Kafam hep gezip tozmakta

Bayramda gitmeyiz biz, o zaman hafiflese sehirler arasi ulasim açılsa bile gitmeyi düşünmüyorum. Siz nasil gitmeyi düşünüyorsunuz anlamıyorum hic mi korkunuz yok siz olsanız hissetmeden atlatsanız bile başkasina bulastirsaniz vicdan azabi çekmez misniz? Bu olağanüstü bir durum azicik sabir, azıcık dikkat ,önlem zor olamaz

Çok sosyal biri için değil, şuan bu durum herkes için zor. En asosyal dediğimiz insanlar bile belli bir rutinde dışarı çıkıyordu, iki insan yüzü görüyordu çünkü. Size özel bir bunalım değil kısaca; hepimiz aynı durumdayız. Ama şımarıklılığı bir kenara bırakıp, yapmamız gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Valla bazen çığlık atarak sokaklarda koşasım geliyor. Evde iki küçük çocuğumuz var, onları mı oyalayalım, işlerimizi mi yapalım, dinlenelim mi, evle mi ilgilenelim... Hiçbir şeye yetişememenin verdiği sıkışmışlık hissiyatı... Dayanmaya çalışıyoruz. Çıkıp da 3-5 gün gezelim desek nereyi gezeceğiz? Virüs her yerde. Ha virüssüz bir yer varsa bile sırf biz sıkılıyoruz diye, niye oraya virüs taşıma riskini göze alıp başka insanları tehlikeye atalım düşüncesi var. Anlatabiliyor muyum? Mevzu sadece siz değilsiniz. Sizin gittiğiniz her yer, yanınızdan geçtiğiniz her insan mevzu... Kelebek etkisi gibi, yıkılan domino taşları gibi bir durum bu. Evde oturacağız, başka seçeneğimiz yok.

valla dunyanin dort bir yanini gezdim. sirf bu yaz icin malezya, kanarya adalari, arjantin gezilerimi kafadan iptal ettim kaldi ki gaziantep yani. her sey duzelse bile korkarim gitmem. bunun adi sosyallik degil bilincsizlik oluyor kendinizi komik duruma dusuruyorsunuz.

Ben de öyleyim ya.
Virüsten önce Güneydoğu'ya gitmistim şükür.
Virüs zamani balkanlara biletim vardı önceden alınmış,yandi.
Şimdi ise 23 Nisan için,1 Mayıs için, 19 mayis için, ramazan bayramı için hep hep planlarim vardı. Haritada cizikti gitmeyi düşündüğüm yerler:( Yıllık iznimi özellikle kullanmamıştım birer günlük izin alayım haftasonuyla birleştireyim bu günlük tatilleri diye.
Simdiyse kalakaldım evde. Bahar ayları geçiyor... evimin yakınındaki koruya gidip hamagimda sallanmak bile bir lüks benim için.
Gercekten çok zor. Ben asla cumartesi Pazar evde kalmazdim, şimdi her gün evdeyim...
Yine de iyi tarafından bakarsak çin,Kore,Tayland falan hep normale döndü. Zelandada okullar açılacakmis. Takip ettiğim kadarıyla ilk bulaşan ülkeler artık atlattilar.
Biz de bakarsın önlemleri sıkı tutarsak birkaç aya -ramazana değil de kurbana atlatırız. Belli mi olur?

Umarım gerçek değilsinizdir ya da dikkat cekmek ortaligi karıştırmak mi amaciniz yani millet can derdinde siz tur derdinde olamazsınız insanlığa sığmaz bu ben en son ne zaman dışarı çıktığımı bile hatırlamıyorum

Bayramda gitmeyiz biz, o zaman hafiflese sehirler arasi ulasim açılsa bile gitmeyi düşünmüyorum. Siz nasil gitmeyi düşünüyorsunuz anlamıyorum hic mi korkunuz yok siz olsanız hissetmeden atlatsanız bile başkasina bulastirsaniz vicdan azabi çekmez misniz? Bu olağanüstü bir durum azicik sabir, azıcık dikkat ,önlem zor olamaz
Bence öyle bir şey yapmazlar yoksa ikinci dalga gelir insanlarda bayram yapmayıversin .Zaten bayramda büyüklerin yanına gidilir bilerek onlara virüs taşımak doğru olmaz hemde risk grubunda son görüşümüz olabilir yani.

