kafama takılan bir şey var

Sevgiliniz anasını orada bir bozaydı. Size anlatırken de, anneme bu şekilde yorum yaptığı için kızdım. Gerekli cevabı verdim sen üzülme diye lafını tamamlasaydı. Biraz daha rahat olurdunuz belki ama ben en çok oğlanın yanında sizinle ilgili böyle konuşmasına ve oğlanın buna izin vermesine takıldım. Şahsen kendim buna kv nin konuşmasından daha çok takılırdım.
Ben daha çok annesine takıldığım için anlatmadim ama sevgilim zaten annesine "anne baksana şu güzelliğe melek gibi kız" demiş.Korumuş yani kendince. Sırf annesi böyle bir yorum yaptı diye bağırıp annesiyle kavga etmesini beklemem de istemem de. Sevgilim beni koruyan biri tanıyorum onu. Eminim ki bana anlattığı gibi savunmuştur zaten. Bunu da gülerek anlattı. Dediğim gibi sakin olduğum için buna güvenerek boş bulundu ve anlattı. Benim sorunum sevgilim değil annesinin yaptığı yoruma kırıldım sadece

Ben daha çok annesine takıldığım için anlatmadim ama sevgilim zaten annesine "anne baksana şu güzelliğe melek gibi kız" demiş.Korumuş yani kendince. Sırf annesi böyle bir yorum yaptı diye bağırıp annesiyle kavga etmesini beklemem de istemem de. Sevgilim beni koruyan biri tanıyorum onu. Eminim ki bana anlattığı gibi savunmuştur zaten. Bunu da gülerek anlattı. Dediğim gibi sakin olduğum için buna güvenerek boş bulundu ve anlattı. Benim sorunum sevgilim değil annesinin yaptığı yoruma kırıldım sadece
Belli ki kadın densiz. Umarım mutlu olursunuz. Fakat ilerleyen zamanlarda eşinizin biraz daha sert tepki göstermesini umut edeceksiniz. Bu her zaman kavga etmek demek değildir. Ama bazı insanlar lafını sözünü, mesafesini bilmez. Kv niz biraz öyle geldi bana bu yüzden bu yorumu yaptım.

Belli ki kadın densiz. Umarım mutlu olursunuz. Fakat ilerleyen zamanlarda eşinizin biraz daha sert tepki göstermesini umut edeceksiniz. Bu her zaman kavga etmek demek değildir. Ama bazı insanlar lafını sözünü, mesafesini bilmez. Kv niz biraz öyle geldi bana bu yüzden bu yorumu yaptım.
bakalım zaman gösterecek bunu. Tek bir hareketinden dolayı kadına cephe almak istemem cephe alırsam çektiririm çünkü altta kalmam

Küçük olan çok güzeldi ve bir sürü insan istemeye gelirmis. Ablası onun kadar güzel olmadığı için isteyen pek yokmuş. Bir gün bir aile gelmiş. Oğulları başka köyde öğretmen. Küçük kızı istemişler. Kızın ailesi de vermiş bu sefer kızı. Düğün günü aile gelini almaya gelmiş. Köyden gelini alıp yola çıkmışlar. Mola vermişler bir yerde.gelinde nefes alsın diye duvak açılmış. Ne görsünler: Gelin olarak karşılarında küçük kardeş değilde (onu istemişlerdi) ablası vardi. Bunu fark eden damat adayı kızı ama geri götürmedi. Düğün yapıldı. Ve aile bu kızın gelinleri olmasına sonra seviniyormus. Eside "iyiki seni vermişler" diyormuş daha hala seneler sonra. Bu dünyada herşey dış güzellik değildir. Kayınvalide adayınız da biraz boş konuşmuş. Ama önemli olan sizin ve sevgilinizin anlaşması. Baktınız kayınvalide size de karşı böyle laflar ediyor o zaman hiç cekinmeden yerine oturdun. Bence su "En güzel kız benim oğluma layık kafası" hiç tamamen ortadam kalkmayacak
bu olay gerçek mi çünkü çok hoşuma gitti benim HoppaHoppa

Herkeste bir sedat amcanin oglu vardir, ya gulup gecilecek ya da mesafe korunacak.

Ben gerçekten sizi de sevgilinizi de acık sözlülügünüzden dolayı kutluyorum. Biri acık acık annesiyle diyalog’u aktarıyor. Biri de güzelce acık acık kıskandıgını, kıyasladıgını söylüyor. Ne yalan söyleyim vallahi tebrik ederim. Severim acık sözlü insanları.

Fakat söyle bir durum var her ne kadar acık sözlü olursa olsun bazı kurallar saygı cercevesi icinde yine de söylenmez. Her ne kadar sevgilinizin sizi korudugunuzu düsünseniz de sevgilinizin size anlatması su mesajı veriyor “bak nasıl övdüm seni annemin karsısında seni de nasıl savunduk” der gibi yaklasım olmus. Resmen “konusmaya gel cay demle bu nedir ya...” dedirtir insana.

