• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafama anahtar fırlattı

hayır sadece geldilerde ya yeter..
yanlız benimde aklıma takılan bir konu var,neden ısrarla hem beni hem onu aramışlar defalarca anlamadım..çok önemli olsa ertesi gün filan duyardım

tahminimce bunalr bize gelmek niyetindeydi,bizde sinemada olunca sevgili ailesi gelemedi buda onlara hizmette kusur etti ve mutlaka telefonda üstü kapalı laf soktular özelliklede babası yapar bunu trip yaptı

buda beyninde kurdu döktüü hımm eşim suçlu tuttu bizi buraya getirdi oysa evde olsam onlarda bize gelebilirlerdi hizmet ederdik,ailesi mulu olurdu

ne olursa olsun benimle birliket oraya gittiysen hayati bir meselel olmadığı sürece,bu kadar tantanaya ne gerek var saygı nerde kaldı?

evet ben de bunu düşünerek sormuştum. art niyet aramış bunu ima etmiş olabilirler. arada kalan bi adamın sözleri onlar çünkü. asabiyet gerçekten üzücü. ufacık bir bakış bile insanı üzüyor. herkes kendi ailesi içinde özgür olabilse keşke. ama toplumumuzda maalesef kendiniz hariç herkes her şeye karışıyor. sinemaya gitme vaktinize bile. :))

anlattıklarınızdan size hiç saygısı kalmamış acaba çokmu şımarttınız ,tabi siz daha iyi bilirisiniz sosyal statü aranızdaki ailelerdeki çok mu farklı yani onlar paralı siz parasızmısınız böyle aşağlayıcı hareketler yaptığına göre sende oracıkta ona iki tekme sallasaydın veya kızsaydın sinene çekme sen korktukça bu ana kuzusu şımarıklar

yoksa kendini bir b..... sanacak göklerden onu bir güzel aşağıya
indir bakalım kaydirigubbakcemile4

bende böyle yapardım ilk başlarda hır çıkarır eve almazdım,sonra nemi olurdu babamları çağırır beni şikeyet eder onlarada doldururdu

babamın tavrımı ufff suratıma kızgın kızgın bakmalar kafayı sağa sola sallamalar,annem ertesi gün hasta bana tavırlı,

komşulara rezil olmuşuz dedikodular arşa vurmuş

benim eşim agresif bunu kabul ettim artık hzuzursuzluk istemedim artık kaldıramıyordum çünki

hiç kendimi ifade edemedim hep ben suçlandım

iştee böyle böyle bende ben olmaktan çıktım

şimdi sinik bir tipim...

Mesele ailendeymiş malesef. Ailen senin arkanda olsa kızlarına sahip çıksa eşin de sana böyle davranacak cesareti bulamazdı. Anahtar fırlatma ne ki adam sana daha önce şiddet uygulamış bu çok daha ciddi bir sorun. Ailenin derdi ne anlamadım eşinin çok parası falan mı var da seni ona ezdiriyorlar?Karun olsa ne yazar?Millet kocasını ailesine şikayet eder senin kocan seni kendi ailene şikayet ediyor bir de sana şiddet uygulayan adamı haklı buluyorlar. Adamın bu koşullarda sana şiddet uygulamaması veya saygı duyması garip olurdu zaten. Bu zamana kadar yaşın küçükmüş. Artık büyüdün bir annesin. Kendini ne kendi ailene, ne kocana ne de onun ailesine ezdirme. Ben bir yetişkinim bu kararı verdim ve uyguluycam de hepsi bu kadar. Çocuk gibi azarlamalarına izin verme. Yok elalem ne der yok babam kızar yok bilmemne. Geç bunları. 50 yaşına gelip te hala mutsuz ve ezik olduğunda elalemin çok umrunda mı olacak? Veya ailen napalım kızım sana arka çıkmadık bu adamı çektin ömür boyu özür dileriz mi diyecek? Dediğim gibi ya evlilik terapisine gidin ya da ayrılın. Böyle ezilerek bir ömür geçirme.

