kafam çok karışık...

e_ve_e

allahım yavrularımın acısını gösterme...
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
423
296
103
okadar sinirliyimki neyi nasıl anlatacağımı bilmiyorum..eşim 2 gün önce evine yeni taşınan kaynımlara çamaşır makinası almamışlar onu biz alalımmı diye sordu? ((durumları çok iyi değil ama küs olduğum eltimin 30 bin kadar eden takılarını bozdurup sadece beyaz eşya alacaklarını biliyordum)) bende neden nasıl alıcaz çok pahalıdır falan gb.cümleler kullandım oda abisiyim iyi olur sevinirler falan dedi konu orada kapandı..dün kendi kendime internetten makina fiyatlarına bakıyordum hani hayır yaparız diye iyi niyetli düşüncelerle baktım..sonra buradaki çok sevdiğim eltim aradı...normal muhabbet ederken ben dedimki kaynım evine taşınmış aradınmı hayırlı olsun diye dedim oda bana hayır aramadım aramakta istemiyorum dedi.. ((eltim eşime eltimden duyduğumu söylemeyeceğime dair söz vererek anlattı bana)) bi kaç gün öncesi eşim onlara gittiğinde eltim mutfaktayken abisine demişki annem aradı x in çamaşır makinası yok ona makina alın demiş eltimde bunu duyunca kaynıma kıyametler koparmış alamayız demiş..akşam bi şekilde konuyu açtım kavga çıkardım kesinlikle almayacağımı ve benden gizli şimdiye kadar yaptıysa ve yaparsada haram zıkkım olsun dedim...şimdi kızlar;
1) ben sinirimi atamıyorum kaynanamı arayıp bundan sonra bizden maddi olarak hiç bir beklentiye girmemeleri gerektiğini söylemek istiyorum ama bunu akşam eşimin yanında arayakmı söylesem yoksa gün içerisinde arayarakmı söylesem bilemedim..
2) kocam resmen beni aptal yerine koydu bunu ona yedirmek istiyorum ama nasıl bilmiyorum (ayrıca akşamdan beri küsüm konuşmuyorum)...
3) eltime söz verdim ondan duyduğumu söylemicem ama kocama aslında annesinin arayıp bu teklifi yaptığını bildiğimi göstermek istiyorum....
başınızı şişirdim hakkınızı helal edin...

Atla deve değil, iki abi birleşip kardeşine bi çamaşır makinesi alsın
Ama sizin zorunuza giden kayınvalideden direktif almaları sanırım, onu eşin engelleyebilir.
Herşeye 'tamam anne' derlerse arayan direktif veren çok olur
Suçlu kayınvalide değil eşin yani
Eltin de az kurnaz değil, o söylemese sen bu kadar sinir olmayacaktın oysa

yeni evliyse düğün hediyesi olabilir, onun dışında otlakçılık yapmasınlar, herkesin bi ailesi var neticede.

Çok büyümüş konu. Bir hayir yapılacak madem niye bu kadar sinir kavga ne gerek var.
Ev Hediyesi dersin başımın gözümün Hayri dersin geçersin.
Benim kardesimin ihtiyacı olsa yazık alırım ben yani. 1000 lira gibi birsey fiyatları zaten.

1)nasıl söyleseydi anem aradı emrivaki yaptı diyemezdi bence!
2)küs olmak için bir sebep olmamalı, empati yap!
3)ima et sadece!

Sadece anlattıklarınızdan yola çıkarak söylüyorum. Eşinin kardeşine bir ev hediyesi almasında ben sakınca görmedim. Neden huzursuzluk çıkartıyorsun anlamadım.
hadiye almasında sıkıntı yok dedimya zaten dün araştırıyordum ama kaynanamın bunu emrettiğini duyduğum için kocamın beni aptal yerine koymasına sinir oldum ayrıca bende çalışyorum kv lafıyla yapamam bunu

Diğer kardeşinle beraber alalım bi makine, yeni taşınanın masrafı çok oluyo hediyemiz olsun de eşine
Sen böyle ince düşünceli bi adam değildin annen düşünmüştür kesin de

ben kardeşler arasında çok darda kalınmadığı müddetçe büyük parasal yardımlara karşıyım.
hele kadın çalışıyosa ve rızası yoksa direk haram yani.
üstüne bi de bu durumu tepeden anne kordine ediyo ve içlerinden fedakar olanı fedai olarak seçiyosa çok sıkıntı.
kendi eliyle evlatları arasında adaletsizlik yapıyo demektir bana göre.
böyle şeyler SADECE gönüllü olabilir, onun dışında kul hakkıdır.

