Başarıların daim olsun.Yazılımcıyım bilgisayar mühendisliği okudum
Yani benim gelirim bir tık daha yüksek, ben oraları geçtim şimdi çantaya 400 euro vermek mantıklı mı sorusundayımBurada da benzer gelirliler vardır
Gerçekten böyle bir durum yaşadım çok zordu bir sene bizim için ev fiyatları çok artıyor biz yetişemiyorduk kimse destekte olmuyordu bize şuan düşününce komik Geliyor öğrenci iken araba almış ful gezer vaziyetteydim ama işte imkanlar bazen değişiyor malasef çok değişmeden kendinizce tutmak gerekliTon balığı için mi vay be hiç o kadar sıkmadım öğrenciyken bile. Evet dedikleriniz doğru bundan sonra daha dikkatli harcıycam çok savurdum ben ohoo:/
Çok geçmiş olsun
Hayatın ne getireceği belli olmuyor olabildiğince yinede belli bir miktarda birikim için ayırmak mantıklı makyaj harçamanızı azaltabilirsiniz evde yemek yemekte birikim yapmaya katkı sağlar
Hımm evet daha mantıklı yüzde kısmıYani benim gelirim bir tık daha yüksek, ben oraları geçtim şimdi çantaya 400 euro vermek mantıklı mı sorusundayım
Ama buradan bunları konuşmak mantıksız
Para değil de yüzde verebilirsen daha sağlıklı tavsiyeler gelir, ayda %20 makyaja veriyorum gibi…
Ev araba var ailemin desteğiyle aldım tabi yarısından biraz fazlasını ben verdim hala kredi ödüyorum. Haklısınız çok israf oluyor150k yı kira vermiyorsan istediğin gibi harca ama ev için kenara at birşeyler. Şuan değil ama yaşlılıkta pişman olursun almadım diye. Bana göre makyaj malzemesinde yüzüne uygun ürünlerı bulduysan ve kullanıyorsan sk tarihine yakın yenile sürekli yeni birşeyler almak bana gibi israf geliyor.
Arkadaşlar 10 küsür yıldır iş hayatı içerisindeyim. . Zor bir hastalık süreci atlattım ve kenara para koymanın önemini anladım. Ama gezmeyi, kıyafet işte kaliteli makyaj malzemesi almayı çok seviyorum. Çok gezdim çok harcadım. 1 yıldır keyfi harcamalarımı kıstım ve hastalığa yoğunlaştım. Hastalığım için birikimimi harcadım. İyileşmeye başladım çok şükür. Çevremde benden daha küçük bazı akrabalarıma bakıyorum o kadar kısıyorlarki ev alalım 2. evi de alalım modundalar. Cafe ye gitmezler asla hep parkta otururlar. Bundan sonra ben de öyle mi yapsam diye düşünüyorum. Ama kıyafet özellikle makyaja çok düşkünüm. Atıyorum 2-3 bin bir makyaj ürününe vermek çok mu? Bilmiyorum kafam karışık. Siz harcamalarınıza çok dikkat ediyormusunuz? Ne kadarını keyfi harcamalara veriyorsunuz?
BilemedimmHımm evet daha mantıklı yüzde kısmı
Benim maaşımdan bir yık yüksek maaş için 400 euro çantaya çok sanki ama önceliklere göre değişir
Aylık 150 bin e çoktan bir ev araba almanız gerekirdi. Makyaj malzemesi zaten hemen birşey değil min 6 ay kullanılıyor her ay buna para harcamanız çok saçma geldi bana.Maaşım 150k civarında
Özentilik mi bilmiyorum kıyafete bu kadar harcamıyorum ama makyajda seviyorum
Makyaj malzemesi bittikçe alınan bir şey değil mi? Sürekli kullanmayacağın ürünler mi alıyorsun?Arkadaşlar 10 küsür yıldır iş hayatı içerisindeyim. . Zor bir hastalık süreci atlattım ve kenara para koymanın önemini anladım. Ama gezmeyi, kıyafet işte kaliteli makyaj malzemesi almayı çok seviyorum. Çok gezdim çok harcadım. 1 yıldır keyfi harcamalarımı kıstım ve hastalığa yoğunlaştım. Hastalığım için birikimimi harcadım. İyileşmeye başladım çok şükür. Çevremde benden daha küçük bazı akrabalarıma bakıyorum o kadar kısıyorlarki ev alalım 2. evi de alalım modundalar. Cafe ye gitmezler asla hep parkta otururlar. Bundan sonra ben de öyle mi yapsam diye düşünüyorum. Ama kıyafet özellikle makyaja çok düşkünüm. Atıyorum 2-3 bin bir makyaj ürününe vermek çok mu? Bilmiyorum kafam karışık. Siz harcamalarınıza çok dikkat ediyormusunuz? Ne kadarını keyfi harcamalara veriyorsunuz?
