınızdan tanıyorum.kızınızla müthiş bir bağ var aranızda.bu harika bişey.

ben derim ki anaokuluna gitsin.bu gelişimi içinde her açıdan iyi olacaktır.sıkılır mı demişsiniz.ilk başlarda mutlaka zorlanacaktır ama sonra hoşuna gidecektir..kardeşi yok bildiğim kadarıyla.paylaşımı öğrenecektir ve (çok sık hasta olduğundan bahsetmiştiniz daha önce 'başka biriylemi karışrırıyorum acaba' :( )bağışıklık sisteminede yardımcı olacaktır.

calısmak herzaman ıyıdır,bence elındekının kıymetını bıl.kızın kucuk oldugu ıcın ıdrak edemıyor calısman gerektıgını fakat buyudukce sana destek olacak.ben bu sene sınava hazırlanıyorum (unıversıte)evımde oglumla hep ıc ıceyız ama calısmaktan ılgılenemedım oynayamadık,baslardan bunu cok sorun ettı ,benle oyna nıe ılgılen.v.s dıyeama sonra ogluma dedımkı bak oglum ben calısım,sınavı kazanım para kazanıcam ve grı araba alıcaz onunla gezerız dedıkten sonra bana hıc engel oladı hatta anne neden ders calısmıyosun dedıgı bıle olmustur .sende boyle bısey denesen kızın ıcın belkı daha gonlun rahat olurdu.:34:

anne değilim bu yüzden söylediklerimi ne kadar önemsersiniz bilmiyorum.ama sizi konularınızdan tanıyorum.kızınızla müthiş bir bağ var aranızda.bu harika bişey.

ben derim ki anaokuluna gitsin.bu gelişimi içinde her açıdan iyi olacaktır.sıkılır mı demişsiniz.ilk başlarda mutlaka zorlanacaktır ama sonra hoşuna gidecektir..kardeşi yok bildiğim kadarıyla.paylaşımı öğrenecektir ve (çok sık hasta olduğundan bahsetmiştiniz daha önce 'başka biriylemi karışrırıyorum acaba' :( )bağışıklık sisteminede yardımcı olacaktır.

kızım benim herşeyim hayatım onun etrafında dönüyor belki abartıyorum ama dizginleyemiyorum kendimi..
kızımı bu yıl mutlaka anaokuluna göndereceğim ama özele mi devlete mi ona karar vermedim,özele verirsem tam gün olacak sabah 8 akşam 7,,devlet sabah yarım gün olacak diğer zaman kızımla bana kalacak :) çok kararsızım,bu arada evet kızı çok sık hasta olan kişi benim malesef :(

calısmak herzaman ıyıdır,bence elındekının kıymetını bıl.kızın kucuk oldugu ıcın ıdrak edemıyor calısman gerektıgını fakat buyudukce sana destek olacak.ben bu sene sınava hazırlanıyorum (unıversıte)evımde oglumla hep ıc ıceyız ama calısmaktan ılgılenemedım oynayamadık,baslardan bunu cok sorun ettı ,benle oyna nıe ılgılen.v.s dıyeama sonra ogluma dedımkı bak oglum ben calısım,sınavı kazanım para kazanıcam ve grı araba alıcaz onunla gezerız dedıkten sonra bana hıc engel oladı hatta anne neden ders calısmıyosun dedıgı bıle olmustur .sende boyle bısey denesen kızın ıcın belkı daha gonlun rahat olurdu.:34:

yorumun için çok teşekkürler,kızıma olması gerekenden çok daha fazla düşkünüm ve çok pimpirikliyim bu bana da zarar veriyor ama elimde değil,çalışmayı istiyorum tabiki ama kızımın da yanında olmak istiyorum,özel kreşe versem sabah 8 akşam 7 bunalmaz mı bu çocuk ,devlete versem yarım gün evde karşılayacak kimse yok napıcam şaşırdım..

kızım benim herşeyim hayatım onun etrafında dönüyor belki abartıyorum ama dizginleyemiyorum kendimi..
kızımı bu yıl mutlaka anaokuluna göndereceğim ama özele mi devlete mi ona karar vermedim,özele verirsem tam gün olacak sabah 8 akşam 7,,devlet sabah yarım gün olacak diğer zaman kızımla bana kalacak :) çok kararsızım,bu arada evet kızı çok sık hasta olan kişi benim malesef :(

her anne gibi sizde heranınızı evladınızla geçirmek istiyorsunuz.anlıyorum sizi.şu an sadece kızınız için en iyisi hangisi olacak onu düşünün bence.gelişimi,eğitimi vs....
çünkü temel çok önemli.eminim o da hep sizinle olmak istiyor ama yaşı büyüdükçe herşeyi onun için yaptığınızı anlayacaktır.
ve lütfen karar verirken vicdanınız değil mantığınız ön planda olsun.