Ha birşey daha var. Ailen derse ki aman kızım evlilik böyle birşey adamı kızdırma dayak da yesen aşağılansan da saygı da duyulmasan bu adamı çekeceksin derlerse peki o zaman karısına saygı duyan ve asla şiddet uygulamayan erkekler de var. Benim o kadınlardan neyim eksik de. O kadınların tek farkı saygısızlık veya şiddet karşısında savunmaya geçip kendilerini koruyorlar ve karşılarındaki erkeğe yanlış bir hareketlerinde kendilerini kaybedebilecekleri mesajını gayet net olarak veriyorlar. Benim de kocam bana deseki ne yaparsan yap ister döv ister aşağıla ben her zaman seninleyim senden ayrılmam dese veya bu mesajı verse ben de ona saygımı yitiririm büyük ihtimalle. Saygımı yitirdiğim kişiye iyi değil kötü davranırım herhalde.ınsan doğasıdır bence fırsat verilirse tepeye çıkarız. ınsanların tepene çıkmasına ve sana saygı duymamasına izin verme. Seni kaybedebileceğini düşünmezse sana saygısı azalır ve davranışlarına çeki düzen vermez.

bende böyle yapardım ilk başlarda hır çıkarır eve almazdım,sonra nemi olurdu babamları çağırır beni şikeyet eder onlarada doldururdu

babamın tavrımı ufff suratıma kızgın kızgın bakmalar kafayı sağa sola sallamalar,annem ertesi gün hasta bana tavırlı,

komşulara rezil olmuşuz dedikodular arşa vurmuş

benim eşim agresif bunu kabul ettim artık hzuzursuzluk istemedim artık kaldıramıyordum çünki

hiç kendimi ifade edemedim hep ben suçlandım

iştee böyle böyle bende ben olmaktan çıktım

şimdi sinik bir tipim...

bir insanın sinirli bi yapısı olduğunu anlamak farklı kendi karakterinizi kenara koymak farklıı...
babanızda çok sakin biri sanırım öyleeee ben üzgün olucammm ve bana anahtar fırlatılcak itilip kakılcam sonra bana değilde karşısındakinin sözüne inanılcak ve birde bana surat asılıpp bana tavır alıncakk!!!!
babanız bence daha sert ve hatta hatalı bile olsanız eşinize karşı herzaman sizi korumalı zaten eşinizde gidip siizn hakkınızda ailenize dert yanmamalıııı...ilk olarak insan kendini saymasıylaaa sonra ailesinin onu saymasıylaa eşin saygısı daha fazla olurr ben buna inanıyorumm...

