Kafam karıştı siz nasıl ayarlıyosunuz?

Çok mantıklı ben ancak borç olunca ödüyorum:) bunu deneyeyim altın vadeli hisse senedi hepsi olur aslında.

Eskiden olsa belki farkli dusunurdum ama Turkiyenin şu belirsizliginde ve ekonomisinde "ben gezmeyi seviyorum, yok pahali makyaj urun seviyorum" kafalariyla kenara para koymadan yaşamak asiri sorumsuz ve mantiksizca...
Ha bu sorumsuzlugun sonucunu siz yasayacaksiniz sonucta.
Arka planda aile destegi, aileden mal mulk varsa sikinti yok ama destegi olmayan insanlarin kafeden vs kisip bir seyler sahibi olmaya calismasi anormal bi durum degil. Sizin biseyiniz yokken harciyorsaniz garip olan sizsiniz

Kardeşiniz en mantıklı olanı yapıyor bizde öyle olsak keşke

Yok ailemden desteğim var fena değil o açıdan ama çok savurdum yurtdışı çok gezdim bundan sonra daha temkinli yaklaşıcam sağlıklı olsam yine harcardım muhtemelen ama sağlığım gidince dank etti

Moda takip etmiyorum ben. Sevdiğim, kendime yakıştırdığım modadır benim için, bir influencer övdü diye ürün almam. Yeni ürün deneyeceksem mağazada denerim, imkan varsa tester alır bir süre kullanırım, beğenirsem alırım. Ki sanırım 15 senedir falan aynı fondöteni kullanıyorum mesela. Üretimi durmadığı sürece hiçbir şekilde değiştirmem.

Cilt bakım ürünlerinin de çoğu boş içerik. Cilt içerden beslenir, korunur. Bir yüz temizleme jeli, bir tonik, bir nemlendirici, bir güneş kremi cilt bakımı için yeterlidir.

Bende eskiden hepsi vardı kıyafette ama son yıllarda kıyafette daha ucuza kaçıyorum seçenek çok indirim kollarım mutlaka sezonda asla almam makyajı da öyle indirimde alırım hep.

150k maaş alan biri için 3k makyaja vermek çok değil.
Ama sırf o kadar makyaja verip nasıl hiç birikimin olmadığını anlamadım. Çok fazla mı ürün alıyorsun?

Kendi harcamama gelecek olursam, şu anda izindeyim ama izinde olmasam bile eşimle aldığımız toplam maaş 150k değil. Ona rağmen iki sene önce yılda 450k para biriktirdik. Kirayı ve ödemeleri verip kalan parayı altına yatırdık ve sene sonunda bu kadar para geçti elimize.
Cafeye de gittik, restoranlarda da yedik, eve de çok yemek söyledik. Ama yine de biriktirebildik. Çünkü mesela çok pahalı cafeyi değil ortalama olanı tercih ettik. Dışardan kendimize 500 liralık değil 200 liralık yemek söyledik. Gibi gibi. Ve kıyafete, şuna buna çok para harcamadık. O şekilde rahat birikim yapabildik.

Tercih meselesi ben yeni ürün severim ben de tabiki deneyip alıyorum önüme geleni değil:)
Cilt bakımı boş içerik mi hastalığımdan dolayı bakımımı aksattım ve cildim inanılmaz kötüleşti.
mezoterapiler iğneli tedaviler bunlar da güzel oluyor düzenli yaptırıyordum hasta olunca kaldı.
Tabi bekar olmam çocuğumun olmaması da etken sorumluluğum fazla olsa yapamazdım herhalde.

Bir sabah hayatım olağan akışında başladı, akşama doğru doktordan bir telefon geldi, ne olduğumu şaşırdım. O telefonla başlayan bir kaç yıllık süreçte, çok ciddi paralar, su gibi harcandı.

İnsanın sağlıkla sınandığı böyle durumlar, "para"nın yeniden konumlandırılmasına ister istemez yol açıyor.
Benim- ki gayet yetişkin, olgun yaşta bir insanken- tüm hayata bakışım değişti, değil ki paraya bakışım.