Arkadaşlar şu virüsten çok bunaldım. Sürekli evdeyim kimseye gidemiyorum. Eşim Antepli oraya gidelim ramazandan sonra 10 gün gezeriz dedik. Güney turu olarak. Herkes tepki gösteriyor. Hala gezip tozma derdindesin yaz boyu çıkma evde diyor. Gerçekten bunalım geçiriyorum psikolojim bozuldu. Kendimi dışarı atmaya ihtiyacım var. Oturduğum sitede kimseyi tanımıyorum. Hayat eve sığmıyor. Çok sosyal biri için ev çok zor

tepki göstermeseler gideceksiniz yani? Kimse keyfinden evde oturmuyor. Düşünceli olmalısınız biraz, şu anda iş için bile korka korka çıkılıyor, siz tura çıkmaktan bahsediyorsunuz.

şu anda en küçük köylerde bile korona vakaları ve ölümler var. Daha yeni iki yakınımız karı kocayı üç gün arayla kaybettik.

anadolu da hastalık, pek çok kişinin, daha güvenli diye büyük şehirlerden memeleketlerine gitmesiyle iyice arttı.

alt katımızdaki eşimin abisi, ve yan sokaktaki görümcelerimle bir aydan fazladır görüşmüyoruz. Çünkü her evde işe gidip gelen var. Birine bir şey olsa, bunun sorumluluğu alınmaz.

Yani bizde ev kuşları değildik ama işte naparsın amaç hani izolasyon ya . Bide öyle düşün 😀

Tam 1 ayı geçti 5 dakika aram olan annemin evine girmedim. Alışverişini haftada bir kapısına bırakıyoruz, balkondan konuşuyoruz, görüntülü arıyoruz birbirimizi. Markete haftada bir 10 dk giriyorum yine de korona oldum mu acaba diye kafayı yiyorum. Evde eşyaların yerini değiştirmeye başladık o kadar ev basmaya başladı bizi.
Hala komsusuyla görüşen, ailesine giden, gezme planı kurabilen insanlara hayretle bakıyorum. Tüm tatil planlarımızı iptal ettik. Sirf sizin gibi düşünenler yüzünden şehirlerarasi seyahat yasağına seviniyorum, inşallah bayramda falan da sokağa çıkma yasağı olur. 😡
Gerçekten her şey normale döndü deseler bile bu yaz herhalde dışarıda yemek bile yiyemem değil gezmek.

10 gün gezeriz dedik
Hayat eve sığmıyor.
Çok sosyal biri için ev çok zor
Bazen sadece bizim evde kaldığımızı düşünüyordum. Haklıymışım.
Çok sosyal biriydim bilmem kaç gündür evdeyim. Ayrıca çok sosyal biri olduğunuzu sanmıyorum. Çok sosyal ve kültürlü biri neden evde durduğumuzun mantığını kavrayabilirdi. Sizin sosyalliğiniz komşu akraba gezip günlere gitmek sanırım.
Bir zahmet komşu komşu gezip millete virüs taşımayın. Bir de bu virüs zamanı güneydoğu turu yapacaklarmış. Şaka gibi. Allah yardım etsin size.

Gerçekten ülke bu durumdayken bu kadar ciddiyken hergün o kadar insan hayatını kaybediyorken siz tur mu düşünüyorsunuz? Kimse keyif almıyor bu güzel havalarda eve tıkılmaktan ama hayatımız için mecburuz.evde sağlığınız yerindeyken bunalıyorsunuz bir de kendinizi yoğun bakımda makineye bağlı tavanı izlerken bir düşünün bakalım değer mi gezip tozmaya sanki herkes çok memnun..gerçekten hayret ediyorum ya bu kadar dayanıksız olanlara hala anlamayanlara