Son düzenleme:
Arkadaşım eşin çok ayıp etmiş ama tavrını koyman gerekiyor,çok ezilip çok yıpranman senin hayatına mal oluyor bir şekilde bu durumlara dur demek gerekiyor..Benim eşimde sinirli bizde 2 sene flörtten sonra evlendik ama ne yazık ki flört ile evlilik çok farklı oluyor o zaman çıtkırıldım aman üzerim nişanlımı diye düşünen kişiler evlendikten sonra %100 değişebiliyor.Hayır para kazanmaman onun seni incitmesine neden değil herşey onunsa sende onun eşisin.Diğer bir olay artık sinmeee susmaa ama kavga boyutun da getirme kendine vurdurma,yalnızca yalnış olduğunu anlat defalarca bu tip insanlar genelde benim bildiğim dogru der anlamak istemez bu benim eşimdede var senin eşinin huyu bnm eşimin kine yakın bizde 5 aylık evliyiz.Ama ben tavrımı koyuyorum konuşmama hatası olur o bana küser asla hata yaptığını kabul etmez asla ve asla özür dilemezzz özür dilemek onun için büyük bir kayıptır erkeklikten ödün vermiş gibi hisseder kendisini haaa diğer bir husus ise özür dilediği hatayı tekrar tekrar yapmak ne anlamı kalıyor ki o zaman özrünnn değil mi korkut gözünü seni kaybetme korkusunu yaşat ona.. Her daim çekecek her daim onunla olmayabileceğini anlatmalısın ki gözü korksun ben bunu yaptım çünkü şu 15 gündür pek tantana olmuyor ama tantana olmaya çok müsait konular oluyor bzaen de ben susuyorum haa bizdede tam tersi para konusuna gelince eve en çok bakan benim benim gelirim daha yüksek para konusundada ft ralar ortada yüzer tek tlf su kesme ihbarları gelir takmazzz ya en son durumda gider öder yada bana kalır bu yüzden de yeriz birbirimizi,yani inan bu tip insanlarla geçim çok zor sevgide azalıyor elalem birşey demesin aman boşanılmasınlarla ilerleniyor işte,ben zaten şu an bebek olayını bile istemiyorum her şey oturana kadar 31 yaşındayım ama zamana ihtiyacı var evliliğimizin bunları neden anlattım yani herkeste var inan bana ama çekeceğim diye bir kaide yok kimi çeker hayatı gider elden kimi çekmez keyfine bakar sana diyeceğim kardeşim senden özür dilemesini sağla ve kardeşinden de artı küsmesinin yalnış olduğunu sok kafasına hatalı taraf olduğunu anlat haklı haksızı değil hatalı olduğunu anlat,kavgaya kavga ile cvp vermekte daha da zora sokuyr buda var çünkü bu tip insanlar anlamzlar çalışmaya başlayabilirsin gözü korksun en azından kendi ayakları üzerinde durabileceğini anlar,bunu ona anlat örneğin ben ev aramaya başlamıştım 15 gün çantamda ev telefonları emlakçı telefonlarının olduğu kağıt vardı onu bulmuş daha bir anladı gidebeileceğimi ailem her zaman var ama benim yüzümden problem yaşamak zorunda değiller dedim ve evi ayırmaya kalktım mesela ...yani senin ayaklarının üzerine basabileceğini korkunun olmadığını sadece hayatta onun olmadığını tekte yaşanabileceğini bir şekilde anlat ona... ınş. herşey düzelir arkadaşım...

okudukca sınırım daha da artıyo ben gelemıyorum bole haksızlıklara allahım bana gostermesın ama arkadasım sana sabır dılemekten baska elımızden bıse gelmıyo senın adına cok uzgunum

