- 16 Ağustos 2024
- 2.214
- 3.123
- 48
- Konu Sahibi AlfaLojiii
-
Bir Denizlili olarak sonsuz tavsiye ederim çok rahat edeceğinizden eminim. Ayrıca 11 yaşında kocaman çocuk, kendi başına da evde kalabilir hiç merak etmeyin. Yeni ve farklı bir hayat size iyi gelir. Ayrıca Denizli’nin öyle kara kışı yoktur. Antalya’da da uzun yıllar yaşadığım için nem konusundan muzdariptim. Denizli’ye gittiğimde rahatlıyorum. Hem de ekonomik anlamda daha makuldür diye düşünüyorum ama Mersin’i bilmiyorum tabi. Antalya’ya göre kesinlikle daha ekonomik.Merhabalar çok kararsız olduğum bir konu var, kısa sürede karar vermem gerek. eşimle 4 sene önce boşandık, 11 yaşında oğlum var, kendi memleketimde mersin'de yaşiyoruz. Ama oğlumu alıp yeni bi şehirde yeni bi hayat kurmak istiyorum Denizli'ye tayin isteyeceğim oğlum biraz buruk ama yine de kabul etti elbette alışır zamanla, gideceğimiz şehirde kız kardeşim öğretmen. Mersin artık yaşanmaz oldu trafiği insanları, denizli kücük erkek çocuk yetiştirmek için daha sakin bir sehir. Bir yanım annem babam burda kendi doğduğun şehir nasıl gideceksin diyor, bir yanım da oğlumla sıfırdan hayat kurma heyecanı dolu, oğlumun babası da yurt dışına yerleşti. Arkadaşlarım kafamı karıştırdı burda annen var orda nöbete kalsan çocuğun ne olacak falan diye, ama zaten annem burda da ayda yılda bir gelip bende kalıyor oğlum okuldan gelip kendi kendine bakıyor, güzel hanımlar lütfen bana fikir verin kafam karıştı oğlumu üzmekten de korkuyorum pek istemiyor cünkü. Ama burda hiç arkadasım yok orda bacım var calıştıgım iş yerindeki insanlardan bile bıktım. Şimdiden teşekkürler
Evet kardeşimin düğününde gittik bir ay kadar da kaldık çok beğendim yemyeşil Mersin gibi 20 katlı binalar değil de genelde 2-3 katlı binalar var ve ormanın içindeydi şehirBenim kardeşim de Denizli de. Öyle kücük falan değil gayet güzel bir sehir. Kardeşinize de yakın ev tutarsaniz güzel olur bence
Şu an ağlayarak yazıyorum gerçekten boşanma dilekçemi verdiğim gün bu adamdan boşanırsam üstümden bir yük kalkacak düşüncesiyle dilekçe yazmıştım ve kalbi o adamdan kurtulacağım için heyecanla çarpıyordu şu an kalbim aynı şekilde aynı hisle bu şehirden gidersem çok huzurlu olacağım heyecanı ile çarpıyorBir Denizlili olarak sonsuz tavsiye ederim çok rahat edeceğinizden eminim. Ayrıca 11 yaşında kocaman çocuk, kendi başına da evde kalabilir hiç merak etmeyin. Yeni ve farklı bir hayat size iyi gelir.
Evet ailem Mersin'de doğduğum büyüdüğüm şehir ama Mersin'de Benim kimseem yok diyebilirim Çünkü annem 2.evlilik yaptı babamla ayrıldıkları için ve kocasının dizinin dibinden ayrılmıyor çok aşırı ağır hastalıklı bir durumumuz olmazsa Ayda yılda bir geliyor benim evime oğluma oraya göndermek istesem yeni eşinin çocukları var 4 tane evde çok köpek kedi besliyorlar Ben huzursuz oluyorum göndermek istemiyorum oğlum 4 senedir kendi başının çaresine bakıyor Okuldan geliyor yemeğini dolaba koymuş oluyorum ısıtıp yiyor biz 4 senedir birbirimize idare ettik kimsemiz yok tek korkum Orta ikiye geçecek tam liseye hazırlandığı Bu dönemlerde onun düzenini bozup derslerini etkilemekten çok korkuyorum başka bir korkum yokBir Denizlili olarak sonsuz tavsiye ederim çok rahat edeceğinizden eminim. Ayrıca 11 yaşında kocaman çocuk, kendi başına da evde kalabilir hiç merak etmeyin. Yeni ve farklı bir hayat size iyi gelir. Ayrıca Denizli’nin öyle kara kışı yoktur. Antalya’da da uzun yıllar yaşadığım için nem konusundan muzdariptim. Denizli’ye gittiğimde rahatlıyorum. Hem de ekonomik anlamda daha makuldür diye düşünüyorum ama Mersin’i bilmiyorum tabi. Antalya’ya göre kesinlikle daha ekonomik.
