Kafam karışık - kullanılıyor muyum

bir seyler sahip olmak icin tasarruf yapmak gerekiyor maalesef, ve o soylediginiz seyler de zaruri olmadigi icin onlardan kisiliyor.
Ben kendim cimri biri oldugum icin bana mantikli geliyor.

Ama sizin sorununuz ortak kararinizin bu olmamasi.
Yani ortak bir sekilde butenizi asan bir ev almaya karar verdi iseniz ve mecburen bir seylerden kismak durumunda iseniz su an yaptiginiz simarikca.
Ama yok bu kadar borca esinizin zoru ile girdi iseniz ve siz aslinda istemiyorsaniz elbette haklisiniz. Herkesin azicik asim kaygisiz basim deme hakki var.

Merhaba bayanlar, 2017 de evlendim. Kayınvalidem bi ev almış yarısını ödemişti. Başka da ailelerden sıfır destekle evlendik. Evin kalan yarı borcunu, arabanın yarı borcunu mobilyayı vs. evlilik hayatımız böyle borç ödeyerek geçiyor. Maaş olarak eşimden daha çok kazanıyorum. Ama para idaresi ve kartlar ondadır. gereksiz veya kendine de harcama yapmaz ama ben almak istediğim şeyleri alamadığım için oldukça mutsuzum. Çalışıyorum çalışıyorum cüzdanımda 100 tl filan verdiği harçlık oluyor. Şuan evi satıp başka ev almak istiyoruz, çünkü 10 aylık bebeğim var, daha büyük ev şart oldu. Ama yani yine borç ödenecek. Yeni eve şunu bunu alayım dediğimde bana bir liste sıraladı işte tapu yok abonelikler taşınma vs hepsi bitecek elde para kalırsa alırsın diyor. Ki kalmaz. Uzun oldu ama nasıl desem benim özendiğim dekoratif şeyler ona göre her zaman boş ve lüzumsuz ve satın aldırmaz. Ve ben kullanılmış hissetmeye başladım.
Oncelikle 10 aylik bebek icin yeni ev sart mi madem borctan biktin olanla yetin.Biz de 10 senedir kredi oduyoruz sonucta evin olmasa kira odeyecektin.Tek sorun 100 lira para kalmasi size onu anlamadim yani yetmiyor ucu ucuna mi geçim yoksa bi kenara ekstra para mi atiyorsunuz eger öyleyse aylik 500 olsun sizin olmali .
Kadinlar yük altina girip bu kadar harap olmamalı yiyemeyeceksem
Tatile gidemeyeceksem niye calisayim.

Sadece maaş kartı değil anladığım kadarıyla kredi kartı vs de kullanmıyorsunuz. Belirli eğitimler alarak, kendi emekleriyle işini elde insanların özgürlüklerini bu kadar kısıtlayıcı bir şeye maruz kalmaları (ya da kendilerini maruz bırakmaları) beni üzüyor. Evlenince maaş da ayrı gayrı olmaz diyen kadınların çoğu maalesef harçlık alır gibi eşinden gelen 100 lira, 200 liraya boyun eğiyor. Evet ev, araba sahibi olmak için ortak birikimler zorunlu, ama kıt kanaat geçim olacakca çalışmanın pek anlamı yok.

Ayrıca evin kayınvalidenizin üzerine olması ne kadar yanlışsa, annenizin üzerine olması da o kadar yanlış. Annem evrakla ilgilendi o yüzden onun üstüne yapıldı demek kusura bakmayın ama komik. Yani insan ev alıyor da işlerini halledecek kadar vakti olmuyor. Annenize Allah esirgesin aniden birşey olsa kimse bu sizindi demez. Eş ailesi olunca kıyametler kopuyor, kadının ailesi olunca iyi niyetli, paragöz değil denilemez.
Yarısı evlenmeden ödenmişti diyerek o miktarı küçümsemeniz de doğru değil. Örneğin ev 200 bin ise yarısı 100 bin. Kadın bunu ödemişse gayet iyi. Hiç ailesinden yardım görmeyen bir sürü insan var.

eşiniz size 100 tl verip kendisi 500 tl ile mi geziyor?
yoksa siz ve eşinizin maaşı ancak taksit ve ev giderlerini karşılıyor eşinize de size de 100-200 tl mi kalıyor?

veya eşiniz de ay sonunda 1000 tl fazla kalıyor da birikim mi yapıyorsunuz?

bunların cevabına göre durum değişir çünkü, iki maaş ancak yetiyorsa eşiniz ne yapabilir?

erkeklerle kadınların gerekli-gereksiz bakış açısı çok farklı oluyor. mesela eşime göre benim bazı aldıklarım gereksiz bana göre de onun bazı aldıkları gereksiz. bu yüzden ortak krediler vs ödendikten sonra bütçenin ayrı tutulması taraftarıyım. Ben kk'ye girmeden önce herkes böyle yapıyor sanıyordum açıkcası burda gördüm kadınların para idaresini eşine vermelerini.

AY hemen boşattınız 🥺
Haklısın , biz de yuva yıkma meraklısıyız böyle işte n'aparsın. Yazdıklarından şunu çıkardım.Senden bir "korunurken 2. çocuğa hamile kaldım" konusu bekliyorum o halde , zinhar boşanma.2. çocuğu da yap , eşin evin borcu bitince ya seni boşar ya da 2. evi alıp onun da taksitlerini ödetir sana.