Ne kadar mal mulke tapar olduk boyle.
Yazik gercekten.kopartin kiyametleri kopartik.haklisin ne herek var makina almaya.
Eltin isterse 50 liralik taki bozdursun.siz kendinize yakisani yapip hediye alacaktiniz hepsi bu.

biz gelinler kaynana adini duyunca hopluyoruz nedense. sizin amac hayir yapmak degilmiydi?
esinizin degil de k.validenizin akil etmesi alin demesi o hayri bozmaz değiştirmez. ..hadi acik konusalim diger elti istemedigi icin siz suan guc savasindasiniz...o cingar cikarmis aldirmmis....lafini dinletmis ben neden aldirtayim! bu saatten sonra zaten gönülsuz işe girmeyin..manasi yok. .

bence eşinin yanında aramamalısın kötü duruma düşersin gibi geliyor. bence de direk söyle eşine annenin arayıp söylediğini biliyorum de de bozulsun bi... gerçi anlamazlar onlar öyle şeyleri nolmuş ki der allah bilir... kaynananı da gündüz ara bence hayır yani ucuz bir şey değil ki çamaşır makinesi alın demek ne demek ister alırsınız ister almazsınız ya da mantıklı bir şey söylesin sende varken oğlum gelinim birleşip kardeşine bi hediye mi alsak falan diye sende varken sorsun en azından sizde ona göre tamam anne siz başka bir şey alın biz alırız dersiniz ya da kabul etmezsiniz ... bu şekilde dayatmak çok kabaca ..

kocama küslüğüm sadece beni aptal yerine koymasından yoksa hediyeye karşı değilim abisi alabiliriz ama hem kv emri üzerine olup hem beni kandırması...

Benim görümcem evlendi, çeyiz hazırlığı yapılıyorken eşime dedim ki fırın ve bulaşık makinesi alacaklarmış sizinkiler
Birini biz alıp hediye edelim
Benim de kardeşim evlense yapardım yani, en küçük benim oysa benden sonra evlenen olmadı
Görümcen size ne aldı derseniz, bekardı bişey almadı. Karşılık düşünmedim eşim abi olarak almalı diye düşündüm

o zaman şöyle yap; kaynımlar taşınacak, düşündüm çamaşır makneleri yok, eşime dedim hediye alalım diye, o da tamam çok pahalı olmasın dedi! makine bakıyorum diye kv arardım

kocama küslüğüm sadece beni aptal yerine koymasından yoksa hediyeye karşı değilim abisi alabiliriz ama hem kv emri üzerine olup hem beni kandırması...
Ben o zaman daha bilmiyordun da yeni öğrendin sandım
Ama yine de hem söyleyemem eltimden duyduğumu diyosun hem küsüyosun
Bence adam sırf makine almamak için küstüğünü sanır, nerden bilsin böyle

o zaman şöyle yap; kaynımlar taşınacak, düşündüm çamaşır makneleri yok, eşime dedim hediye alalım diye, o da tamam çok pahalı olmasın dedi! makine bakıyorum diye kv arardım
hahaha kesinlikle çok zekice ... suratının alacağı ifadeyi düşünemiyorum.. ortadan ikiye çatlardı herhalde

neden bu kadar abartıyorsunuz? allah askına elti de elti adam kardeşine hediye alsa ne olur annesi fikir verse ne olur. illa alacaksın dememiştir ki çamaşır makinaları yok siz de onu alsanız ne güzel olur falan demiş olabilir. ne var yani bunda erkekler ince düşünemez ki annesi böyle bir fikir atsa ne olur. neden bu kadar kıskançlık yapıyorsunuz? insan kardeşine hediye alacak diye bu kadar üzülmezki. yahu kadınlar olarak el birliğiyle şu erkelerin ailelerine neden hep sokaktaki insan muamelesi yapmaya çalışıyorsunuz. anlaşamazsan anlaşma sevmiyorsan sevme eşinin bağını koparamazsın ki.. bakın ailenin kıymetini bilmeyen adam kendi ailesinin de kıymetini bilmez aile kavramı olmaz tamam fazlası olmasın ama bırakın ailesiyle iletişimini kendi kursun. alsın arkadaşım sende git modelini beğen alın gitsin belliki senin sorun çıkaracağını biliyor yazık değil mi eşine onu kendinle ailesiyle arada bırakarak neyi amaçlıyorsun. belli ki eli boş gidince üzülecek belli ki almak istiyor alsın bırakın. hergün elinde poşetlerle kardeşinin evine mi taşıyor hasetliği bırakın biraz hanımlar hava güzel kuşlar falan az da kendinize bakın.

Hiç bir şey insanların dört duvar içindeki huzuru kadar önemli değildir.
Kv demiş olabilir,emri vaki olmuş da olsa ne gerek var kavga gürültüye küslüğe?

Herkesin evi yurdu ayrı tamam ama kimsenin kimseye de bir çöpü geçmesin mi?Bir desteği olmasın mı?Bir ev hediyesi madem hayır niyetinde olacaksa lafını etmeyin bu saatten sonra.
Eşiniz de olayın büyüyeceğini bildiği için detay vermemiş olabilir.
Eltiniz de laf taşımayı pek bir seviyor anlaşılan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…