kafam karışık yardım edin...

Evlilik olursa eger, nasil olacagi gun gibi ortada. Allah sizi bu saygisiz kisinin serrinden korusun bence.

erkek arkadasın da cıkmazda olabilir ama senin aileni daha simdiden silmişse (sen agac kavugundan mı cıktın - annen ne yapmıs bu kadar büyük görmek istemiyom vs diyor ) büyük sorunlar yasanır ileride yuvanı kurdugunda diye düsünüyorum.

ayrıca kendi gelecegi bu sonucta bir kere olan birsey insan öyle diyerek yola cıkıyor özeniyor vs..

yazdıklarına istinaden diyecegim su : seni haketmiyor .

zamane gençlerine ne oluyor anlamıyorum. herşey ve herkez modernelşti. eskisi gibi görücü usulu kalmadı. herkez seçtiği beğendiği anlaştığı nsanla evleniyo, aileler destek oluyo ama ne bu şımarıklık. anlmıyorum gerçekten.

Nasıl başlarsa öyle gider sözü çok doğru tatlım... sizin olayınız baştan berbat... annene ilgili sözleri ne kaba ne çirkin.. ve hiç gelmemeleri de çok kötü...... iyi düşün derim

erkekler her zaman haklılardır zaten.. kadınların hep susmasını onlara itaat etmelerini hizmet etmelerini sözlerini dinlemelerini isterler.. hep isterlerrrr hepp

bir kişi daha sözlüyken böyle aileye tavır alıyorsa bunun sonu hiç hayırlı olmaz bence
birde evlilik gibi çok ciddi bir meselede neden hep erkek tarafının isteği oluyor anlamadım
benim anladığım kadarıyla sanki sözlünüz sizinle ayrılmak istiyor
yoksa neden sizi bu kadar zora koşusunki bence sizi kendinden soğutmaya çalışıyor ki bence hiç uzatadan ayrılın birde anne ve babanız ne diyorlar onların düşünceleri daha önemli çünkü onlar sizi en iyi tanıyan kişiler evlilik bu şakaya gelmez nihayetinde bir ömür bu

bunları kabul etmek çok zor işte... lafta çok değerliyim ama benim için ne yaptı bugüne kadar hiç... bir erkek nişan olmayacak olmayacak diye tutturur mu bu kadar ... tepsi aldım süsleyecem nişan tepsimiz diyorum umrunda değil... çok safım gözüm körmüş... bunları kimseye anlatmadım çektim ailemde istemiyor işn gerçeği istememelerinin sebebi bu olanlar tabiki... dün arkadaşıma anlattım senin düşünmen hata dedi haklı... bir ömürü birlikte geçirecektik değmezmiş...

evet nişan bir formalitedir ama olması gereken. Mesela bende ayrı yapmadım sözüm ve nişanım aynı akşam olmuştu
Ne kadar büyük saygısızlık ve ayıp annen her nedemiş olursa olsun sevdiği kızın ailesiii mecbur gelicekk anasını sevmiyorsa kızınıda sevmiycek o zaman, iyi düşünnn aile bu sırf kendini düşünen bir erkek için ailenden olma derim , yarın öbürgünn sıkıntıya düştüğünde ailen olucak arkanda ,
ayrıca ne demek 5 saatlik mesafe isterse 15 saat olsun yeri geliyo insanlar yurtdışından geliyor kız alıyo domates değill, yaptığı resmen hadsizlik. Sana bu kadar ezmeye çalışan değer vermeyen ailene bile bu şekilde düşüncesi olan bir erkek. Ayrıca haketmediğini de düşünüyormuş. Nasıl bir insanla birliktesin aklım almadı İnsan mı

yol yakınken olay mahalinden uzaklaş hemen
saygısız,egolarına bağlı,empatiyle uzaktan yakından alakası olmayan terbiyesiz biriyle evlenirim diyorsan o ayrı tabi!

Evlilik olursa eger, nasil olacagi gun gibi ortada. Allah sizi bu saygisiz kisinin serrinden korusun bence.

Katılmadan edemiyorum.
Zaten evlilik sonrası söz ve nişan süreci karşındaki insanı tanımak, ailesini tanımak için ön görülmüş birşey.
Bu yazdığın maddeler karşındaki insanı tanımaya yetecek şeyler zaten.
Karar senin tabii ki, fakat ailen ile de paylaş sorunlarını.
Bir anne baba evladı için en iyisini isteyeceği için, kendi tecrübelerini de katarak sana en doğru kararı verme konusunda çok yardımcı olacaktır.
Aynı zamanda onların desteğini alman her zaman seni rahatlatacaktır.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah...

1. nişan bir formalite midir? bir yüzükle sözlü olarak kaç sene beklenir?

Nişan evliliğe giden ilk adım sözden sonra ki bir adımdır... Kişilerin tercih ve maddi durumlarına göre değişkenlik gösterebilir ama ortalama süre 1 yıldır...

2. neden bir kişi kendisinin ve ailesinin hatalarını kabul etmez sürekli karşı tarafı suçlar?

Çünkü öyle yetiştirilmiştir gelin = köle anlayışı vardır ve şimdiden böyle ise evlenince ohooo denilecek tiplerdendir.

