• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafama anahtar fırlattı

canım valla allah sabır versin seni çok ama çok iyi anlıyorum gitmek çözüm değil sakin hareket et yuvayı yıkmak çok kolay ama o yuvayı kurmak kolay değil bence sen kolay olanı seçme zor olanı seç ve eşinle aranı düzelt biraz alttan al ki oda hatasını anlasın susmak bazen en güzel cevaptır
biz kadınlar alttan almak zorundayız o senin eşin beyin çemkirmek çirkeflik yapmak bunlar çrkin şeyler

öyle yaptım diyelim,defol git dedi

ben neyapayım çıkıp gideyimmi.hı ailem beni hiçbirzaman dışarda bırakmaz ama

hergün onların suratlarını,çaresizliklerini çekmek zor gelir

gidemesem de tükürdüğümü yalarım,iğler tamamen onun eline geçer

öyle bir gün gelecek ama

ben işlerimi yoluna koyucam baktım düzelen birşey yok

ozaman ben gidiyorum dicem ve bu blöf olmayacak gerçekten gidicem...

SABIR..:lepi:
Bir işe girme gibi bir planın var mı yoksa öylesine bigün gidicem buralardan falan filan diye boş hayaller peşinde misin?ışe girmediğin halde gidebileceğin tek yer surat yapan ve geliri düşük ailenin yanıdır beğensen de beğenmesen de.Ailene tavır yap öncelikle bence. Beni bana şiddet uygulayan adamdan korumak yerine onun tarafını tuttuğunuz sürece sizinle aramız eskisi gibi olmıycak de. Burda herkesin sana anlatmaya çalıştığı işin anahtarının ailen olduğu ve eşinin onlardan özellikle babandan cesaret aldığı. Aileni hizaya sokmadığın sürece eşini yola getiremezsin. Yoksa çocuk gibi birgün başımı alıp gidicem buralardan diye hiçbir plana dayanmayan çocuksu hayaller kurmaya devam edersin.

Son düzenleme:
canım valla allah sabır versin seni çok ama çok iyi anlıyorum gitmek çözüm değil sakin hareket et yuvayı yıkmak çok kolay ama o yuvayı kurmak kolay değil bence sen kolay olanı seçme zor olanı seç ve eşinle aranı düzelt biraz alttan al ki oda hatasını anlasın susmak bazen en güzel cevaptır
biz kadınlar alttan almak zorundayız o senin eşin beyin çemkirmek çirkeflik yapmak bunlar çrkin şeyler

Şaka mısın sen ya. Okumadın galiba yazanları kız fiziksel ve psikolojik şiddete uğruyor sen alttan al o senin beyin diye tavsiye veriyorsun. Pardon hangi yüzyılda ve hangi mezrada yaşıyorsun sen?

Eğer hayata karşı acizseniz alttan alırsınız. hiçbir kadının da bu kadar aciz olmasını kabullenemiyorum.. ayrıca o adam eşi diye her türlü terbiyesizliğini çekmek zorunda değil. bu zihniyet böyle tipleri azdırıyo zaten..

acizlik 1 kendini ezdirmek 2 dinimizde bile zulme karsi gelin ibaresi var.yuvayi koruyacagiz diye zulmedene karsi gelmemek bile bile gore gore zulme evet demektir

bende aynenöyle yapıyorum sakinleşmeye çalışıyorum,aklıma geldikçe umudum tükeniyo bu adam düzelmez diye

ama neyapayım biraz zıtlaşsam eminim daha ileri gider

birde ben artık kzımı düşünüyorum ,onun yanındada birçok olay yaşandı,ben kendimi kaybettim ve pencerenin önünde aldım soluğu birkeresinde

kızım çok korktu delirdi çocuk sanki çığlık çığlığa biran onun sesiyle kendime geldim

onu öyle korkmuş görünce'ne yapıyorum ben' dedim

oda hemen babamı çağırdı

babam gelince al bak kızın torununa ne yaptı dedi,ben ortada kendimden geçmiş bir halde ağlıyorum.konuşamıyorum,anlatamıyorum

babam ne yaptı bana geldi tükürdü allah seni kahretsin şu çocuğun haline bak dedi

eşimde çekti gitti

suçum neydi?her karıkocanın oturup konuşabileceği basit bir konuyu onunla konuşamamak

Yazıklar olsun öyle aileye gerçekten çok sinirlendim.

