Kafam çok karışık

Kavunicibalik12

Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2012
10
2
16
İstanbul
Öncelikle herkese merhaba ben üniversite 4. Sınıf öğrencisiyim, 3 yeni bitti daha doğrusu. Direk konuya gireyim sizi de yormayayım şimdi. Benim aklım o kadar yoğun ki ve kimseye açmakta istemiyorum nedense. Yıllardır içimde birşey hissediyorum dini anlamda açıklığımdan çok rahatsız oluyorum, ailen biraz dine farklı yaklaşıyor. Yani nasıl desem sen okumuş bi insansın tesettür neden aklına geliyor diyorlar. Aslında ben tam karar versem karşıma çıkacak kişi abimdir heralde. Normalde beni o kadar çok sever ki çok güzel muhabbetimiz vardı, en çok sevdiği insan belki de benimdir. Neyse bn konuma döneyim. Şuan çok mutlu değilim, rahatsız oluyorun her giyindiğimden. Uzun birşey giyinemiyorum çok fazla kıro gibi oluyorum, kısa giyinsen hiç olmuyor. Ailemi kaybetmek istemiyorum, onlar hep böyle yaşamışlar, bütün aile bakımlı ojeli şıkır şıkır. Ben onları en ufak bi sözünde çok kırılıyorum. Bn kendimi çok yalnız hissediyorum. Bazen düşünüyorum okul bitince kimseye bağımlı olmadığım bi zaman tesettüre girerim diyorum. bu arada ben namazlarıma dikkat de ederim, oruçlarımı tutarım.Bilmiyorum hiç

Uzun giyindigimde kro olduğumu da öğrenmis oldum :D

Canim bak onlar senin ailen her türlü kabul ederler seni. O kadar da ksiiligin4hayata bakışın olsun degil mi? Ayni ailedesiniz diye klon olmaniza gerek yok. Farkli olmaniz cok absürd değil bencr

Iyi de bence siz de hazır değilsiniz

Kapalı değilim kapanmak gerektiğini düşünmüyorum ama kapalıların bir çoğunu kendimden şık buluyorum

Siz ise kendinizi rahatsız hissediyorsunuz

Kendinize zaman tanıyın yavaş yavaş uyum sağlayın okulunuz bitince de kendinizi neye hazır hissedersiniz öyle yapın

Kapalı giyinmek sadece 3 tel saçı örtmek değildir öncelikle bedeninizi örtmeye başlayın saçınızı doğal renginde ve klasik modellerde dikkat çekmeyecek şekilde kullanın zamana bırakın

Evet belkide sadece rahatsız hissediyorum şimdilik bende kendime zaman tanıyorum.
Babam ailesinden hiç din eğitimi almamış ve ailesinin inancı farklı, umreye gitmek yerine amerikaya gitmeyi tercih etmek gibi. Annem ise kuran falan okur ama zamanında babası sevgi yerine din üzerine baskı kurmuş o yüzden benimle ilgili korkuları var hatta ailemizde peygambere inanmayan kişiler bile var. Tövbe tövbe. Abim ise farklı o hiç sevmiyor.
Siz beni gerçekten eleştirebilirsiniz ben açığım her düşünceye. Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Alışverişe bile gitmek istemiyorum. Uzun kollu ve popomu kapatan bişey bulduğumda havalara uçuyorum

aileniz kendi fikrini yasiyorsa sizde bi birey olarak kendi dogrularinizi yasamalisiniz. kimsenin yarina senedi yokki erteleyelim...
ailenizden evvel Yaradanin hosnut edin derim. ne guzel demis sair...

Anladım Allah'ım ben başımı sana eğince,
Sen bu başı kimseye eğdirmiyorsun.