3. istediği olmayınca (tayin için nikah ama tayin anca seneye olur o zaman hakkım oluyor ancak şimdi istiyor ve ben hala sözlüyüm) annem kabul etmeyince annen benim için bitmiştir bir daha o eve gelip annenin yüzünü görmem ve de ilerisini düşünerek hareket ett diyerekten beni aileme göndermemekle daha şimdiden tehdit etmesi çok büyük bir sorun değil mi?

Onun ailesi baş tacı ve sizin ailenizin artık ' el ' olması gerektiğini düşünen yapıya sahip olduğuna bir ıspat daha.. Yani onun ailesinin bir dediğini iki etmeyecek ama kendi ailenizle hiç görüşmeyeceksiniz evlenince. Aksi halde kavgalar büyür ve kapıya konma ile tehdit edileceksiniz..

4. neyse 1 sene sonunda söz dışında evimize gelmediler haftaya nişan bahanesiyle geleceklerdi (nişanı da sırf nikah için istiyor) bunu söylediğimde uzak işi gücü bahane etmesi yani 5 saatlik mesafe uzak mı

Nişan içinde gelmeye zahmet etmesinler ( Bence ) .

5. ve bütün bunları söylediğimde kendi hatalarını görmeyip sen bunları haketmiyorsun diyen biri sen bundan anlarsın di

İlk kez damat adayı ile aynı görüşteyim.. Bence de valla hala onla bırak nişanlanmayı , konuşuyorsan bile galiba sen bundan anlıyorsun arkadaşım...

belli ailemden vazgeçmem ben... el o yel alır gider ama anam babm hep arkamdalar...

vazgeç bence tatlım sonradan daha cok uzulursun

şimdiden çok üzülüyorum zaten...

ben de öyle düşünüyorum... baskı kurmaya çalıştı üzerimde çok sıktı beni... ne derse tamam dedim hep güvenip inandım oyalanmışım sadece...

ben de anlamadım ve ben geleneklerine bağlı bir insanım o da görünüşte öyle...

Nasıl başlarsa öyle gider sözü çok doğru tatlım... sizin olayınız baştan berbat... annene ilgili sözleri ne kaba ne çirkin.. ve hiç gelmemeleri de çok kötü...... iyi düşün derim

gelmediler dediğimde cevabı hazır uzak... herkes beni örnek gösterirdi ailemin bir kızıyım... pul kadar değerim kalmadı sayesinde...

erkekler her zaman haklılardır zaten.. kadınların hep susmasını onlara itaat etmelerini hizmet etmelerini sözlerini dinlemelerini isterler.. hep isterlerrrr hepp

ben de başta dinelmesem de sonra hep dinledim ne kadar da safmışım

bunu çok ima ettim ben bitsin dedim belki ailesi istemedi ondan böyle oldu ama öyle bir şey hissetmedim nasıl hissedeyim ki kaç kere geldiler... ya da gelmemeleri bunu gösterirdi ben anlayamamışım....

Sakın kafan karışmasın.
Kaç kurtul, kaç kurtul ve yine kaç kurtul.
Evlenince seni nelerin beklediği belli.

belli bağırıyor resmen ben kulağımı tıkamışım sanki yeni farkediyorum.... şunu anladım ailne karşı her şeyde şeffaf olacaksın her şeyi anlatacaksın...

perşembenin gelişi çarşambadan belli olur derler

bu yaşananlar ilerde evlilik olursa neler olup biteceğinin habercisi

allah yardımcınız olsun

İlk kez damat adayı ile aynı görüşteyim.. Bence de valla hala onla bırak nişanlanmayı , konuşuyorsan bile galiba sen bundan anlıyorsun arkadaşım...[/QUOTE]

yorumların için teşekkür ederim... ben şöyle düşünüyorum bir insan ne olursa olsun kötü olan hiçbir şeyi haketmez... safım orası doğru... sorunların hepsini örttüm mü evet... ama iş aileme gelince durdum orda... sonrası yok belki de baştan yoktu... ama ilk kez birini sevip böyle şeyler yaşıyordum göremedim her şeyi....

bir de annem bir şey yapmadı yani biz şunu isteriz bunu isteriz bile demedik ama onun annesi dedi nişan da takım elbise saat alyans vs. bir arkadaşın da dediği gibi çarşambanın gelişi perşembeden belli... sonrasında nasıl baş ederim bilmiyorum... çok zor bu işler...

İlk kez damat adayı ile aynı görüşteyim.. Bence de valla hala onla bırak nişanlanmayı , konuşuyorsan bile galiba sen bundan anlıyorsun arkadaşım...

yorumların için teşekkür ederim... ben şöyle düşünüyorum bir insan ne olursa olsun kötü olan hiçbir şeyi haketmez... safım orası doğru... sorunların hepsini örttüm mü evet... ama iş aileme gelince durdum orda... sonrası yok belki de baştan yoktu... ama ilk kez birini sevip böyle şeyler yaşıyordum göremedim her şeyi....[/QUOTE]

Rica ederim.. Orada durmayı bildiysen zaten son soruyu sormana da cevabımı dikkate almana da gerek yok.. Kendinizi kurtardığınıza sevindim , Allah hakkınızda hayırlısını versin.. Sadece sevmek yetmez bazen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…