Dediğin gibi senin bir çocuğun var ve önce onu düşünmek zorundasın arkadaşım. Yazık kimbilir seni öyle görünce nasıl üzülmüştür :( Kavga etmemek inatlaşmamak en uygun olan çözüm şuan. Yavaş yavaş kenara para atmaya çalış. Bir müddet daha bu şekilde dayanmaya çalışmalısın. Ve bence ona mutsuz olduğunu ve çok kırıldığını hissettirmeye çalış. Vicdanı rahatsız olsun. inşallah aklı başına gelir.

nedennn alttan almak zorundayız??
bu bayan niye alttan alıyor siz anlamadınız galibaa eğer ekonomik özgürlüğü olsa arkasında kaya gibi baba ve anne olsaydıı o eşe MUHTAÇ olmasaydıı şuan bu topikte değil eşim şunları şunları yapıyordu boşandım topiğinde olucaktıı BENCEEEE
susmak insan olana en güzel cvptır ailesini çağırıp onun en kötü anını kullanıp artistik yapan onu ailesinin yanında kötü davranıp sonrada ailesinin bile ona destek olmadığını gösterip kendini muhtaç olup ne kötülük görürse görsün ayrılamasın düşüncesiyle hareket edenlere ben insan demiyorumm siz ister bu yazdıklarıma o onun eşi diyin isterseniz başka bişey diyinn ..
ayrıcaaa HAKK ARAMAK,KENDİNİ EZDİRMEMEK,KÖLE OLMAMAK çirkeflikse çemkirmekse ben razıyım ister çirkef desinler isterse çirkin şeylerrrrr....

bende aynenöyle yapıyorum sakinleşmeye çalışıyorum,aklıma geldikçe umudum tükeniyo bu adam düzelmez diye

ama neyapayım biraz zıtlaşsam eminim daha ileri gider

birde ben artık kzımı düşünüyorum ,onun yanındada birçok olay yaşandı,ben kendimi kaybettim ve pencerenin önünde aldım soluğu birkeresinde

kızım çok korktu delirdi çocuk sanki çığlık çığlığa biran onun sesiyle kendime geldim

onu öyle korkmuş görünce'ne yapıyorum ben' dedim

oda hemen babamı çağırdı

babam gelince al bak kızın torununa ne yaptı dedi,ben ortada kendimden geçmiş bir halde ağlıyorum.konuşamıyorum,anlatamıyorum

babam ne yaptı bana geldi tükürdü allah seni kahretsin şu çocuğun haline bak dedieşimde çekti gitti

suçum neydi?her karıkocanın oturup konuşabileceği basit bir konuyu onunla konuşamamak

çokkk sinirlendimmmm..
senin o anında baban birde böyle yaptıı öylemi sen babanla hala çok severek ve isteyerek görüşüyormusun?? seni resmen çaresizliğe iten onlarr bunları yaşamana sebep onlar...
ben senin babanın yerinde olsaydım hemde bak kız halimle söylüyorumm alır o damadı kızımı bu hale nasıl getirdin ağzını burununu dağıtırdım onun..... birdaha camın kenarına gidicek kadar kim kötü oluyor görürdü o..
Allah sana böyle insanların iiçinde sabır versinnn

ya arkadaşım güzel dileklerine tşkler ama 'biz kadınlar alttan almak zorunda' değiliz..

kendime bunu yediremiyorum sadece kadın olduğum için çekip gidemiyorum
daha kötü olucağımı bildiği için

o benim eşimse herkesten çok o beni koruyacak kollayacak ce üzmeyecek

işte ozaman bende ona saygıda kusur etmem

BEN MECBUR OLDUĞUM İÇİN SUSUYORUM SAYGIMDAN DEĞİLLLL

içim yanıyorr

çokkk sinirlendimmmm..
senin o anında baban birde böyle yaptıı öylemi sen babanla hala çok severek ve isteyerek görüşüyormusun?? seni resmen çaresizliğe iten onlarr bunları yaşamana sebep onlar...
ben senin babanın yerinde olsaydım hemde bak kız halimle söylüyorumm alır o damadı kızımı bu hale nasıl getirdin ağzını burununu dağıtırdım onun..... birdaha camın kenarına gidicek kadar kim kötü oluyor görürdü o..
Allah sana böyle insanların iiçinde sabır versinnn

Yazıklar olsun öyle aileye gerçekten çok sinirlendim.

