Kafam karıştı siz nasıl ayarlıyosunuz?

Nkrcklr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
1.786
581
123
Arkadaşlar 10 küsür yıldır iş hayatı içerisindeyim. . Zor bir hastalık süreci atlattım ve kenara para koymanın önemini anladım. Ama gezmeyi, kıyafet işte kaliteli makyaj malzemesi almayı çok seviyorum. Çok gezdim çok harcadım. 1 yıldır keyfi harcamalarımı kıstım ve hastalığa yoğunlaştım. Hastalığım için birikimimi harcadım. İyileşmeye başladım çok şükür. Çevremde benden daha küçük bazı akrabalarıma bakıyorum o kadar kısıyorlarki ev alalım 2. evi de alalım modundalar. Cafe ye gitmezler asla hep parkta otururlar. Bundan sonra ben de öyle mi yapsam diye düşünüyorum. Ama kıyafet özellikle makyaja çok düşkünüm. Atıyorum 2-3 bin bir makyaj ürününe vermek çok mu? Bilmiyorum kafam karışık. Siz harcamalarınıza çok dikkat ediyormusunuz? Ne kadarını keyfi harcamalara veriyorsunuz?

İmkanınız bu denli kısıtlıykan bir makyaja bu kadar bütçe ayırmak mantıklı degil.

Maaşım 150k civarında
Özentilik mi bilmiyorum kıyafete bu kadar harcamıyorum ama makyajda seviyorum

Çok. 2-3 bin tek bir makyaj malzemesine mi verilir ya.

Maaşım 150k civarında
Özentilik mi bilmiyorum kıyafete bu kadar harcamıyorum ama makyajda seviyorum
Canım 150 k alıp 3 bin de verirsin ya o kadar da değil bence aldığın makyaj ürünü öyle hemen bitmiyor ki zaten uzun zaman kullanıyorsun. Ama tek bir ürünse çok yani gerek yok o kadar iyi almana. Bir tık daha ucuz yine de kaliteli markalar var.

ben 150 bin maaş alsam aklımı bile oynatırım. bekar ve kira vermeyen biri için süper para. boşver ye iç harca. gelirin iyi. bu yaşlar birdaha gelmez. içinden geleni yap. maaşın kısacak bir maaş değil. o maaşı ben alsam her ay 50k kenara atar 100 bini çatır çatır yerim.

Aslında temel hayatı iyileştirecek kadar kısmak gerekli ben bekarken eşimle evlenmeden önce biriktirmeye başlamıştık evlendik 1 sene hatırlarım Ton balığı için tartışmıştık o kadar biriktiyor asla tatile cikmiyorduk kıyafet almıyor ilk defa ikinci el uygulamasindan makyaj malzemesi almıştım çok siktik disimizi 4 buçuk milyonluk küçük bir ev aldık sıfır havuzlu tatil. Konpsepli sonra borçlar bitti ful gez ye iç ama yine biriktirmeye başladık bu sefer ikinci ev için kendimizi sıkmadan çünkü bebek ıstiyorum ve bu yolun hepsi çok masraflı orda eşim hastane odasında şey demişti iyiki seni dinleyip hep para kenara koyuyoruz yoksa bunu nasıl öderdim saglikliyken kötü birşey olabilir zor zamanlar olabilir mantığıyla hayatını çok kötüleştirmeden birikim yap bazı şeyler imkan meselesi cafeyemi gitmek istiyorsun ayda bir git harcamalarını kıs özellikle. Makyaj kıyafet bunlarinda kaliteli uygunu var bazı zamanlar zordur dahada zor zamanlar olur düşüncesi ile hareket edip biraz biriktir tatlim

Ton balığı için mi vay be hiç o kadar sıkmadım öğrenciyken bile. Evet dedikleriniz doğru bundan sonra daha dikkatli harcıycam çok savurdum ben ohoo:/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…