Kafam hep gezip tozmakta

Korkutmak istemem de genel olarak yıl sonuna kadar tedbirleri çok bırakmayın derim.Bu hastalık bir yere gitmeyecek çünkü,nedense bazı insanlar hastalık yok olacak diye düşünüyor,öyle bir şey imkansız.Yayılması da şu an için kontrol altına alınsa bile uluslararası hatta yurt içi geziler başladığı anda yeniden artabilir.Bu kez her gün tv'de de görmeyebiliriz durumlar ne,nasıl gidiyor diye,çünkü millet rahatlığa kapılıp gitmiş olacak çoktan.Aşı / kesin bir ilaç bulunana kadar tedbirleri sıkı tutmanızı öneririm günlük hayata dönsek bile,ki dönmek zorundayız çünkü para yok.
Bence gezileri bu yıl çok düşünmeyin :KK43: Benim de bütün planlar suya düştü,yazmıştım zaten size özelden kaldı öyle her şey,gelecek seneye artık.
Olsun, ben yine de olumlu düşünmeye inanmak istiyorum :)
Şu dönem zaten evden çalışıyorum, haftada iki gün kimseye ilismeden,yuruyerek ise gidiyorum, ailemi çıkarmayıp market alışverişini işe gittigim günlerde hallediyorum, eldivenle maskeyle. Onun dışında kafamizi dışarıya çıkarmayarak üstümüze düşeni zaten yapıyoruz :)
Amaaaaa umut etmeden de yasanmaz:) bu üç ayda her şey yerli yerine oturursa, işlere başlarsak,uçuşlar açılırsa , hastalık kontrollü seyirde ilerlerse -hayat normale dönerse ben de durmam heralde:confused:
Ki inşallah öyle olur. Onca bilim adamı çalışıyor dünyanın her yerinde,bir çare bulurlar heralde. İnancım tam:)

*Hatta evrene başka bir iyi dileğim daha var; turizm çökme noktasına geldi , ülkeye döviz girmiyor diye bazı ülkeler (başta rusya) vize serbestesi, e vize falan getirir inşallah. Dinimiz amin:))
İnanırsak olur bence ^^

Olsun, ben yine de olumlu düşünmeye inanmak istiyorum :)
Şu dönem zaten evden çalışıyorum, haftada iki gün kimseye ilismeden,yuruyerek ise gidiyorum, ailemi çıkarmayıp market alışverişini işe gittigim günlerde hallediyorum, eldivenle maskeyle. Onun dışında kafamizi dışarıya çıkarmayarak üstümüze düşeni zaten yapıyoruz :)
Amaaaaa umut etmeden de yasanmaz:) bu üç ayda her şey yerli yerine oturursa, işlere başlarsak,uçuşlar açılırsa , hastalık kontrollü seyirde ilerlerse -hayat normale dönerse ben de durmam heralde:confused:
Ki inşallah öyle olur. Onca bilim adamı çalışıyor dünyanın her yerinde,bir çare bulurlar heralde. İnancım tam:)

*Hatta evrene başka bir iyi dileğim daha var; turizm çökme noktasına geldi , ülkeye döviz girmiyor diye bazı ülkeler (başta rusya) vize serbestesi, e vize falan getirir inşallah. Dinimiz amin:))
İnanırsak olur bence ^^

Bu konuda umit kirmak istemeden gerceklerden bahsetmek istiyorum. Esim de ben de ilac sektorundeyiz. Esim MD/PhD yani hem medikal doktor hem doktorasi var ama aktif hekimlik yapmiyor. Ben kanser uzerine calisiyorum ama esimin calistigi firma ona COVID-19 ekibi kurdurdu su an diger islerini askiya aldilar buyuk olcude COVID-19 calisiyorlar(yurtdisindayiz, Turkiye'de yasamiyoruz). Yeni bir simulasyon gerceklestirdiler ne kadar surer ve ilk asi/ilac ne kadar surede bulunur diye. Malesef ongordukleri ilk sure en iyi ihtimalle ilk 3.evre klinik asi deneyleri aralik 2020. Salgin da ortalama 2021in son aylarina kadar belirli seviyede kalmak uzere surer diyorlar. Asi ciksa dahi once 65 yas ustune, sonra risk gruplarina yapilir. Normal vatandasa sira gelene kadar bir sure gececek malesef ki. Ilac konusuna hic girmiyorum ilac cok uzun soluklu bir surec dogasi geregi. O yuzden ne olursa olsun en az 1 sene daha hicbir tedbiri elden birakmamak gerekiyor. Okullar, isyerleri, ucuslar elbette ki acilacak. Ekonomi acisindan bunlar sart. Iste o asamadan sonra vatandaslarin bilincli olarak aldigi kararlar surecin ilerlemesinde daha onemli olacak.