Bir sonraki yorumumu okursanız Mersin'de doğup büyümeme rağmen ailem burada olmasına rağmen ben oğlumla tek başımayım hiçbir destekçim yok Annem babamdan ayrılıp yeni bir evlilik yaptı ve çok ağır durumlar olmazsa Hastalık falan benim evime gelmiyor Ayda yılda bir geliyor gelirse de kocasıyla gelip geri dönüyor aynı gün Zaten ben öyle boşanıp annesinden destek alan kadınlar gibi olamadım maalesef oğlumun yemeğini geceden yapıyorum Sabah okuldan gelince onu yiyor hep biz birbirimizi idare ediyoruz oğlumla burada kimsemiz yok11 yaşındaki çocuğun alıştığı düzeni sırf can sıkıntısı çektiğiniz için değiştirmek bana doğru gelmedi. Üstelik anneniz de yaşıyormuş aynı şehirde.
Çocuklar kolay uyum sağlarlar. İnsanlar tası tarağı toplayıp yurtdışına gidiyor, dilini bilmedikleri ülkelere. Hiç gözünüzde büyümesin. Hem Denizli tam öğrenci şehri, genç nüfusu fazla. Eğitim anlamında da başarılı bir şehirdir. 11 yaşında çocuğun bir okul düzeni vardır, bir dönemde alışır. Bunca memur çocuğu tayin oluyor yeni yere gidiyor. Atla deve değil korkmayın. Hem Denizli’nin insanı samimidir, yardımseverdir. Yalnızlık çekmezsinizEvet ailem Mersin'de doğduğum büyüdüğüm şehir ama Mersin'de Benim kimseem yok diyebilirim Çünkü annem 2.evlilik yaptı babamla ayrıldıkları için ve kocasının dizinin dibinden ayrılmıyor çok aşırı ağır hastalıklı bir durumumuz olmazsa Ayda yılda bir geliyor benim evime oğluma oraya göndermek istesem yeni eşinin çocukları var 4 tane evde çok köpek kedi besliyorlar Ben huzursuz oluyorum göndermek istemiyorum oğlum 4 senedir kendi başının çaresine bakıyor Okuldan geliyor yemeğini dolaba koymuş oluyorum ısıtıp yiyor biz 4 senedir birbirimize idare ettik kimsemiz yok tek korkum Orta ikiye geçecek tam liseye hazırlandığı Bu dönemlerde onun düzenini bozup derslerini etkilemekten çok korkuyorum başka bir korkum yok
Bir zamanlar küçük şehirde görev yapmış biri olarak söylüyorum bir süre sonra küçük şehirlerde çekilmez oluyor. Yinede siz bilirsiniz.Bir sonraki yorumumu okursanız Mersin'de doğup büyümeme rağmen ailem burada olmasına rağmen ben oğlumla tek başımayım hiçbir destekçim yok Annem babamdan ayrılıp yeni bir evlilik yaptı ve çok ağır durumlar olmazsa Hastalık falan benim evime gelmiyor Ayda yılda bir geliyor gelirse de kocasıyla gelip geri dönüyor aynı gün Zaten ben öyle boşanıp annesinden destek alan kadınlar gibi olamadım maalesef oğlumun yemeğini geceden yapıyorum Sabah okuldan gelince onu yiyor hep biz birbirimizi idare ediyoruz oğlumla burada kimsemiz yok
Ne konuda çekilmez oluyor bir de birkaç sene görev yaptıktan sonra yeniden tayin hakkım oluyorBir zamanlar küçük şehirde görev yapmış biri olarak söylüyorum bir süre sonra küçük şehirler çekilmez oluyor. Yinede siz bilirsiniz.
Eski eşimle yaşadıgım tüm olumsuz anılar acılar ailesinden yediğim dayaklar kaybettiğim bebekler travmalarım hepsi burda sıfırdan yeni bi hayat kurma heyecanı çok ağır basıyor burda bi arkadasım bile yok orda kardeşim var
Evet arkadaşlarım burda dedi bende orda da arkadaşların olacak dedim şu an internetten denizli'de kiralık ev bakıyor teyzenle denizlide gezeriz dedim
Mesajlarınıza bakarak Denizli'ye gitme isteğinizin arkasında yatan en büyük neden kardeşinizin orda olması ve arkadaş eksiğinizi kardeşinizle doldurma isteğiniz gibi duruyor.Kardeşim için değil ki boşandığım günden beri egenin küçük bi ilçesine gitmek istiyordum oğlum kücük diye bekledim kardeşim de daha bu sene evlendi Denizli'ye taşındı
Çocuklar kolay uyum sağlarlar. İnsanMesajlarınıza bakarak Denizli'ye gitme isteğinizin arkasında yatan en büyük neden kardeşinizin orda olması ve arkadaş eksiğinizi kardeşinizle doldurma isteğiniz gibi duruyor.