Şakamısınız siz şaka değilse sinirlerimi çok bozdunuz aynı sokakta abim ve ablam oturuyor 1 aydan fazladır onları bilr göremiyorum biz hiç sıkılmıyoruz sanki ne demek güneydoğu turu millet mahalle turu atamıyor bir çoğumuz işlerimizi kaybettik zor durumdayız sizin gibiler yüzünden her şey normale dönemiyor oturun totonozun üstüne de bizimde hakkımızı yemeyin inşallah şehir dışı çıkma yasağı bayram sonrasına kadar devam ederde gidemezsiniz bir yere. Yada çok gitmek istiyorsanız gidin haberlerde ölü sayısını duyunca belki sizin içinde bir fatiha okuruz daha söyleyecek çok laf var ama neyseeeee :sinirli::KK62:

Ben de öyleyim ya.
Virüsten önce Güneydoğu'ya gitmistim şükür.
Virüs zamani balkanlara biletim vardı önceden alınmış,yandi.
Şimdi ise 23 Nisan için,1 Mayıs için, 19 mayis için, ramazan bayramı için hep hep planlarim vardı. Haritada cizikti gitmeyi düşündüğüm yerler:KK43: Yıllık iznimi özellikle kullanmamıştım birer günlük izin alayım haftasonuyla birleştireyim bu günlük tatilleri diye.
Simdiyse kalakaldım evde. Bahar ayları geçiyor... evimin yakınındaki koruya gidip hamagimda sallanmak bile bir lüks benim için.
Gercekten çok zor. Ben asla cumartesi Pazar evde kalmazdim, şimdi her gün evdeyim...
Yine de iyi tarafından bakarsak çin,Kore,Tayland falan hep normale döndü. Zelandada okullar açılacakmis. Takip ettiğim kadarıyla ilk bulaşan ülkeler artık atlattilar.
Biz de bakarsın önlemleri sıkı tutarsak birkaç aya -ramazana değil de kurbana atlatırız. Belli mi olur?

Korkutmak istemem de genel olarak yıl sonuna kadar tedbirleri çok bırakmayın derim.Bu hastalık bir yere gitmeyecek çünkü,nedense bazı insanlar hastalık yok olacak diye düşünüyor,öyle bir şey imkansız.Yayılması da şu an için kontrol altına alınsa bile uluslararası hatta yurt içi geziler başladığı anda yeniden artabilir.Bu kez her gün tv'de de görmeyebiliriz durumlar ne,nasıl gidiyor diye,çünkü millet rahatlığa kapılıp gitmiş olacak çoktan.Aşı / kesin bir ilaç bulunana kadar tedbirleri sıkı tutmanızı öneririm günlük hayata dönsek bile,ki dönmek zorundayız çünkü para yok.
Bence gezileri bu yıl çok düşünmeyin :KK43: Benim de bütün planlar suya düştü,yazmıştım zaten size özelden kaldı öyle her şey,gelecek seneye artık.

Yaz tatili için bizimde harika planlarımız vardı ama sanırım hepsi hayal oldu. Üstüne üstlük eşimin yüzünü 2 aydır görmüyorum sesini günde 10 dk duyuyorum. Ne zaman yüzüne olan hasretim bitecek belli değil. Artık canım sıkılmıyor tek derdim virüsün bitmesi ve eşime kavuşabilmek. Bazen geceleri tek başıma ağlıyorum çünkü bu sonu görünmeyen bir kuyu gibi tarihi olmayan bir şeyi bekliyorum. Ben o güzel planları her şeyi unuttum tek derdim elime kavuşabilmek... Keşke eşimde yanımda olsaydı da evde sıkıntıdan patlasaydım işte bunu her şeyden çok istiyorum :(

Yaz tatili için bizimde harika planlarımız vardı ama sanırım hepsi hayal oldu. Üstüne üstlük eşimin yüzünü 2 aydır görmüyorum sesini günde 10 dk duyuyorum. Ne zaman yüzüne olan hasretim bitecek belli değil. Artık canım sıkılmıyor tek derdim virüsün bitmesi ve eşime kavuşabilmek. Bazen geceleri tek başıma ağlıyorum çünkü bu sonu görünmeyen bir kuyu gibi tarihi olmayan bir şeyi bekliyorum. Ben o güzel planları her şeyi unuttum tek derdim elime kavuşabilmek... Keşke eşimde yanımda olsaydı da evde sıkıntıdan patlasaydım işte bunu her şeyden çok istiyorum :KK43:
Allah kavuştursun inşallah bir an önce sizi eşinize

Back
X