Arkadaşım eşin çok ayıp etmiş ama tavrını koyman gerekiyor,çok ezilip çok yıpranman senin hayatına mal oluyor bir şekilde bu durumlara dur demek gerekiyor..Benim eşimde sinirli bizde 2 sene flörtten sonra evlendik ama ne yazık ki flört ile evlilik çok farklı oluyor o zaman çıtkırıldım aman üzerim nişanlımı diye düşünen kişiler evlendikten sonra %100 değişebiliyor.Hayır para kazanmaman onun seni incitmesine neden değil herşey onunsa sende onun eşisin.Diğer bir olay artık sinmeee susmaa ama kavga boyutun da getirme kendine vurdurma,yalnızca yalnış olduğunu anlat defalarca bu tip insanlar genelde benim bildiğim dogru der anlamak istemez bu benim eşimdede var senin eşinin huyu bnm eşimin kine yakın bizde 5 aylık evliyiz.Ama ben tavrımı koyuyorum konuşmama hatası olur o bana küser asla hata yaptığını kabul etmez asla ve asla özür dilemezzz özür dilemek onun için büyük bir kayıptır erkeklikten ödün vermiş gibi hisseder kendisini haaa diğer bir husus ise özür dilediği hatayı tekrar tekrar yapmak ne anlamı kalıyor ki o zaman özrünnn değil mi korkut gözünü seni kaybetme korkusunu yaşat ona.. Her daim çekecek her daim onunla olmayabileceğini anlatmalısın ki gözü korksun ben bunu yaptım çünkü şu 15 gündür pek tantana olmuyor ama tantana olmaya çok müsait konular oluyor bzaen de ben susuyorum haa bizdede tam tersi para konusuna gelince eve en çok bakan benim benim gelirim daha yüksek para konusundada ft ralar ortada yüzer tek tlf su kesme ihbarları gelir takmazzz ya en son durumda gider öder yada bana kalır bu yüzden de yeriz birbirimizi,yani inan bu tip insanlarla geçim çok zor sevgide azalıyor elalem birşey demesin aman boşanılmasınlarla ilerleniyor işte,ben zaten şu an bebek olayını bile istemiyorum her şey oturana kadar 31 yaşındayım ama zamana ihtiyacı var evliliğimizin bunları neden anlattım yani herkeste var inan bana ama çekeceğim diye bir kaide yok kimi çeker hayatı gider elden kimi çekmez keyfine bakar sana diyeceğim kardeşim senden özür dilemesini sağla ve kardeşinden de artı küsmesinin yalnış olduğunu sok kafasına hatalı taraf olduğunu anlat haklı haksızı değil hatalı olduğunu anlat,kavgaya kavga ile cvp vermekte daha da zora sokuyr buda var çünkü bu tip insanlar anlamzlar çalışmaya başlayabilirsin gözü korksun en azından kendi ayakları üzerinde durabileceğini anlar,bunu ona anlat örneğin ben ev aramaya başlamıştım 15 gün çantamda ev telefonları emlakçı telefonlarının olduğu kağıt vardı onu bulmuş daha bir anladı gidebeileceğimi ailem her zaman var ama benim yüzümden problem yaşamak zorunda değiller dedim ve evi ayırmaya kalktım mesela ...yani senin ayaklarının üzerine basabileceğini korkunun olmadığını sadece hayatta onun olmadığını tekte yaşanabileceğini bir şekilde anlat ona... İnş. herşey düzelir arkadaşım...
küs olmak aynı evin içinde çok kötü birşey
insanlar iletişim kurmadıktan sonra neden evlenir ve aynı evde yaşarlar
evlendiğimde yaşım küçüktü evet,bende uzunca bir süre çocuk istemedim
çünki gerçeketn problem yaşıyorduk
benim o çocuğa faydadan çok zararım olurdu
ama yıllar insanı olgunlaştırıyor,son yıllarda nekadar sinik biri olamda kafamda planlarım var,ilk önce iş olayını halletmeliyim,geleceğimi garanti altına almalıyım,sonrada burdan(küçük bir ilin ilçesinde yaşıyorum)gitmeliyim kzımı alıp.
çünki inanırmısınız şimdi boşanayımdesem avukat tutucak param bile yok,ailemin durumu belli zaten onlar kendilerine zor bakıyor...
işte onun için biraz daha alttan alıp ayaklarımın üzerinde durmaya başlayınca gidicem

biliyorum peki psikolojin ne olacak ozamana kadar diceksiniz
çok yıpranıcak ama ne yapayım bişiyler feda etmem lazım
gelecek yıllarımı huzurlu yaşamak ve kzıma iyi bir hayat sağlamak adınaCOLOR]

insan belki yanlızken bazı şeyleri kaldırabilir ama ailesinin yanında küçük düşmek değer verilmemek çok kötü bir durumdur heralde siz akşama gider evinizde barışırsınız ama kardeşiniz uyku uyumamıştırr..eşinize söyleyinn size zaten daha dikkatli davransın ama ailenizn tanıdıklarınızın yanında
2 kat daha dikkatli davransınn...başkası olsa sizin yerinizde ya o anahtari geldiği gibi geri verirdi yada basar giderdii..
o an telde babası annesine kime sinirlendiyse sinrlenmiş ama kardeşinizin ne suçu var...eğer o sizin ailenizin yanında dikkat edemiyorsa sizde ailenizin yanında onun üstüne gitmeyinn dediğim gibi siz barışırsınız ama aileniz hiçbirşeyi unutmazz....

