köyde bir ailenin iki tane kızı vardi. Küçük olan çok güzeldi ve bir sürü insan istemeye gelirmis. Ablası onun kadar güzel olmadığı için isteyen pek yokmuş. Bir gün bir aile gelmiş. Oğulları başka köyde öğretmen. Küçük kızı istemişler. Kızın ailesi de vermiş bu sefer kızı. Düğün günü aile gelini almaya gelmiş. Köyden gelini alıp yola çıkmışlar. Mola vermişler bir yerde.gelinde nefes alsın diye duvak açılmış. Ne görsünler: Gelin olarak karşılarında küçük kardeş değilde (onu istemişlerdi) ablası vardi. Bunu fark eden damat adayı kızı ama geri götürmedi. Düğün yapıldı. Ve aile bu kızın gelinleri olmasına sonra seviniyormus. Eside "iyiki seni vermişler" diyormuş daha hala seneler sonra. Bu dünyada herşey dış güzellik değildir. Kayınvalide adayınız da biraz boş konuşmuş. Ama önemli olan sizin ve sevgilinizin anlaşması. Baktınız kayınvalide size de karşı böyle laflar ediyor o zaman hiç cekinmeden yerine oturdun. Bence su "En güzel kız benim oğluma layık kafası" hiç tamamen ortadam kalkmayacak
Bahsettiğiniz olay elif şafak'in İskender kitabında da vardi. Adam aşık olduğun kızı almak istiyor, ama kızın ikiz kardeşi almanya'ya gitme arzusuyla dalavere çevirip nikahlaniyor.
Demek yaygın bir olay. Hatta yazınca aklıma geldi. Tevratta da Hz Yakup küçük kızla evlenmek istiyor, bu uğurda kizin babasının tarlasında yıllarca calisiyor ama baba dalavere çevirip büyük kızı veriyor.
Ne hikmetse halvet olduktan sonra akillara geliyor bu kız büyük kız , değiştirmek istiyor. Kızın babası da diyor ki : su kadar sene daha çalış küçüğü de al

derken derken o küçükten Hz yusuf doğuyor falan...
İnsanlığın tarihi kadar eski bir hikaye sanirim yanlış gelinle evlenmek
Konu sahibi sana gelirsek; sevgilin gibi biri vardı hayatımda. Ki ben ona sonradan ağız ishali lakabını taktım. Asla beyninde düşünmek, 'bunu söylüyorum ama alınır gücenir mi' diye süzmek falan yoktu. Duyduğunu bana yetistirirdi.
Daha tanımadan kız kardeşinden tiksindirmisti beni. Zaten tanışınca da hiç sevmedim, hep aramızda dalgasını geçerdim. Benden duyduğu komik ama kız için rahatsız edici olan şeyleri tutar güle güle kıza anlatırdı. Ailesinden olanı biteni,benim adımın geçtiği her konuşmayı da bana anlatırdı. Hatta şaka gibi 'gizlim saklım olmasin' derdi :)
Sonradan anladım kiii bana anlattigi gibi benim hayatımı da naklen ailesine anlatıyormus.
Yani beyin ile ağız arasında bir süzgeç olur ya. İşte böyle insanlarda o yok.
Annesinin sizi sevmediğini, başkasıyla kıyasladigini size anlatan , hatta bir de bunun duyup mutlu olun diye anlatan kisi ya asgerger sendromlu falandır, duygularla arası iyi değildir. Ya da ağız ishalidir.
Evliliğe karar vermeden önce iki kere düşünün
Ayrıca şimdiden elin kadınına kendinizi sevdirmenin derdine düşmeyin, derim ben.
Sevmezse sevmesin. Senin kötü insan olduğundan değil kıymetli paşa oğluna layik olmadığından sevmiyordur, sevmese de.