Kafama göre birisini bulamayacak mıyım?

Sunlight24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2017
32
22
3
Herkese iyi akşamlar. Yüksek lisans öğrencisiyim ve 24 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı, lise dışında gerçekten hoşlandığım insan da olmadı. Çok mu seçiciyim bilmiyorum ama sadece ortak zevklerimizin olduğu birisini arıyorum. 18 yaşımdan beri düzenli spor yapıyorum, boyum uzun, fiziğim gerçekten çok güzel ve karşımdaki insandan da bunu bekliyorum haliyle. Ayda en az bir kitap bitirmeye çalışırım, alanımla ilgili veya değil fark etmez, imla kurallarına dikkat etmeyen birisini görünce sinirlerim tepeme çıkıyor. Mümkün olduğunca sinemaya, tiyatroya, konsere, kurslara giderim üstelik bunu öğrenci halimle harçlıklarımı biriktirip yaparım. Mümkün olduğunca da çok film izlerim.

Bunları yazdım çünkü yorumlarınızı merak ediyorum. Sizce beklentilerim fazla mı? Kendimde olmayan bir şeyi karşımdakinden bekleyemem ama ortak zevklerimiz olmadığı sürece de mutlu olabileceğimi düşünmüyorum açıkçası. Kendimi böyle net çizgilerle çok mu kasıyorum bu konuda? Yaşıtlarım evlendi, sevgilileri var çoğunun ve bu gidişle yalnız öleceğim sanırım... Görüşlerinize ihtiyacım var bu konuda

Gayet makul beklentilerin var. Kitap okuyan, sinemaya tiyatroya giden bir insan bunlardan zevk almayan biriyle bir şey paylaşamaz zaten.
Yaşın da genç neden kriterlerini sorguluyorsunuz ki? Daha karşınıza çıkar. Ben işte bu dediğimde 27 falandım. 30da 35te hayatının aşkını bulan insanlar çok 24 nedir ki?
Bence okuma kulüplerine katılabilirsiniz mesela kafa dengi insanlar olur çevreniz gelişir.

Lisans döneminde katıldığım olmuştu ama şöyle bir şey var çevremde mesela kitap okuyanlar, kültürle, sanatla ilgili insanlar çok fazla sosyal değiller, sporu seveni neredeyse hiç görmedim. Spor yapanlarsa tamamen kascıklarına odaklanmış durumda kitaplardan bihaberler. Genelleme yapmak istemiyorum ama benim çevremde bulamadım açıkçası.
Daha hiç sevgilim olmadı ve herkes fazla abarttığımı söylüyor, onlara göre hemen kestirip atıyormuşum, çok fazla beklentilerim varmış vs... O yüzden acaba sorun bende mi diye düşünmeye başladım açıkçası

Ben açıkçası bu durumda kafaya öncelik verirdim. Kafa yapısı, zevkler uyduktan sonra spora teşvik edilebilir. Sevgili olduktan sonra ufak yürüyüşler, spora beraber yazılmayla yavaş yavaş uyum göstermesini sağlayabilirsiniz.
Yani sanata, edebiyata ilgis olmayan biri sonradan o alışkanlığı edinemez belki ama spor beraberce yapılabilir. Zamanla sevdirilebilir

bence seçeneklerini çok daraltmışsın, imlası bozuk biriyle beraber olmaz mısın yani
bence biraz rahat ol, bir beraberliğin güzel olması için benzer dini, siyasi görüş ve benzer mizah duygusu yeter bence, gerisi hallolur

Ya demeyin öyle lütfen
Beklentiler fazla değil ama bir anda hepsini beklemek fazla olabilir. Bazıları zamana ve paraya göre değişen şeyler olduğu için ben çok önemsemezdim.
Örnek; evlenmeden önce spor yapardım çünkü haftada 7 gün gidebileceğim salona ayda 50 TL veriyordum, fazlaca kitap okurdum çünkü annem ev işlerini hallediyordu, haftada bir sinemaya giderdim çünkü sinema 7 TL idi. Şimdi hiçbirini yapmıyorum; şehir değiştirdim spor salonları çok pahalı, kitap okuyamıyorum çünkü vaktim pek yok, filmi evde izlemeyi tercih ediyorum çünkü 2 kişi bir filme 40 TL vermek fazla geliyor.