Konu sahibi hemen gidip gezicem dememis ki. En azindan 1.5 ay sonra demiş. O zamana ne olur ne biter bilemeyiz. Hepimiz bunaldık hayat eve sığmıyor ama yapılabilecek bir şey de yok maalesef. O hayat eve sığar diyenler sevdikleriyle beraber olan,gelecek kaygisi olmayan ya da normalde de sosyal olmayan kisiler. Bu süreci atlatana kadar hepimiz fedakarlık yapmak zorundayız. Umarım salgın kısa sürede biter siz de gezmeye gidersiniz

Arkadaşlar şu virüsten çok bunaldım. Sürekli evdeyim kimseye gidemiyorum. Eşim Antepli oraya gidelim ramazandan sonra 10 gün gezeriz dedik. Güney turu olarak. Herkes tepki gösteriyor. Hala gezip tozma derdindesin yaz boyu çıkma evde diyor. Gerçekten bunalım geçiriyorum psikolojim bozuldu. Kendimi dışarı atmaya ihtiyacım var. Oturduğum sitede kimseyi tanımıyorum. Hayat eve sığmıyor. Çok sosyal biri için ev çok zor
40 gundur kucuk cocuklarimla evdeyim. komsumla da samimi degilim olsam da gidilecek gezilecek zaman degil kimse keyfinden oturmuyo evinde. herkes bunaldi bizim ki psikoloji degil mi ne turu ne tatili

Arkadaşlar şu virüsten çok bunaldım. Sürekli evdeyim kimseye gidemiyorum. Eşim Antepli oraya gidelim ramazandan sonra 10 gün gezeriz dedik. Güney turu olarak. Herkes tepki gösteriyor. Hala gezip tozma derdindesin yaz boyu çıkma evde diyor. Gerçekten bunalım geçiriyorum psikolojim bozuldu. Kendimi dışarı atmaya ihtiyacım var. Oturduğum sitede kimseyi tanımıyorum. Hayat eve sığmıyor. Çok sosyal biri için ev çok zor
Sana bir şey söyleyeyimmi hayat eve sıgar. Sen hastanede hiç o virüsten yatan insanları gördünmü ben hergün görüyorum.. Entübe hasta duymussundur ha işte onlar için yapılacak bir şey kalmadı.. Sevdiklerini bir daha göremeyecek, evlerine gidemeyecek, daha kötüsü nefes alamama nasıl çırpınıyor biliyormusun, doktorlar, hemşireler çocuklarından uzak bir kere bile sarılamadan kaç aydır evlerinden uzagız biliyormusun.. Senin su sımarıkça yazdığın hayat eve sığmıyor dediğin kelime bizler için ne kadar önemli bizler sizler için canımızı dişimize takalım.. Ölümle yasam arasında gidip gelelim sen tur peşinde koş yazık. Yazıkkkkk emeklerimize

'Hayat eve sigar' sozunun sosyal olmamak ile olan ilgisini salgin doneminde cozemiyorum. Salgin doneminde calismak zorunda olmayanlar ben dahil sukretmeli, bizim icin calismak zorunda olanlara minnettar olmaliyiz. Her gun ates hattinda calismak zorunda olmamak ne buyuk bir nimet gercekten farkinda degil misiniz?

allah baska dert vermesin su donemde.
gecen gun nobetteki annesini gunlerdir goremeyen bir kiz cocugunun annesiyle kavusma videosunu izledim. annesinin saclarini koklayarak agliyordu..
yan apartmanimizdan birinin elinde de bir poset kiyafet gordum. telefonla konusuyordu; coronadan vefat etmis bir yakini, gomdukleri yeri arayip ogrenecekmisim diyordu. oyle kimsesiz gomulmus, geriye kalmis bir poset kiyafet.
ya boyle iste...

Konuyu açarken keşke meslektaşalrımızıda düşünseydin.. Bakın kaç saat sonrası yüzleri ne halde şimdi gör bakalım hayat eve sıgıyormu sıgmıyormu

Eklentiler

• images.webp
    images.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 29
Kusura bakmayın ama cidden bu konu artık çok cahilce olmuş . Ne antep gezisi ne çıkması. Surda dayanacagimiz 3 ay 4 ay bu kadar bilinçsiz olmamalıyız lütfen artık insaf . Diyenler çok haklı gerçekten aklınız hep gezmede tozmada mi

Konu sahibi hemen gidip gezicem dememis ki. En azindan 1.5 ay sonra demiş. O zamana ne olur ne biter bilemeyiz. Hepimiz bunaldık hayat eve sığmıyor ama yapılabilecek bir şey de yok maalesef. O hayat eve sığar diyenler sevdikleriyle beraber olan,gelecek kaygisi olmayan ya da normalde de sosyal olmayan kisiler. Bu süreci atlatana kadar hepimiz fedakarlık yapmak zorundayız. Umarım salgın kısa sürede biter siz de gezmeye gidersiniz

Biz gayette sosyaldik, her haftasonuna planimiz olurdu eşimle.
Geçen yaz tatile giderken kaza gecirdik ve bacagim alçida kaldi yaz vakti rezil oldu.
Bu yaz icin hem yurt içi hem yurt dişi tatil planlamiştik yine çöp oldu.
Herkes bayilmiyor evde durmaya kalkip biri "cik sisyalizzz eve sigmiyor miz miz" yapinca insanin siniri bozuluyor. 🤯

Millet keyfinden evde oturmuyor. Ben de oturduğum yerde kimseyi tanımıyorum.evde sıkıldığım da oluyor sizin gibi düşünmüyorum ama

Bırakın o kadar sosyaliz ki corona virüs bile bizi durdurmuyor ayaklarini. Daha önce dk dk selfie çekilenler, sosyal medyadan birbirbirini durtenler şimdi sosyal olmuş. Sosyallik tatile gitmek değildir,insanlarla etkileşim halinde bulunmaktır. Yoksa gideceğiniz tatilde bir Antep yemeği yemek sosyal olmaya işaret değildir.

Bknz. Sosyal tanimi

Gezin gezin, sakın evde durmayın. Ordan da aile büyüklerinizin elini öpmeyi sakın ihmal etmeyin.. özellikle toplu taşıma kullanın. Tur ile dip dine gezin..

Back
X