bende herzman bundan yanayım ,eşler tabiki tartışır yer zaman olmadan bağırabilir bile

ama bunun dozu önemlidir,ona çok söyledim lütfen ailemin yanında beni küçük düşürme diye

hassas olduğum konuyu biliyor.kardeşim okadar üzüldü ki onun gözlerinde birşey yapamama acısını gördüm,içim yandı

belki bende oan onun içinde sustum olay dahada büyüyüp kardeşim daha çok üzülmesin diye

ama böyle hassas yerimden vurmamalıydı

içim hala çok acıyo yediremiyorum kendime,aklıma geldikçede kinim büyüyor

bende herzman bundan yanayım ,eşler tabiki tartışır yer zaman olmadan bağırabilir bile

ama bunun dozu önemlidir,ona çok söyledim lütfen ailemin yanında beni küçük düşürme diye

hassas olduğum konuyu biliyor.kardeşim okadar üzüldü ki onun gözlerinde birşey yapamama acısını gördüm,içim yandı

belki bende oan onun içinde sustum olay dahada büyüyüp kardeşim daha çok üzülmesin diye

ama böyle hassas yerimden vurmamalıydı

içim hala çok acıyo yediremiyorum kendime,aklıma geldikçede kinim büyüyor
İyi düşün dikkatli adımlarla hareket et arkadaşım umarım herşey düzelecek..

ailendende yüz almış canım..ailen annen,baban.sana biraz arka dursa böyle yapapmaz..nediyoo kimsesi yok sahiplenecek bana muhtaç ondan istediği gibi davranıyor.çoçuk varmı.............

Bence öncelikle yapmanız gerek sakin olup sağlıklı düşünmeye çalışmak. Açıkçası eşinizin bu davranışı beni korkuttu. Okadar insanın içinde yüzünüze anahtar fırlatıyorsa Allah korusun şiddet te uygulayabilir. Onun için bence en son yapmanız gereken şey eşiniz ile inatlaşmak ya da sesinizi yükseltmek olacaktır arkadaşım.

Sessiz kalmakta tepki göstermektir. Hemen onu affetmediğinizi üzüldüğünüzü belli edin ki biraz vicdanı rahatsız olsun. Hiçbirşey olmamış gibi davranırsanız ona bağımlı olduğunuzu düşünecektir ve aynı şeyler tekrarlanacaktır.

Bunun dışında maddi durumunuz çok iyi olduğuna göre ondan gizli birikim yapmanızı tavsiye ederim. Madem ailenizden fayda yok az da olsa kenarda paranız olsun herzaman. Neolur ne olmaz bir desteğiniz olsun. Umarım birgün aklı başına gelecektir.

Sevgiler opuyorumnanaktan

Ailem kendilerine zor bakıyor demişsin iyi de kızlarıyla torunlarına ayıracak yerleri yok muymuş evlerinde?Ayrıca avukat konusunda adli yardım büroları var diye biliyorum parasal imkanı olmayanlar için. Bu konuyu araştır bence.

canım konunu baştan sona okkudum.öncelıkle allah kolaylık versin.
bu evlilık boyle başlamıi böyle gıder...kusura bakmada ailenın ve erkek kardeşını de hatalı buldum.eşıne yuz vermışler.annenın kaprıs yapması babanın kızgın kızgın bakması hep eşıne yuz vermış.ailen nıye bu adamı bu kadar el ustunde tutuyor.para işin mı ? batsın parası huzurun olmadıktan sonra...ailenın borç para almsı vb.eşinızın kendini guçlu hıssetmesini sağlamış...senın de sindırmış.ıkna edebılıren evlılık uzmanına gıdın. .
umarım duzelır ama ,eşın sana boyle davranmaya alışmış.
karar senın tabı ya hayatın boyunca(senın ailen sana arka çıkmadığı sürece )bu adamı boyle cekıceksın, ya da mucadele edıp ışe gırıp nafaka alıp boşanacaksın....
allah kolaylık versın...annenlere soyle bakalım boşanacağım de ne tepkı verecekler çok merak ettım.
sevmıyorum dıyor kardeşine bu ne curet .eşine boşanma lafını sen et bakalım ne tepkı verecek .çok sınırlendım eşine....kolay gelsın canım