Dediğin gibi senin bir çocuğun var ve önce onu düşünmek zorundasın arkadaşım. Yazık kimbilir seni öyle görünce nasıl üzülmüştür :( Kavga etmemek inatlaşmamak en uygun olan çözüm şuan. Yavaş yavaş kenara para atmaya çalış. Bir müddet daha bu şekilde dayanmaya çalışmalısın. Ve bence ona mutsuz olduğunu ve çok kırıldığını hissettirmeye çalış. Vicdanı rahatsız olsun. inşallah aklı başına gelir.

Babam aslında çok iyi bir insandır ama biraz pasiftir.Mesela ben geçenlerde işe gireyi dedim,napcksın öyle ortamlarda rahat rahat otur diyo bana..çıldırıyorum ya

bana elini bile kaldırmamıştır şimdiye kadar hep üstümüze titremiştir,halada bişey istesem anında getirir

ama eşime karşı çok pasif beni hiç korumaz hiç ama nedeni galiba ona borçlu olması

ondan yana mahçup olması yoksa babam kötü bir insan değil

ona bukez gerçekten tavır aldım hiç muatap olmuyorum oda çeşitli bahanelerle arıyo gün içinde

bazen canım diyo bazen ebru diyo bazende bişiy lazımmı diye arıyo

analdı hatasını ama bu kalp kırıldı birkere...

Bence yuva yıkmak kolay falan değil. Hatta yuva yapmaktan daha da zor bence. Yoksa ilk vukuatında çeker giderdi bunu yapabilseydi bu kadar aşağılanmaya maruz da kalmayacaktı. Belki çoktan iş bulmuş çalışıyor, kendine güvenli bir kadın olacaktı.

Bir işe girme gibi bir planın var mı yoksa öylesine bigün gidicem buralardan falan filan diye boş hayaller peşinde misin?İşe girmediğin halde gidebileceğin tek yer surat yapan ve geliri düşük ailenin yanıdır beğensen de beğenmesen de.Ailene tavır yap öncelikle bence. Beni bana şiddet uygulayan adamdan korumak yerine onun tarafını tuttuğunuz sürece sizinle aramız eskisi gibi olmıycak de. Burda herkesin sana anlatmaya çalıştığı işin anahtarının ailen olduğu ve eşinin onlardan özellikle babandan cesaret aldığı. Aileni hizaya sokmadığın sürece eşini yola getiremezsin. Yoksa çocuk gibi birgün başımı alıp gidicem buralardan diye hiçbir plana dayanmayan çocuksu hayaller kurmaya devam edersin.

Tabiki 2 aya kadar kesinlikle çalışmaya başlıyorum.Aslında elimde birkaç imkanım vardı ama hep erteledim eşim destek çıkmıyo ve istemiyodu

Buda onun açık yanı sen işe girersen beni bırakırsın der hep o yüzden istemedi çalışmamı.

Artık bitti bukez kararlıyım ve çalışıcam kimse beni dönderemez bu kararımdan,kızım 6 yaşında busene anaokuluna başladı seneye ilkokul

Sonra işlerimi yoluna koyduğumda baktım düzelme yok ozamn EYVALLAH!.....

Ben hiçbirzaman boş hayaller peşinde koşmadım,öyle olsa şimdiye kadar nasılosa şansım yaver gider deyip çıkar giderdim...

Gayet kararlıyım bukez

Bence yuva yıkmak kolay falan değil. Hatta yuva yapmaktan daha da zor bence. Yoksa ilk vukuatında çeker giderdi bunu yapabilseydi bu kadar aşağılanmaya maruz da kalmayacaktı. Belki çoktan iş bulmuş çalışıyor, kendine güvenli bir kadın olacaktı.

buyrunnnnnnnnn cok dogru yapılbılseydı bırcok kısı takır takır bosanırdı

javelın herseyden once kendıne guven lutfen
aılen arkanda olsa da olmasa da dımdık ayakta durabılecegını dusun ınan ve uygula lutfen

ay okurken ben burad sinir oldum ama ailene iki katı daha sinir oldum. resmen eşinin maddi durumu iyi diye herşeyei sindirmişler. ben olsam aç gezerim ama kuyruğum dik gezerim. boşanıp, çatır çatırda tazminatını, nafakanı al. arakasındada güzelce bir iş bulda çalış. bu adamıda çekme ya.

sana hiçmi hiç katılmıyorum..çok saçmalamıssın
sen katlan şekerim beyine...amam sizler gibi hatunlar yüzüznden o adamlar daha fazla sivriliyorrrrlaelaelaelaelaelaelaelaelaelae