Hangi ürünler için mesela?Vallla benim gelirim 100.000 altinda gayet de bi makyaj malzemesine 2-3 bin tl veriyorum. Ha tabii cılkını cıkartmamak amacıyla. Acikcasi drugstore dedigimizle de kalitesi hic de benzemiyor. Bazen pisman oluyorum. Keske gidip gratisden alacagima biraz daha kiysaydim sephoradan alsaydim, hem de uzun süre kullanirdim diyorum. Bellli basli vazgecemeyecegim taviz vermeyecegim seyler var. Cilt urunleri ve ruj icin parami harcayabiliyorum.
Herkesin bi gideri var. Sigara icmiyorum gece hayatim yok, surekli her gun disarda yemek yemiyorum, ayda yilda bi guzel bi alkol alirim evde keyif icin. Gezmeyi de severim.
Yani taviz vermeyeceğiniz konuyu belirleyin. İnsanın ayda 2-3 bin kendisine harcayaği bi şeyi olmali, olmayinca niye çalışıyorum hissiyatına giriyor...
Makyaj malzemesi bittikçe alınan bir şey değil mi? Sürekli kullanmayacağın ürünler mi alıyorsun?Arkadaşlar 10 küsür yıldır iş hayatı içerisindeyim. . Zor bir hastalık süreci atlattım ve kenara para koymanın önemini anladım. Ama gezmeyi, kıyafet işte kaliteli makyaj malzemesi almayı çok seviyorum. Çok gezdim çok harcadım. 1 yıldır keyfi harcamalarımı kıstım ve hastalığa yoğunlaştım. Hastalığım için birikimimi harcadım. İyileşmeye başladım çok şükür. Çevremde benden daha küçük bazı akrabalarıma bakıyorum o kadar kısıyorlarki ev alalım 2. evi de alalım modundalar. Cafe ye gitmezler asla hep parkta otururlar. Bundan sonra ben de öyle mi yapsam diye düşünüyorum. Ama kıyafet özellikle makyaja çok düşkünüm. Atıyorum 2-3 bin bir makyaj ürününe vermek çok mu? Bilmiyorum kafam karışık. Siz harcamalarınıza çok dikkat ediyormusunuz? Ne kadarını keyfi harcamalara veriyorsunuz?
Peki niş parfüme ne diyorsun değer miHımm evet daha mantıklı yüzde kısmı
Benim maaşımdan bir tık yüksek maaş için 400 euro çantaya çok sanki ama önceliklere göre değişir
makyaj modası sürekli değişiyor biraz takip ediyorsanız biliyor olmanız gerek. Yeni ürün denemeyi moda olan şeyleri denemeyi seviyorum. Atıyorum stick allık moda oluyor pudra modası değişiyor bunları denemek istiyorum. Ve ürünlerin skt sine dikkat ediyorsanız zaten yıllık almanız gerekiyor. Keza cilt bakımı da öyle ihtiyaç sürekli değişiyor bazen cildin neme bariyer onarımına bazen leke tedavisine ihtiyacı oluyor sürekli aynı ürün olmuyor yani.Makyaj malzemesi bittikçe alınan bir şey değil mi? Sürekli kullanmayacağın ürünler mi alıyorsun?
İnsanın makyajı belli bir yaştan sonra oturur, kullandığı malzemeler netleşir. Arada yeni birkaç şey denense bile alınacak, kullanılacak, bitince yenisi alınacak ürünler bellidir. Onları da en iyisinden bile alsan maksimum senede 2 kez yenilenir.
Şu yaşında makyajını ve kullandığın ürünleri oturtmadıysan orda problem vardır.
Kıyafette aynı şekilde 10 yıldır çalışan insanın tarzına göre gardrobu oluşmuştur zaten. Ara ara ihtiyaç olduğunda alınır. Her gördüğünü alıyorsan, sırf üzerinde logo var diye değmeyecek paralar saçıyorsan orda da problem vardır.
Değer kesinliklePeki niş parfüme ne diyorsun değer mi
Benim kardeşimin bir alışkanlığı var. Maaşını alınca altınını alır kalan parasını da istediği gibi harcar. O altın mutlaka alınacak. Altından snr kalmadıysa keyfi harcamaz. Ama kaldıysa hiç önemsemez harcar.Sağlık önemli tabi ama birikim şart yine de hayatta herşey oluyor
Aldım evim arabam var:) hatta arabayı yakında değiştim.Aylık 150 bin e çoktan bir ev araba almanız gerekirdi. Makyaj malzemesi zaten hemen birşey değil min 6 ay kullanılıyor her ay buna para harcamanız çok saçma geldi bana.
10sene diyorsunuz 10 yılda hiçmi birikim yapıp birşey almadınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?