Bugünde herks kapanmakla alakali konu aciyo brazdan konun kapanir canm dini konu acmak yasak..
Allah yardmcn olsn umarm en yakin zamanda kapanirsn

benimde icimde hep bi kusku vardi kapanmadan once ailem ne der cevrem ne der vs. seyler. herzaman kapanma istegi vardi icimde cok sukur allah bana nasip etti. bigun disari cikarken kapandim. insanlar bana bakiyomus gibi geldi. ailem geri açılırsin oyuncak etme demisti. acilacagimdan korkuyordum. ama cok sukur acilmadim. bugun kapanali tam bir yil oldu. kendimi o kadar iyi hissediyorum ki. smdi düşünüyorum. disardaki tanimadigim erkekler neden benim saclarimi gorsun ki. neden vucudumu gorsunler. hem cok gunah. yanlis anlamayin beni aciklara sozum yok . bunlari zamanla dusunuyor insan. ama kapanirsan emin ol daha mutlu olursun. eger kollarını baskasina gostermemek kroluksa kro ol bosver. hava cok sıcak yazin terlerim yanarim falan diyede dusunme. unutmaki cehennemin atesi daha sicak :)

Teşekkür ederim, inşallah istediğime ulaşırım. Bundan sonra biraz daha farklı bakacağım

Zaten bir anda şak diye kapanmak zor oluyor. Biraz daha uzun, biraz daha bol, biraz daha dikkat çekmeyen şeyler giydikce hem sen hem etrafindakiler yadirgamiyor. Sen de böyle yapıyorsun anladigim kadariyla ve bu çok güzel bence, çünkü daha gerçekçi bir yaklaşım. Bir an önce kapanmak tabiki de en iyisi ama bunu uzun vadeli olarak yapmak da önemli.

Rabbim hakkimizda hayirlisini nasib eylesin. Siz de bu hayırlı dileginizde muvaffak olursunuz insallah.

sizi eliştirmek adına yazmıyorm asla fikirlerinize saygım var ama bugün editörler kaçıncıyı uyarıyo dini konular yasak diye hala neden açıyorsunuz anlayamadım.

Zaten bir anda şak diye kapanmak zor oluyor. Biraz daha uzun, biraz daha bol, biraz daha dikkat çekmeyen şeyler giydikce hem sen hem etrafindakiler yadirgamiyor. Sen de böyle yapıyorsun anladigim kadariyla ve bu çok güzel bence, çünkü daha gerçekçi bir yaklaşım. Bir an önce kapanmak tabiki de en iyisi ama bunu uzun vadeli olarak yapmak da önemli.

Rabbim hakkimizda hayirlisini nasib eylesin. Siz de bu hayırlı dileginizde muvaffak olursunuz insallah.

Kalbin tesettürlü olsun yeter ki, üni.de ne kapalılar gördük :KK66:
Kalbin tesettürlü olsun yeter ki, üni.de ne kapalılar gördük :KK66:
Çok dikkat etmeye çalışıyorum. Makyaj falan yapmıyorum. Ev içinde tutumumu belli ediyorum. Çok teşekkür ederim :) Gerçekten cesaretim arttı. İnşalah yolumun sonu hayırlı olur

Böyle konuşunca rahatlıyorum teşekkür ederim, haklısınız bu günden sonra dua ile yola çıkıyorum inşallah, eğer aklınıza gelirsem bana dua edin lütfen
arkadasim burda madem dini konular yasak sana bi site adi vereyim oradaki yazialri oku.ins faydalanirsin cook guzel adi ILA YEVMIL KIYAME .birde mumsema var orayi da takip et aradigin her turlu dini konu orda var oku sonra kendin karar ver

Canım özgürlükse herkese özgürlük.Öyle şey mi olur?Kapanmayı gerçekten istiyorsan da kapan yani.Kimseyi takma.

Tatlım ne çok kafaya takmışsın böyle :) Önce kararı senin kendi kafanda vermen gerekiyor. Kapandiktan sonra da elalemin ne dediginden kime ne ki önemli Allah. Tereddutteysen hala buna yönelik kitaplar oku,yardımcı olacaktır.

Back
X