Tugbis bende sana katilmiyorum "biz kadinlar altan almak zorundayiz" sebep?
erkegin morali bozulur isten gucten maddiyattan ailevi sorunlardan bunu anlarim ve kadin destek cikmasi gerek moral vermesi gerek ustune gitmemesi gerek bu tur durumlarda
ama erkek saygisizlik derecesine varan hareketlerde bulunur her sefer cemkirir bagirir saygisizlik ederse
kadinin bunu altan almasi icin ya cidden caresiz olmasi gerek yada gurursuz olmasi gerek!
hep kadinlar altan alir hep kadinlar idare eder ama erkegim benim dedigim olur evin reisiyim diye gezinen erkekler olur.. kadinlar neye fedakarlik yaparak golgede kalirlar? kadin olduklari icinmi? valla hic yazmasaydin daha iyiydi
Javelin umarim avrupada degilsin cunku orda nafaka, cocuk parasi, issizlik parasi ve ev konularinda cocuklu kadinlara yardimci oluyorlar belki kit kanaat geciniyor insanlar ama en azindan baslarinda bir dam ve yiyecek ekmekleri oluyor
maddi acidan rahatin daha onemliyse dur kocanla ama caresizleride oynama bence cunku elinde bir suru imkan var

Tugbis bende sana katilmiyorum "biz kadinlar altan almak zorundayiz" sebep?
erkegin morali bozulur isten gucten maddiyattan ailevi sorunlardan bunu anlarim ve kadin destek cikmasi gerek moral vermesi gerek ustune gitmemesi gerek bu tur durumlarda
ama erkek saygisizlik derecesine varan hareketlerde bulunur her sefer cemkirir bagirir saygisizlik ederse
kadinin bunu altan almasi icin ya cidden caresiz olmasi gerek yada gurursuz olmasi gerek!
hep kadinlar altan alir hep kadinlar idare eder ama erkegim benim dedigim olur evin reisiyim diye gezinen erkekler olur.. kadinlar neye fedakarlik yaparak golgede kalirlar? kadin olduklari icinmi? valla hic yazmasaydin daha iyiydi
Javelin umarim avrupada degilsin cunku orda nafaka, cocuk parasi, issizlik parasi ve ev konularinda cocuklu kadinlara yardimci oluyorlar belki kit kanaat geciniyor insanlar ama en azindan baslarinda bir dam ve yiyecek ekmekleri oluyor
maddi acidan rahatin daha onemliyse dur kocanla ama caresizleride oynama bence cunku elinde bir suru imkan var

elimde imkanım var evet birde düşünmem gereken kzım var,senin çocuğun varmı bilmiyorum ama çocuğun olunca herşeyin iyisini istiyorsun

bu maddi anlamda değil sadece çocuğun babasız olamayack yaştaysa,onu bu devirde nasıl büyütürüm soruları seni yiyip bitiriyorsa ozaman ben buyum deme özgürlüğüne sahip olmuyorsun maalesef

taviz verme canım, dik dur, haklılığını savun, hiç beğenemdiğiim tavırlar ya, asla yüz verme, bırak kendi kıvransın peşinde, bazı şeyler aklına gelince bir karım vardı diye döner kürkçü dükkaına merak etme.

Canımsın yaşadıkların cidden hiçte kolay şeyler değil Allah sabır versin Rabbim yar ve yardımcın olsun.
Sen çocuğun için o sıkıntıya katlanıyorum diyorsun ama inan bana eşinden ayrıldığında kızın için çok daha sağlıklı bir ortam oluşturmuş olacaksın düşünsene o tartışmalardan gerginliklerden ne kadar çok etkileniyor yavrucak Allah korusun ilerde psikolojik sorunlara bile sebep olur o huysuz herifin yaptıkları.Allahım düşündükçe ben geriliyorum nasıl bir terbiyesizliktir yaptıkları bide yağ gibi üste çıkmasına ne demeli :1shok: Bence biran önce düzgün bir iş bul ve o evden hemen çık daha fazla katlanma ona sana da yazık kızına da yazık !! Beyefendi(Yok ya ne beyefendisi ona ancak ök... diye hitap edilir herhalde ) ailesiyle ne hali varsa görsün anne babası çeksin bakalım onun sinirini tabi çekerlerse ....

Son düzenleme:
okudum ve cok sınırlendım uzuldum arkadasım adına..ama ailende cok buyuk suc var,sana destek olsalar kocan sana bunları yapmaya cesaret edemezdı belkıde..kararlarının arkasında dur canım vazgecme sakın sındırmesın yıne ayy cok sınırlendım sıgara ıcesım geldıı :delphin:

Back
X