Artık, önce ek gelir getirecek bir yatırım - ev, dükkan, vs..- sonra bilmem kaç bin liralık parfüm, sıralamam böyle.

Birikimim vardı hastalık için harcadım nakitleri. Evim arabam var. Bunları yazmadığım için hiçbişeyim yok sanılmış. Çok iyi biriktirmişsiniz siz maşallah. çok fazla ürün almıyorum aslında. Gezme tozmaya çok harcadım. Son birkaç yıldır senede 4 kez yurtdışına çıkıyordum. Ben de bundan sonra daha temkinli olmalıyım.

Kök aile iletişim problemleri yaratıyorsa, maddi fedakarlık gereği kira bedeli: 1/5
Süpermarket: 0,8/5
Faturalar: 0,25/5
Takviye/Sağlık; 0,50/5

Kişisel bakım sabittir bence.

Kapatıcın, allığın, kalemin, kremin, güneş kremin, temizleyicin, parfüm sabit olur bence.

Yüzüne her çıkan temizleyiciyi denersen bariyerin bozulur ilaçlık olursun bakteri alt tabakaya bir indimi kurtulması yıllar alıyor.

Her çıkan kapatıcıyı denersen komedonlardan kurtulmak aylarını alır.

Evet şu an tam olarak yaşadığımı anlatmışsınız paralar su gibi aktı benim de. Ve 6 aydır ekstra harcamaları kestim ama iyileşmeye başladım yavaştan ve alasım geliyor tekrar bişeyler ama yok almıycam.

Yok her temizleyici denemem zaten bir temizleyici büyük boy alınca bir yıl gidiyor. Cilt bakımında serum retinol asitler vs çeşitlilik bunlara gidiyor. Makyajda da atıyorum göz için farklı bir ürün çıkmış onu alasım geliyor. İşte renkli rimel çıkıyor alıyorum mesela böyle böyle. Cilt bakımı ürünlerinin dibini sıyırırım genelde. Kapatıcı filan sabittir. Fondöten de çok kullanmam bile. Sanırım bendeki sıkıntu makyaj ürünlerinde. Eskiden kıyafete de çok harcardım onu düzelttim biraz

Sağlığa çok gidiyor kullandığım takviyeler çok pahalı fizik tedavi vs şu an en fazla sağlık oldu son 6 ayda

Tercihlerinin hatalı olduğunu ve birikim yapamadığını düşündüğün için konu açmadın mı?

Ciltten cilde değişiyor demek ki. Ne herhangi bir işlem var cildimde ne yukarıda saydığım rutinin dışında bir şey yapıyorum. Arada belki c vitamini. Cildim mermer gibi. Ne kırışık ne leke. Ben az ürün kullanmama bağlıyorum. Cildimi yormuyorum, ihtiyacı olanı veriyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum, bol su içiyorum. Başka bir şeye gerek kalmıyor böylece.

Hastalık kısmını gördüm ama evet ev ve arabayı belirtmemeniz eksiklik olmuş.

Sizin yerinizde olsam gezmemden kısmam. Evet mutlaka kenara para atın ama bir evim daha olsun hırsıyla değil.

Biz eşimle her sene birkaç şehre gidiyoruz gezmeye. İlk evlendiğimiz sene balayına gitmiştik villaya. Onun dışında günübirlik kısa geziler yaptık genelde. Şu anda istesek yine villada kalırız ama istemiyorum çünkü evimiz yok. Ev aldıktan sonra yine birikimi tamamen bırakmasam da tatillere cayır cayır para harcamayı düşünüyorum şahsen. Dediğim gibi, elinizin altında acil durumlar için para olsun ama hayatı yaşamanızdan kısmaya gerek yok.

Katılıyorum aynen öyle. Faydası kanıtlanmamış birçok saçma içerik sunuluyor.
Ben de yeri geliyor alıyorum ama bomboş

Mermer gibi cildini çok merak ettim:)

Evet o yüzden konu açtım ne oldu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…