İmlaya tuhaf bir şekilde takıntılıyım "bende oradaydım" yazan biriyle değil sevgili, arkadaş bile olamıyorum. İlkokulda öğretiyorlar yahu.

Hayir bence dogrusunu yapiyorsun.. ama mantikla dusununce bu ozellikleri istemen normal.. kalbinle hareket edince kendine sasabilir,sinir de olabilirsin..Ben de bi cok ozellige sahip kulturlu denebilcek,yabanci dili olan yuksek lisans yapan biriyim.. evlendim bir bebegim var. Daha once benim de sevgilim olmamisti ilk sevgilim esim oldu:) .. Ama esim imla hatalari da yapar oturup kitaptan.tiyatrodan konusmayiz falan..Ama seviyorum ,evlendik.. cunku hayat imla kurallariyla tiyatroyla resimle muzikle gitar piyanoyla gitmiyo iste.. gecim derdine dusuyosun,karsilikli oturup.2cift laf etsen lux oluyor bazen.... Sen kafana ve kalbine gore birini bulursun insallah. Ama zor bu zamanda.. hem adam olcak hem seni sevip koruyup kollayacak hem ruhunu oksayacak seni yuceltecek bi de ustune ustluk de yi da yi ayiracak baglac mi hal eki mi vs vs.. zooooor

İlişkilerde ortak özelliklerin olması önemlidir ama sevgi, aşk, hoşlanma gibi hisler bu beklentilere göre şekillenmiyor maalesef. Belki kaba bir cümle olacak ama bu isteklerle, beklentilerle bir ilişki yaşama sevdasına düşersen daha çok beklersin.

Gün gelir öyle birini seversin ki bu saydıklarından birini bile daha önceden yapmamıştır ve ileri ki dönemlerde de asla yapmayacak olan bir karakterde, yaşayışta, görüştedir.

Bence hayırlısını istemek en doğru olanı.

İnşaAllah hakkında hayırlı olacak olan, seni mutlu edebilecek, anlayışlı, ailene, sana saygı duyan biri karşına çıkar.

Sinema yerine ben de evde izlemeyi tercih ediyorum, örnek olsun diye söyledim zaten de, recep ivedik favori filmi olmasın en azından ya dediklerinizde haklsınız ama spor salonları çok pahalı değil özellikle öğrenciler için üniversiteler imkan tanıyor, çalışan bekar erkek içinse üç dört gün dışarıda yemeyiversin mesela. Öncelik meselesi tamamen.

Ama beni sinir eden şeylerden ödün vermek beni mutlu etmez ki. Belki ilk başlarda ama sevgi de bir yere kadar... Mesela burada edebiyat öğretmeniyle evli olan birisi konu açmıştı geçenlerde. Zıt olunca olmuyor işte. Siz dengeyi sağlamışsınız ama çoğunluk yapamaz.

Yuzde yuz seninle ayni birini bulmazsin zaten bazi seyleri de sen gormezden gelecek bazi seyleri senin icin yapacak sevgi budur zaten

Şundan dolayı bulamıyor olabilirsiniz. Önyargılarınız fazla olabilir. Mesela atıyorum, adamın tekiyle muhabbet ediyorsunuz, belki gayet mantıklı, kafa yapınıza uygun ama "Aaa de/da ayrımını yapmadıııı" diye soğuyorsunuz. Böyle böyle birçok seçeneği eliyor olabilirsiniz. Herkes size uygun olacak bir şey yok, elbette kültürlü, modern, mantıklı adamlar isteriz hayatımızda. Benim eski sevgilim de/da ayıramazdı ama onun dışında kafa yapımız çok uyuyordu. De/da ayrımını öğrettim :) Anlatabildim umarım demek istediğimi. Yani önyargılarınızı biraz geride bırakmaya çalışıp, karşınızdakini tanımaya çalışırsanız daha iyi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…