Son olarak kpss’de derece yapan memur olmuyor mu? Yani memurlugun dereceleri de mi var? Derece yapan yüksek, premıum memur mu oluyor? Olayı anlayamadıgımdan soruyorum.

Ben gerçekten sizi de sevgilinizi de acık sözlülügünüzden dolayı kutluyorum. Biri acık acık annesiyle diyalog’u aktarıyor. Biri de güzelce acık acık kıskandıgını, kıyasladıgını söylüyor. Ne yalan söyleyim vallahi tebrik ederim. Severim acık sözlü insanları.

Fakat söyle bir durum var her ne kadar acık sözlü olursa olsun bazı kurallar saygı cercevesi icinde yine de söylenmez. Her ne kadar sevgilinizin sizi korudugunuzu düsünseniz de sevgilinizin size anlatması su mesajı veriyor “bak nasıl övdüm seni annemin karsısında seni de nasıl savunduk” der gibi yaklasım olmus. Resmen “konusmaya gel cay demle bu nedir ya...” dedirtir insana.

Son olarak kpss’de derece yapan memur olmuyor mu? Yani memurlugun dereceleri de mi var? Derece yapan yüksek, premıum memur mu oluyor? Olayı anlayamadıgımdan soruyorum.
teşekkür ederim güzel düşüncelerinden ötürü 😊
sevgilimin bana anlatması aynen ifade ettiğiniz gibi bir tavır. Bende bu şekilde değerlendirdim. Hoş birşey değil yaptığını da savunmuyorum. Ama yani kötü kalpliliginden veya art niyetinden yapmadığını düşünüyorum bunu anlatmaya çalıştım sadece.
hayır memurlugun derecesi yok. Yani bir hiyerarşi olmuyor kpss sonucunda. Ancak tabiki derece yapan biri takdir görüyor ilgi de çekiyor demekki toplum tarafından . çünkü derece yaptığı çok fazla dillendirildi çevremde 😄 üzerine de beni onunla kıyaslamaları kötü hissettirdi bende kendimi kıyaslamaya başladım bir savunma moduna girdim galiba öyle olunca.
olay burada kalacaksa sorun yok da ben ileride de böyle kıyaslamalara maruz kalmak istemem

teşekkür ederim güzel düşüncelerinden ötürü 😊
sevgilimin bana anlatması aynen ifade ettiğiniz gibi bir tavır. Bende bu şekilde değerlendirdim. Hoş birşey değil yaptığını da savunmuyorum. Ama yani kötü kalpliliginden veya art niyetinden yapmadığını düşünüyorum bunu anlatmaya çalıştım sadece.
hayır memurlugun derecesi yok. Yani bir hiyerarşi olmuyor kpss sonucunda. Ancak tabiki derece yapan biri takdir görüyor ilgi de çekiyor demekki toplum tarafından . çünkü derece yaptığı çok fazla dillendirildi çevremde 😄 üzerine de beni onunla kıyaslamaları kötü hissettirdi bende kendimi kıyaslamaya başladım bir savunma moduna girdim galiba öyle olunca.
olay burada kalacaksa sorun yok da ben ileride de böyle kıyaslamalara maruz kalmak istemem
Ben şahsen yerinizde olsam bana öyle yakıstırmalar yapan kayınvalideye hic nazik, güleryüzlü olmam. Olamam daha dogrusu. Eger tanısacaksanız bence agırlıgınızı takının derim, cool durun ve yerini bilsin size nasıl yaklasması gerektigini bilsin. Şahsi fikrim bu. Bir baskasının evladına bu tarz yaklasımı dogru bulmuyorum ben. Sonucta sizde bir annenin evladısınız.
Olay uzar ve kıyaslama devam ederse nasıl yaklasmanız gerektigini bilirsiniz bence.