benim kizim 5,5 yasinda calismami istemiyordu hatta elinden geleni yapiyordu...

anlatmaya calistim. daha iyi imkanlar sunmak icin calisiyorum diye ama cocuk akli huysuzlaniyordu

su an calismiyorum 5 aydir

alisverise gittigimizde (calisirken) istedigi bir sey oldugunda onune farkli bir alternatif sunuyordum, daha ucuz ve istemedigi bir seyi gosterip bak ben calismiyor olsa idim sana bunu alirdim

cunku daha ucuz ama ben onu istemezdim ki diyordu ama benim param ancak ona yeterdi diyordum

zamanla calismamin ona bazi avantajlar getirdigini kendi de fark etti

simdi anne sen neden evde oturuyorsun calissana diyor neden diye sordugumda benim istediklerimi alamayacaksin diyor

konus, uzun cumleler kurma cunku dikkatleri dagiliyor

yuva konusunda endise etme.. ben cok uzuluyordum kizimi 1,5 yasinda yuvaya verdim hergun agliyordum yuvanin kapisinin onunde.. evladimdan mahrum kaldim o benden mahrum kaldi diye.. cocuklar yuvada sosyallesiyor daha cok sorumluluk sahibi oluyor.. istemeden cocugumun uzerine cok mu yük verdim diye kizdigim zamanlar oldu kendime

ama bir yandan da cocugunu hayata hazirlamis olacaksin... ortak yasam alanlarini nasil kullanir, diger cocuklar ile nasil iletisim kurulur gibi

mecburiyet soz konusu keske cocuklarimiz ile her animizi paylasabilsek ama bazen hayatin sartlari buna engel oluyor

İnsanlar çocuğunu 3 yaşında tam gün kreşe veriyor artık sen geç bile kalmışsın. Çocuk sosyalleşemediği için de sana aşırı düşkün olmuş bence. Dolayısıyla çocuğu kreşe ver.

devletin kreşlerinde çocuk kendini daha iyi geliştiriyor ve hayata hazırlanıyor.

özel kreşlerde el bebek gül bebek yapıyorlar, hal böyle olunca çocuk okulda resmen şaşkın ördek oluyor.

hayat acımasız ve biz anneler her zaman yanlarında olamayız.

çocuklarımızı hayata hazırlamak bizim görevimiz.

benim ısrarla söylediğim bir söz vardır. çocuğun öğrenmesi gereken kısaca şudur...

yemek gördü mü yiyecek, dayak gördü mü kaçacak...

Bende kızıma (HER ANNE GİBİ) çok aşırı düşkünüm, öyleki daha iş harici abartısız 5 dk. anneme bırakıpta bir yere gitmiş değilim. Ben nere gidersem kızımda oraya.

Ama senin çocuğunun okul çağı bence gelmiş, benim kızım şuanda 4 yaş 5 aylık, 1 yıldır özel bir kolejin anaokuluna gidiyor.

Biz çok memnunuz, hatta kızım öyle hevesle gidiyor ki, 2 hafta sonra okullar tatil olacak, karne alacaksın kızım diyorum, nereden çıktı bu tatil işi diyor.

Ben senin yerinde olsam maddi ve manevi çıkmam işten, çünkü çocuğun okula gidince daha mutlu olacak, arkadaş çevresi olacak, sosyalliği olacak, sorumlulukları olacak, ilgi alanları değişecek vs. o zaman sen evde boşluğa düşeceksin.

Önemli olan çocuğunla ne kadar uzun zaman geçirdiğin değil bence ne kadar kaliteli zaman geçirdiğindir, ben bütün işlerimi kızım uyurken, yada kızımla birlikte yaparım, akşam 6 da evde olurum, cumartesi-pazarım tatil ve kalan zamanım yatana kadar hep kızıma aittir.