canim allah yardimcin olsun.. sinirli bir es cok zor olsa gerek..fakat ben sen de ve ailen de de suc buluyorum.. cok yuz vermissiniz bu adama.. .bu nasil bir guven ki erkek kardesinin yaninda sana anahtar firlatiyor.. kardesinin yerinde olsam o anahtari alir o enistemin suratina ben firlatirdim.. babana seni anlatmasi ve babanin da hic bisey yapmamasi da cok aci bi durum..seni onun eline birakmis ailen canim.. adam da istedigi gibi senden sinirini cikartiyor.. sen onun gozunu korkut birazcik arkdasim

valla bazi erkeklere cirlayan kadinlar geciyor..sende esine disini goster bak nasilda siniri geciyorrralsanaalsanasmile

Bence öncelikle yapmanız gerek sakin olup sağlıklı düşünmeye çalışmak. Açıkçası eşinizin bu davranışı beni korkuttu. Okadar insanın içinde yüzünüze anahtar fırlatıyorsa Allah korusun şiddet te uygulayabilir. Onun için bence en son yapmanız gereken şey eşiniz ile inatlaşmak ya da sesinizi yükseltmek olacaktır arkadaşım.

Sessiz kalmakta tepki göstermektir. Hemen onu affetmediğinizi üzüldüğünüzü belli edin ki biraz vicdanı rahatsız olsun. Hiçbirşey olmamış gibi davranırsanız ona bağımlı olduğunuzu düşünecektir ve aynı şeyler tekrarlanacaktır.

Bunun dışında maddi durumunuz çok iyi olduğuna göre ondan gizli birikim yapmanızı tavsiye ederim. Madem ailenizden fayda yok az da olsa kenarda paranız olsun herzaman. Neolur ne olmaz bir desteğiniz olsun. Umarım birgün aklı başına gelecektir.

Sevgiler opuyorumnanaktan
bende aynenöyle yapıyorum sakinleşmeye çalışıyorum,aklıma geldikçe umudum tükeniyo bu adam düzelmez diye

ama neyapayım biraz zıtlaşsam eminim daha ileri gider

birde ben artık kzımı düşünüyorum ,onun yanındada birçok olay yaşandı,ben kendimi kaybettim ve pencerenin önünde aldım soluğu birkeresinde

kızım çok korktu delirdi çocuk sanki çığlık çığlığa biran onun sesiyle kendime geldim

onu öyle korkmuş görünce'ne yapıyorum ben' dedim

oda hemen babamı çağırdı

babam gelince al bak kızın torununa ne yaptı dedi,ben ortada kendimden geçmiş bir halde ağlıyorum.konuşamıyorum,anlatamıyorum

babam ne yaptı bana geldi tükürdü allah seni kahretsin şu çocuğun haline bak dedi

eşimde çekti gitti

suçum neydi?her karıkocanın oturup konuşabileceği basit bir konuyu onunla konuşamamak

valla bazi erkeklere cirlayan kadinlar geciyor..sende esine disini goster bak nasilda siniri geciyorrralsanaalsanasmile

öyle yaptım diyelim,defol git dedi

ben neyapayım çıkıp gideyimmi.hı ailem beni hiçbirzaman dışarda bırakmaz ama

hergün onların suratlarını,çaresizliklerini çekmek zor gelir

gidemesem de tükürdüğümü yalarım,iğler tamamen onun eline geçer

öyle bir gün gelecek ama

ben işlerimi yoluna koyucam baktım düzelen birşey yok

ozaman ben gidiyorum dicem ve bu blöf olmayacak gerçekten gidicem...

SABIR..:lepi:

Back
X