köyde bir ailenin iki tane kızı vardi. Küçük olan çok güzeldi ve bir sürü insan istemeye gelirmis. Ablası onun kadar güzel olmadığı için isteyen pek yokmuş. Bir gün bir aile gelmiş. Oğulları başka köyde öğretmen. Küçük kızı istemişler. Kızın ailesi de vermiş bu sefer kızı. Düğün günü aile gelini almaya gelmiş. Köyden gelini alıp yola çıkmışlar. Mola vermişler bir yerde.gelinde nefes alsın diye duvak açılmış. Ne görsünler: Gelin olarak karşılarında küçük kardeş değilde (onu istemişlerdi) ablası vardi. Bunu fark eden damat adayı kızı ama geri götürmedi. Düğün yapıldı. Ve aile bu kızın gelinleri olmasına sonra seviniyormus. Eside "iyiki seni vermişler" diyormuş daha hala seneler sonra. Bu dünyada herşey dış güzellik değildir. Kayınvalide adayınız da biraz boş konuşmuş. Ama önemli olan sizin ve sevgilinizin anlaşması. Baktınız kayınvalide size de karşı böyle laflar ediyor o zaman hiç cekinmeden yerine oturdun. Bence su "En güzel kız benim oğluma layık kafası" hiç tamamen ortadam kalkmayacak
Bahsettiğiniz olay elif şafak'in İskender kitabında da vardi. Adam aşık olduğun kızı almak istiyor, ama kızın ikiz kardeşi almanya'ya gitme arzusuyla dalavere çevirip nikahlaniyor.
Demek yaygın bir olay. Hatta yazınca aklıma geldi. Tevratta da Hz Yakup küçük kızla evlenmek istiyor, bu uğurda kizin babasının tarlasında yıllarca calisiyor ama baba dalavere çevirip büyük kızı veriyor.
Ne hikmetse halvet olduktan sonra akillara geliyor bu kız büyük kız , değiştirmek istiyor. Kızın babası da diyor ki : su kadar sene daha çalış küçüğü de al😲😲😲 derken derken o küçükten Hz yusuf doğuyor falan...
İnsanlığın tarihi kadar eski bir hikaye sanirim yanlış gelinle evlenmek:KK19:

Konu sahibi sana gelirsek; sevgilin gibi biri vardı hayatımda. Ki ben ona sonradan ağız ishali lakabını taktım. Asla beyninde düşünmek, 'bunu söylüyorum ama alınır gücenir mi' diye süzmek falan yoktu. Duyduğunu bana yetistirirdi.
Daha tanımadan kız kardeşinden tiksindirmisti beni. Zaten tanışınca da hiç sevmedim, hep aramızda dalgasını geçerdim. Benden duyduğu komik ama kız için rahatsız edici olan şeyleri tutar güle güle kıza anlatırdı. Ailesinden olanı biteni,benim adımın geçtiği her konuşmayı da bana anlatırdı. Hatta şaka gibi 'gizlim saklım olmasin' derdi :)
Sonradan anladım kiii bana anlattigi gibi benim hayatımı da naklen ailesine anlatıyormus.
Yani beyin ile ağız arasında bir süzgeç olur ya. İşte böyle insanlarda o yok.
Annesinin sizi sevmediğini, başkasıyla kıyasladigini size anlatan , hatta bir de bunun duyup mutlu olun diye anlatan kisi ya asgerger sendromlu falandır, duygularla arası iyi değildir. Ya da ağız ishalidir.
Evliliğe karar vermeden önce iki kere düşünün
Ayrıca şimdiden elin kadınına kendinizi sevdirmenin derdine düşmeyin, derim ben.
Sevmezse sevmesin. Senin kötü insan olduğundan değil kıymetli paşa oğluna layik olmadığından sevmiyordur, sevmese de.

Kpss de derece yapsa ne olacak yapmasa ne olacak eşinin ailesine girmek için kpss de derece şarti mi var sanki 🙄

Sevgilinin akıl suzgeci yok mu? Annedinin senden hoslanmafigi anlatmis. Sen mutlu ol diye tanimafigin kadinin seni savundugunu... sevgilin bu olaylarin neresinde? Sevgilin olgun biri degil. Yaptigi da hos degil. Seni meltemle sidik yarisina mi sokturmak amaclari? Kendini nedrn sevdirmek zorundasin onu da anlamis degilim? Yani senin bakis acinda da problem var? Baskasi beni sevsin diye hep ugrasir misin?

Niyeti neyse ne size anlatmaması gerekiyordu böyle bi şeyi. Bu açık sözlülük olmuyor. Siz de kendinizi kaynanaya beğendirme kafasından çıkın. Sizi başkasıyla kıyaslayıp yakışmıyorsunuz o derece yapmış bu yapamamış tarzı konuşan kadına güler yüz niye gösterilir ki. Herkes yerini bilsin önce. Saygı duymayı öğrensin. Sevmezse de sevmesin. Kpssde derece yapan da memur yapmayan da. Neticede kpss yani yks değil.

Benim minnoş kocam da böyle bir aptallık yapıp annesinin benim hakkımda soğuk dediğini söylemişti bende bir daha içimden sıcak davranmak gelmedi tabi ki ben öyle düsünmüyordum çünkü. Anneme de aynını yaptı çevreme de herkese de yaptı kadın yaptı da yaptı asıl buzdolabı kendisiydi :) O soğuma bir soğuma sonra olaylar ardı arkası kesilmedi ve en son iş bana hakarete kadar gitti 1 Yıllık evliyim ve şimdi görüşmüyorum

Back
X