Ve ben kızıma hiçbir zaman ben işe gitmek zorundayım demedim, ben işe gitmeyi çok seviyorum dedim. Sende okula gitmeyi eminimki çok seveceksin dedim. Zorunluluk olarak göstermedim.

bakıcı tutma imkanın var mı peki. devlete veririsin. yarım gün içinde kızna bakacak birini bulursun. hem evini temizler hem kızınla ilgilernir yada komşun falan varsa çok iyi tanıdığın bildiğin onlardan birini ayarlarsın. özel sabah 8 akşam 7 senin saatlerine uygunmuş ama çocuk belki bunalır iyice. gerçi orda verilen imkanlar nasıl bilemiyorum. sosyal faaliyetler açısından zenginse sıkılmayı bile unutabilir. ayrıca yaşıda baya büyükmüş. benim kızım 3 yaşında ve ben verdim. hatta konu açmıştım buraya sağolsun arkadaşların desteğiyle kreşte karar kıldık. oldukça sosyalleşti. çok güzel konuşmaya başladı. yaşından büyük gibi hareket ediyo. aklım onda kalmıyor artık. yarın birgün normal okula başladığında inan çalışman onun için bir artı olacak. oğlum küçükken çalışma derdi şimdi çalış diyor. hoş benim içinde ev daha cazip ama onlarada güzel bir gelecek hazırlamak bizim vazifemiz. son karar senin tabi. allah yardımcın olsun.

işten ayrılmayın derim.evinizde yada bir komşuya verilebilir.çünkü çok küçük değil çocuk.uygun fiyata neden olmasın.400-500 verirseniz.eğer çok kaprisli ve beklenti içinde olmazsanız bakıcıda çocuğu sevip bağlanacaktır.anasınıfına nasıl olsa verirsiniz.

bence de işten çıkmayın bakıcı tutun siz işten gelene kadar evinizde o baksın çocuğa hatta yarım gün devlet okuluna verip yarım gün bakıcıya bırakabilirsiniz çocukta sıkılmaz böylece hem hayatı daha düzenli olur onunda

kreşe verirsen çocuk başka çocuklar görür sosyalleşir hakkını korumayı öğrenir ilkokula başlayınca daha başarılı oluyorlar anaokuluna gitmeyenlere göre...

bir çocuk kreşte neden sıkılsın ki asıl evde sıkılır hep aynı kişiyi görüp üstelik yaşlı annen..

pedagojik olarak annen çocuğa ne verebilir ki? bilimsel yaklaşırsak olaya?

Son düzenleme:
dün iyice bir araştırdım,devlet anaokulları var bina komple anaokul olarak yapılmış anadolu yakasında 5 tane var sadece evimede yakın dün aradım aylık 80 tl dedi tam gün olunca 250 yi falan buluyormuş,eşimle konuştuk özel kreşe verip sabah 7 akşam 7 çocugu bunaltmak yerine sabah 9-3 arası yollayacağız,ben işten çıkacağım kızımla ilgileneceğim,şimdilik plan bu yine araştırmalarıma devam edeceğim tabi bakalım nasip..şuan mutluyum kızımla beraber olacağımı bilmek,o kreşten gelince kapıyı ona benim açacağımı bilmek ,onun yanında olacağımı bilmek herşeye değer..

Son düzenleme:
Yanlışım varsa eğer şimdiden özür dilerim ama hatırladığım kadarı ile sen zaten çalışmayı ve işini pek sevmiyordun heralde, kızını sanki işten çıkmak için bahene ediyorsun gibi geldi bana.

Belli bir zaman sonra evde de olsan kızına yetmeyeceksin.

Yanlışım varsa eğer şimdiden özür dilerim ama hatırladığım kadarı ile sen zaten çalışmayı ve işini pek sevmiyordun heralde, kızını sanki işten çıkmak için bahene ediyorsun gibi geldi bana.

Belli bir zaman sonra evde de olsan kızına yetmeyeceksin.

işimden memnun olmadığım doğru herkes kadar bende işimden nefret ediyorum :) ama kızımı işten çıkmak için bahane etmiyorum böyle bir anneysem böyle bir düşüncem olsaydı kendimden nefret ederdim..ben sadece kızımla olmak istiyorum,pazar günü anneme kızımı bıraktım eve döndüm işlerim vardı ütü mütü vs.pazartesi sabahın köründe kızımı kaldırıp yollarda perişan etmemek için annemde kalacaktı arkamdan bir bakışı vardı anne yine mi işe gideceksin dedi yüreğim parçalandı..biliyorum evde de sıkılacağım ama kızım mutlu olacak bu bana yeter

Back
X