Ben de kıyafetçi değilim ya makyaj cilt bakımı parfümcüyümDeğer kesinlikle
Benim kardeşimin bir alışkanlığı var. Maaşını alınca altınını alır kalan parasını da istediği gibi harcar. O altın mutlaka alınacak. Altından snr kalmadıysa keyfi harcamaz. Ama kaldıysa hiç önemsemez harcar.
Ha ben yapabiliyor muyum derseniz hayır. Ama takdir ettiğim bir alışkanlık. Belki bu tarz düşünebilirsiniz
Ben de parfüm merakı da yok makyaj ve cilt bakımıBen de kıyafetçi değilim ya makyaj cilt bakımı parfümcüyüm
Kardeşiniz en mantıklı olanı yapıyor bizde öyle olsak keşkeBenim kardeşimin bir alışkanlığı var. Maaşını alınca altınını alır kalan parasını da istediği gibi harcar. O altın mutlaka alınacak. Altından snr kalmadıysa keyfi harcamaz. Ama kaldıysa hiç önemsemez harcar.
Ha ben yapabiliyor muyum derseniz hayır. Ama takdir ettiğim bir alışkanlık. Belki bu tarz düşünebilirsiniz
Yok ailemden desteğim var fena değil o açıdan ama çok savurdum yurtdışı çok gezdim bundan sonra daha temkinli yaklaşıcam sağlıklı olsam yine harcardım muhtemelen ama sağlığım gidince dank ettiEskiden olsa belki farkli dusunurdum ama Turkiyenin şu belirsizmiginde ve ekonomisinde "ben gemzeyi seviyorum, yok pahali makyaj urun seviyorum" kafalariyla kenara para koymadan yaşamak asiri sorumsuz ve mantiksizca...
Ha bu sorumsuzlugun sonucunu siz yasayacaksiniz sonucta.
Ha arka planda aile destegi, aileden mal mulk varsa sikinti yok ama destegi olmayan insanlarin kafeden vs kisip bir seyler sahibi olmaya calismasi anormal bi durum degil. Sizin biseyiniz yokken harciyorsan garip olan sizsiniz
Moda takip etmiyorum ben. Sevdiğim, kendime yakıştırdığım modadır benim için, bir influencer övdü diye ürün almam. Yeni ürün deneyeceksem mağazada denerim, imkan varsa tester alır bir süre kullanırım, beğenirsem alırım. Ki sanırım 15 senedir falan aynı fondöteni kullanıyorum mesela. Üretimi durmadığı sürece hiçbir şekilde değiştirmem.makyaj modası sürekli değişiyor biraz takip ediyorsanız biliyor olmanız gerek. Yeni ürün denemeyi moda olan şeyleri denemeyi seviyorum. Atıyorum stick allık moda oluyor pudra modası değişiyor bunları denemek istiyorum. Ve ürünlerin skt sine dikkat ediyorsanız zaten yıllık almanız gerekiyor. Keza cilt bakımı da öyle ihtiyaç sürekli değişiyor bazen cildin neme bariyer onarımına bazen leke tedavisine ihtiyacı oluyor sürekli aynı ürün olmuyor yani.
Aldığım ürünü kullanırım büyük oranda sevdiysem çok çöpe gitmez.
Kıyafet düşkünlüğüm logo takıntım hiç yok heryerden alır giyerim.
Yaşım 41, iyi bir kırışıklık kremine 2-3 bin lira veririm ama makyaj malzemesine asla, yaşlandıkça makyajı azaltmak gerekiyor bence. Benim zayıf noktam da kıyafet son bir yıldır çok azalttım ama çok da mutsuzum umarım alışırım :)
Tercih meselesi ben yeni ürün severim ben de tabiki deneyip alıyorum önüme geleni değil:)Moda takip etmiyorum ben. Sevdiğim, kendime yakıştırdığım modadır benim için, bir influencer övdü diye ürün almam. Yeni ürün deneyeceksem mağazada denerim, imkan varsa tester alır bir süre kullanırım, beğenirsem alırım. Ki sanırım 15 senedir falan aynı fondöteni kullanıyorum mesela. Üretimi durmadığı sürece hiçbir şekilde değiştirmem.
Cilt bakım ürünlerinin de çoğu boş içerik. Cilt içerden beslenir, korunur. Bir yüz temizleme jeli, bir tonik, bir nemlendirici, bir güneş kremi cilt bakımı için yeterlidir.
150k maaş alan biri için 3k makyaja vermek çok değil.
Ama sırf o kadar makyaja verip nasıl hiç birikimin olmadığını anlamadım. Çok fazla mı ürün alıyorsun?
Kendi harcamama gelecek olursam, şu anda izindeyim ama izinde olmasam bile eşimle aldığımız toplam maaş 150k değil. Ona rağmen iki sene önce yılda 450k para biriktirdik. Kirayı ve ödemeleri verip kalan parayı altına yatırdık ve sene sonunda bu kadar para geçti elimize.
Cafeye de gittik, restoranlarda da yedik, eve de çok yemek söyledik. Ama yine de biriktirebildik. Çünkü mesela çok pahalı cafeyi değil ortalama olanı tercih ettik. Dışardan kendimize 500 liralık değil 200 liralık yemek söyledik. Gibi gibi. Ve kıyafete, şuna buna çok para harcamadık. O şekilde rahat birikim yapabildik.