Bu yaklaşımda çok sağlıklı durmuyor bence. Kardeşiniz bu yıl yeni evlenmiş. Eşi belki sizin sürekli kardeşinizle gezme ve zaman geçirme isteğinizden hoşlanmayacak. Kardeşiniz sizinle zaman geçiremeyeceğini söyleyip, aranıza mesafe koyarsa ne yapacaksınız ?
[Hayır dedim ya kardeşim daha bu sene oraya gitti ama benim kafamda 4 senedir Boşamdigmdan beri ege'nin kücük bi iline gitmek hayali var hatta tanıdık insan görmek istemiyorum kardeşim benle görüsmese bile olur oğlumla yeni hayat kurmak tek amacımMesajlarınıza bakarak Denizli'ye gitme isteğinizin arkasında yatan en büyük neden kardeşinizin orda olması ve arkadaş eksiğinizi kardeşinizle doldurma isteğiniz gibi duruyor.
Bu yaklaşımda çok sağlıklı durmuyor bence. Kardeşiniz bu yıl yeni evlenmiş. Eşi belki sizin sürekli kardeşinizle gezme ve zaman geçirme isteğinizden hoşlanmayacak. Kardeşiniz sizinle zaman geçiremeyeceğini söyleyip, aranıza mesafe koyarsa ne yapacaksınız ?
Aglayacak bi sey yok ki o alintiladiginiz mesajda. Eski kocanizdan siddet gormussunuz vs cok uzucu, travmatik seyler bunlar. Ve onlari atlatamadiginiz icin surekli duygusal moddasiniz. Hani depresyondasindir ve ayagini bi yere carparsin evde ve o kadar sinirlenirsin ki aaglarsin falan. Icin baska seylere doludur cunku. O alintiladiginiz mesaj karsisinda veya bu konuyu actiniz diye gozyaslarina boguluyorsaniz bir yere tasinmayin bence. Nereye gitseniz o yuk sizinle gelecek. Tasinma masraflarina ayiracaginiz parayi iyi bir psikiyatri uzmanina ayirmalisiniz belki de.Şu an ağlayarak yazıyorum gerçekten boşanma dilekçemi verdiğim gün bu adamdan boşanırsam üstümden bir yük kalkacak düşüncesiyle dilekçe yazmıştım ve kalbi o adamdan kurtulacağım için heyecanla çarpıyordu şu an kalbim aynı şekilde aynı hisle bu şehirden gidersem çok huzurlu olacağım heyecanı ile çarpıyor
Alıntıladıgım mesaja değil mersin'de yaşadıgım acı olaylara gördügüm şiddete kaybettiğim 4 bebeğime ağladım onları hatırlayıncaAglayacak
Aglayacak bi sey yok ki o alintiladiginiz mesajda. Eski kocanizdan siddet gormussunuz vs cok uzucu, travmatik seyler bunlar. Ve onlari atlatamadiginiz icin surekli duygusal moddasiniz. Hani depresyondasindir ve ayagini bi yere carparsin evde ve o kadar sinirlenirsin ki aaglarsin falan. Icin baska seylere doludur cunku. O alintiladiginiz mesaj karsisinda veya bu konuyu actiniz diye gozyaslarina boguluyorsaniz bir yere tasinmayin bence. Nereye gitseniz o yuk sizinle gelecek. Tasinma masraflarina ayiracaginiz parayi iyi bir psikiyatri uzmanina ayirmalisiniz belki de.
Bir kere hizmet sektörü kısıtlı, genç nüfus daha az, insanlar sosyalleşemiyor. Sosyalleşemediği içinde dedikodu ya sarıyorlar doğal olarak. Maalesef gizlilik diye bir şeyde kalmıyor çünkü bir çok insanın gözü senin üstünde oluyor. Ben çok kalmadım ama gözüme batan şeyler bunlar oldu.Ne konuda çekilmez oluyor bir de birkaç sene görev yaptıktan sonra yeniden tayin hakkım oluyor
Teşekkür ederimBir kere hizmet sektörü kısıtlı, genç nüfus daha az, insanlar sosyalleşemiyor. Sosyalleşemediği içinde dedikodu ya sarıyorlar doğal olarak. Maalesef gizlilik diye bir şeyde kalmıyor çünkü bir çok insanın gözü senin üstünde oluyor. Ben çok kalmadım ama gözüme batan şeyler bunlar oldu.
Ablanızda oraya yerleşmenizi çok istediğine göre kendisi de sosyalleşemediği için sıkılıyor olabilir. İyi düşünüp öyle karar verin.
Ama yaşadığınız şehir sizi boğuyorsa şehir değişikliği yapmak size iyide gelebilir.Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?