Kadınlar olarak kendimizi sevelim , ayaklı bankamatik , yatak arkadaşı , ego tatmin aracı stres topu değiliz.Sevilmek için maaş kartınızı eşinize vermenize gerek yok.Sevgiler size.

"Şu kadar yıldır evliyim. Kayınvalidem...."

Bu kadarını okuduktan sonra sırf üstüme çekmiim kötü kv enerjilerini diye orda okumayı bırakıyorum valla...Ay kv konularını okumak bile beynimi mahvetti affedin

Kusura bakmasın kimse ama direkt boşanma durumu konuşulması da bana çok iyi niyetli gelmiyor. Bu kadar rahat ağıza alınmaması gereken bir konu bu.Şahsen eşim böyle bir hesaba girse direkt boşar ne kadar ödediyse veririm eline Eşim gereksiz yere harcama yapmaz diyorsunuz Burası kilit nokta. Eğer sizden aldığı parayı kendi keyfine de harcamıyorsa bence tatlı dille konuşulacak bir durum. Ben yıllarca çaba gösterdim eve tabiki katkım olacak ama ihtiyacım kadarını alıp gerisini göndermek istiyorum diyebilirsiniz. Annem ve kardeşim bizimle yaşıyor o yüzdne büyük ev şart oldu demişsiniz. Eşiniz size ev ödetip ortak olmasın derdinde olsa anneniz ve kardeşinizle beraber yaşayacağı daha büyük bir ev için de hesap kitap yapmazdı.

eşinizle severek mi evlendiniz? yoksa görücü usulü mü? biraz mantık üzerine çalışan eş arayıp da öyle evlenmiş eşiniz gibi geldi bana..

Iyi de adam size kardesinin annesinin borcunu odetmiyor. Oduyorsaniz, harcamayip tasarruf yapiyorsaniz kendinize kâr olacak..

tabiki bunalacaksiniz biraz.. bu devirde kalburustu kesimden degilseniz herkes borcla idare etmekle ev araba sahibi oluyor. Ne sanslisiniz ki kira odemiyorsunuz.

buyuk evi odersiniz cocuklar buyur mobilyalar iyice eskir borc bitmis olur. Dersiniz artik yeter sirasi geldi esyalari degistircem..

Hem pastam dursun hem karnim doysun olmaz.

belli ki elinize para gecse ivir zivir dekorasyona vermek sizi rahatsiz etmeyecek harcanip gidecek. Adam ele almis hesabi..

ben normalde kadinin karti vermesine karsiyim ama bazi durumlarda gerekiyor. Kadin savurabiliyor parayi.

Ya nolur nolur su kadinlar maas kartlarini eslerine vermekten bi vazgecsin artik ya

Her okuduğumda kafamı duvara çarparım geliyor
Ben de karsiyim kesinlikle. Ama bazi konularda bir de bey den dinlesek belki diyecek ki son care ele aldim artik butceyi.. borc oduyoruz ev sahibi oluyoruz yarin kendimiz rahat edicez ama kadin ivir zivirdi makyajdi kap kacakti harciyor parayi diyecek. Belki oncesinde ne kavgalar cikti da is bu hale geldi.
Kimse demiyor ki cok savurdum parayi da adam aldi elimden diye. Ama bazi kocalar tilki oluyor kadin saf oluyor aliyor elinden o ayri.

Ay yine yorumları hayretle okuduğum bir gün. 😱 Öncelikle kullanıldığınızı düşünmüyorum konu sahibi. Eşiniz paranızı alıp kendi keyfi için mi harcıyor? Akşamları dışarılarda mı geziyor? Sürekli kendine alışveriş mi yapıyor? Sanmıyorum. O zaman kullanılmıyorsunuz. “Ohh adam sizi bırakmaz tabi paranızı yiyor” falan ne kadar çirkin yorumlar. O zaman çalışmayan her kadın da eşinin parasını yiyor. Böyle evlilik anlayışı mı olur? Madem ev almak için kemer sıkıyorsunuz sizin yapacağınız en mantıklı şey maaşınızdan belli bir meblağ alıp onunla azar azar da olsa istediklerinizi almak. Mesela ben 6000 kazanıyorsam 2000’i ile istediklerimi alıyorum. O ay üç şey almıyorum da iki şey alıyorum, diğerini bir dahaki aya bırakıyorum ama gayet de alıyorum. Kalan maaşı eşime gönderdiğim için de hiç kullanılmış hissetmiyorum. Sonuçta eşim paraları bensiz yemiyor.

Hep söylüyorum yine söyleyeceğim para kazanmayı biliyorsunuzda harcamayı bilmiyor musunuz?? Maaş kartınızı alın her ay kendinize para ayırıp gerisini eşinize yollayın

O kadar çalışıp bütün para da borca verilmez ki çok kötü durumda değilseniz. Eşiniz paranın üstüne yatıp ona buna olmaz diyecekse alın kartınızı oturup bütçe yapın. Borçlara belli bir miktar ayırın yemeği faturaları çıkarın kendinize ayıracağınız belli bir para olsun. Sizin de eşinizin de. Ev için mi yaşayacaksınız yani. Bütün hayatınız böyle mi geçecek. Hiç mi özel istekleriniz bireyselliğiniz olmayacak. Kendinize bu kötülüğü yapmayın lütfen.

Allah esirgesin bir ayrilik vs oldugunda hak talep edebilecek misiniz? Biraz ali cengiz oyunu gibi gözüküyor. Tapu kimin uzerine?

Isteklerini erteleyebilirsin borcun bitince bahaneside kalmaz

Back
X