Evet şu an tam olarak yaşadığımı anlatmışsınız paralar su gibi aktı benim de. Ve 6 aydır ekstra harcamaları kestim ama iyileşmeye başladım yavaştan ve alasım geliyor tekrar bişeyler ama yok almıycam.Bir sabah hayatım olağan akışında başladı, akşama doğru doktordan bir telefon geldi, ne olduğumu şaşırdım. O telefonla başlayan bir kaç yıllık süreçte, çok ciddi paralar, su gibi harcandı.
İnsanın sağlıkla sınandığı böyle durumlar, "para"nın yeniden konumlandırılmasına ister istemez yol açıyor.
Benim- ki gayet yetişkin, olgun yaşta bir insanken- tüm hayata bakışım değişti, değil ki paraya bakışım.
Artık, önce ek gelir getirecek bir yatırım - ev, dükkan, vs..- sonra bilmem kaç bin liralık parfüm, sıralamam böyle.
Yok her temizleyici denemem zaten bir temizleyici büyük boy alınca bir yıl gidiyor. Cilt bakımında serum retinol asitler vs çeşitlilik bunlara gidiyor. Makyajda da atıyorum göz için farklı bir ürün çıkmış onu alasım geliyor. İşte renkli rimel çıkıyor alıyorum mesela böyle böyle. Cilt bakımı ürünlerinin dibini sıyırırım genelde. Kapatıcı filan sabittir. Fondöten de çok kullanmam bile. Sanırım bendeki sıkıntu makyaj ürünlerinde. Eskiden kıyafete de çok harcardım onu düzelttim birazKök aile iletişim problemleri yaratıyorsa, maddi fedakarlık gereği kira bedeli: 1/5
Süpermarket: 0,8/5
Faturalar: 0,25/5
Takviye/Sağlık; 0,50/5
Kişisel bakım sabittir bence.
Kapatıcın, allığın, kalemin, kremin, güneş kremin, temizleyicin, parfüm sabit olur bence.
Yüzüne her çıkan temizleyiciyi denersen bariyerin bozulur ilaçlık olursun bakteri alt tabakaya bir indimi kurtulması yıllar alıyor.
Her çıkan kapatıcıyı denersen komedonlardan kurtulmak aylarını alır.
Tercihlerinin hatalı olduğunu ve birikim yapamadığını düşündüğün için konu açmadın mı?Tercih meselesi ben yeni ürün severim ben de tabiki deneyip alıyorum önüme geleni değil:)
Cilt bakımı boş içerik mihastalığımdan dolayı bakımımı aksattım ve cildim inanılmaz kötüleşti.
mezoterapiler iğneli tedaviler bunlar da güzel oluyor düzenli yaptırıyordum hasta olunca kaldı.
Tabi bekar olmam çocuğumun olmaması da etken sorumluluğum fazla olsa yapamazdım herhalde.
Hastalık kısmını gördüm ama evet ev ve arabayı belirtmemeniz eksiklik olmuş.Birikimim vardı hastalık için harcadım nakitleri. Evim arabam var. Bunları yazmadığım için hiçbişeyim yok sanılmış. Çok iyi biriktirmişsiniz siz maşallah. çok fazla ürün almıyorum aslında. Gezme tozmaya çok harcadım. Son birkaç yıldır senede 4 kez yurtdışına çıkıyordum. Ben de bundan sonra daha temkinli olmalıyım.
Katılıyorum aynen öyle. Faydası kanıtlanmamış birçok saçma içerik sunuluyor.Moda takip etmiyorum ben. Sevdiğim, kendime yakıştırdığım modadır benim için, bir influencer övdü diye ürün almam. Yeni ürün deneyeceksem mağazada denerim, imkan varsa tester alır bir süre kullanırım, beğenirsem alırım. Ki sanırım 15 senedir falan aynı fondöteni kullanıyorum mesela. Üretimi durmadığı sürece hiçbir şekilde değiştirmem.
Cilt bakım ürünlerinin de çoğu boş içerik. Cilt içerden beslenir, korunur. Bir yüz temizleme jeli, bir tonik, bir nemlendirici, bir güneş kremi cilt bakımı için yeterlidir.
Mermer gibi cildini çok merak ettim:)Tercihlerinin hatalı olduğunu ve birikim yapamadığını düşündüğün için konu açmadın mı?
Ciltten cilde değişiyor demek ki. Ne herhangi bir işlem var cildimde ne yukarıda saydığım rutinin dışında bir şey yapıyorum. Arada belki c vitamini. Cildim mermer gibi. Ne kırışık ne leke. Ben az ürün kullanmama bağlıyorum. Cildimi yormuyorum, ihtiyacı olanı veriyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum, bol su içiyorum. Başka bir şeye gerek kalmıyor böylece.
Ne güzel cilt bakımı parfüm falan konuşuyorduk neden kavga ediyorsunuzMermer gibi cildini çok merak ettim:)
Evet o yüzden konu açtım ne oldu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?