Kafam hep gezip tozmakta

Arkadaşlar şu virüsten çok bunaldım. Sürekli evdeyim kimseye gidemiyorum. Eşim Antepli oraya gidelim ramazandan sonra 10 gün gezeriz dedik. Güney turu olarak. Herkes tepki gösteriyor. Hala gezip tozma derdindesin yaz boyu çıkma evde diyor. Gerçekten bunalım geçiriyorum psikolojim bozuldu. Kendimi dışarı atmaya ihtiyacım var. Oturduğum sitede kimseyi tanımıyorum. Hayat eve sığmıyor. Çok sosyal biri için ev çok zor
Sizin gibi bencil, virüsun hızlı yayılımıni önemsemeyen, kaç kişinin ölümüne sebep olabilecek kişileri seri katillere benzetiyorlar. Buyurun bu benzetmeyle istediğiniz yere gidin.

Bu dönemlerde " bunaldım " diye dert yanani yumruklayasim geliyor.

Sanki dünya sadece ona dönüyormuş gibi davranması sinir bozucu.

Hepimiz aynı durumdayız. Dışarıda akan bir hayat yok.

Kafaniza bombalar yağmıyor, eviniz başınıza yıkılmıyor, kapınızı kitlediginizde güvenle uyuyabiliyorsuz, yatağa ya da bir sandalyeye bağımlı değilsiniz ,
solunum cihazına bağlı değilsiniz ya da bir canınız yok orada.

Bana bu kadarı artık şımarıkça geliyor. Ve gerçekten sinir bozucu. Susun artık böyle konuşanlar.

Hergun insan içine çıkana çalışan bizler 1.5 aydır evde çok mutluyuz. Çünkü sosyal değildik. Salonun duvarlarını incelemek, mutfağın fayanslarına bakmak hepimizi zevkin doruğuna çıkarıyor. Çünkü hepimiz enayiyiz.

Yazdığınız çok çok sorumsuz cümleler. Kim mutlu şu durumdan? 1.5 aydır eşim dışında herhangi bir insan görmedim. Dışarıya adım atmadım. Patlamak uzereyim. Her gün otomatik 10 bin adım atan ben, şuan günde 200 adımdan öteye geçemiyorum. Neden? Ya bir şekilde bana bulaşmış ve ben tasiyiciysam, ya biri benim yüzümden ölürse diye. Bu toplumsal sorumluluktur. Kirin bacağınızı oturun oturduğunuz yerde. Kimse keyfe evinde kalmıyor.

Çok ilginç ama bizim keyfimiz yerinde. Eşim de ben de 5.haftamızı bitirdik evde henüz sıkılmadık. Gezmeyi seven ama evi de seven, evde bunalmayan insanlar olmamız etken herhalde bunda. Yapacak tonla şey varken evde, sıkıldım bunaldım diye isyan edenleri anlamıyorum o yüzden. Şimdi bana yayılım bitti, hadi çık gez deseler cesaret edip de çıkamam herhalde. Gideceğim tek yer dağ bayır falan olur. Hayat bizim eve gayet güzel sığıyor valla.

Bugün eve sığmayan hayat yarın Allah korusun ama yoğun bakıma sığmak durumunda kalırsa ne olacak düşündünüz mü? İş sadece sizi ilgilendirse bir kere söyler banane derim ama maalesef tüm toplumu etkiliyor. Düşüncesizliğin cezasını sadece siz değil sizi hayatında bir kere bile görmemiş ve görmeyecek olan diğer birçok insanı da etkiliyor. Kendinize istediğiniz kadar düşüncesiz olabilirsiniz ama başkalarını bu konuda düşünmek zorundasınız. Kimse keyfinden evinde oturmuyor. Birçok insan sıkıldı, birçok insan bunaldı. Gezmeye çok meraklıysanız sabredin şu süreç gezsin doya doya gezin sevdiklerinizle. Ama bunun zamanı şimdi değil. Hayat eve sığıyor. Hastanede ölüm kalım savaşı vermemek için hayatı eve sığdırmak zorundasınız. Anlıyorum zor süreç ama sabredip gerekli tedbirleri almak gerekiyor. Ayrıca evet hayat eve sığıyor sığdırmak zorundasınız!

Şu an en çok korktuğum şey bu. Herkes bayramda oraya buraya gitmeye kalkacak yasaklanmazsa. Sonra gelsin yeni bir dalga salgın. Bizim millet düşünüp de bu bayramı evde geçireyim demez çünkü.

Mayis sonunda yurtici turizmin acilacagini soyluyor uzmanlar ve bu durum beni cok korkutuyor. Mayis sonu=bayram 😑😑

Çok ilginç ama bizim keyfimiz yerinde. Eşim de ben de 5.haftamızı bitirdik evde henüz sıkılmadık. Gezmeyi seven ama evi de seven, evde bunalmayan insanlar olmamız etken herhalde bunda. Yapacak tonla şey varken evde, sıkıldım bunaldım diye isyan edenleri anlamıyorum o yüzden. Şimdi bana yayılım bitti, hadi çık gez deseler cesaret edip de çıkamam herhalde. Gideceğim tek yer dağ bayır falan olur. Hayat bizim eve gayet güzel sığıyor valla.
Valla normalde ben evi seviyorum. Fakat 2 haftadır eşim sabah 8 akşam 9 çalışmaya başladı. Gelince de yorgunluktan uyuyup kalıyor. Haliyle arada ufaktan afakan basıyor. Ama yapacak bisey yok. Bugün serbest deseler çıkmam bende. Ki bizim bulunduğumuz yerde vaka sayısı 2 3 falan çok az. Ona rağmen markete vs bile çıkmıyorum. En kısa sürede bu olay bitsin istiyorsak hepimiz gerçekten hayati ebe sığdırmak zorundayız. yoksa süreç daha çok uzayacak.

Biz her sey normale döndü dense bile bu yaz sadece karavanla cikmaya karar verdik. Cok bunalirsak dag bayir modunda :)

Açıkçası denizden falan cekinirim. Normalde her hafta yurtici, ayda 1 yurtdisi seyahat eden bir aileydik. Ama canimizi sokakta bulmadik. Bazi kisiler hic kiymet vermiyor canina. Kendilerine degil de yayip hasta ettikleri insanlara üzülüyorum.

Hepimiz evde oturmaya bayılmıyoruz zaten. Sokakta iki insan gorsem insan yüzü görmeyi özlemişim diyorum . Salondan mutfağa geçip otursam mekan değişikliği iyi geldi diyorum. Siz düşünün halimizi . Mecburuz . :işsiz:

Biz her sey normale döndü dense bile bu yaz sadece karavanla cikmaya karar verdik. Cok bunalirsak dag bayir modunda :)

Açıkçası denizden falan cekinirim. Normalde her hafta yurtici, ayda 1 yurtdisi seyahat eden bir aileydik. Ama canimizi sokakta bulmadik. Bazi kisiler hic kiymet vermiyor canina. Kendilerine degil de yayip hasta ettikleri insanlara üzülüyorum.

Bizde de elden geçmesi gereken bir çekme karavan var ama biraz büyükçe bir şey olduğu için çekecek araba yok 😂 öööyle duruyor zavallım.

Yasağa kurala uymayan hasta olsa sadece keşke...

Sadece işe gidip geliyorum. O da nöbet leşe oldu artık.Siz diyorsunuz da ya sürekli yatalak hasta olan var hiç dışarı çıkamayan. Yetkililer sürekli diyor dışarı çıkmayın diye. Daha önceki gezip tozduklarınıza sayın bu yazı da. Herkes aynı olacak bu yaz. Tedbir almazsak süreç çok uzayacak farkında musınuz bilmiyorum .

O kadar canım sıkkınkı anlatamam çevremde hasta olan mı dersin İşten atılıp çoluk cocugu olan mı dersin Yeni evlenip karı koca işsiz kalan mı dersin baya zor günlerdeyim. Çok şükür benim sıkıntım yok Ama kardeşlerimin ikisinin eşi işten çıktı çok üzüldüm. Akrabalarımda korona virüsü var. Onada canım çok sıkılıyor. Sağlık her şey ama maddi olarakta herkes zor durumda. Çok kötü dünya.

Şu açtığınız diğer konuya bakın, şimdi ki konunuza bakın bir de. Akrabalarınızda korona olduğu yalan mıydı, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı mottonuz?

Off anlatış tarzınız o kadar itici ki. Eminim bunlardan bahsettiğiniz kişilerin en son dinlemek isteyeceği şey, sizin ne kadar sosyal olduğunuz , evde sıkıldığınız, hiç dışarı çıkmadığınızdır. Sanki tek sosyal sizsiniz anasını satayım he biz ottuk çünkü. Zaten millet tirlatmamak için zor tutuyor kendini sizin mızıltınızı mı dinleyecekler bir de . Herkes salgın sonrası için plan yapıyordur ama tavuğun k.çındaki tarihe de plan yapmıyoruz yani az akıl mantık. Bir de Allah aşkına planlarınızı millete söylemeyin kime ne yahu sizin sıkılmanızdan bayramda tatil istemenizden. Anlatıp bir de milleti günaha sokmayın. Biz doğal seçilimin faydasına inananlarız, başkasına temas etmediğiniz sürece meydan sizin .

Evde o kadar sıkılmıyorum ki amuda kalkarak geziyorum. Ayni şekilde 20 aylık kızımda balkon demirlerini kemirmeye başladı o kadar sıkılmıyoruz 🙄Kendinizi düşünmüyorsunuz sanırım ama başkalarını düşünün siz hafif bir hastalık olarak geçirebilirsiniz fakat bulaştırdığınjz kişiler öyle geçirmeye bilir. Bencil olmaktan vazgeçin.

Bir siz misiniz sıkılan?
2 küçük çocukla bayılıyorum ben mesela 7-24 evde olmaya. :işsiz:

Bayramda değil memleket aynı semtte oturduğum anne babami bile uzaktan görmenin dışında birşey yapmayı düşünmüyorum oda önümüzde 1 aylık sürece bağlı.
Çünkü sıkılsak da doğrunun yanlışın ne olduğunu ayırt edecek bilincimizi kaybetmedik.

karantina döneminde acayip kendime geldim
bizim böyle bir zamana, dinlemeye cok ihtiyacimiz varmis, ha zaten normalde de kimseyle görüsmüyorduk
magaza gezemiyorum bir tek ama hiiic umurumda degil
iyi yanindan bakarsak zaman bulamadigimiz bircok seye zaman var
ben bu karantinadan cok memnunum, insan öpmeyi sevmem, tokalasmayi sevmem
misafir sevmem, resmen hayatimda hicbirsey degismedi, ha gezmeyi cok severiz ama olsun, hastalik bu sonucta gezmenin bunun yaninda bir önemi kalmiyor
orman yürüyüslerine, bisiklet turlarina cikiyoruz, dün kapinin önünde mangal yaptik
balkonda kahvaltilara basladik isinan havayla
ya güzel taraflari da cok demeye geldim
insallah daha fazla can kaybi olmadan sonlanir, cok üzücü bir dönem bu yandan bakinca da
moralimizi yüksek tutalim, stres olmayalim

Back
X